Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 21:45:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак (Прочетена 166222 пъти)
Sunshine
Любопитен
Отг: Църковен брак
«
Отговор #390 -:
януари 09, 2008, 22:38:51 »
Цитат на: kleo_20 в януари 08, 2008, 11:38:27
зад хотел Родина има една малка църквичка много красива с много хубаво дворче ...
Kleo, благодаря за отговора, знам тази църква, но има още две, които са още по-близо до залата,но не съм ги виждала и затова питам,нямам представа дали са подходящи.Едната се казва Успение Богородично и е на бул България,малко след Иван Гешов, а другата се казва Рождество Богородично и е в една пресечка на Цар Борис III малко след ритуалната зала Красно село.
Активен
iolly_
Ентусиаст
«
Отговор #391 -:
януари 10, 2008, 01:29:13 »
Малко са мънички.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #392 -:
януари 10, 2008, 08:22:59 »
Йоли е права и двете са малкли
в тази на България кръстиха милото и кума ни!!за кръщенета или сватби от порядъка на 20-30 души става но иначе за по-големи не мисля че еподходяща(а и по-далече от тазо зад Родина)а другата до 25оу на мен лично не ми харесва и не е подходяща за сватби аз лично до сега не съм виждала сватби да с еправят там макар че живея от другата страна на булеварда!!според мен Покров Богородичен е най-добрия вариант
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #393 -:
януари 10, 2008, 20:37:55 »
Цитат на: kleo_20 в януари 10, 2008, 08:22:59
Йоли е права и двете са малкли
в тази на България кръстиха милото и кума ни!!за кръщенета или сватби от порядъка на 20-30 души става но иначе за по-големи не мисля че еподходяща(а и по-далече от тазо зад Родина)а другата до 25оу на мен лично не ми харесва и не е подходяща за сватби аз лично до сега не съм виждала сватби да с еправят там макар че живея от другата страна на булеварда!!според мен Покров Богородичен е най-добрия вариант
Аз пък да кажа, че нашата сватба беше точно в тази църква
На мен ми хареса, но наистина не е много голяма - все пак зависи колко ще са гостите, които ще дойдат там, защото има доста, които отиват директно в ресторанта!
Разгледай ми снимките от албума ако искаш, за да имаш поне малка представа как изглежда!
Последно правиха разширения от двете страни на църквата и бяха още строежи, така че ако това те притеснява трябва да проверите до къде са стигнали (църквата не е затваряла заради строежите) Ако искаш мога да се поровя ако имам някакви телефони за връзка!
Спирането на колите там и пред съседните блокове и улички, което също може да е проблем ако са много колите, но при нас, някои си оставиха колите пред ритуалната зала и дойдоха пеша, защото е наистина близо.
Активен
leah
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #394 -:
януари 12, 2008, 18:34:42 »
Ние днес резервирахме. Много съм доволна.
По въпроса с кумата, и в трите църкви ни казаха, че няма проблем, защото кумата е само фиктивно лице в православната църква, важно е кумът да е православен.
Впечатлиха ме цените, аз очаквах, че е по-малко, но както и да е.
Пускам цените, ако на някой ще са му полезни:
- Св. София - 230 лв. - включва хор, 2 попа, право за снимане.
- Св. Георги Победоносец - 280 лв. (като до май месец може би вече щяло да бъде 300
) - включва хор, 3 попа, право за снимане.
- Покров Богородичен - 185 лв. - включва хор, 2 попа, право за снимане, 4 снимки от техен фотограф.
Ние ще сме в Света София, на нашата дата вече имаше една вечерна сватба записана, по другите дати също имаше, така че явно там трябва да се резервира по-рано.
Активен
new1
Регистриран
Публикации: 1
кума-арменка в българска църква?
«
Отговор #395 -:
януари 16, 2008, 18:37:56 »
Здравейте, сигурно има подобна тема ,но нямам време да прочета всичко.Въпроса е следния:канена съм за кума.Приятелят ми е кръстен,аз също ,но съм кръстена в арменска църква.Християнка съм ,но в църквата която си бяха избрали младоженците не разрешиха аз да съм кума.Някой имал ли е подобни проблеми ,за да сподели как е разрешил случая.Ще бъда благодарна на бързи отговори ,защото не знам какво да правя.
Благодаря предварително.
Активен
nat4b
Новак
Отг: кума-арменка в българска църква?
«
Отговор #396 -:
януари 16, 2008, 23:42:32 »
По принцип знам, че за кумата няма проблем, но пак си попитай. Знам, че кума трябва да е със сигурност кръстен. На нас не ни искаха кръщелните на кумовете. В крайна сметка кажи, че си кръстена или направи някакъв ритуал от техните. Попитайте пооа, за да бъдеш сигурна!
Пишете САМО на кирилица!
«
Последна редакция: януари 20, 2008, 19:14:08 от maria_lakova
»
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #397 -:
януари 18, 2008, 09:31:15 »
new1
отиди до църквата, в която не са ти разрешили и попитай попа (или който там отговаря за тези неща) каква е причината и какво може да се направи по въпроса. Той е длъжен да ти обясни.
Активен
leah
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #398 -:
януари 20, 2008, 15:34:14 »
На нас и в трите църкви, в които попитахме, ни казаха, че специално за кумата няма никакво значение. Единствено, тя после няма да може да бъде кръстница на децата.
Активен
Azumi
Ентусиаст
«
Отговор #399 -:
януари 20, 2008, 15:34:50 »
Искам да ви питам обредното вино в църквата какво е -шампанско,червено вино,бяло вино?
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262
«
Отговор #400 -:
януари 20, 2008, 16:38:04 »
Нашето беше червено вино.Мисля,че при всички венчавки е червено.Ако бъркам,някой да ме поправи.
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #401 -:
януари 20, 2008, 20:12:03 »
Естествено, че е червено виното за църквата. Все пак символизира Христовата кръв.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #402 -:
януари 20, 2008, 20:24:21 »
Да да-червено
!
Активен
Azumi
Ентусиаст
«
Отговор #403 -:
януари 20, 2008, 21:59:17 »
И аз това си помислих -за Христовата кръв ,но имам едни съмнения за едни познати които занесоха шампанско за това питам .
Активен
pampers4e
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #404 -:
януари 20, 2008, 23:11:16 »
Здравейте! Искам да питам ако някой знае относно църковния брак. Задължително ли е да имаш граждански за да сключиш църковен? Не съм от най-вярващите, но за мен църковния брак е този който има значение..До колкото знам трябва да си сключил граждански преди това,но дали е така???
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
Нагоре