Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:05:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
58
59
[
60
]
61
62
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 444375 пъти)
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #885 -:
януари 03, 2008, 16:26:39 »
Цитат на: misskapriss в януари 03, 2008, 16:10:20
Мерси Ели . отивам да се боря в кухнята и ако стане и нищо не подпаля или загоря ще се похваля
ще се справиш !!!!!!
вчера свекървата беше сготвила свинско с кисело зеле и беше направила страхотен ябълков пай, ще взема рецептата да ви го напиша !!!!! много е вкусен наистина !!!!!
аз напоследък не знам какво ми се яде !!!!! все искам да сготвя нещо и като го направя не ми се яде !!! тъпо нали ?????
тази вече мисля да сме на пици !!!!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #886 -:
януари 03, 2008, 16:31:20 »
Ами не е тъпо, защо да е тъпо, и аз понякога не знам какво ми се яде и каквото и да сготвя все не е точно това което искам. А за ябълковия пай, най-вкусния който съм яла е на свекървата на братовчедка ми, направо несравним. Трябва да потърся рецептата и ще ви я напиша
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #887 -:
януари 03, 2008, 16:38:25 »
Цитат на: misskapriss в януари 03, 2008, 16:31:20
Ами не е тъпо, защо да е тъпо, и аз понякога не знам какво ми се яде и каквото и да сготвя все не е точно това което искам. А за ябълковия пай, най-вкусния който съм яла е на свекървата на братовчедка ми, направо несравним. Трябва да потърся рецептата и ще ви я напиша
ок ще ги сравним и ще извлечем най-доброто хи хи хи !!!!
а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!!
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #888 -:
януари 03, 2008, 16:43:27 »
Цитат на: avva_stz в декември 23, 2007, 20:09:50
Цитат на: mariana в декември 18, 2007, 17:05:26
Момичета искам да споделя една рецепта с вас.Правих този сладкиш и ви препоръчвам да го пробвате много е лесно.
В тава разтапяте 125гр.масло.Върху него нареждате меки бисквити,най-добре от тези чаените.Върхутях редите кръгчета ябълки и накрая заливата с пандишпанено тесто./4-5 яйца, 1ч.ч захар,1 и 1/2 ч.ч брашно,бакплувер,ванилия/.Пече се на 180градуса и се слага на средното ниво на фурната.За 20-30мин. е готов.Като изтине поръсвате с пудра захар.
mariana
, днес правих твоето сладкишче, току-що хапнах второ парченце от него.Благодаря!
Само малко модификации внесох- вместо да слагам ябълки, реших да сложа сладко, освен това към тестото добавих 1/2 чаша олио. Като го извадих от фурната, сиропирах с лъжица мед разтворена в чаша вода, но мисля, че спокойно можех да сложа още 1 чаша
-пак малко сухичко ми идва. Ааа, и отгоре здраво наплясках сметана
Много вкусно!
Добра модифицация, то си е направо друга рецепта.Ако решиш някой път го направи и в оригинал,вярвай ми много е вкусен!
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #889 -:
януари 03, 2008, 17:12:31 »
аз тази вечер ще правя ризото.....и за десерт кексче..
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #890 -:
януари 03, 2008, 19:00:50 »
Цитат на: vanis в декември 27, 2007, 13:57:36
За Нова Година със сигурност ще направя капама,и глезотийки...
vanis
, сподели как правиш капамата.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #891 -:
януари 03, 2008, 21:28:49 »
didibaby аз мога да ти разкажа как правих капамата за Нова Година. Всичко, което ще ти кажа се реди в керамичен съд с капак, моят е висок. На дъното сложих дебели парченца пушен бекон, може да се сложат пушени ребърца или просто зелеви листа. Идеята е че най-отдолу и най-отгоре може да прегори. Слагаш една водна чаша по средата, с отвора към дъното и около нея редиш като добре притискаш- ред месо, ред кисело зеле, подправки, бекон, и пак ред зеле, ред месо. Завършвам със зеле и нещо мазничко. Месото, което използвам е 3 вида - пилешко, свинско и телешко. Обикновенно около пилешкото и телешкото слагам парчета кървавица (бахур) или бекон. Зелето е кисело. Подправките са бахар, кимион, черен пипер, и дафинов лист. Между редовете може да се сложи и цвекло нарязано на филийки. След като ГО наредя до горе, изтеглям чашата и посредата се получава дупка която пълня със ориз (суров). Огоре заливам с чаша вода и 200 мл. червено вино. След това покривам със зелеви листа, както писах в началото. Капака на съда го запечатвам като лепя по ръба на капака и съда хартия със смес от брашно и вода. Това слагам във фурната и пека около 3-4 часа, като постепенно намалявам температурата. Мирише невероятно. Ако предпочитате кисело зеле може да сложете повече зеле за сметка на месото.
Добър апетит!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #892 -:
януари 04, 2008, 08:55:03 »
darling звучи много вкусно, веднага си запазих рецептаца за някой ден !!!!!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #893 -:
януари 04, 2008, 09:15:43 »
Цитат на: Ели . в януари 03, 2008, 16:38:25
а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!!
[/quote]
Мила ето ти рецептата за крем карамел с кроасани.Правиш смес за крем карамел от един литър мляко в който си сипала 1 ч.ч захар.Вариш на котлона докато се стопи захарта.Махаш от котлона и след като изстине сместа прибавяш 6 яйца при непрекъснато бъркане.В една по малка тавичка редиш нарязаните на големи парчета кроасани.заливаш със сместа и печеш като слагаш тавичката в по голяма и отстрани доливаш вода.
misskapriss предполагам че вече е късно да ти казвам аз как го правя соса.Но все пак ще ти напиша.взимаш една тенджерка и слагаш вътре една-две заквасени сметани.Слагаш една кутийка топено сирене слагаш синьо сирене и пушено сирене.слагаш малко пармезан.Бъркаш на котлона докато се разтопят сирената.Може да сложиш и запържени гъбки и сушени сливи в сосчето.
Аз вчера правиш телешко месо със спанак и грейпфурт.стана много вкусно.
darling рецептата ти за капама изглежда супер интересно.Само бахура вътре ще го заменя с бекон защото не съм му почитател.Като имам повече време наистина ще я пробвам и ще ти кажа дали ми е допаднала.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #894 -:
януари 04, 2008, 09:20:17 »
благодаря гери за рецептата, и аз така я знам, само че без варенето, но се чудех дали се слага карамелзирана захар под кроасаните или не !!???
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 592
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #895 -:
януари 04, 2008, 09:25:34 »
Цитат на: Ели . в януари 03, 2008, 16:38:25
а на мен ми се хапва един друг десерт кроасани с крем карамел, трябва да питам мама как го прави, че до сега не съм го правила !!!!
ЕЛи ето моята рецепта : карамелизираш 1 ч.ч захар в кексова форма /но не от тези с островчето по средата, а да е просто дълбока или всякакъв дълбок съд/. Още докато е топло залепяш на дъното 3-4 кроасана - в зависимост от големината на съда, аз обикновенно се справям с 3:).
Към 1л. прясно мляко/не е задължително да е предварително сварено ако е от торбичките/ добавяш 1 ч.ч захар, 4-5 яйца и добавяш едно пакетче желатин разтворен във вода /желатина е добре да не е набъбнал/. Заливаш кроасаните и печеш около час на силно загрята фурна на водна баня /слагаш формата или съда в тавичка с вода/. Като се опече оставяш да се охлади и после паркираш в хладилника поне за 3 часа. След като стегне го обръщам обикновенно в някаква ""тортена чиния" или тавичка, че си има малко сосче и да се изцапаме кухнята на свеки
Ако не ти се рискува да не би да не стегне и да се разлее може просто да карамелизираш захарта в тавичка и да нарежеш кроасаните на филийки...и накрая изобщо да не се налага обръщане. Но пък така се губи ефекта на "кроасановата торта"
Бон апети
п.с Вместо кроасани може да се сложи козунак /особено подходяща рецепта за след великденските празници и огромното количество останал стар козунак /
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 592
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #896 -:
януари 04, 2008, 09:26:27 »
ААА някой ме е изпреварил..е нищо....имаш 2 варианта
..
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #897 -:
януари 04, 2008, 09:29:03 »
Цитат на: Мая в януари 04, 2008, 09:26:27
ААА някой ме е изпреварил..е нищо....имаш 2 варианта
..
благодаря ви и на двечките !!!!!!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #898 -:
януари 04, 2008, 11:37:39 »
Цитат на: Ели . в януари 04, 2008, 09:20:17
благодаря гери за рецептата, и аз така я знам, само че без варенето, но се чудех дали се слага карамелзирана захар под кроасаните или не !!???
Ами различно понякога слагам понакога не.Като го правя в тава слагам ако го правя в иенската тенджера не слагам.Мога да ти кажа обаче нещо интересно как го правя понякога.В млякото докато ври слагам изстискан портокал.Придава интересен вкус на крем карамела
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #899 -:
януари 05, 2008, 06:28:56 »
Цитат на: darling в януари 03, 2008, 21:28:49
didibaby аз мога да ти разкажа как правих капамата за Нова Година. Всичко, което ще ти кажа се реди в керамичен съд с капак, моят е висок. На дъното сложих дебели парченца пушен бекон, може да се сложат пушени ребърца или просто зелеви листа. Идеята е че най-отдолу и най-отгоре може да прегори. Слагаш една водна чаша по средата, с отвора към дъното и около нея редиш като добре притискаш- ред месо, ред кисело зеле, подправки, бекон, и пак ред зеле, ред месо. Завършвам със зеле и нещо мазничко. Месото, което използвам е 3 вида - пилешко, свинско и телешко. Обикновенно около пилешкото и телешкото слагам парчета кървавица (бахур) или бекон. Зелето е кисело. Подправките са бахар, кимион, черен пипер, и дафинов лист. Между редовете може да се сложи и цвекло нарязано на филийки. След като ГО наредя до горе, изтеглям чашата и посредата се получава дупка която пълня със ориз (суров). Огоре заливам с чаша вода и 200 мл. червено вино. След това покривам със зелеви листа, както писах в началото. Капака на съда го запечатвам като лепя по ръба на капака и съда хартия със смес от брашно и вода. Това слагам във фурната и пека около 3-4 часа, като постепенно намалявам температурата. Мирише невероятно. Ако предпочитате кисело зеле може да сложете повече зеле за сметка на месото.
Добър апетит!
Леле, как апетитно звучи само. Благодаря за рецептата,
darling
.
Обаче тук нямаме кисело зеле...чудя се дали някой български магазин наоколо не е забъркал бидони с кисело зеле. Kakто го обичам (и ми потекоха лигите при споменаването на вълшебната дума).
Може ли да се замени зелето с нещо друго?
«
Последна редакция: януари 05, 2008, 06:37:12 от didibaby
»
Активен
Страници:
1
...
58
59
[
60
]
61
62
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines