Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 25, 2012, 02:39:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Коледна трапеза нареди и тук с всички сподели  (Прочетена 13783 пъти)

kleo_20
Leader
Публикации: 5441

Мама на едно малко диване!!!

Разгледай галерията на kleo_20

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: декември 28, 2010, 09:20:44 »

Ние имaхме
Сърми
4ушки
боб
4есън
плодове
ядки
питкa
Изцяло зaбрaвихме кaквото и дa е пиене!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 543

Разгледай галерията на госпожица

« Отговор #136 -: декември 28, 2010, 10:22:33 »

Момичета много са ви хубави трапезите Girl_hide Аз исползвах да помързелувам около Коледа blum Отидохме при баба на село и тя жената от мераци всичко беше си сготвила сама, даже и един казан(ама буквално зеле с месо, все едно армията ще и ходи на гости funnytooth ) тъй че моят пронос беше само питката с паричката и измиване на чиниите и то само едната вечер, да ми е жива и здрава баба, при нея като отидем уж сме 3 поколения жени, а тя като се разшета всички в малкия си джоб ни слага give_rose Снимки нямам то нашата рода като се съберем и не остава време да се снимаме.
Много се смяхме на братовчед ми, той е 12 клас и миличкия колкото късметчета си изтегли всичките бяха 'любов ще ти завърти главата" и подобни със сълзи се смях защото той милия така отчаяно се опитваше да си изтегли друг, но от късмета няма как да се избяга DANCE
Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149

Разгледай галерията на _Ava_

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: декември 28, 2010, 11:26:13 »

Ето ме и мен. Първата ни самостоятелна Бъдни вечер мина много красиво. И аз като госпожица си имам две баби фурии и имах леки съмнения, че няма да се справим сами с предизвикателството, но се оказа че не е толкова непосилно. На трапезата си имахме:
* Пълнени сушени чушки с боб
* Сърми с ориз
* Салата с боб и праз
* Пюре от боб (да живее боба и неговите разновидности)
* Питка с паричка
* Тиквеник
* Ядки - 2 вида
* Плодове
Всичко приготвихме за 3 часа. като само сърмичките бяха завити от предния ден и оставаше само да ги метнем на фурната да се сготви ориза. А колко вкусно беше всичко...м-м-м-м-м.... Girl_hide
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 458

Обичаме те малко Мишленце

Разгледай галерията на zlatomira__

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: декември 28, 2010, 12:26:04 »

Ето и нашата трапеза!В началото беше с коледна покривка, с повече свещии украса,но познайте кои уплеска всичко, та се наложи да разтрепбваме и да слагаме масата на ново smile
http://www.facebook.com/album.php?aid=40941&id=1591630266&l=e69ff4c169 -последните 4 снимки са от бъдни вечер smile
 на нашата трапеза имаше
боб, ядки,пълнени чушки с ориз и гъби, леща, кисело зеле с ориз, сладка баница, тиквеник, постна питка , пържени картофки и за след 12 кебапчета и кюфтета smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

Разгледай галерията на Mariaid

« Отговор #139 -: декември 28, 2010, 17:44:26 »

inaxastra, zlatomira__, страхотни трапези, браво на вас!  Bravo
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: декември 28, 2010, 18:04:45 »

zlatomira__ всичко ви е супер просто !! Текнаха ми лигите като гледах снимките Eeager

Качих снимки от масата на 25. Ето я и нея:

РАФАЕЛО/ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ

КОЛЕДНО ПЬНЧЕ

Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149

Разгледай галерията на _Ava_

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: декември 28, 2010, 18:58:34 »

inaxastra , поздравления за стилната декорация  give_rose Само мога да си представя колко вкусни са били сладките изкушения. А соленко какво похапнахте?
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: декември 28, 2010, 19:23:45 »

Мерси  blush

Сьвсем забравих да кажа какво сме яли. Имахме:

- студени предястия (колбаси)
- паста Боскайола
- телешки шницели
- агнешки котлети с картофи
- зелена салата
- плодове
- десерт

Това ни беше менюто. Беше точно колкото трябва - ни повече, ни малко. Станахме от масата добре похапнали, но не преяли. За сьжаление после бяхме канени на гости при една роднина и сьответно дльжни да се натьпчем с разни мазни сладки с маслен крем и други сладкиши, които тя беше приготвила и купила за нас, та това ни дойде в повече и ни сьсипа  girl_impossible
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 458

Обичаме те малко Мишленце

Разгледай галерията на zlatomira__

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: декември 28, 2010, 19:48:47 »

инакстра, страхотна коледна трапеза!Браво!
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 370

Разгледай галерията на Vessi

« Отговор #144 -: декември 29, 2010, 23:13:11 »

Момичета страхотни трапези !!! Аз забравих да снимам нашата , а бях извадила и кристала от свекърва ми специално за повода, даже Ники вика ще ги ползваме ли тези чаши или си ги сложила само за декорация tease Може да е доста нахално от моя страна но молбата ми е към Пламито ...даи моля ти се рецептата за тази питка, много добре изглежда малко е  Offtopic молбата ми но поне дай линк или ми пиши на лични моля . И аз правих питка , но по добре , че няма снимка  angry Мъж ми вика не бои се поне е вкусна !!!! Изтеглих доларчето и той ме обвини , че било нагласено:) На него се падна БГ левчето - аиде викам чужда валута късметлия си smile
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 712

пак съм се размечтала..

Разгледай галерията на BASTET

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: януари 04, 2011, 15:42:08 »

Аз за пръв път приготвих сама МОЯТА трапеза, в новия ми дом. И направих всичко, което ми се ядеше.. сарми и сушени чушчици с плънка с орехи и стафиди, бобена салатка, чеснова паста с орехки, варено жито както аз си го обичам, баклавата я направих по тези новите книжки на 24 часа и стана много по-бързо от другата, направих си jingerbread men по рецепта от Martha Stewart, каквито винаги съм искала, питката я оставих да се разпльока естествено, a не в тава, и си направих пуйка с кестени. Използвала съм общо 2 пакетчета канела и повече от килограм орехи biggrin Канихме даже приятели на гости между Коледа и Нова година да помагат с дояждането - беше много забавно.. дай Боже още много Kоледи да прекараме така ..

Offtopic Инка, тези приборки на твоята трапеза сребърни ли са и ако да - как ги съхраняваш да не потъмняват? То как се чистят е ясно, интересува ме как да ОСТАНАТ чисти до следващия тържествен повод, че нещо не съм фен на голямото търкане sad
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: януари 04, 2011, 15:53:12 »

Bastet, страхотна ти е масата  Bravo Bravo Bravo Баклавата ти изглежда вьрховна. Пиши ми на лични рецептата. Аз никога не сьм правила и ми изглежда много сложно  blush За мандарините видях в другата тема как си ги аранжирала  с тея елхови клонки и много ми хареса. Жалко, че не сьм се сетила и аз, изключително свеж е ефектът  good Пьк ако джинджьрбред-а ти е станал ядивен дай ми и неговата рецепта, че аз все не го издокаравам това тесто.

Приборите са сребьрни. Завивам ги всеки поотделно в тьнка хартия и ги дьржа в една кутия. Като нямат достьп до вьздуха не потьмняват (известно време).

За да не тьркаш сьм чела да се сварят в тенджера с парче алуминиево фолио, при което от нагряването оксидацията отива вьрху алуминия, а среброто побелява без да се тьрка. Не сьм пробвала.

Иначе ти с какво ги чистиш?  blush
Активен
магито
Публикации: 2696

яхнала метлата

Разгледай галерията на магито

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 04, 2011, 15:56:54 »

Да споделя за среброто моя мъж как ми чисти пръстените, обеци и т.н. накити, в една купичка слага малко фолио алуминиево, малко сода и накитите и ги залива с топла вода.Пада всичко без търкане, така че същото би могло да се направи и за приборите smile
Активен
nadelina88
Професор
Публикации: 336

Разгледай галерията на nadelina88

« Отговор #148 -: януари 04, 2011, 16:01:05 »

Аз моите сребърни накити съм ги търкала със сода. Ама те не потъмняват толкова лесно, бе, хора. Как от повод до повод ще се налага търкане?
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: януари 04, 2011, 16:13:20 »

Ако се тьркат приборите сьс сода им пада бляська. Содата е абразив и ги драска. Аз си ги чистя с препарат за сребьрни прибори. После льскам с вьлнен парцал, ама защото обичам да правя това, просто ми е кеф.

Потьмняват ако ти стоят в чекмеджето с другите вилици. А пьк ако ги сложиш с друг метал в миялната става мазало.

Много сме  Offtopic и ще ни заплескат  RUN
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: