Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 19:30:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
61
62
[
63
]
64
65
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 443938 пъти)
mirmar
Сватбен ШАМАН
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #930 -:
януари 09, 2008, 11:55:17 »
Да ви кажа към какво се насочих за меню за рождения ден на милото.
Предястие- салата от извара,майонеза,чушки,царевица и яйце; салата от бял фасул с варено морковче и кисела краставичка.
Основно- гарнитура от картофи и броколи със сметанов сос, като се ръководя от рецептата на
Росистелка
,а за месо много се чудих...като сметнах колко време трябва да си играя да пържа/панирам/пека или каквото и да е, реших да поръчам от един ресторант 4 саби- то си е с име 'Юнашко нещо-си", а сабите са от свинско и пилешко месце с гарнитура. 2000гр е всичко!
Това е меню за 6 човека, 4 мъже в т.ч. И разни други салатки ще има,де,и туршийки-разни бурканени неща такива...
И така
..нямам закога да си играя след работния ден...А за десерт-торта.
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
«
Отговор #931 -:
януари 09, 2008, 12:07:30 »
Предястие- салата от извара,майонеза,чушки,царевица и яйце
Ава а тази салатка я обожавам иначе си решила мого правилно да си порачаш от ресторант..........на моя мъж рд мина на 18 декември и той си пържи и оправя месото това си му е специалитет ,а салатките от мен млечна, руска, плата със сухи мезета и туршийя ,а също и марулка микс / това си е марула и някъкъв италиански вид трева като марула червена на цвят/ объквам с зехтин и лимон поръсям със техния grattugiato и става приказно ние и само марула да си режем си поръсваме grattugiato,тогава салатата не е само марулка променя и се вкуса и е много вкусно даже сега отивам да пазарувам и ще си купя един плик
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #932 -:
януари 09, 2008, 12:08:11 »
Роси, пишеш за промита сметана и си мисля,че може и течна,готварска сметана,нали?
Много ми изглежда вкусна рецептата и мисля скоро да я пробвам.Всъщност имам всичко само броколи да взема.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #933 -:
януари 09, 2008, 12:20:18 »
Еййй,още повече се обърках с тия сметани
Кажете коко вида са тия сметани,бре! Нали една сладкарска от флакон, една в кофички-за готвене, една заквасена- сега заквасена и за готвене едно и също ли е...егати сложнотията! Аз каква да взема??? Течна..какво беше течна?
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #934 -:
януари 09, 2008, 12:24:47 »
Не че съм разбирач,но според мен като изключим сладкарската,която мисля че е сладка,има два вида за готвене - заквасена в кофички и течна в кутий/като млякото/
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #935 -:
януари 09, 2008, 12:25:52 »
Хубаво,де, и аз коя да взема???
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #936 -:
януари 09, 2008, 12:26:54 »
която сметана не е сладка няма значение как се води като име е за готвене само да не е сладка всичко е ток !!аз лично вместо да я премивам или каквото беше взимам течна по лесно е и буркането и всичко
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #937 -:
януари 09, 2008, 12:27:46 »
Според Роси - заквасена в кофичка,която размиваш с вода,за да стане течна.По-тази логика може и направо течна - според мен.
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #938 -:
януари 09, 2008, 16:04:56 »
Цитат на: Rossistela в януари 07, 2008, 11:23:36
Моят начин за приготвяне на
спанак с ориз
-едно от най-вкусните ми ястия е сходен с този на gucci,но слагам и моркови,понякога и пилешко,ето как:
Задушавам в малко масло и олио нарязан на ситно праз и моркови (не много на дребно),добавям накъсания(за да не му избягат витамините при рязането) на по едричко спанак (предпочитам пресен по възможност),осолявам и слагам и мааалко водичка,за да се задушава,а не пържи.Като поомекне всичко слагам измития до бистра вода ориз (за да не слепва)-използвам ориз
басмати
-той е дългозърнест и ароматен,кубче зеленчуков бульон,евентуално позапържените пилешки хапки,слагам вода(3:1 с ориза) и запичам във фурната(вадя преди пълното изсъхване на ориза,той "попива" и впоследствие).Много е вкусно
И понеже съм решила да си правя кулинарна книжка на любими ястия със снимки,разполагам с такива и на това
Rossistela
, това е страхотно
Аз по принцип готвя само спанака с ориз по горе-долу същия начин, но твоята рецепта е по-богата и ще се пробва задължително!!!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #939 -:
януари 09, 2008, 18:21:19 »
Супер,радвам се,че ви харесват рецептичките ми!Хехе,ама с тия сметани голям диалог станало...аз винаги използвам тази в червеникавата кофичка на Данон (мммм-много е вкусна с шипков мармалад
),не съм взимала течна-най-популярната е тази на Hopla`,но не взимам такава-навик
Гери,мерси за рецептата,ще пробвам обезателно
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #940 -:
януари 09, 2008, 18:32:48 »
Роси и аз обожавам сметана с шипков мармалад. Иначе най-хубавата течна сметана е тази на президент, другите са на растителна основа. Милото врънка за домашна баница, която днес не успях д анаправя, но утре ще се захвана ще ви покажа снимки. Много съм горда ,че се научих сама да си точа корите.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #941 -:
януари 10, 2008, 08:48:22 »
Мацки-готвачки имам един въпрос.След като се изръсих 15лв за 1л зехтин,сега установих,че докато ни е нямало по празниците май е замръзнал.Само два-три пръста отгоре на шишето е течен ,а надолу седи като малки топчета.Дали ще се втечни отново и става ли за консумация?
А аз снощи правих пил.дробчета с лук и сметана и картофено пюре за гарнитура.Коментара на мъжо беше"Мм,доста добре готвиш"
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #942 -:
януари 10, 2008, 08:51:21 »
за първи път чувам зехтин да се заледи, ами освен да го оставиш на топло да видим какво ще стане !!!!
ние вчера папахме мусака с тараторче ммммммммммммм
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #943 -:
януари 10, 2008, 09:02:39 »
Ами аз не съм сигурна,че е замръзнал,но така изглежда и чудя от какво се е получило.Може нещо да се е развалил?Просто се чудих дали на някой му се е случвало.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #944 -:
януари 10, 2008, 09:11:32 »
Цитат на: mariana в януари 10, 2008, 09:02:39
Ами аз не съм сигурна,че е замръзнал,но така изглежда и чудя от какво се е получило.Може нещо да се е развалил?Просто се чудих дали на някой му се е случвало.
срока на годност погледна ли?
ще споделиш ли рецептата за дробчетата?
Активен
Страници:
1
...
61
62
[
63
]
64