Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 19:24:34

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 443937 пъти)
 
fanimira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2391


Mom of 2


Моят сватбен албум

« Отговор #945 -: януари 10, 2008, 09:11:47 »

Странно  huhhuh.gif И на мен не ми се е случвало, а има ли някакъв странен мирис или вкус? На развалено ли мирише? Ако ти изглежда ок,може да пробваш да сложиш шишето в гореща вода на водна баня  crazy
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #946 -: януари 10, 2008, 09:18:52 »

Мирише си нормално,но виж срока не съм поглеждала.
Ето рецептата:
В тиган запържвам лук на полумесеци до златисто/може и малко чесън на ситно/.Вадя лука и слагам дробчетата,може да им сложите малко бяло винце/аз забравих/.Като са готови дробчетата връщам лука в тигана и заливам с течна сметана/на око зависи колко сос искате/.След пет минутки е готово.Като подправки използвам само сол и черен пипер.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #947 -: януари 10, 2008, 09:25:31 »

Мирише си нормално,но виж срока не съм поглеждала.
Ето рецептата:
В тиган запържвам лук на полумесеци до златисто/може и малко чесън на ситно/.Вадя лука и слагам дробчетата,може да им сложите малко бяло винце/аз забравих/.Като са готови дробчетата връщам лука в тигана и заливам с течна сметана/на око зависи колко сос искате/.След пет минутки е готово.Като подправки използвам само сол и черен пипер.

ммммммм вкусно звучиии !!!! ще пробвам, аз един път съм правила дроб с много лук, малко чесън, но добавям и червена чушка и малко кисели краставички, нещо като дроб по селски !!!! smile и милото много го обича !!! smile
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2469



« Отговор #948 -: януари 10, 2008, 09:31:16 »

Ето нещо интересно, което намерих в нета и този уикенд смятам да направя:

Спагетена баница
Правили сте спагети и сте надценили възможностите на домашните си любимци или на гостите. В тенджерата са останали спагети, какво да ги правите? Нито е да ги претопляте пак, нито е да ги хвърляте. Ако сте икономична домакиня ви предлагам да направите с тях спагетена баница.

В зависимост от количеството спагети което ви е останало, добавяте пропорционално яйца, прясно мляко (или кисело), сирене – натрошено на дребно (или извара). Разбира се, може да експериментирате и с други продукти.

В намазнена тавичка изсипвате спагетите и заливате с приготвената смес. Печете в предварително загрята фурна.

Експериментът си струва май  good
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #949 -: януари 10, 2008, 09:43:32 »

На моя зехтин му се случи същото- прибрах се след празниците и целият беше на парцали! В срок на годност, с нормален мирис, в тъмен шкаф- както си трябва.
Е, да ти кажа, готвих си с него 3-4 пъти-никакъв проблем good Ама не знам защо така се разпарцаливи... pardon
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #950 -: януари 10, 2008, 09:49:45 »

Ава,каква марка е твоя зехтин?Моя е MOMINI и аз готвих вчера с него.Е,не сме умрели,но се чудих дали са се запазили качествата му.Но както и да е,ще си го ползвам.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #951 -: януари 10, 2008, 12:05:17 »

ние вчера хапвахме ориз с пиле спанак и зеленчуци.
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #952 -: януари 10, 2008, 12:15:47 »

Тази вечер ще сме на сърмички със кайма и ориз,направих ги снощи и станаха много вкусни и понеже дозата беше двойна ще има и за тази  вечер .Ще направя и салатка от доматен сос с малко черни маслинки и туршийка ще сложа и готово.Снощи пих от виното на баща ми беше ни изпратил за нова година и направо ми омекнаха колената от 1 чаша много е хубаво ,но ми е силничко .От виното или не знам от какаво заспах още в 9 часа на дивана ,мъжа ми ме будил, но съм му казала да ме остави още малко и се събуждам през ноща сама на дивана  blum shok
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #953 -: януари 10, 2008, 13:08:27 »

Ава,каква марка е твоя зехтин?Моя е MOMINI и аз готвих вчера с него.Е,не сме умрели,но се чудих дали са се запазили качествата му.Но както и да е,ще си го ползвам.

жте се оправи ако го оставите на стайна температура
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #954 -: януари 10, 2008, 14:44:51 »

Тц, Валентинка, не се оправи зехтинът! pardon Ама то и в моята кухня стайната температура сигурно е била -20 градуса.  shok
 O'Reef e, Мариана.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #955 -: януари 10, 2008, 20:18:30 »

Тази вечер реших да съм добрата домакиня /ех, къде е свеки да ме види smile/! Мъжът ми още е на курс, а аз вече сготвих. Направих пилешки дробчета със задушени зеленчуци и салата от картофи smile.
Онзи ден направих кроасаните с крем карамел, само където обърках рецептата и сложих двойна доза захар smile, та още си я хапваме по малко всяка вечер  ROFL. Не я снимах да ви я покажа, че отгоре малко я загорих, а отдолу карамелът си стои залепнал за тавичката. Не е от най-красивите, но нали ви казвам - хапваме си  laugh....
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #956 -: януари 11, 2008, 15:42:12 »

Ииии,мина снощи на милтото рождения ден... Birthday cook

Пак имаше корекции-свеки добре,че каза,че този това не ядял,онзи-онова... Mad girl Накрая направих салата от зеле,моркови и майонеза, салата от бял боб с варено морковче и кисели краставички, разни туршийки.
Направихме и кошнички  cook strong С пълнеж от яйце и сирене-щяха да ги изядат преди вечерта още мъжете  Torte

И си ползвах най-накрая гювечаааааа  yahoo И ми се получи страхотно и много вкусно ядене-а за първи път правя! В гювеча наредих ред свински пържоли, ред топено сирене, ред гъбки, после пак, а най-отгоре и пилешко филе. Бях овкусила пържолките /включително и с малко наров сос Wink /.
За гарнитура- картофи и броколи със сметана и кашкавал на фурна...обаче никой не ми беше казал,че свекъра и..девера? не обичат броколи,хахахах.

И накрая торта. Добре стана! Само че сега на 18 пък аз имам рожден ден и се чудя какво меню да мисля-ще ми се нещо по-икономично...ама какво да бъде е въпросът с тия месоядни мъже. girl_impossible
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #957 -: януари 11, 2008, 15:54:35 »

Направихме и кошнички    С пълнеж от яйце и сирене-щяха да ги изядат преди вечерта още мъжете 


 diner prepare-fish


Ава дай рецепта за кошничките и пържолите всяка събота сме с гости и вече се чудя какво да приготвям...гювечета нови и аз имам дай да пробвам рецептата
« Последна редакция: януари 11, 2008, 15:56:58 от MIXAELA » Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #958 -: януари 11, 2008, 16:30:48 »

За гарнитура- картофи и броколи със сметана и кашкавал на фурна...обаче никой не ми беше казал,че свекъра и..девера? не обичат броколи,хахахах.

Ава, ще ме умориш smile с твоето събразяване! Да ги беше накарала гостите да си донесат, кой каквото му се яде  ROFL. Аз затова не питам кой какво яде, ако искат гладни да останат, да не съм ресторант smile.
Никога не можеш да бъдеш сигурна, че даже някой и да яде нещо, то ще му хареса в твоя вариант. Поне по мен си съдя.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #959 -: януари 11, 2008, 16:43:25 »

Ами, съобразяване, все пак ми се иска да са доволни...  pardon

Михаела, аз не знам в гювечета дали може да стане...аз щото в голям гювеч. crazy
А кошничките- 125г. масло, 300-400г брашно, 3 яйца, 2 с.л. олио, 2 с.л. кисело мляко.Аааа, малко сол и малко сода бикарбонат. И замесваш маслено тесто докато започне да ти се отлепя от пръстите. И слагаш във ФОРМИЧКИТЕ /специални/, пристискаш да прилепне по стените и дъното и пълниш с айце и сирене. Печеш 15-20 мин в загрята фурна на 180-200. Уточнявам,че пиша по спомени рецептата, щото реших,че повече с такива дивотии няма да се занимавам и я изхвърлих  tease

Иначе пържолите- овъргалях ги в някаква "специална подправка за месо"-изрових от шкафа си, малко сол, малко черен пипер..понамазах леко с наров сос и олио. И както казах-директно започнах да редя. Ред пържоли, ред гъби на филийки, ред кръгчета топено сирене. После още веднъж така и най-отгоре сложиш пилешко филе /че беше много месо-за 6 човека/. Тук-там наръсвах с олио пластовете от месо. Накрая залях с 1/2 ч.ч. червено вино и 1 ч.ч. вода-обаче ми остана много сос, май трябваше изобщо без вода или със съвсем малко. Пекох около 1.30-2 часа на 200.  yahoo
Активен
Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines