Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 10:49:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
55
56
[
57
]
58
59
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449667 пъти)
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #840 -:
декември 15, 2007, 23:05:02 »
Е, Михаела, ти ми напомни сега за гювеч - така го обичам! Обаче си нямам съд за гювеч и ще трябва да го правя в йенска тавичка.
Този уикенд менюто ни е по идеи на форума и тази темичка. За вечеря спретнах гнезда от кайма с по едно яйчице отгоре, а за гарнитура имаше запечени картофки и задушени гъби. Утре сме на постен гювеч. А през седмицата ще опитам свинското на Rossistela в йенската тава с пушено сирене.
«
Последна редакция: декември 16, 2007, 05:50:04 от didibaby
»
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #841 -:
декември 16, 2007, 20:38:05 »
Милички, кажете за сухите чушки с бобеца - откъде да намеря
сухи чушки
?
Дали ще се продават някъде?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #842 -:
декември 17, 2007, 09:41:38 »
Цитат на: isabel в декември 16, 2007, 20:38:05
Милички, кажете за сухите чушки с бобеца - откъде да намеря
сухи чушки
?
Дали ще се продават някъде?
Мила във Варна в пикадили има сушени чушки.А и бабите по пазарите също продават.Има и в други супермаркети.
MIXAELA така е сега ни е времето ама вече съм уморена а тепърва предстоят нещата.Но поне на 31,12,2007 няма да съм дежурна.Лошото е че другите съботи и недели съм дежурна.Вече сънувам кошмари свързани с ГО
Момичета правих пилешки пържолки със сирена и сини сливи.Получи се много добре.Ако някой иска рецептичката да казва.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #843 -:
декември 17, 2007, 10:14:16 »
Ееее,
Gucci
, ти се появииии
Аз така те чаках с надеждата да измислиш нещо за моите странни сосове- сос от нар и сусамов тахан.. *crazy*И не ги пипам-казала съм си "Гучи като се появи, ще измисли нещо и тогава ще правя!"
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #844 -:
декември 17, 2007, 11:40:38 »
Здрасти мила Авва
Да наистина бях поизчезнала но сега за малко съм тук ама не се знае докога че с тази работа е ужас.Кажи ми сосовете в какъв вид са ти готови за консумация или не.Дай малко повече инфо за тея сосове.
Вчера правих салатка дето става и за вечеря.С кус кус кисели краставички царевица шунка синьо сирене и майонезено сметанов сос.Получи се добре.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #845 -:
декември 17, 2007, 11:54:10 »
Ами готови са- наровият сос е в бутилка, много е лепкав...А сусамовия тахан е в бурканче...В нет-а намерих само 1-2 рецепти,които не ми харесаха
От фирмата-продавач ми казаха, че наровият сос се слагал към меса или зелена салата, а таханът можело да го смеся или с кисело мляко,или с мед...ама ми се ще нещо, което някой вече е правил..
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #846 -:
декември 17, 2007, 12:20:38 »
Цитат на: avva_stz в декември 17, 2007, 11:54:10
Ами готови са- наровият сос е в бутилка, много е лепкав...А сусамовия тахан е в бурканче...В нет-а намерих само 1-2 рецепти,които не ми харесаха
От фирмата-продавач ми казаха, че наровият сос се слагал към меса или зелена салата, а таханът можело да го смеся или с кисело мляко,или с мед...ама ми се ще нещо, което някой вече е правил..
Наровия сос съм го слагала на месо при пържене и върху сирене съм го слагала.но се слага по малко щото иначе става тежко.а за сусамовия тахан го правя по следния начин.Натрушавам бисквити.Смесвам си с тахан и масло.може да сложиш съвсем малко мед ако не ти е много еднородна сместа ама аз избягвам щото става много сладко.слагам една бисквита намазана с масло.от бисквитено-таханова смес посредата и отгоре пак бисквита.бисквитите ги топя за малко във мляко в което съм изстискала малко портокал.Заливам така получена пастичка с разбито цедено кисело мляко с малко захар и портокалови корички настъргани.слага се в хладилника да стегне.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #847 -:
декември 17, 2007, 12:33:28 »
Знаех си, че ти си човекът просто!!!!
