Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 14:49:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ, сватба в Русе  (Прочетена 145568 пъти)

Yorka89
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Младоженци :)))

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: февруари 25, 2010, 09:12:36 »

Гр. Русе. Обреден дом Русе Адрес: Русе 7000, ул. Тома Кърджиев 4 ... Работно време: всеки ден от 9.00 до 19.00 часа или в уговорено време с клиентите ...

това намерих аз но не знам дали е на 100 %

huhhuh.gif Странно... Ние отидохме снощи да погледнем работното време - за записвания за брак е от понеделник до петък от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 16:00
А имаше и друго за издаване на актове за смърт... май то беше доста по-дълго и всеки ден
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: февруари 25, 2010, 09:14:47 »

Здравейте, нова съм във форума. Моята сватба също ще е в Русе, но понеже от доста време не живея в града и съм "изостанала" с информацията за ресторанти, фризьори, гримьори и т.н. тази темичка ми беше много полезна. Та, момичета, въпросът ми е била ли е някоя от вас на сватба в ресторанта на хотел "Космополитън" и може ли да сподели впечатления? На всички бъдещи булки желая успех с организацията на този специален за всяко момиче ден и много щастлив семеен живот smile
Добре дошла, мила  give_rose В Космополитън съм ходила по друг повод, организацията беше на ниво, хареса ми много... но и цените им са високи.
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #377 -: февруари 25, 2010, 11:23:52 »

ами йори аз затова казах че не съм сигурна

добре дошла мила и успешна подготовка
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: февруари 25, 2010, 12:40:48 »

ами йори аз затова казах че не съм сигурна

добре дошла мила и успешна подготовка

Извинявай, ако ти прозвучах грубо, не исках  pardon
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #379 -: февруари 25, 2010, 15:43:03 »

споко няма нищо  Wink
Активен
malina_1987
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #380 -: февруари 25, 2010, 19:07:45 »

В Космополитън са на ниво,но цените са безбожни,в зависимост от това колко гости ще имаш,мога да ти подскажа с някое ресторантче или ресторант,които пак да са прилични,но и да са по джоба ти.
Активен
adi86
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #381 -: февруари 25, 2010, 19:28:02 »

Здравейте отново, момичета! Да ви се похваля, че ние вече си имаме дата за сватбата и тя е на 28 август  yahoo Запазихме си мотел Рай, а преди това обходихме доста места да проучим офертите и Рая ни допадна най-много.
   Но имаме проблем с изнесената церемония. От брачното ни казаха, че не можем да сключим църковен брак преди граждански - било незаконоо и т.н. А тук в Пловдив нямало никакъв проблем (моя приятелка се жени мин. година и никой не и е казал, че не може). Как така в Пловдив може, а в Русе не.  :ANGRY:Ако някой от вас е запознат моля да ми пише, защото аз твърдо съм си решила, че церемонията ще е изнесена и ще подпишем в ресторанта след църквата.  diablo
   Благодаря ви прадварително  smile
Активен
SunnyAngel
Ентусиаст
**
Публикации: 76

« Отговор #382 -: февруари 26, 2010, 09:43:45 »

adi86 честито за датичката. smile
Относно ритуалите и аз така знам, първо трябва да се сключи граждански брак, а след това църковен. Най-малкото което е за да те венчаят в църква искат освен кръщелните свидетелства и акта за граждански брак. В България се признава единствено гражданския брак. За изнесените церемонии не съм съвсем наясно и не мога да ти помогна.
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: февруари 26, 2010, 10:56:17 »

Така е - не може църковен преди граждански брак.
Да се похваля - и нашата дата 06.06.2010 вече е записана в гражданското  yahoo Само че.... ние искахме да е около 14:30h, лелката каза, че можело след 16:00... Ужас!!!  shok  shok  shok Много се притеснявам, че няма да ни стигне времето... В гражданското ритуал + поздрави, придвижване до църкавата и там ритуал + поздрави, хвърляне на венеца в реката и ходене на кафе (условие от кумовете  pardon ); студийни снимки; снимки на открито някъде; придвижване (и ние избрахме мотел Рай)... и всичко това от 16 до 19 часа... Мисля, че няма да успеем....  nea
Активен
SunnyAngel
Ентусиаст
**

« Отговор #384 -: февруари 26, 2010, 11:12:25 »

Така е - не може църковен преди граждански брак.
Да се похваля - и нашата дата 06.06.2010 вече е записана в гражданското  yahoo Само че.... ние искахме да е около 14:30h, лелката каза, че можело след 16:00... Ужас!!!  shok  shok  shok Много се притеснявам, че няма да ни стигне времето... В гражданското ритуал + поздрави, придвижване до църкавата и там ритуал + поздрави, хвърляне на венеца в реката и ходене на кафе (условие от кумовете  pardon ); студийни снимки; снимки на открито някъде; придвижване (и ние избрахме мотел Рай)... и всичко това от 16 до 19 часа... Мисля, че няма да успеем....  nea
Хайде честита датичка и на вас. smile Доста натоварена програма ще имате. Личното ми мнение е, че много трудно ще успеете с така заплануваните неща. Помислете добре колко време за кое ще ви трябва. Ако трябва направете студийните снимки преди церемонията или отменете кафето (ако кумовете нямат нищо против). За мен лично снимките са много важна част и бих отделила за тях повече време. Все пак те ще останат после, за да ни напомнят за незабравимите моменти и емоции от този специален ден.

П.С. Нашата програма е горе долу с подобни часове. Само че при нас няма да има кефе с кумовете между ритуалите и снимките ще бъдат на открито (дано само времето да позволи )
« Последна редакция: февруари 26, 2010, 11:15:02 от SunnyAngel » Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: февруари 26, 2010, 13:38:25 »

И ние се замислихме за снимки само на открито... Ще сме в църквата на алеите в парка, ще е хубаво там. Значи студийните снимки отпадат. А кафето с кумовете не може да отпадне, тя моята кума науми ли си нещо .... край - решено е! Пък и аз няма да изпусна възможността да вляза в някое кафе с голямата бяла рокля  blush кога друг път ще мога така  smile Хората се радват на такива неща, ще почнат да се бутат, да казват "Ааа, булка"  Bravo Аз си падам да съм център на вниманието хихихи  smile  smile
Активен
SunnyAngel
Ентусиаст
**

« Отговор #386 -: февруари 26, 2010, 14:14:43 »

А кафето с кумовете не може да отпадне, тя моята кума науми ли си нещо .... край - решено е! Пък и аз няма да изпусна възможността да вляза в някое кафе с голямата бяла рокля  blush кога друг път ще мога така  smile Хората се радват на такива неща, ще почнат да се бутат, да казват "Ааа, булка"  Bravo Аз си падам да съм център на вниманието хихихи  smile  smile
Като те чета, май не само кумата е твърдо решена за кафето. blum Определно ще има емоции като влезете в заведението със сватбените премени.  Wink
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: февруари 26, 2010, 16:54:14 »

Като те чета, май не само кумата е твърдо решена за кафето. blum Определно ще има емоции като влезете в заведението със сватбените премени.  Wink
Такава съм си аз  pardon хи хи
Активен
adi86
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #388 -: февруари 26, 2010, 22:54:12 »

Yorka89, радвам се, че и вие ще сте на мотел Рай  yahoo Ще чакам отзиви!  SunnyAngel e права - хубаво си преценете времето, закръгляй времето с 15-20 мин. примерно - нали знаеш, никога не протича по план...
 За мое щастие на нас попа ни разреши да сключим църковен брак преди граждански. Та аз замислям програмата ни да е така: църква в 16 часа, после снимки на центъра някъде, на кея - искам доста снимки на открито, а и центърът ни е много хубав  smile и вече на Рая церемонията да е към 19 ч примерно. Мислех си за 18 ч, но май няма да ни стигне времето, ще дойде припряно. А какъв е този ритуал с хвърляне на венец?   
Активен
baby_1
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #389 -: февруари 27, 2010, 11:30:56 »

Здравейте, момичета. Благодаря за сърдечното посрещане smile
По дебата дали е възможно да се сключи първо църковен брак, а после граждански......Законодателството изрично забранява това, още повече, че до преди няколко години в Наказателния кодекс имаше предвидено наказание лишаване от свобода за една година за свещенници, които венчават двойки без те да са сключили граждански брак. Към днешна дата такъв състав на престъпление няма и вероятно това е и причината свещенниците да венчават без да им бъде представено удостоверение за сключен граждански брак.
Ние също обмисляхме вариант да направим сватбата в мотел "Рай", но се притеснихме от фактора "лошо време" и се замислихме, че ако ни се падне дъждовен ден това би ни помръчило целият празник. Някоя от вас знае ли как се оргонизират тържествата в Рай при дъждовно време?
Що се отнася до "Космополитън" от там ми изпратиха оферта за куверти от около 33-37 лева на човек без включен алкохол. Тъй като не съм проучвала цените на другите ресторанти нямам база за сравнение и не знам много ли е или е нормална тази цена.
Ние ще сме около 100 човека и повече от половината от тях трябва да настаним в хотел (естествено няма да нощуват в Космополитън). Ако имате идеи къде на друго място можем да направим тържеството, помагайте момичета Wink
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: