Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 10:46:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449655 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #885 -: януари 03, 2008, 16:26:39 »

Мерси Ели .  отивам да се боря в кухнята и ако стане и нищо не подпаля или загоря ще се похваля  Wink tease

ще се справиш !!!!!! smile вчера свекървата беше сготвила свинско с кисело зеле и беше направила страхотен ябълков пай, ще взема рецептата да ви го напиша !!!!! много е вкусен наистина !!!!! smile аз напоследък не знам какво ми се яде !!!!! все искам да сготвя нещо и като го направя не ми се яде !!! тъпо нали ?????  crazy crazy тази вече мисля да сме на пици !!!!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #886 -: януари 03, 2008, 16:31:20 »

Ами не е тъпо, защо да е тъпо, и аз понякога не знам какво ми се яде и каквото и да сготвя все не е точно това което искам. А за ябълковия пай, най-вкусния който съм яла е на свекървата на братовчедка ми, направо несравним. Трябва да потърся рецептата и ще ви я напиша smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #887 -: януари 03, 2008, 16:38:25 »

Ами не е тъпо, защо да е тъпо, и аз понякога не знам какво ми се яде и каквото и да сготвя все не е точно това което искам. А за ябълковия пай, най-вкусния който съм яла е на свекървата на братовчедка ми, направо несравним. Трябва да потърся рецептата и ще ви я напиша smile


ок ще ги сравним и ще извлечем най-доброто хи хи хи !!!! smile

а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!! smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #888 -: януари 03, 2008, 16:43:27 »

Момичета искам да споделя една рецепта с вас.Правих този сладкиш и ви препоръчвам да го пробвате много е лесно.
В тава разтапяте 125гр.масло.Върху него нареждате меки бисквити,най-добре от тези чаените.Върхутях редите кръгчета ябълки и накрая заливата с пандишпанено тесто./4-5 яйца, 1ч.ч захар,1 и 1/2 ч.ч брашно,бакплувер,ванилия/.Пече се на 180градуса и се слага на средното ниво на фурната.За 20-30мин. е готов.Като изтине поръсвате с пудра захар.
mariana, днес правих твоето сладкишче, току-що хапнах второ парченце от него.Благодаря! Bravo give_rose good
Само малко модификации внесох- вместо да слагам ябълки, реших да сложа сладко, освен това към тестото добавих 1/2 чаша олио. Като го извадих от фурната, сиропирах с лъжица мед разтворена в чаша вода, но мисля, че спокойно можех да сложа още 1 чаша crazy-пак малко сухичко ми идва. Ааа, и отгоре здраво наплясках сметана  good Много вкусно!
Добра модифицация, то си е направо друга рецепта.Ако решиш някой път го направи и в оригинал,вярвай ми много е вкусен!
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 654


« Отговор #889 -: януари 03, 2008, 17:12:31 »

аз тази вечер ще правя ризото.....и за десерт кексче..
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #890 -: януари 03, 2008, 19:00:50 »

За Нова Година със сигурност ще направя капама,и глезотийки...

vanis, сподели как правиш капамата.

Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #891 -: януари 03, 2008, 21:28:49 »

didibaby аз мога да ти разкажа как правих капамата за Нова Година. Всичко, което ще ти кажа се реди в керамичен съд с капак, моят е висок. На дъното сложих дебели парченца пушен бекон, може да се сложат пушени ребърца или просто зелеви листа. Идеята е че най-отдолу и най-отгоре може да прегори.  Слагаш една водна чаша по средата, с отвора към дъното и около нея редиш като добре притискаш- ред месо, ред кисело зеле, подправки, бекон, и пак ред зеле, ред месо. Завършвам със зеле и нещо мазничко. Месото, което използвам е 3 вида - пилешко, свинско и телешко. Обикновенно около пилешкото и телешкото слагам парчета кървавица (бахур) или бекон. Зелето е кисело. Подправките са бахар, кимион, черен пипер, и дафинов лист. Между редовете може да се сложи и цвекло нарязано на филийки. След като ГО наредя до горе, изтеглям чашата и посредата се получава дупка която пълня със ориз (суров). Огоре заливам с чаша вода и 200 мл. червено вино. След това покривам със зелеви листа, както писах в началото. Капака на съда го запечатвам като лепя по ръба на капака и съда хартия със смес от брашно и вода. Това слагам във фурната и пека около 3-4 часа, като постепенно намалявам температурата. Мирише невероятно. Ако предпочитате кисело зеле може да сложете повече зеле за сметка на месото.
Добър апетит!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #892 -: януари 04, 2008, 08:55:03 »

darling звучи много вкусно, веднага си запазих рецептаца за някой ден !!!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #893 -: януари 04, 2008, 09:15:43 »


а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!! smile
[/quote]
Мила ето ти рецептата за крем карамел  с кроасани.Правиш смес за крем карамел от един литър мляко в който си сипала 1 ч.ч захар.Вариш на котлона докато се стопи захарта.Махаш от котлона и след като изстине сместа прибавяш 6 яйца при непрекъснато бъркане.В една по малка тавичка редиш нарязаните на големи парчета кроасани.заливаш със сместа и печеш като слагаш тавичката в по голяма и отстрани доливаш вода.

misskapriss предполагам че вече е късно да ти казвам аз как го правя соса.Но все пак ще ти напиша.взимаш една тенджерка и слагаш вътре една-две заквасени сметани.Слагаш една кутийка топено сирене слагаш синьо сирене и пушено сирене.слагаш малко пармезан.Бъркаш на котлона докато се разтопят сирената.Може да сложиш и запържени гъбки и сушени сливи в сосчето.

Аз вчера правиш телешко месо със спанак и грейпфурт.стана много вкусно.

darling рецептата ти за капама изглежда супер интересно.Само бахура вътре ще го заменя с бекон защото не съм му почитател.Като имам повече време наистина ще я пробвам и ще ти кажа дали ми е допаднала.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #894 -: януари 04, 2008, 09:20:17 »

благодаря гери за рецептата, и аз така я знам, само че без варенето, но се чудех дали се слага карамелзирана захар под кроасаните или не !!???
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 592



« Отговор #895 -: януари 04, 2008, 09:25:34 »

а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!! smile
ЕЛи ето моята рецепта : карамелизираш 1 ч.ч захар в кексова форма /но не от тези с островчето по средата, а да е просто дълбока или всякакъв дълбок съд/. Още докато е топло залепяш на дъното 3-4 кроасана  - в зависимост от големината на съда, аз обикновенно се справям с 3:).
Към 1л. прясно мляко/не е задължително да е предварително сварено ако е от торбичките/ добавяш 1 ч.ч захар, 4-5 яйца и добавяш едно пакетче желатин разтворен във вода /желатина е добре да не е набъбнал/. Заливаш кроасаните и печеш около час на силно загрята фурна на водна баня /слагаш формата или съда в тавичка с вода/. Като се опече оставяш да се охлади и после паркираш в хладилника поне за 3 часа. След като стегне го обръщам обикновенно в някаква ""тортена чиния" или тавичка, че си има малко сосче и да се изцапаме кухнята на свеки girl_wink Ако не ти се рискува да не би да не стегне и да се разлее може просто да карамелизираш захарта в тавичка и да нарежеш кроасаните на филийки...и накрая изобщо да не се налага обръщане. Но пък така се губи ефекта на "кроасановата торта" pardon
 Бон апети Torte

п.с Вместо кроасани може да се сложи козунак /особено подходяща рецепта за след великденските празници и огромното количество останал стар козунак /
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 592



« Отговор #896 -: януари 04, 2008, 09:26:27 »

ААА някой ме е изпреварил..е нищо....имаш 2 варианта girl_wink..
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #897 -: януари 04, 2008, 09:29:03 »

ААА някой ме е изпреварил..е нищо....имаш 2 варианта girl_wink..

благодаря ви и на двечките !!!!!! smile  pc_love
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #898 -: януари 04, 2008, 11:37:39 »

благодаря гери за рецептата, и аз така я знам, само че без варенето, но се чудех дали се слага карамелзирана захар под кроасаните или не !!???

Ами различно понякога слагам понакога не.Като го правя в тава слагам ако го правя в иенската тенджера не слагам.Мога да ти кажа обаче нещо интересно как го правя понякога.В млякото докато ври слагам изстискан портокал.Придава интересен вкус на крем карамела
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #899 -: януари 05, 2008, 06:28:56 »

didibaby аз мога да ти разкажа как правих капамата за Нова Година. Всичко, което ще ти кажа се реди в керамичен съд с капак, моят е висок. На дъното сложих дебели парченца пушен бекон, може да се сложат пушени ребърца или просто зелеви листа. Идеята е че най-отдолу и най-отгоре може да прегори.  Слагаш една водна чаша по средата, с отвора към дъното и около нея редиш като добре притискаш- ред месо, ред кисело зеле, подправки, бекон, и пак ред зеле, ред месо. Завършвам със зеле и нещо мазничко. Месото, което използвам е 3 вида - пилешко, свинско и телешко. Обикновенно около пилешкото и телешкото слагам парчета кървавица (бахур) или бекон. Зелето е кисело. Подправките са бахар, кимион, черен пипер, и дафинов лист. Между редовете може да се сложи и цвекло нарязано на филийки. След като ГО наредя до горе, изтеглям чашата и посредата се получава дупка която пълня със ориз (суров). Огоре заливам с чаша вода и 200 мл. червено вино. След това покривам със зелеви листа, както писах в началото. Капака на съда го запечатвам като лепя по ръба на капака и съда хартия със смес от брашно и вода. Това слагам във фурната и пека около 3-4 часа, като постепенно намалявам температурата. Мирише невероятно. Ако предпочитате кисело зеле може да сложете повече зеле за сметка на месото.
Добър апетит!

Леле, как апетитно звучи само. Благодаря за рецептата, darling.
Обаче тук нямаме кисело зеле...чудя се дали някой български магазин наоколо не е забъркал бидони с кисело зеле. Kakто го обичам (и ми потекоха лигите при споменаването на вълшебната дума).pig
Може ли да се замени зелето с нещо друго?
« Последна редакция: януари 05, 2008, 06:37:12 от didibaby » Активен
Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines