Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 11, 2025, 11:52:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Семействата-първа среща  (Прочетена 27615 пъти)

cvetito
Ентусиаст
**
Публикации: 53

УСМИХВАЙ СЕ :)))

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: октомври 16, 2008, 16:07:35 »

ние ги запознахме, когато решихме да заживеем заедно и шест месеца по-късно Сватбаааа
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: ноември 05, 2008, 15:24:01 »

При нас първата среща беше и запознанство и годеж - на милото техните дойдоха в нас и после излязохме всички на ресторант. Добре мина, говориха си и мисля, че беше що-годе весело. Преди срещата обаче майките бяха ТОТАЛНО луднали  crazy Направо не искам да си спомням  - ние с милото бяхаме голямо спокойствие, но те и нас се опитваха да изкарат извън нерви  diablo
Аз обаче сега имам едно въпросче относно втората среща на родителите  tease
Тя ще представлява връщането на гостито от страна на нашите, пак разбира се с наше присъствие. Та въпроса ми (тъй като майка пак е луднала, за свекитата да не говорим - те пък изкъртиха цялата баня за ремонт, не че нашите ще влизат там - нали ще са на хотел) е дали те трябва да носят някакъв подарък на свекитата? И най-вече какво би било подходящо за случая  girl_impossible
Моля, ако някой има инфо по този въпрост да внесе малко светлина в тунела ми   pleasantry
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: ноември 05, 2008, 16:13:20 »

чак пък подарък да носят, мисля си че не е нужно. може от учтивост да занесат кутия бонбони и някаква напитка. или пък ако събирането ще е в домашна обстановка могат торта да донесат. абе, и аз незнам. импровизирам сега.
ако някой е по наясно да каже.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 05, 2008, 16:19:56 »

чак пък подарък да носят, мисля си че не е нужно. може от учтивост да занесат кутия бонбони и някаква напитка. или пък ако събирането ще е в домашна обстановка могат торта да донесат. абе, и аз незнам. импровизирам сега.
ако някой е по наясно да каже.

Торта ми звучи екстра.
Ние ги запознахме на неутрална територия, всички очакваха да обявим, че ще се женим, а ние нищо не казахме. По-точно не можахме да кажем, защото бащата на мъжа ми не млъкна и не даде на никой да вземе думата.  girl_impossible
После цялата рода ми скъса телефона да звъни и да се възмущава как можело така. funnytooth После им съобщихме по телефона. Среща номер 2 беше на сватбата. Трета не е имало. В различни градове са.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: ноември 05, 2008, 16:31:05 »

bubka,мисля, че при първата среща, която е била де факто годеж би трябвало да се разменят традиционни дарове и подаръци (ако спазвате традициите естествено).
При втората и т.н. според мен вече си е обикновено гости и няма смисъл да се притесняват толкова. Може цветя примерно за домакинята, бутилка алкохол за мъжа..... нещо такова.
Активен
krem4o
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #35 -: ноември 05, 2008, 16:36:53 »

И аз мисля,че кутия бонбони или торта и една бутилка хубаво вино или друг алкохол е достатъчно за подарък. Успех и се забавляваите на тези срещи,макар и за тяхна сметка blum danceg girl_wink
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 05, 2008, 16:41:12 »

Успех и се забавляваите на тези срещи,макар и за тяхна сметка blum danceg girl_wink

Това ми хареса много  goodpost
Мерси, момичета, и на мен ми се струва достатъчно това - букет, алкохолно и нещо сладко - дано успея да убедя мама  good
Активен
vqra_
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #37 -: ноември 06, 2008, 14:50:47 »

Тази сабота ми предстои първата среща с родителите на моя приятел.Честно казано се притеснявам,понеже са доста възрастни и по неговите думи изключително консервативни.Ние не сме им казали и не възнамеряваме да им кажем скоро,че смятаме да се женим и това ще е просто една среща,на която те ще се запознаят с мен.Много искам да им направя хубаво впечатление,но се чудя трябва ли да взема нещо,една кутия бонбони например.За мен купуването не е проблем,ама ужасно ме е срам да я дам  blush,пък и незнам дали няма да го разтълкуват погрешно  beating.Моля ви помагайте!Как минаха вашите първи срещи с родителите на половинката ви,носехте ли нещо и как трябва да постъпя според вас?
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1317

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: ноември 06, 2008, 14:54:21 »

Притеснението няма как да го избегнеш , ще го има  good
Моя съвет е да купиш за майката букет цветя и кутия бонбони , а за бащата бутилка червено вино , не мисля че такъв жест ще бъде изтълкуван погрешно Wink

При мен срещата беше доста по-ужасяваща  shok , милото ме хвана и ме заведе в тях на РД на майка му , а там беше цялата им рода  girl_impossible, та ми идеше земята да се отвори , ама мина и замина  girl_wink
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: ноември 06, 2008, 16:03:55 »

Не тръгвай с негативна нагласа, че супер гадни и консервативни. Не вярвам да ядат хора. smile Освен това вероятно и те малко се притесняват как да те посрещнат. Лепни най-хубавата усмивка и смело напред.
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: ноември 06, 2008, 16:58:27 »

Като се запознах с на Даниел майка му, тя така ме огледа още на вратата, че ми се отщя да влизам изобщо. А баща му...хм, ами ние с Даниел бяхме у тях и така бяхме заключили вратата отвътре че не можеше да се отключи отвън, сещате се защо  blush и човека се прибира от работа и не може да влезе. Хайде бързо оправяй се, обличай се, girl_impossible Даниел отиде и отвори и аз зад него...та така се запознахме.  crazy Много идиотско беше, но какво да се прави. Случи се преди 8 години...Ех, спомени  girl_wink Така че не мисли че твоя вариант е най-лошия, има и по-зле Wink
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: ноември 07, 2008, 09:58:31 »

smile И при нас беше "импровизирана" среща. След една дискотека съпруга ми реши, че тази вечер ще ходим да спим у тях, а не както обикновено в мойта квартира и аз към 4 сутринта не успях да окажа съпротива. Сутринта към 10 станахме- майка му направила закуска, кафе,а аз две не виждам и на нищо не приличам angry Мислех,че съм направила лошо впечатление, но...не. Сега всичко си е наред.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: ноември 07, 2008, 10:11:28 »

Съгласна съм с Теди за цветята, бонбоните и виното. Моят съвет е да бъдеш себе си. Аз също имах странна среща с майката на съпруга ми, но не ме хапна за вечеря. Така, че слагаш усмивката и тръгваш с мисълта, че са готини и ще се изкараш супер в тяхната компания. Късмет от мен и да разказваш как е минала срещата.  good
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: ноември 07, 2008, 10:49:19 »

vqra_   нормално е да се притесняваш но все някога трябва да се състой тази среща нали  smile
Аз до скоро още се притесвявах като им ходих на гости ... но сега след като живеем заедно с милото някак си по -освободена съм като ходя там .
На мен тази събота ми предстой пък среща на моята майка с родителите на милото и май повече се притеснявам сега отколкото  когато аз съм се запознавала с тях  blush
Бъди себе си тръгни с положителна нагласа и не му мисли много  good
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 07, 2008, 11:27:37 »

Мили форумки дайте подкрепа  give_rose
Тази събота ще запознавам мама с родителите на милото . Заедно сме от 2г и 6 мес. живеем заедно от 10 мес. и след сато ни пропаднаха плановете за собствен апартамент отидохме да живеем всъщи .Все още нямаме конкретни планове за сватба /още нямам предложение/ :(но  и няма да закъсне е много  smile
Мисля че е редно да ги запознаем вече -все пак от толкова време сме заедо живеем заедно и намеренията ни са сериозни.
Майка ми си идва днес в пловдив и утре ще се потготвяме за гостите ... smile
Такъв срам брах докато ги поканя .... а още колко ще беря повреме на вечерята   huhhuh.gif
А и сега трябва да мисля какво да приготвя с какво да ги посрещна ...уф искам да минава просто и дано мине добре  Wink
Активен
Страници: 1 2 [3] 4  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: