Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 20:29:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 444596 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #690 -: ноември 13, 2007, 11:27:17 »

мама прави оня ден и бяха супер вкуснички

е супер ще ги пробвам за закуска в неделя !!!! smile мерси smile а ти избра ли нещо за твоя мъж !!! smile кажи какво обича пилешко, свинско ???
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #691 -: ноември 13, 2007, 11:30:05 »

обича пиле рибка ама нещо хапки може да му спретна знам ли вече! crazy
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #692 -: ноември 13, 2007, 11:39:32 »

обича пиле рибка ама нещо хапки може да му спретна знам ли вече! crazy

за мезенце можеш да му спретнеш някаква салатка с рибка !!! аз например правя рибка от консерва или пушена, нарязвам я и я разбърквам с предварително стрит със сол лук, добавям зехтин и малко оцет !!! правила съм я тази салатка с паламуд или с вакумирана  херинга !!!! smile 
а след това нещо пилешко с някакво сосче и гарнитурка пържени картофки или варени, или ориз с зеленчуци - според предпочитанията ви !!
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #693 -: ноември 13, 2007, 15:44:34 »

Ето една вкусна супичка за днес

Пилешка супа с кашкавал

Списък на необходимите продукти:

крилцата и фенерът от 1 пиле
200 г консервирани домати
2 моркова
50 г целина
3–4 топки фиде (100 г)
3 скилидки чесън
1/2 връзка листа магданоз
1 ч. л. сол
3 щипки босилек

за застройката:
100 г кашкавал
100 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
 1. Нарязаните моркови (на колелца) и целина (на кубчета) се заливат заедно с пилешките кости с 2 л студена вода. Посоляват се и се варят около половин час.
 
 2. Свареното пиле се изважда, обезкостява се и се накъсва на малки парчета. В бульона се слагат пюрираните чесън, домати и магданоз и се оставя да ври около 10 минути. Добавя се фидето, вари се 2–3 минути и се овкусява с босилека.
 
 3. Настърганият кашкавал се разтопява на тих огън в малка тенджера. Щом започне да се стопява, се залива с няколко черпака бульон и се разбърква, докато се получи гъст сос. Температурата се намалява, сипва се сметаната и се бърка до хомогенизиране, като периодично се долива бульон. Готовата застройка се излива в супата.
 
 
 


* 1002_0[1].jpg (40.04 KB, 209x128 - видяно 2624 пъти.)
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #694 -: ноември 15, 2007, 15:25:17 »

И ние вкъщи много сме "зажядняли" за бутер банички но ще ги оставя за любимият ми ден - събота yahoo. А иначе аз съм голям любител на баниците. Преди да спра да ям месо  правих една с кайма която ставаше разкошна yahoo, почти като лазаня, но в много по-лесен вариант. А сега си ги правя с много яйца и кисело мляко и разбира се много сирене.
Но момичетата какво стана с диетичните рецепти? С тия калорични супички и ястия и предвид задаващите се празницина на пролет ще се чудим какво да правим.
Аз довечера съм решила да вечерям нещо, което обикновенно е гарнитура: задушени тиквички и моркови. В тефлонов тиган със съвсем малко водичка (без да е покрито дъно на тигана с вода) слагам нарязаните на ивички моркови - с дебелина около 5мм и дължина 10 см, абе като цяло трябва да бъдат не много тънки като за китайско ястие, а да се усещат. Задушавам ги под капак около 5 мин и прибавям тиквичките също нарязани на по -дебели пръцичи и добавям зехтин. Оставям под капака докато омекнат  като от време на време ги бъркам. И няколко минути преди да ги сваля слагам малко солчица, пасиран чесън и много копър. След като ги сервирам поръсвам с пармезан, а може и настърган кашкавал.
Звучи странно, но е много лека гарнитура а в определени ситуации още по-лека вечеря! smile
Извинивайте за непрофесионалното описване, ама нали все готвя на око....
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #695 -: ноември 15, 2007, 15:54:10 »

darling ето ти нещо диетично.изпичаш 2-3 червени чушки и ги нарязваш на ивици.Нарязваш на кубчета 1 тиквичка и 5-6 гъбки.Нарязваш малко/1-2 шепи нарязано/ зеле на тънки много тънки ивици .тиквичките гъбите и зелето се зъпръжват с малко зехтин в тефлонов тиган.Отделно сваряваш в една тенджерка пилешко бяло месо.аз го варя със един зеленчуков бульон.нарязва се на кубчета и се прибавя към почти готовите зеленчуци.Добавят се и печените чушки.Добавят се подправки които харесвате.Пържи се докато се зачерви пилето  станат готови зеленчуците.Определено е диетично и вкусно.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #696 -: ноември 15, 2007, 15:58:45 »

Благодаря ти Gucci. Липсваха ми твоите рецепти и бях на косъм да питам къде си smile
Непременно ще опитам тази рецепта но без пилешкото месо - нали съм вегетарианка smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #697 -: ноември 15, 2007, 16:13:41 »

