Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:01:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449711 пъти)
 
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #1065 -: януари 23, 2008, 11:25:16 »

Мацки, аз да ви кажа на мен си ми е кеф  да готвя, но почти нямам тази възможност, щото милото е голям кулинар blum Кухнята е негова територия, много обича да готви и готви наистина вкусно. Нооо понякога много ме изнервя, защото ако аз правя нещо той веднага започва направи го така, а не така, пък сложи еди какво си..  направо ме пощурява hysteric А аз никога не му се меся и все му се карам да не ми дудне постоянно какво да направя diablo Обаче да ви кажа хич не ми е зле, че обича да готви  blum и даже не се натискам много много да му отнемам удоволствието blum blum blum Е снощи се проявих  правих ризото и стана много вкусно и да не повярва човек този път не ми даваше акъл кое как да направя diablo diablo diablo

Еленце, ще споделиш ли за палеята как я приготви?
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1066 -: януари 23, 2008, 11:26:40 »

Ееее,beb4e,това за оплакване ли е?!Радвай се и го остави човека да се вихри щом го влече blum
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #1067 -: януари 23, 2008, 11:30:19 »

Ама оставям го, нямам нищо против  blum Ама понякога ми е много смешен като започне да си прави разни нещица ама си личи какъв му е кеф да си се занимава и разни маринати прави особено за пилешки филенца и пилешки крилца забърква някакви маринати,ама става адски вкусно  blum Само сладки неща не може да прави, не е по сладкишчета и тортички и разни такива, то не че аз съм много много по приготвянето на сладкишчета, но си имам едно много любимо и адски лесно сладкишче и него правя blum
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #1068 -: януари 23, 2008, 11:34:05 »

Бебче,Роси давайте рецептите за вкусотийте за които говорите!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1069 -: януари 23, 2008, 11:43:38 »

Бутерките са много лесни-като се поразмрази тестото (но да не става много меко) се поръсва с повечко захар,накиснати предварително във вода стафиди,малок шок.пръчици,кокосови стърготини или каквото ви хрумне,завива се на руло,реже се като се внимава да не се сплеска,намазват се с жълтък и се пече на 200гр. 20 мин
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #1070 -: януари 23, 2008, 11:46:47 »

Роси,като навиеш рулото първо го печеш и после режеш или обратното?
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1071 -: януари 23, 2008, 11:46:57 »

Момичета, и тук да използвам да благодаря за страхотните рецепти, които давате  good
Вече опитах няколко, направих и три от тортичките, за които сте дали рецепти и отзивите са  yahoo , особено на милото
Скоро в един китайски ресторант хапвах салата от пилешко месо и пресни краставици, много интересен вкус. Ще се опитам да разгадя рецептата и ще ви пиша cook
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #1072 -: януари 23, 2008, 11:48:09 »

Момичета , вчера гледах "Перфектната вечеря" по GTV и там една от участничките прави.Рецептите им излизат почти веднага на сайта им и така аз посред нощите започнах да готвя/вече съм напълно обедена ,че имам някакви психични отклонения crazy/!Запържих малко свинско и пилешко , извадих го , след това 2 главички лук в  в същия зехтин, добавих 1 чаша ориз/дългозърнест/, малко чесън и един домат , нарязан на ситно!След като запържих ориза с подправките и др. нещица му налях 3 чаши горещ булон, добавих месата, миди от консерва и имах рачешки щипки.Сложих черен пипер, дафинов лист и мъничко шафран и пъхнах във фурната!Участничката сложи грах , но аз не обичам и затова сложих царевица.Стана доста добре good
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1073 -: януари 23, 2008, 11:52:24 »

Лелеееее,fidanka,ако я разгадаеш тази рецепта си направо злато-това ми е любимата салата в Китайския,ние тук си имахме един,но го затвориха diablo

Марианче-първо се реже на парчета около 2-3см и тогава се редят в тавичката(леко намаслена) на разстояние едно от друго,че нали бухват smile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #1074 -: януари 23, 2008, 11:55:27 »

Еленце, извинявай,че ще го кажа, но на мен ми звучи отвратително  funnytooth tease Вкусно ли е???  Просто ..и месо, и шафран, и миди, и раци... shok shok shok Егати рецептата..или може би аз съм традиционалист- тези по-странните манджи са ми гадни някак...Аз веднъж от едно пиле с ананас щях да  bad bad bad в един китайски.
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #1075 -: януари 23, 2008, 12:02:20 »

Авва искренно ме разсмя..........!Наистина вкуса е малко странен, но аз по принцип обичам да малко по "изчанчени" манджички!В оригиналната испанска паеля доколкото съм чувала слагат и заешко и риба , така , че представи си какъв вкус има huhhuh.gif
P.S А ти пробва ли пържолите с майонеза и бира?
« Последна редакция: януари 23, 2008, 12:04:33 от elenceto » Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #1076 -: януари 23, 2008, 12:18:01 »

Аз снощи правих едно руло от кайма, но не стефани (нямах яйца), овкусих каймата, разстах я в тавичка и отгоре поръсих с настърган кашкавал+леко запържени лук, гъбки, морков, чушка+червен пипер, чъбричка... и после го навих и във фурната. Пурвоначално го пекох завито стегнато с фолио, за да не се разпадне, после го махнах да си направи коричка. сервирах с картофено прюе
Стана мноого вкусно и красиво като се нареже.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #1077 -: януари 23, 2008, 12:42:04 »

В оригиналната испанска паеля доколкото съм чувала слагат и заешко и риба , така , че представи си какъв вкус има huhhuh.gif
P.S А ти пробва ли пържолите с майонеза и бира?

Ооо,мили Боже..недей,моля те, Еленце... :!и без това не съм яла- няма и какво да  bad bad bad Ох..верно ми стана гадно на корема... bad bad bad

А пържолите не съм, щото милото беше решил да ме изненадва и ги сложил те така да си се пекат,както са си... pardon
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #1078 -: януари 23, 2008, 12:45:37 »

някои да ми каже как се прави крем карамел че мъжлето ми иска пък аз никога досега не съм правила  smile
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1079 -: януари 23, 2008, 13:09:49 »

Крем-карамел
В тенджерка слагаш 1л мляко(пастьоризирано) и чаша и половина захар докато се разтопи хубаво(без да завира).Разбиват се 8 яйца и към тях бавно докато се бърка се добавя подсладеното мляко,но не трябва да е горещо,леко топличко.Карамелизираш си 4-5 лъж захар,в която слагаш предварително 1ч.л водичка,за да не стане много гъст карамела,а като сиропче.В огнеупорни купички (или направо тавичка ако нямаш) изливаш по малко от карамела и отгори наливаш от сместа.Поставяш ги в съд (тавичка) с вода,която да е на около пръст под върха на купичките.Фурната на 200гр. и печеш докато се запече хубаво отгоре и като боцнеш с ножа не остава нищо от сместа по него,веднага вадиш и чакаш ад се охлади.
Страшно обяснение smile
Активен
Страници: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines