Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 15:06:44

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Коледна трапеза нареди и тук с всички сподели  (Прочетена 70708 пъти)
 
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: декември 23, 2010, 19:22:58 »

Не пише ли на кутията на боичките, дали се ползват самостоятелно? Miss беше купувала такива, ако не се лъжа.
Айсингът не се купува, а се прави - белтък, двойно пресята пудра захар и няколко капки лимонов сок. Разбива се и става бяла пухкава смес. Добавят се боички и се украсява. Бързо засъхва.  good

plamik, аз пък четехо, че ястията трябва да са 7 - като дните в седмицата, 9 - като месеците, даващи живот или 12 - като месеците в годината.  pardon
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 638


"Do you think that our love can create miracles?"


« Отговор #106 -: декември 23, 2010, 19:29:30 »

Ох, благодаря ти, Нинка! Няма никакво упътване за употреба на тези боички, но сега поне разбрах какво се прави горе-долу. Ще пиша на miss, за да получа повече инфо smile
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 745



Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: декември 23, 2010, 20:18:03 »

От кога я чета тази темичка и толкова много се възхищавам на коледните ви сладки, направо са страхотни, такива красоти, невероятно въображение и усет имате, момичета smile

Ние за първа година ще празнуваме Бъдни вечер в нашето ново вкъщи, та аз съм си домакиня и ще правя всичко за първи път smile
И понеже и двамата държим на спазването на традициите, та ще имаме:
1. зелеви сърмички - днес свеки донесе буркана със зелевите листа, които мама дори е изчистила
2. червени чушки с ориз
3. боб на фурна
4. ошаф
5. орехи с чесън и оцет
6. ядки
7. плодове
8. туршийка за ракийката
9. питка с паричка
А след 12 часа ще се подсладим с "първия ми опит" за баклава smile
За Коледа свекър ми ни е приготвил капама и кървавица smile
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1835



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: декември 23, 2010, 20:25:46 »

lionelsa, и аз го прочетох това, но не може хем да са нечетен брой, хем да са 12  колкото месеца има година. В научната сфера /етнография, което работя/ няма ясно написано защо трябва да са нечетен брой или поне аз не съм срещала. Варианти много и всеки си избира това, което му харесва. Най-важното е да сме с любимите си хора.
А с тези коледни сладки..........имайте милост момичета! Само да порасне Зара, да може да помага и ние ще си правим такива красоти.... blum
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: декември 23, 2010, 20:53:52 »

Тиама и тук ще ти отговоря защото може да е в помощ на някой друг(иначе и лс ти пратих smile ) ... първите стават само за боядисване на айсинга(който не е нещо особено 1 белтък,150-200гр.пудра захар и няколко капки лимон),докато с вторите може да рисуваш. Иначе задължително ще трябва да си направиш айсинг,защото само с боите не се получава.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: декември 23, 2010, 21:15:08 »

Mariaid , и аз ще правя подобна торта, но името й е солена, редуват се краставички,-кисели, моркови, майонеза, картофи, някаква шунка, яйца (не в този ред де) и става хубаво предястие, но ще е за Коледата.
Ето така изглежда, зависи как ще си я украсиш де
Копирах една от нета
http://www.picvalley.net/u/14/3346_949.JPG
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: декември 25, 2010, 13:15:43 »

Ето ги и моите коледни сладки.Наприх маслени сладки и украсих с айсинг и кокос.



Тъй като не успях да се добера до боички и фигурки за изрязване се мъчих наръка.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: декември 25, 2010, 13:19:14 »

И трапезата ни на Бъдни вечер.
Постните ни ястия-баница с тиква,сърмички,ориз с гъби,трушийка,плодове,ядки,боб с лютеничка-всичко купешко.
« Последна редакция: декември 25, 2010, 13:25:13 от gucci » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: декември 25, 2010, 13:50:33 »

Ех, какви са ви хубави сладките само!
Хайде следвам примера на Гучи и слагам снимка и от нашата трапеза за Бъдни вечер. Моят боб се вари 5 часа, но в желанието си да го направя по-пикантен се престарах и го направих толкова лютив, че съм сигурна, че и Мексиканците така не го ядат  funnytooth. Сложих една шепа пикантни малки чушлета (по 1 см всяко) - казват им по френско Птичи чушлета, но май 3 биха били достатъчни. Така с тази супа убихме и последните микроби, които дори са си мислили да ни атакуват  smile

Дано все повече качат снимки от трапезите - толкова е красиво !



« Последна редакция: декември 25, 2010, 18:35:02 от minalina » Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: декември 25, 2010, 16:07:28 »

Еййййй gucci ,страхотни бе.Я кажи рецептата за айсинга?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: декември 25, 2010, 16:19:14 »

1 яйце
150 гр пудра захар
няколко капки лимон

Всичко се разбива докато стане лъскава глазура.Свалих я от нета.Слагах я в найлонова торбичка и отрязах съвсем малко то връхчето.И после рисувах.в началото е малко неравномерно ама после се свиква.за първи път правя такава глазура и рисувам,но е много красив крайния резултат.
Активен
Soldier`of`Fortune
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 36


Call me insane and I`m proud to be


« Отговор #116 -: декември 25, 2010, 16:31:49 »

Толкова много ядене, ако ми кажете, че всичкото това ще го изяли, ще ви призная. Толкова много време за губене и то за готвене... Духовната част на празника е много по-важна, отколкото да се наготвят манджи и да се качват излишни килограми. Аз си пазя линията - 49 килограма си е перфектно.
« Последна редакция: декември 25, 2010, 16:33:47 от Soldier`of`Fortune » Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 745



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: декември 25, 2010, 16:37:20 »

Много красиви трапези, момичета smile
Ето и нашата празнична маса




Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: декември 25, 2010, 16:43:55 »

Толкова много ядене, ако ми кажете, че всичкото това ще го изяли, ще ви призная. Толкова много време за губене и то за готвене... Духовната част на празника е много по-важна, отколкото да се наготвят манджи и да се качват излишни килограми. Аз си пазя линията - 49 килограма си е перфектно.
Всеки си празнува както иска празника.Никой не те кара да ядеш или да говиш или да ни четеш.Тази тема е за коледната трапеза ако не четеш.Почваш да ме дразниш много да знаеш.Всеки ти пост е заяждане.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: декември 25, 2010, 16:53:34 »

Soldier`of`Fortune би ли споделила как отпразнува празника, и то духовната част ме интересува най-вече.Ако те чете човек може да си помисли че си на фотосинтеза.
Гучи , нали за заяждане си има правила във форума.
Момичета страхотни трапези.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines