Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:21:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Сливен?
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Сливен? (Прочетена 138416 пъти)
daniela_sl
Ентусиаст
Отг: Има ли булки от Сливен?
«
Отговор #270 -:
април 24, 2008, 07:04:39 »
Здравейте момичета!Вчера бях в Наци...л да говоря с управителката за украсата,тя каза че няма проблем да си украся масите,само калъфите за столовете и арката ще е от тях!Видях арката поръчали са я съвсем скоро и на мен лично много ми хареса,а в момента шият и калъфи за лятната градина,ако някой все още се двуоми......Съжалявам,че Ви подведох миналия път,но управителката каза че не работят с тази жена,с която ходих предния път,затова ми наприказвала тези неща,че не може украса,но сега малко по малко всичко се нарежда.....Другата седмица тръгвам по магазините за рокля......стискайте палци!
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #271 -:
април 24, 2008, 14:13:09 »
Дани
, ами ние миналата седмица запазихме дата за Национал и мислим да е в градината. Не сме ходили да уговаряме детайлите. Това, което казваш, че разрешават да си украсяваме, страшно ме зарадва! Аз фирма не искам и без друго. Неоправдано скъпо взимат. На 12.04. (по-миналата седмица) бяхме на сватба в Национала и за една скромна украса им взеха 500лв. А после ги глобиха ужасно скъпо за повреди! Аз сама си правя поканите и късметчетата и много си ги харесвам
. Ще кача снимки в галерията скоро.
«
Последна редакция: април 24, 2008, 14:28:32 от Alannah
»
Активен
daniela_sl
Ентусиаст
«
Отговор #272 -:
април 24, 2008, 14:48:36 »
Не те разбрах от ресторанта ли ги глобиха или от фимата?
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #273 -:
април 24, 2008, 21:02:53 »
Фирмата. Някаква ямболска агенция. Но то навсякъде ще е така. За дупка от цигара в плата мисля, че 170лв им поискаха без да им дадат поне плата. Отделно за някакви други неща.
Активен
Zuzkata
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #274 -:
април 25, 2008, 11:59:44 »
Охооо...колко много сливенски булки!
Здравейте! И на нас ни предстои събитието, мислим да е през август, но да ви кажа...идея нямам от къде да започна с организацията
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #275 -:
април 25, 2008, 13:25:42 »
Zuzkata
, добре дошла
! Аз започнах с роклята, защото така си го усетих, че ми се започва с нея. Рових 3 дни в интернет да разглеждам модели, защото не ми се обикаляше да пробвам в магазините. Харесах си модел, който обаче е на дизайнер без представители в БГ. Възможностите ми бяха 2- или си го поръчвам по интернет, или се доверявам на шивач по снимка да я направи. Избрах второто. Но реших да се обърна към модна къща за по-голяма сигурност. Все още не знам дали е по-доброто решение, защото не е готова, но пък не е по-евтино. Все пак не бих се замислила при красив резултат. Надявам се да съм доволна. По интернет си харесах и обувките, защото е лесно да ги съпоставям с роклята дали си подхождат. Поръчах ги от съответния бутик и съм в очакване да ги доставят. Булото мисля допълнитлено с кумата в последния месец да го избираме. Поканите сама реших да си ги правя и вече са почти готови. Вчера направих и късметчетата. Нашата сватба е в началото на юли. Но имаш предостатъчно време. Халките поръчахме от едно ателие в Сливен и станаха грозни. Е, няма да останат такива, но няма да ви занимавам с това, освен ако не искате подробност
. В Сливен цените са добри на златото в момента, така че можеш да започнеш с халките, ако искаш. Вървят около 33-35лв за грам. За сравнение ще кажа, че в София са между 42-55лв за грам почти навсякъде. Костюм ще търсим в последния момент, защото милото е на диета. Ако искаш, започни с датата. Избери си дата и я запази в съвета и в църквата. После хващай роклята, че да ти е спокойно с нея. Баловете ще оскъпят костюмите и обувките, затова, ако искаш, ги отложи за юни-юли. Изберете си ресторант и поръчай поканите. За поканите ти е необходимо да са посочени датата, съветът,църквата и ресторантът за какви часове са определени. После решете дали искате музика за взимането на младоженец, кумове и булка. Ако да- ангажирайте музикантите. За ресторанта ви трябват DJ и евентуално оркестър с певица. Трябват ви фото и видео. Общо взето това са нещата, а другото са детайлите, които само ще придадат повече цвят на събитието
. Надявам се да съм ти помогнала с нещо. Горе главата. Хаосът е само в началните мисли, после идва удоволствието от организацията. Ние сме с теб и ще ти помагаме с каквото можем. Успех
!
«
Последна редакция: април 25, 2008, 18:58:22 от Alannah
»
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #276 -:
април 25, 2008, 17:55:48 »
Здравей Zuzkata,
добре дошла при нас.Ще помагаме с каквото можем,ако имаш някакви конкретни въпроси,питай.Само искам да ти кажа,че щом смятате август месец да ви е сватбата, време е да отидете до ритуалната за да запазите дата,защото ние бяхме предпоследната седмица на март там,за да запазим час и бяхме супер шокирани, защото за 16 и 23 август нямаше свободни часове следобед.В крайна сметка запазихме за 23, обаче вече със сигурност няма за тая дата.Така че въобще не чакай,а отивай да видиш какво е положението там.Но мисля,че ако сте решили да е дневна няма да има проблем, за преди обяд беше всичко свободно.
Активен
Zuzkata
Новак
«
Отговор #277 -:
април 25, 2008, 19:40:15 »
:clover:Ех, че сте сладури! Много ви благодаря. Сватбата ни си я представях вечерна, край басейна на Лечков, много цветя, балони, фойерверки. Днес ходихме, но ни казаха, че може само вътре в ресторанта, защото било много сложно да се изнася всичко вън. След това отидохме в Национал. В градината им позволявали музика до 23ч, заради живущите в близост. За украсата в Национал ни искат по 1лв. за балон, 3-4лв./бр за калъфи на столовете, 60лв. за арка. Струва ми се малко прекалено. А относно роклята - първо тябва да сваля някое друго килце, та ще я оставя за по-късен етап.
Ако някой се сети за заведение с градина да казва. АВС-то определено не ни допада.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #278 -:
април 26, 2008, 16:59:42 »
Добре дошла сред нас Zuzkata, тук може наистина да откиеш много полезни съвети.
Аз имам един въпрос.Искам да разбера дали някой е проверявал из магазине в Сливен дали продават органза- това което се използва за украса.Не съм се връщала в Сливен от две години и идея си нямам къде има магазини за платове и колко струва метъра.Аз също има ли различни цветове.На мен ми трябва кафяво и нещо между цикламено и тъмно розово. Бихте ли ми казали ако сте виждали някъде. Искам да сравня цените в Стокхолм и тези в Сливен и да реша от къде да си купя за окраса на столовете.
Много благодаря за помоща.
А и Alanah радвам се че се завърна.
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #279 -:
април 26, 2008, 20:50:35 »
Здравейте,момичета!
До моята датичка не остана време,объркано ми е в главицата,но се надявам да си мине всичко добре!Гери,магазини за платове има предимно зад бившия Битов комбинат,цяла редичка с магазинчета за шивашки материали.Единият се казва "От игла до конец".Там предлагат платове за пердета,а това предполага и по-голяма ширина на плата(около 2.80).Аз си взех от там тюл на цена 4.50лв.метъра,ако не се лъжа ширината беше 2.80 или 4.00м.По спомени-цената на органзата е 11 лв.Има цветове.А избор на платове за пердета има и в "Универсалния магазин" и на 2та етажа.Сега там са направили различни щандове с различни стоки.Успех и се надявам да съм била от полза!
А също така има магазинчета с парчета платове,те излизат доста на сметка.От такова магазинче си взех доста широко и дългичко парче бял плат за 6 лв.От него си направих платното за посрещане в ресторанта.Също си взех и тюл,имаше и органза,но там трябва да се разглежда и да се види дали има нещо подходящо.
Весели празници!
«
Последна редакция: април 26, 2008, 21:04:09 от bori
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #280 -:
април 26, 2008, 21:50:32 »
Бори,
душице ,страшно ми помогна.Не мога да ти опиша.Мерси наистина много.
А тези магазини с парчета плат от магазинчетата зад Битовия ли са? Защото аз имам 40 стола и искам само по една панделка -дебела около 15-20 см да им сложа.Така че от един метър могат да се направят 7 например ако е 1.40м широчината.
Ама сега като знам ,като се върна юли месец и отивам.
Пак мерси съкровище
А някой знае ли какъв е този плат който като се реже с ножица се накъдрял по краищата.Съжалявам за аборигентското обяснение
Активен
bori
Сватбар
«
Отговор #281 -:
април 26, 2008, 21:59:22 »
Гери,радвам се,че съм ти помогнала.Аз самата не съм от Сливен,но за няколкото месеца,които живея вече тук-пообикалях доста
И някак си с удоволствие упътвам всеки,защото и аз съм била доста дезориентирана на моменти!
Активен
bori
Сватбар
«
Отговор #282 -:
април 26, 2008, 22:00:12 »
Днес е празник у дома,че на този ден е възкръснал Божият син.По случай празника ви пожелавам всичкото щастие на света,цялата любов на земята и безгрижните дни на децата.Христос воскресе!
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #283 -:
април 26, 2008, 22:09:58 »
Добре заварила,
Гери
!
Бори
, още не е Възкресение. Ние от 6-7 години ходим вечер да обикаляме църквата, но тази година за първи път ще го направя в Сливен
.
Активен
Zuzkata
Новак
«
Отговор #284 -:
април 27, 2008, 00:03:26 »
Здравейте на всички!
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота ви! Много здраве и благополучие!
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...