Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 19:51:47

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 443953 пъти)
 
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #915 -: януари 07, 2008, 11:23:36 »

Моят начин за приготвяне на спанак с ориз-едно от най-вкусните ми ястия е сходен с този на gucci,но слагам и моркови,понякога и пилешко,ето как:
Задушавам в малко масло и олио нарязан на ситно праз и моркови (не много на дребно),добавям накъсания(за да не му избягат витамините при рязането) на по едричко спанак (предпочитам пресен по възможност),осолявам и слагам и мааалко водичка,за да се задушава,а не пържи.Като поомекне всичко слагам измития до бистра вода ориз (за да не слепва)-използвам ориз басмати -той е дългозърнест и ароматен,кубче зеленчуков бульон,евентуално позапържените пилешки хапки,слагам вода(3:1 с ориза) и запичам във фурната(вадя преди пълното изсъхване на ориза,той "попива" и впоследствие).Много е вкусно Wink
И понеже съм решила да си правя кулинарна книжка на любими ястия със снимки,разполагам с такива и на това blush
 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #916 -: януари 07, 2008, 12:29:40 »

ами и аз понякога слагам месце но сега заради преяждане с мръвка по коледа да готвя малко пости яденете.

Довечера сме на спанак с яйца и сирене на фурна.
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #917 -: януари 07, 2008, 12:43:36 »

еххх а моят мъж не обича постни манджи а и сега както е заредил с месо камерата и  един негов приятел му подари скара с тефлоново покритие и всяка вечер сме на сръбска скара ,месото става разкошно понеже в в скарата има ваничка в която се сипва малко вода и месото става крехко.Аз обожавам ориза със спанак зеленчуци или месо няма значениестава ми сащия като на снимката на Роси,
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #918 -: януари 07, 2008, 15:32:14 »

ще ми дадете ли рецепта хубава за пилешко филенце но да не е кавърма че толкова съм правила та на милото му писна май вече  8Pблагодаря предварително
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #919 -: януари 07, 2008, 16:05:13 »

ще ми дадете ли рецепта хубава за пилешко филенце но да не е кавърма че толкова съм правила та на милото му писна май вече  teaseблагодаря предварително

Клео моя мъж много обича пилешко филенце пекано на скарата или грил-тигана, преди това в някаква марина може да го сложиж (вино лим. сок сол,захар, черен  пипер, соев сос и горчица)!!! smile със сметаново сосче с гъбки (можеш да използваш фикс) и пържени картофки , като със соса заливаш и картофките!!!!:)
и двамата много обичаме така, както пилешки бутчета с картофки !!!:)
Активен
gogorincho
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #920 -: януари 07, 2008, 17:19:00 »

пилешки филенца по банско
завиваш в филенцето кисели краставички и салам или шунка или бекон и го правиш на ролце,забочваш с клечки за зъби да стои на роло и печеш good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #921 -: януари 08, 2008, 10:21:24 »

ето ти нещо с пилешко и от мен.запържваш в грил тиган филенцата предварително накиснати в марината от бяло вино с черен пипер малко олио и други подправки които харесваш.взимаш един замразен пакет зеленчуци.аз взимам грах морков и царевица.задушаваш ги в тиганче.когато са почти готови прибавяш една заквасена сметана и един гъбен фикс.оставаш малко да се сгъсти и след това поливаш с сместа от сметаната фикса и зеленчуците филенцата и оставяш още 5 минутки да поври и при филенцата.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #922 -: януари 08, 2008, 12:22:25 »

Довечера сме на спанак с яйца и сирене на фурна.
Гери,дай рецептата ей за това нещо smile

Ето нашия обяд вчера-туршийка собствено производство,картофки,ребърца,крем-карамел (стана чудесен,а правя за пръв път blush )
 

Изключително съм доволна (и аз като Михаела) от един от подаръците ми за НГ-тефлонова скаричка,супер е за домашна употреба good

 
И за вечеря-фетучини с готов сос песто (домати,кашу,чесън..) и кашкавал ементал,червено винце drinkz

Имам една любима рецепта за фетучини с бял сос и магданоз (безмесни),някой път ще я напиша smile
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #923 -: януари 08, 2008, 12:24:48 »

ще ми кажеш ли малко повече за ребърцата blushна скара ли ги пече слага ли ги в марината някаква преди това  blush
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #924 -: януари 08, 2008, 12:33:02 »

Всъщност си ги купих овкусени и ги пекох на скаричката като от снимката по-горе.Това,което беше "тънкост" при готвенето им е,че ги нарязах поединично,за да могат да се запекат хубаво от всички страни Wink
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #925 -: януари 08, 2008, 12:38:54 »

Мацки-готвачки, ехааа,толкова много рецепти! Има да пробвааам-на воля!

Сега ми трябва спешната ви помощ- на 10.01 /вдругиден-четвъртък/ милото има РД. Знам, че имаме много рецепти пуснати тук, но аз не мога да измисля меню.Ще се събираме само семейно тази година-така решихме.

Имам няколко ограничения- свекъра не яде риба /мислех да направя за предястие хапки с херинга и едно особено-води се сирене, но си е жив кашкавал или топено сирене-нещо средно,забравих му името-в Метро го има/. На милото брат му обаче обожава crazy Свекървата пък е диабетичка...освен да не яде сладко...
Всички са много месоядни, но често ходят по заведения и все месо ядат-жулиени и т.н.

Една колежка вчера имаше имен ден и донесе много вкусни кошнички-сещате се, с яйчице вътре, в специални формички-каза,че може да ми услужи.

А в същото време четвъртък ...докато се прибера от работа, докато наманджоря..Готово ако купя-кофти...само тортата ще е готова,освен...

Освен някакви пържоли...с някакъв по-лек сос /че след тия празници,а и вчера на имен ден-пак сосове и чудесии/. Ох,обърках се, дайте съвет. help
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #926 -: януари 08, 2008, 12:52:38 »

Клео,купи си овкусени или се поразрови за някоя хубава марината-за ребърца много върви такава с мед,можеш да ги приготвиш и на грил-тиган ако имаш или прати твоето момче на терасата или двора да ти ги опърли на скарата...или си хапни на заведение някъде blum
Авва,пържолки в йенска със сметана и/или топено сирене е първото-доста стандартно,за което се сещам,а и ще ти отнеме най-малко време pardon Може и пил.филенца с корн-флейкс(бях пускала назад рецепта),но ако не ти се пържи може да ги запечеш,една съфорумка беше споделила,че ги прави така,ароматно ризото с чесън и кашкавал за гарнитура (ако искаш ще ти дам рецептата-много е вкусно),броколи със синьо сирене за предястие,а-сега се сещам за друга любима наша вкусотийка,даже имам снимка-бързо е,а страшно вкусно--полу-сварени картофи на калелца с позапържени пил.хапки,бланширано броколи(за 2-3 мин в подсолена вряща вода),заляти с промита сметана и унисос,запечени в йената с кашкавал ,ето го
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #927 -: януари 08, 2008, 12:57:40 »

заляти с промита сметана и унисос

Rosistela, как така промита сметана? crazy Много ми харесва идеята, обаче йенската ми е мнооого малка, не става. Освен нея имам само тави и гювеч... Нямам скара...Нали сме под наем засега и за всичко казваме 'един ден в новия апартамент' Girl_hide А пък и не знам дали мъжете ще ядат броколи... crazy
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #928 -: януари 08, 2008, 13:08:02 »

Ами,в услуга ще ти е ако си купиш една по-дълбока и голяма йенска,има нелоши и за около 10-ина лв,но всъщност може и в тавичка,то не трябва похлупак за тази рецепта..а за промитата сметана -една кофичка (голяма за повече народ) я разбиваш с малко водичка,за да стане по-течна и да залееш ястието.Колкото до мъжете и броколито-и моя не обича,обаче в тази рецепта просто си облизва пръстите good Унисоса-на Маги Wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #929 -: януари 08, 2008, 14:24:43 »

Мила Роси ето ти рецептичката за спанак с яйца и сирене на фурна.Задушаваш леко спанака и една глава лук.разбиваш яйца аз слагам 6-7 броя на една йенагласка тенджера като на снимката.Натрошаваш сиренце.След като изстине спанака го смесваш с яйцата и сиренето в купа.добавям кафена чаша сметана/течна или заквасена/ черен пипер червен пипер и изсипваш в намазаната с масло и наръсена с галета йенска тенджера.печеш до готовност.

Мила Авва ето ти нещо от мен за предястие направи хапки от панирани шунка сирене и кашкавал.Ако ти трябва рецептата за паста патифри за паниране свиркай.за основно ястие ти предлагам пилешки пържолки  с шунка кашкавал резен домат и кисели краставички.Правят се по следния бърз начин.Изпичаш или изпържваш пържолките и отгоре редиш тънко нарязана шунка после кисели краставички кръг домат отгоре кашкавал.Слагаш в микровълновата за малко колкото да се разтече кашкавала.Правиш за гарнитура сварени картофки с майонеза и царевица.Може и вътре да сложиш кисели краставички.Слагаш мезенца със сиренца и други неща.
за десерт може да направиш цедено кисело мляко с плодове и захар.Изцеждаш кисело мляко и го смесваш с пудра захар.Отделяш една част и я смесваш с какао.взимаш сладко от ягоди и редиш ред кисело мляко ред сладко ред какаово кисело мляко.поръсваш с шоколадови пръчици  и слагаш в хладилника да стегне.това е от мен.
Активен
Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines