Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 12:29:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 293261 пъти)
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #480 -:
февруари 04, 2009, 17:09:52 »
ами знам ли...казваш, че не са двойка , ако бяха семейство сервитьорът щеше да каже "вие ли сте сем... Иванови?"
Активен
rsstankova
Сватбар
Обичаме се!
«
Отговор #481 -:
февруари 08, 2009, 13:45:41 »
dariii, не мисля че трябва да се притесняваш за това дали ще им предложите достатъчно изненадващо за тях.Мисля че е достатъчна изненада това че каните именно тях.Например когато ние поканихме нашите бъдещи кумове дори не подарихме букет на кумата(което е супер гадно)изобщо не се усетихме че трябва да занесем нещо като подаръче например, въпреки че винаги сме знаели че искаме те да са до нас в този момент i bi trqbwalo da sme podgotveni- просто и други техни приятели ще се женят скоро и мислехме че те сащо ще ги поканят и искахме да ги изпреварим. Но пък те се зарадваха и мисля че за тях не беше толова вайно че не занесохме нищо, олееее аз май много се отнесох. Sorry
На това отгоре съвсем не е задължително да са семейство-нашите също не са все още.
Важно е до теб да са хората които наистина искаш без да се водиш по някакви правила.
а това за идеята със сервитъора е много яко.
«
Последна редакция: февруари 08, 2009, 13:49:08 от rsstankova
»
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #482 -:
февруари 08, 2009, 17:00:07 »
Да се похваля и аз...
имаме си вече кумовееее !!! Толкова съм щастлива
.
А и те толкова се зарадваха.......беше стахотно
Активен
rsstankova
Сватбар
Обичаме се!
«
Отговор #483 -:
февруари 08, 2009, 17:09:53 »
e хайде да са ти честити кумовете
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #484 -:
февруари 08, 2009, 18:16:07 »
И аз да се похваля - ще ставаме кумове!!!
Миналата неделя едни приятели страхотно ни изненадаха. Дойдоха от Сф в СтЗ уж на кафе и да видят бебо, но като се прибрахме вкъщи момичето извади една питка с мед и каза: "Нали се сещате защо сме дошли?" Много беше хубаво!
Радваме се, че ще сме кумове точно на тях и че отново ще изживеем сватбената емоция!
Така, че се очертава да посещавам тази темичка
Активен
gtgg
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #485 -:
февруари 16, 2009, 11:32:08 »
Здравейте на всички, които ги тресе предсватбена треска, независимо от ролята в събитието.
Аз съм от групата на бъдещите булки (под бъдещи резбирай може би скоро, но не много ясно кога
), но също така и от групата на бъдещите куми, което е по-ясния момент. И в тази връзка - с кумуването - реших да отворя темата, тъй като до момента не открих систематизирана темичка, в която да има съвети освен към булките и към кумите - з всичко!
И преди някой да каже, че не съм достатъчно ясна, ето какво имам предвид - предстои ни кумуване на наши изключително добри приятели и искаме да сме перфектните кумуве, за да оправдаем избора им. Вече имам идея за една изненада, която със сигурност ще ги шашне, но няма да споменавам нищо за нея поне още около месец, че не се знае дали няма да ме разкрият тук
И все пак търся съвет за всеки един от детайлите, за да бъде събитието неповторимо.
Чувала съм, че още, когато младоженецът отива да вземе кума може да му се спретна някоя изненада като например, че кума не е разбрал кога е датата и още не е готов, че е уморен от парти предната вечер и не му се идва и разни други глупости (които при нас ще вървят, тъй като младоженците са с добро чувство за хумур). Зная още, че кумата на път за булката може да реши, че и се иска нещо и да спре "шествието", докато желанието не бъде удовлетворено... После идва момента със забулването (ако го има, де, то си зависи от булката все пак дали иска) и в този момент, когато кумата забулва булката трябва ли да казва нещо?...
Понеже ми е трудно да обединя всичко, ще се пробвам да задам въпросите, които следват малко по-систематизирано:
Кума и кумата кой ги закичва (а и младоженеца между другото?) и кога?
Кумът, освен, че помага на младоженеца при откупуването на булката, трябва ли да носи нещо със себе си (пийване или друго)?
За ритуалната зала и църквата няма да питам - там се предполага, че ще има кой да каже какво да правим... Следва обаче ресторанта - кумувата реч е ясна. Ще има репетиции и на края пак ще стане друго, но се опитвам да свикна с мисълта... само дано милото не се шашне съвсем. И тук отправям въпросчето си към вас - какво да им спертнем за изненада? Зная за играта с балоните (която май няма да им правим, че е поизтъркана), зная и за шегаджийските протоколи за приемане и предаване на булката и съответно на бладоженеца; зная и а бутилките вино, които кумувете подаряват за различни поводи и годишнини (мисля, че ще бъдем достатъчно оригинални с произведенията си тук, така че да не изглежда изтъркано), и .... като изключих изненадата, за която споменах, май се изчерпах...
Очаквам идеи от всички, които са минали по пътя или им предтои и са наясно с традициите и иновациите
)
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #486 -:
февруари 16, 2009, 12:14:21 »
gtgg, първо искам да ти честитя кумуването. Аз ще говоря от моя опит като булка. Това как ще посрещнете младоженеца го решавате вие. аз трябва дати кажа, че когато моят съпруг тръгна за кумовете кумът ни беше още в банята и кумата беше пред припадане. Така, че спокойно може да му спретнете номер. Твоят мъж си лежи в леглото и се прави, че спи ти ги посрещаш по анцунг като отдолу си с роклята и си скрила прическата си с хавлия на главата все едно току що си излязла от банята и се правиш на забравила. И така докато стигнете до булката. Единственото, което носи поне със сигурност е булчинсия букет. Нашите кумаве ни подариха и голям букет здравец вързан с червен конец. Като дойде момента на забулването кумата ни говори разни неща. Ако искаш пиши ми на ЛС ще ти извадя какво точно ни казва кумата и можеш да го взаимстваш ако ти харесва. Независимо дали булката е с воал или не винаги има пожелания от страна на кумовете към младоженците. При нас закичването с бутониерите си го направих аз, други момичета закичват само кумата, а тя младоженеца, кума и родителите им. Това според мен всеки сам си го решава. В църквата задача има само кума - разменя халките и короните в моментите когато свещеника го извика. И заедно с младоженците обикаляте масата в църквата. Това е в общи линии. Накрая в ресторанта след словото на кума имаше и пожелание от страна на кумата. Късмет в кумуването!!!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #487 -:
февруари 16, 2009, 12:29:18 »
gtgg
, рени е отговорила на въпросите. Аз бих искала да вметна нещо, което ми направи впечатление, докато четях поста ти. В стемежа си да бъдете перфектните кумуве, май подготвяте прекалено много "изненади" на младоженците. Има риск да "превземете" тяхното пространство на сватбата. Всички младоженци имат някаква представа в главата си за сватбения им ден и с прекалено много инициативи от ваша страна, може да им дойде в повече. Всъщност вие познавате младоженците най-добре...
Нашите кумуве не ни бяха подготвили такива неща, за което аз съм им много благодарна. Вместо това, се съобразяваха с нас за най-миниатюрната подробност, помогаха ни и ни подкрепяха безусловно и пак бяха "перфектните" кумуве. И до ден днешен, 5 месеца след сватбата, гостите ни още говорят и си спомнят за тях. Успяха да спечелят симпатийте на всички по някакъв начин. Не ме питай как, защото изобщо не знам, но определено бяха кумуве с присъствие. Държаха се страхотно сърдечно и отворено със всички, предразполагаха гостите, което беше голяма помощ и за нас.
Разбира се, че зависи и от типа сватба, но ние имахме надиграване с пиле и торта. Аз не съм голяма традиционалистка, но трябва да призная, че това беше един от най-запомнящите се моменти на сватбата, благодарение на кумувете! Милата ми кума, беше се упражнявала толкова много.
Пожелавам ти успех с кумството и съм сигурна съм, че ще сте перфектните кумуве.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #488 -:
февруари 16, 2009, 12:34:58 »
gtgg, сега като прочетох поста на KlaraFina напълно се съгласявам с нея. Можете да подготвите на младоженците изненади, но една-две. А що се отнася до това със спирането по средата на пътя, ако някой ми го направи на мен много ще си изпати. Все пак вие най-добре си познавате хора.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #489 -:
февруари 16, 2009, 12:41:15 »
gtgg
, хайде, и аз да се запиша като една минала вече кума
При нас нещата протекоха по следния начин: Наистина се размина на косъм кумът да се окаже без чорапи 10мин преди да дойдат да ни вземат, без да сме искали това да е номер
Сега сериозно - предния ден подготвихме по една бутилка с уиски - украсени - за младоженеца и кума. Та тези бутлики те си ги носеха и си пийваха през цялото време от тях, дори даваха и на момците, които пазеха булката, та да ни пуснат по-скоро. Когато дойде младоженеца да ни взема - на вратата си ги разменят, отпиват по глътка и пак всеки си взема неговата. Закичването - в нас аз закичих младоженеца, брат му, родителите му и момчето, което караше булската кола. Свекито закичи нас. След това в булката пак аз закичих нейните родители и сестра й. В църквата и ритуалната е ясно, тя и Рени ти е казала какво е.
В ресторанта: кумската реч също е ясна, бутилките за първо дете и 25 и 50год - също. Освен това имахме: един "договор" - в който бяхме описали качествата на булката и какво се задължава "младоженеца" да заплаща за тях доживотно - закуски в леглото и т.н. Трябваше двамата да го подпишат.
След като булката хвърли букета (или се прави след разбулването - ако има такова) вързахме на младоженеца една пристилка, връзка щипки за пране на врата и му връчихме от ония шарените бърсалки за прах, а на булката дадохме кафенце и цигарка - символично за това кой какво го очаква от тук нататък
Голям смях падна на това
Могат предполагам да се измислят мнооого други хубави и интересни игри и закачки. Но и аз съм съгласна с момичетата, че не бива да се претрупва празненството. Имайте в предвид, че може и родителите да са подготвили изненади и да не се окаже, че няма време за танци. При нас родителите на булката бяха взели 2-ма танцьори на спортни танци и те направиха голямо шоу, заедно с нас - младоженците, кумовете и 2-3 гости - включиха ни всички в "представлението" си. Ако имате възможност и познавате родителите - може да говорите с тях, за да не се дублирате
Успех от мен
«
Последна редакция: февруари 16, 2009, 12:53:24 от bubka
»
Активен
gtgg
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #490 -:
февруари 16, 2009, 14:41:59 »
Благодаря, момичета! Радвам се за бързите ви отговори. Преди всичко искам да кажа, че идеята ми е не да се набъркам тотално в празника, че да го "моделирам" по мое му, даже напротив - далеч съм от тази мисъл. Просто исках да чуя различни мнения, а пък ако изскочи нещо интересно... при всички положения не искам присъствието ни да е натрапчиво, а просто да нямаме грешка и пропуск
И по отношение на изненадата, за която споменах - о, да, тя ще бъде съгласувана с поне по един член от двете семейства (имам предвид на булката и на младоженеца), с Ди Джея и персонала на ресторанта, за да не се получи издънка. Това е, че наистина трябва да е изненада за всички, но едновременно с това да се впише идеално в цялата картинка, така че само да допълни основната линия на тържеството.
Рени
, тъй като за първи път се включвам в някой форум изобщо, не съм сигурна как ще се справя с отправянето на лични съобщения, затова ще съм благодарна, ако ти успееш да ми пратиш някоя идея за това какво може да каже кумата, когато забулва булката. Не се старай да е в подробности, интересува ме идеята, а локумите си ги разтягам без проблем
И отново благодаря за всички отправени мнения до момента!
P.S. Да кажа и още нещо - много ни стана хубаво като ни поканиха вчера!, а днес пък още повече хвърча, като чета и от вас "Честито кумство". Емоцията е страхотна
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #491 -:
февруари 18, 2009, 15:37:35 »
И ние си имаме кумове
Не са семейни, но са двойка и са ни най - добрите "семейни" приятели.
. Но... тук вече идва дилемата ми. Когато сме сядали на маса те винаги са казали, че искат ние да им ставаме кумове и дори ни викаха "хайде наздраве на кумовете", но от две години отлагат собствената си сватбата и все още незнаят кога ще я направят. И накрая ние ги поканихме, но на мен ми е доста гадно. Аз и все още годеника ми много искаме да са те, защото страшно много се разбираме с тях. Но всеки път като говорим по телефона (защото ние не сме в БГ) се чуствам гадно. Трябва ли да ми е гадно?!
И другото..... знам, че те ще ни правят най - различни номера на тържеството. Ама искам и аз га им го "върна". Моля и помогнете ми с някакви такива номерца или игри. Исками се да са забавни, за да ни е весело на всички.
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #492 -:
февруари 19, 2009, 10:35:50 »
eli_berberova какъв е проблема да си кумувате взаимно? Аз имам едни колеги 2 двойки са си кумували по между си.
Активен
Kiksi
«
Отговор #493 -:
февруари 19, 2009, 12:52:03 »
eli_berberova
, няма какво да ти е гадно.
И ние бяхме в същата ситуация с нашите кумове. Винаги сме знаели, че един ден искат ние да им кумуваме, ама като се помотват и не се женят и ние ги изпреварихме и ги поканихме първи
И въпреки всичко, те продължават да са на мнение, че искат ние да сме им кумове някой ден. А ние нямаме нищо против.
Така че няма от какво да се притесняваш и терзаеш излишно!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #494 -:
февруари 19, 2009, 13:06:05 »
За гражданския брак няма никакъв проблем да си кумувате взаимно, но за църковния може да не ви разрешат.
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...