Наровият сос в тигана ли слагаш? За какво месо? Върху сирене?Разбирам,че нямаш много време, но-когато можеш ми отговори,моля!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #848 -:
декември 17, 2007, 13:16:51 »
Ами аз го слагам върху едно печено сирене като правя.И става много интересно.Значи взимаш сиренцето и го слагаш върху грил тиган като под него слагаш малко сос и върху него малко.И го обръшаш като се запече леко.Тава сиренце за де вземе да се разтопи го овалвам или в пармезан или в галета.А наровия сос върви към дивечови меса /патици или фазани и др такива /или телешко свинско агнешко.Може и към пилешко естествено.Просто на дивеча дава един различен вкус.Може и да ги намажеш преварително пържолките да кажем и ги оставям да престоят.може да го слагаш и към маринати ако мариноваш месото преди готвене.
Айде и да кажеш как го използва за ккаво и дали ти допадна.
Милички правили ли сте пълнени маслини със сметанов сос
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
Пол:
Публикации: 8604
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #849 -:
декември 17, 2007, 13:36:39 »
А да ви питам какво ще приготвите за Коледната трапеза?
А за Новогодишната?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #850 -:
декември 17, 2007, 13:47:03 »
Булечка за Коледа естествено постни сърмички-зелеви или лозови от цвекло,пълнени чушки с боб,гъбена салата,содена питка,бобена салата.салат от цвекло с моркови и ябълки,
За нова година
пържолки салатки мезета баклава торта.тиквеник баница с късмети
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #851 -:
декември 18, 2007, 17:05:26 »
Момичета искам да споделя една рецепта с вас.Правих този сладкиш и ви препоръчвам да го пробвате много е лесно.
В тава разтапяте 125гр.масло.Върху него нареждате меки бисквити,най-добре от тези чаените.Върхутях редите кръгчета ябълки и накрая заливата с пандишпанено тесто./4-5 яйца, 1ч.ч захар,1 и 1/2 ч.ч брашно,бакплувер,ванилия/.Пече се на 180градуса и се слага на средното ниво на фурната.За 20-30мин. е готов.Като изтине поръсвате с пудра захар.
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #852 -:
декември 19, 2007, 10:31:56 »
Момичета,някой има ли рецепта за френска нуга!!!Аз намерих една,но незнам дали е вярна!!!Моля ви,ако някой е правил и има рецептичка да я пусне!!!
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #853 -:
декември 20, 2007, 11:11:59 »
Цитат на: Katitka в декември 13, 2007, 16:06:58
Eдна лесна рецепта от нета:
Снежни коледни елхички
Време за приготвяне: 15 мин.
Продукти:
1 пакетче масло
2-3 с. л. пудра захар
150 г бисквити
1 размекнат шоколад
50 г орехи
кокосови стърготини за украса
Приготвяне:
Слагаме в кухненски робот маслото и захарта. Пускаме да се смесят добре. Добавяме бисквитите, пак мелим, после шоколада, пак мелим, добавяме орехите и отново мелим до получаване на мека смес. Оформяме конусчета и ги овалваме в кокосови стърготини. Добавяме коледно настроение на вкус и споделяме с любимите хора!
Катика, снойти рейих да пробвам твоите елхи<<ки, но ги направих на топки. Днес имам едни гости
Много вкусно, но егати и калорийната бомбаа
Активен
elenceto
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 130
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #854 -:
декември 20, 2007, 14:15:46 »
френска нуга
Продукти:
1/2л. сметана Hopla
6 белтъка
200 гр. конфитюр от смокини
100гр счукани орехи
Първо се карамелизират 5-6с.л. захар след което се разстилат върху станиол и като стегне карамела се начукват на ситно. Сметана се разбива. Белтъците се избиват на сняг с 2с.л. захар. Внимателно се смесват сметаната, белтъците, конфитюра, орехите и карамела. След това се изсипва в подходящ съд, обвива се с фолио и в камерата за няколко часа за да стегне хубаво. Като го извадиш и нарежеш , можеш да го полееш с топинг или някакво сладко по твой избор.Също така можеш да разпределиш сместа в чашки за еднократна употреба , пак в камерата да замръзне и при сервиране топваш в гореща вода и обръщаш в чинийка, украсяваш отново по желание!
Дано да ти хареса !
Активен
Страници:
1
...
55
56
[
57
]
58
59
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines