Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 10:47:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
62
63
[
64
]
65
66
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449661 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2391
Mom of 2
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #945 -:
януари 10, 2008, 09:11:47 »
Странно
И на мен не ми се е случвало, а има ли някакъв странен мирис или вкус? На развалено ли мирише? Ако ти изглежда ок,може да пробваш да сложиш шишето в гореща вода на водна баня
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #946 -:
януари 10, 2008, 09:18:52 »
Мирише си нормално,но виж срока не съм поглеждала.
Ето рецептата:
В тиган запържвам лук на полумесеци до златисто/може и малко чесън на ситно/.Вадя лука и слагам дробчетата,може да им сложите малко бяло винце/аз забравих/.Като са готови дробчетата връщам лука в тигана и заливам с течна сметана/на око зависи колко сос искате/.След пет минутки е готово.Като подправки използвам само сол и черен пипер.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #947 -:
януари 10, 2008, 09:25:31 »
Цитат на: mariana в януари 10, 2008, 09:18:52
Мирише си нормално,но виж срока не съм поглеждала.
Ето рецептата:
В тиган запържвам лук на полумесеци до златисто/може и малко чесън на ситно/.Вадя лука и слагам дробчетата,може да им сложите малко бяло винце/аз забравих/.Като са готови дробчетата връщам лука в тигана и заливам с течна сметана/на око зависи колко сос искате/.След пет минутки е готово.Като подправки използвам само сол и черен пипер.
ммммммм вкусно звучиии !!!! ще пробвам, аз един път съм правила дроб с много лук, малко чесън, но добавям и червена чушка и малко кисели краставички, нещо като дроб по селски !!!!
и милото много го обича !!!
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2469
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #948 -:
януари 10, 2008, 09:31:16 »
Ето нещо интересно, което намерих в нета и този уикенд смятам да направя:
Спагетена баница
Правили сте спагети и сте надценили възможностите на домашните си любимци или на гостите. В тенджерата са останали спагети, какво да ги правите? Нито е да ги претопляте пак, нито е да ги хвърляте. Ако сте икономична домакиня ви предлагам да направите с тях спагетена баница.
В зависимост от количеството спагети което ви е останало, добавяте пропорционално яйца, прясно мляко (или кисело), сирене – натрошено на дребно (или извара). Разбира се, може да експериментирате и с други продукти.
В намазнена тавичка изсипвате спагетите и заливате с приготвената смес. Печете в предварително загрята фурна.
Експериментът си струва май
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #949 -:
януари 10, 2008, 09:43:32 »
На моя зехтин му се случи същото- прибрах се след празниците и целият беше на парцали! В срок на годност, с нормален мирис, в тъмен шкаф- както си трябва.
Е, да ти кажа, готвих си с него 3-4 пъти-никакъв проблем
Ама не знам защо така се разпарцаливи...
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #950 -:
януари 10, 2008, 09:49:45 »
Ава,каква марка е твоя зехтин?Моя е MOMINI и аз готвих вчера с него.Е,не сме умрели,но се чудих дали са се запазили качествата му.Но както и да е,ще си го ползвам.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #951 -:
януари 10, 2008, 12:05:17 »
ние вчера хапвахме ориз с пиле спанак и зеленчуци.
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #952 -:
януари 10, 2008, 12:15:47 »
Тази вечер ще сме на сърмички със кайма и ориз,направих ги снощи и станаха много вкусни и понеже дозата беше двойна ще има и за тази вечер .Ще направя и салатка от доматен сос с малко черни маслинки и туршийка ще сложа и готово.Снощи пих от виното на баща ми беше ни изпратил за нова година и направо ми омекнаха колената от 1 чаша много е хубаво ,но ми е силничко .От виното или не знам от какаво заспах още в 9 часа на дивана ,мъжа ми ме будил, но съм му казала да ме остави още малко и се събуждам през ноща сама на дивана
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #953 -:
януари 10, 2008, 13:08:27 »
Цитат на: mariana в януари 10, 2008, 09:49:45
Ава,каква марка е твоя зехтин?Моя е MOMINI и аз готвих вчера с него.Е,не сме умрели,но се чудих дали са се запазили качествата му.Но както и да е,ще си го ползвам.
жте се оправи ако го оставите на стайна температура
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #954 -:
януари 10, 2008, 14:44:51 »
Тц,
Валентинка
, не се оправи зехтинът!
Ама то и в моята кухня стайната температура сигурно е била -20 градуса.
O'Reef e,
Мариана
.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1407
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #955 -:
януари 10, 2008, 20:18:30 »
Тази вечер реших да съм добрата домакиня /ех, къде е свеки да ме види
/! Мъжът ми още е на курс, а аз вече сготвих. Направих пилешки дробчета със задушени зеленчуци и салата от картофи
.
Онзи ден направих кроасаните с крем карамел, само където обърках рецептата и сложих двойна доза захар
, та още си я хапваме по малко всяка вечер
. Не я снимах да ви я покажа, че отгоре малко я загорих, а отдолу карамелът си стои залепнал за тавичката. Не е от най-красивите, но нали ви казвам - хапваме си
....
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #956 -:
януари 11, 2008, 15:42:12 »
Ииии,мина снощи на милтото рождения ден...
Пак имаше корекции-свеки добре,че каза,че този това не ядял,онзи-онова...
Накрая направих салата от зеле,моркови и майонеза, салата от бял боб с варено морковче и кисели краставички, разни туршийки.
Направихме и кошнички
С пълнеж от яйце и сирене-щяха да ги изядат преди вечерта още мъжете
И си ползвах най-накрая гювечаааааа
И ми се получи страхотно и много вкусно ядене-а за първи път правя! В гювеча наредих ред свински пържоли, ред топено сирене, ред гъбки, после пак, а най-отгоре и пилешко филе. Бях овкусила пържолките /включително и с малко наров сос
/.
За гарнитура- картофи и броколи със сметана и кашкавал на фурна...обаче никой не ми беше казал,че свекъра и..девера? не обичат броколи,хахахах.
И накрая торта. Добре стана! Само че сега на 18
пък аз имам рожден ден
и се чудя какво меню да мисля-ще ми се нещо по-икономично...ама какво да бъде е въпросът с тия месоядни мъже.
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #957 -:
януари 11, 2008, 15:54:35 »
Направихме и кошнички С пълнеж от яйце и сирене-щяха да ги изядат преди вечерта още мъжете
Ава дай рецепта за кошничките и пържолите всяка събота сме с гости и вече се чудя какво да приготвям...гювечета нови и аз имам дай да пробвам рецептата
«
Последна редакция: януари 11, 2008, 15:56:58 от MIXAELA
»
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1407
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #958 -:
януари 11, 2008, 16:30:48 »
Цитат на: avva_stz в януари 11, 2008, 15:42:12
За гарнитура- картофи и броколи със сметана и кашкавал на фурна...обаче никой не ми беше казал,че свекъра и..девера? не обичат броколи,хахахах.
Ава, ще ме умориш
с твоето събразяване! Да ги беше накарала гостите да си донесат, кой каквото му се яде
. Аз затова не питам кой какво яде, ако искат гладни да останат, да не съм ресторант
.
Никога не можеш да бъдеш сигурна, че даже някой и да яде нещо, то ще му хареса в твоя вариант. Поне по мен си съдя.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #959 -:
януари 11, 2008, 16:43:25 »
Ами, съобразяване, все пак ми се иска да са доволни...
Михаела, аз не знам в гювечета дали може да стане...аз щото в голям гювеч.
А
кошничките
- 125г. масло, 300-400г брашно, 3 яйца, 2 с.л. олио, 2 с.л. кисело мляко.Аааа, малко сол и малко сода бикарбонат. И замесваш маслено тесто докато започне да ти се отлепя от пръстите. И слагаш във ФОРМИЧКИТЕ /специални/, пристискаш да прилепне по стените и дъното и пълниш с айце и сирене. Печеш 15-20 мин в загрята фурна на 180-200. Уточнявам,че пиша по спомени рецептата, щото реших,че повече с такива дивотии няма да се занимавам и я изхвърлих
Иначе пържолите- овъргалях ги в някаква "специална подправка за месо"-изрових от шкафа си, малко сол, малко черен пипер..понамазах леко с наров сос и олио. И както казах-директно започнах да редя. Ред пържоли, ред гъби на филийки, ред кръгчета топено сирене. После още веднъж така и най-отгоре сложиш пилешко филе /че беше много месо-за 6 човека/. Тук-там наръсвах с олио пластовете от месо. Накрая залях с 1/2 ч.ч. червено вино и 1 ч.ч. вода-обаче ми остана много сос, май трябваше изобщо без вода или със съвсем малко. Пекох около 1.30-2 часа на 200.
Активен
Страници:
1
...
62
63
[
64
]
65
66
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines