Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юли 22, 2025, 23:59:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 316349 пъти)
rsstankova
Сватбар
Обичаме се!
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #495 -:
февруари 19, 2009, 13:58:13 »
Аз съм чувала че не е хубаво да се кумува на кумовете , дано да греша , но така знам
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #496 -:
февруари 19, 2009, 22:29:43 »
Да, аз също съм чувала, че кум на кум не е хубаво да се става и аз не знам защо. Но иначе като идея е стархотна.
И страшно много съм ви благодарна, защото ме успокойхте поне малко, че не сме постъпили чак толкова подло. Благодаря Ви!
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #497 -:
февруари 19, 2009, 23:34:31 »
на мен попа в църквата ми каза, че не можем да бъдем кумове на нашите кумове, които ще ни бъдат, даже бях писала по-напред в темата, защото с кумовете се сродяваш и дори нещо там, че било хубаво да не са роднини за да може да ти станат най близките хора без да са ти кръв. Но той самия каза, че в много църкви не обръщат внимание
Активен
prosto_kuma
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #498 -:
февруари 20, 2009, 20:25:03 »
Ехееей,честито на всички бъдещи кумове и булки,сдобили се с такива.
Пожелавам на всички да преживеят най-страхотната сватба, която да остави само положителни емоции в тях.
gtgg
, ние не сме правили номера на нашите младоженци. Бях чула и прочела тук за този номер с мотаенето преди да отидем за булката, но сърце не ни даде да го направим. Младоженеца искаше да тръгваме 5 мин. след като влезе у нас, а булката само ме молеше да задържа малко нещата,че у тях нещата не били още у ред. В крайна сметка, удържах фронта половин час и тръгнахме. Младоженеца беше толкова нервен,миличкия,че ако бяхме спрели някъде за кафе,примерно,сигурно щеше да получи инфаркт.
Относно закичването.Аз закичих младоженеца още у нас с бутониера с цвете от булчинския букет, а нас и родителите закичи булката,като я "взехме".
В църквата аз размених халките на младоженците,а мъж ми размени короните на главите им. (Много внимава,милия ми, да не ги чукне една в друга...
)
В ресторанта, по мое мнение, добре се представихме на ръченицата за тортата и виното. Скъпия ми благоверен се беше заблудил,че играем за младоженците и накрая,като разбра,че тортата и виното са за нас, каза:"Аз, ако знаех, че е за нас,нямаше толкова да рипам. Щях да хвърля десет лева и да гледам сеир."
Активен
mila_vn
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #499 -:
февруари 24, 2009, 11:27:33 »
Здравейте момичета искам да споделя с вас защото ми е много криво и незнам как да постъпимлПоканихме за кръсници едни наши приятели но те са малко по-големи от нас в това няма значение поне за нас и те ни отказаха не чух основателна причина освен това че не искали да се обвързват разликата в годините притеснението много често ставало така че кум и кумец се скарвали и искали да запазят отношенията си с нас Как бихте постъпили Вие в такава ситуация как да поканим друго семейство няма ли да се обидят че от няма и накъде сме ги поканили Извенете ме за препинтелните знаци но на моята клавиатура не излизат точките и запетайките
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #500 -:
февруари 24, 2009, 11:55:49 »
О, mila_vn изобщо не се ядосвай, явно хората си имат някакви причини, които просто не са пожелали да споделят с вас, но това не бива да ти разваля предсватбеното настроение. Може да е за добре, например да не си се сетила за някои много добри ваши приятели или познати, които ще се забавляват редом с вас и ще се радват на вашия празник.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #501 -:
февруари 24, 2009, 12:41:20 »
Цитат на: mila_vn в февруари 24, 2009, 11:27:33
много често ставало така че кум и кумец се скарвали и искали да запазят отношенията си с нас
Това за първи път го чувам
и не вярвам да е така.
Изобщо не се притеснявай, че са ви отказали. Може да са имали всякакви причини включително финансово притеснение или просто да нямат достатъчно време да се включат в подготовката на сватбата. Когато поканите други хора за кумове не е нужно да им казвате, че са втори или трети по ред и сте стигнали до тях, защото другите са ви отказали.
Всяко зло за добро. Нашите кумове са третите, които поканихме, но съм много доволна от избора ни и изобщо не съжалявам.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #502 -:
февруари 24, 2009, 12:48:50 »
mila_vn, аз също като Наталия мисля, че не е необходимо да казвате на хората, които ще поканите за кумаве, че са втори или трети. Отидете и ги поканете, накарайте ги да се почувстват, че са специални за вас и искате точно те да са до вас в този момент.
Късмет!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #503 -:
февруари 24, 2009, 13:37:00 »
Съгласна съм с предишните съфорумки - мила, не е нужно да казваш кой ти е отказвал и за какво
... В това, че са ви отказали, трябва да виждаш положителното - очевидно не са били вашите хора за кумове просто; вашите кумове са някъде сред приятелите и познатите и "чакат" да ги поканите.
Колкото до причината за отказа - ами не го мисли, може да са ви казали истината, а може и да си имат друга причина; някои хора не искат да се обвързват с точно такава емоционална връзка; въобще може да са много неща. Горе главата и си помислете за други хора, които да бъдат до вас в този ден!
Активен
gtgg
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #504 -:
февруари 25, 2009, 09:18:46 »
Зравей, mila_vn,
искам да взема отношение по въпроса, като човек, на който му се е случвало да бъде в ролята на отказващ... Първо, както и другите искам да те успокоя - нали знаеш приказката "Всяко зло е за добро"? Така, че смело напред - ще намерите най-подходящите. А както казах, на мен и половинката ни се наложи миналата година да откажем също такава покана и уверявам те - не беше никак лесно. Не е приятно усещането и да знаеш, че някой ти оказва такава чест, а ти не можеш да приемеш. И при нас имаше доста причини, които просто не позволяваха да се съгласим, но в крайна сметка минахме с най-тривиалната - финансовата и месля, че беше по-добре, отколкото да ги натоварваме с другите си проблеми.
Пожелавам успех в избора ви за напред и вярвам, че ще е "за добро"
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #505 -:
февруари 25, 2009, 11:25:32 »
На мен ми предстои да каня кумове и имам малко притеснение, че може да откажат. Но ще се опитам да ги разбера. Ще ми стане гадно със сигурност, но по-добре да не се тревожим излишно, че то притеснения покрай сватбата бол
Това за скарването на кум с кумец ми е много странно. То ако ще се скараш с някого, не трябва да сте били кумове
Но пък вашите приятели сигурно имат друга уважителна причина. Мисля си, че това, че са по-възрастни ги притеснява, защото кумовете са главни действащи лица и мже да ги притеснява цялото внимание, което ще е насочено към тях, игрането на ръченица, "Горчиво за кумовете", и т.н.
Дано да намерите най-добрите кумове за вас
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #506 -:
февруари 27, 2009, 11:17:55 »
Цитат на: Слънце в февруари 25, 2009, 11:25:32
На мен ми предстои да каня кумове и имам малко притеснение, че може да откажат. Но ще се опитам да ги разбера. Ще ми стане гадно със сигурност, но по-добре да не се тревожим излишно, че то притеснения покрай сватбата бол
Това за скарването на кум с кумец ми е много странно. То ако ще се скараш с някого, не трябва да сте били кумове
Но пък вашите приятели сигурно имат друга уважителна причина. Мисля си, че това, че са по-възрастни ги притеснява, защото кумовете са главни действащи лица и мже да ги притеснява цялото внимание, което ще е насочено към тях, игрането на ръченица, "Горчиво за кумовете", и т.н.
Дано да намерите най-добрите кумове за вас
Ох и аз съм доста притеснена около каненето на кумовете. вече сме се спрели с Милото на хората, които искаме да поканим, но се притеснявам, че може да ни откажат по финансови причини или други. Имам и друг проблем, защото живеят в другия край на Бг от клъдето съм и аз и родата ми. Април месец ще ходим към София и ми се щеше тогава да раздам поканите си, но нали трябва да съм вписала и кумовете, което налага да се свържем предварително с тях по телефона и ако се съгласят да си отидем после както си му е реда. Искам да ви попитам грозно ли е ако ги попитам по телефона, защото не знам как по друг начин да постъпим. Благодаря ви предварително за предложенията.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #507 -:
февруари 27, 2009, 11:21:34 »
И ние първо по телефона говорихме, понеже са в друг град - не ни се разсърдиха, дори напротив - много се зарадваха на поканата
Предстои и официално да се каним в скоро време
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #508 -:
февруари 27, 2009, 12:14:33 »
Не мисля, че е грозно по телефона, още повече като нямате друг вариант. Даже после като отидете лично, ще можете да им занесете и готова с отпечатани техните имена като кумове - сигурна съм, че ще им стане много приятно
Аз пък все още се сдрържам нашите да не ги поканя по телефона, защото сме запланирали да се видим другата седмица. Ама ако и тогава не стане, вече не знам ......
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #509 -:
февруари 27, 2009, 12:24:36 »
И ние така още преди нова година ги питахме неофициално, докато пътувахме заедно към Бургас, а сега като се стопли малко времето, че да дойде по - ведро настроение ще ги каним официално
Активен
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...