Ето ти още една рецепта.Пълнени чушки извара.
Взимаш чушки и ги изпичаш.Пълнят се с извара и зеленчуци.Аз слагам тиквички гъби и чушка и зелени подправки .редят се в правоъгълна тава.Слагат се чушка срещу чушка за да не изтича сместа.Запичат се с малко зехтин.Като станат готови се заливат с сосче от кисело мляко и чесен и копър.По диетични са ако е обезмаслена изварата и е безсолна.и без сосчето.Ама да не изпадаме чак дотолкова в подробности.
Ето ти и една салатка диетична.
нарязваш на ситно зелена салат Прибавяш печена чушка краставица и риба тон или ролца от раци.Овкусяваш с ябълков оцет и малко зехтин.Може да сложиш и репички като дойде сезона на репичките.
И още една салатка дето може да стане като основно ястие
Нарязваш печена чушка на много ситно добавяш запечен патладжан/син домат/ нарязан на кубчета и кубчета сварено червено цвекло.Можеш да залееш с кисело мляко с чесън а можеш и да го запечеш на фурна с малко зехтин и настърган кашкавал отгоре.По желание се добавя шунка или бяло месо преди да я печеш или преди да сервираш салатата но доколкото разбрах си вегетарианка.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #698 -: ноември 15, 2007, 16:23:43 »

ммммм Gucci искам да си ми диетолог yahoo
Всичко ще го пробвам!!! А тази  зелената салата ми е любима - овкусявам я с балсамов оцети и зехтин, нарязвам и малко кашкавалче на кубчета  и наистина я предпочитам с репички.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #699 -: ноември 15, 2007, 16:48:30 »

Вчера хапнах в една пицарийка салатка за вечеря и реших и аз да я пробвам някой път.Ето какво имаше:
Зелена салатка нарязана на ситно,повечко сладка царевица, краставичка на кубчета,доматче колкото за цвят,кубчета кашкавал,малко червен лук на шайби и бяло пилешко филе печнато на скарата и после нарязано на кубчета.Може да се подправи само със зехтин, а може и с сосче някакво.Те сервираха някакво с горчица.Бон апети!
Активен
Emma
Ентусиаст
**
Публикации: 55



« Отговор #700 -: ноември 15, 2007, 21:20:31 »

здравейте smile
днес правих тези питки, много ги обичаме и често ги правя:
За тестото:
250 г топла вода
2 с.л.мед
20 г свежа(7 г суха) мая
500 г брашно
3 с.л. олио или мас
2 ч.л. сол
Ароматно олио:
100 мл.олио,чесън на прах,чубрица,наситнен магданоз,червен пипер или чили(според вкуса)
1. Топлата вода,меда и маята се смесват.Оставят се за 10 мин.Добавяме останалите продукти-сол,олио,брашно.Замесваме еластично тесто.
2. Поставяме тестото в намаслен съд.Втасва.
3. Разделяме тестото на 16 топки(при мен излязоха 20 бр.)
4. От всяка топка правим "фитил",който завързваме на възел.
5. Питките поставяме в намаслена тава.
6. Втасват,докато станат двойни.
7. Изпичат се в предварително сгорещена фурна на 220 градуса.Още горещи се намазват с ароматното олио.

Понякога в т.нар. фитил слагам сирене, кашкавал, маслинки или някакъв колбас, но по рецепта са без нищо.
Може вместо олио да се намажат с яйце и сусам, пак стават много вкусни good
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #701 -: ноември 15, 2007, 23:42:28 »

оо ема непременно 6е пробвам тези питки
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #702 -: ноември 18, 2007, 18:29:17 »

Ето една рецепта и от мен  smile Дано ви хареса good

Свински кебап в латино стил

Продукти :
600 г свинско месо от бут
200 г ориз
2 домата
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 кубче пилешки бульон
5 с. л. олио
сол на вкус

За панировката :
4-5 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. чесън на гранули
1/4 черен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне :

1. В найлонова торбичка се смесват брашното, кимионът, чесънът на гранули, черният пипер, кориандарът и солта за панировката.Месето се нарязва на малки парчета, изсипва се в плика и се овалва добре.
2. След това всичко се пресипва в голяма цедка и ненужното брашно се изтръсква. Месото се запържва в тенджера с предварително загрято олио. Изважда се в чиния.

3. Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват за 2-3 мин в олиото, в което е пържено месото, като чесънът и доматите се слагат по късно.
4. Когато зеленчуците се запържат, месото се връща в тенджерата, посолява се, налива се малко вода и се задушава 15-20 мин.

5. Оризът се сварява в овкусена с пилепки бульон вода. Кебапът се сервира с ориз и салата от манго .
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #703 -: ноември 18, 2007, 22:39:26 »

Ето пилешките ми филенца с корнфлейкс и картофено пюре със сос от вчера cook
 
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #704 -: ноември 18, 2007, 22:50:56 »

роси дай рецептата на тия филенца и сосчето де.............. много вкусни изглеждат
Активен
Страници: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines