Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 21:43:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292672 пъти)
jem18
Регистриран
Публикации: 6
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #360 -:
ноември 24, 2008, 19:32:36 »
Много благодаря на всички отзовали се. Май ще ви послушам и няма да е двойка. Пък и наистина е важно да се оженим ......пък другото здраве да е !!!
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #361 -:
ноември 25, 2008, 14:44:02 »
Нашите кумове също няма да са двойка но това изобщо не ме притеснява
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #362 -:
ноември 25, 2008, 15:30:57 »
ами и ние сме на това дережде
кума, който искахме, най-добър приятел на моя бъдещ мъж ни отказа, защото не можел да поеме такава отговорност ?!? в крайна сметка ние не искаме нито да ни плаща сватбата, нито нищо..........както и да е всеки си има право на избор.
Въпросът е , че сега и ние не знаем какво да правим и кои да са нашите кумове!
Успех на всички които се чудят кои да са им кумувете
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #363 -:
ноември 25, 2008, 16:59:01 »
и ние сме от умуващите по въпроса! Но какво да се прави - аз от Пловдив, живея в София - откъслечни контакти, неомъжени приятелки
Емо пък от Сърбия - няма достатъчно "стабилни" хора, които той да са подходящи, с изключение на приятелка негова, също сръбкиня, която пък се омъжи преди месец във Франция и ще има и бебе.. и въобще няма как да ги товарим. Та да
стискаме палци да видим докъде ще стигнем!
Активен
jem18
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #364 -:
ноември 26, 2008, 09:36:05 »
Мисля, че кумовете са много важни и трябва да са хора, които да са наистина близки, искрени и да приемат задачата с удоволствие. Аз и затова съм така объркана и хич не исках да правя компромис с това. Но.... така се случи - до януари трябва да реша, че сватбата е през април....
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #365 -:
ноември 26, 2008, 13:08:10 »
Цитат на: jem18 в ноември 26, 2008, 09:36:05
Мисля, че кумовете са много важни и трябва да са хора, които да са наистина близки, искрени и да приемат задачата с удоволствие. Аз и затова съм така объркана и хич не исках да правя компромис с това. Но.... така се случи - до януари трябва да реша, че сватбата е през април....
Точно така!
Затова по-добре да не се прави компромис с тези неща - по-добре да не са двойка, ако трябва, но всеки един от двамата кумове да ви е близък до сърцето.
Защото може и да са двойка, но да сте ги избрали "от немай къде" и така се губи смисълът.
Припомняте ми за терзанията на сестра ми и мъжа й, като се чудеха кои да са им кумове.
Даже ни бяха предложили на нас да им станем, но тъй като нашата сватба беше 3 седмици преди тяхната и ми беше такава лудница на главата им казах, че само в краен случай става.
Още повече, че украсявахме с мъжа ми на тяхната сватба и извършвахме разни организационни дейности тип "сватбен координатор" в самия ден, между ритуалите и щеше да е малко трудно хем да кумуваме, хем да търчим между гражданското и църквата примерно за балоните с хелий, за да ги занесем в ресторанта.
Та, ако им бяхме станали кумове, нямаше да има кой да им украси.
Сигурно се чудите, защо не са наели сватбена агенция, но в Каварна такова чудо няма, а да викаш от друг град подобна си излиза доста скъпо. Пък и е тъпо да се вкарват в ненужен разход, при положение, че ние имаме фирма, която се занимава с такива неща.
Принципно с това щяха да се занимават колегите от фирмата, но трябваше да останат в Бургас, защото на 16.08 си имаше доста работа покрай сватбите в Бургас - на същата дата един от дребните ангажименти например беше за сватбата на една съфорумка -
skylife
И така украсата на сватбата на сестра ми нямаше кой друг да я поеме, освен ние с мъжа ми и нямаше как да им станем и кумове.
Та затова сестра ми "от немай къде" решиха да се спрат на варианта "кумуване по наследство" и да поканят сина на кумувете на родителите на младоженеца и съпругата му.
Някои хора го практикуват този вариант - ако сте близки с децата на кумовете на родителите ви - става.
Но в случая със сестра ми - хората отказали с аргумента, че първо са с 10 години по-големи от тях, виждат се изключително рядко, живеят в различни градове и не са близки с младоженците в онзи класически смисъл, в който трябва да бъдат.
И много мъдро им казали, че ако могат да направят компромис с тези неща, ще им станат кумове, но по-добре да помислят за млади, близки на сърцата им хора.
И така сестра ми достигнаха до варианта - поканиха за кумове много близък техен приятел и неговата сестра (с която също са си близки) поради липса на сериозна приятелка. И се радват, че не направиха компромис.
Просто вариантът си дойде сам след всичките перипетии, за които ви обяснявах. Пожелавам ви и при вас решението да изскочи само - сигурна съм, че така ще стане!
Активен
Steff
Любопитен
«
Отговор #366 -:
ноември 27, 2008, 16:40:24 »
То точно това е гадното - че кати си поканиш тези, дето са ти най на сърце, и те ти откажат - тогава, който и друг да пканиш, все едно...при нас ситуацията е точно такава - имаме само една близка двойка, които са ни наистина перфектни като приятели, и кумове - обаче те не могат да ни станат кумове. Честно казано, като не са те - все ми е едно кой друг ще е. Повечето ни приятели са навън...кой да ангажираме да идва предварително...
Предполагам и други са в подобно положение, както казах - все пак най-важното е да се ожените вие, другото...ве пак нищо не е вечно, като са много близки приятели пак може да се скарате за нещо, може да се разделят и т.н. - живота какво ли не предлага...та така.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #367 -:
ноември 27, 2008, 16:41:50 »
Извинявай, ако въпросът е неудобен, но защо не могат да ви станат кумове тези ваши близки приятели?
Активен
Steff
Любопитен
«
Отговор #368 -:
ноември 27, 2008, 16:47:29 »
Ами, аз май бях писала по-назад, но пак ще кажа - мъжът не е кръстен и не иска да се кръсти, защото не е вярващ в традиционния смисъл на думата...не мога да му се сърдя, макар че мног неудобства ни създава това, но все пак насила нищо не става, не мога да го накарам. Парадоксът е, че тази двойка са страхотни хора, можем да разчитаме на тях за всичко - но уви, кумове не могат да ни бъдат. И пак опираме до въпроса - толкова ли е важно кой ти е кум
Това го казвам като успокоение за хората с нашето положение
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #369 -:
ноември 27, 2008, 16:53:59 »
Ето как е при нас... бяхме на гости на приятелско семейство на милото... хапвахме , пийвахме..."колко сте сладки, що не се ожените, ще ви станем кумове"...Това беше преди повече от година...Още не сме ги поканили официално...а-леле, ако откажат
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #370 -:
ноември 27, 2008, 17:00:23 »
Steff, a приятели от детските години? Пак извинявай, че те разпитвам така, ама това са варианти разни...
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #371 -:
декември 03, 2008, 13:06:19 »
момичета, утре ще се срещам с кандидат - кума ни.
Той още не знае за това, но утре направо ще си го питам!
И ще го помоля за отговор след като обсъдят нещата вкъщи семейно.
Много много се надявам да мине всичко утре както съм го запланувала. И да получа радостен отговор!
Но да видим все пак!
И да ми стискате палци, еййй!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #372 -:
декември 03, 2008, 13:09:40 »
Стискам палци, всичко да мине гладко.
Спомням си аз как треперех и се тръшках, че не можем да си намерим кумове и няма кой да се съгласи.
Активен
Steff
Любопитен
«
Отговор #373 -:
декември 03, 2008, 15:33:28 »
И аз стискам палци за положителен отговор, няма как да е друг де
Момичета - ние се спряхме на едно наше приятелско семейство, много са ни близки и си се обичаме, проблемът е че са в Чехия и затова досега не ги взимахме предвид...и другият проблем е, че моята половинка йм кумуваше на тяхната сватба. Това проблем ли е за църквата - макар че не виждам по документи как може да се разбере..?
И още нещо - странно ли е вместо шафер и шаферка, да има 2 шаферки
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #374 -:
декември 03, 2008, 15:41:10 »
За шаферите не мисля, че има строго определени правила. Ние имахме две малки шаферки и един малък шафер. Може да са и повече от две.
За кумуването най-добре питайте в църквата, която сте си избрали.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...