Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 06, 2025, 22:48:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292345 пъти)

cremcaramel
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #315 -: май 14, 2008, 11:09:20 »

Хубава работа... я си гледай кефа smile Който искаш си кани и си създавай само хубави емоции!!! give_rose
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #316 -: май 14, 2008, 12:12:15 »

Може да им кажеш, че понеже ще идват чужденци специално за вашата сватба и трябва да направите нещо по-специално за тях. Кажи им, например, че им е много скъпо идването до България и искате да им се отблагодарите, че все пак ще дойдат...... нещо такова. Разбира се, това е само идейка  girl_wink
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: май 20, 2008, 09:55:57 »

Според мен не е нужно да се съобразяваш. Самият факт, че не са проявили никакъв интерес да дойдат да видят мъничето не говори много добре за тях. А и в крайна сметка това ще са кръстници на твоето дете... Препоръчително е поне да се уважавате pleasantry
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #318 -: май 20, 2008, 11:04:21 »

katia, аз не бих направила компромис, само защото кумувете ви щели да ви направят на нищо пред хората.
Откровенно казано, бях забравила че преди сто години кумувете са били и кръсници на децата. Такава отживелица ми се струва...
А оставам и с впечатление, че не се виждате много често, так че какво ти пука.
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

« Отговор #319 -: май 20, 2008, 12:45:30 »

момичета,благодаря ви за съветите! give_rose
и аз мислех така да им кажа,че те -чужденците отдавна искат да са ни кръстници не само на детето!и да им кажеме,че те ще се разсърдят и на нас ни е неудобно уж да им откажем.
а в действителност е отживелица това едни и същи кумове да са и на сватбата ,и на кръщенето! bad
а ние се виждаме със сегашните кръстници само когато ние идем в тяхното заведение-те имат заведение.така ,че-прави сте-ще им биеме шута pleasantry
Активен
daya
Любопитен
*
Публикации: 27

Бойна котка :)

« Отговор #320 -: юни 03, 2008, 19:57:41 »

На мен доста ми домъчня, когато преди 2 седмици поканихме  моя близка приятелка и съпруга й да ни кумуват, а те отказаха защото не се чувстват финансово добре, макар че аз исках просто морално да са до нас cray
Сега обаче не съжалявам, защото ще ни кумуват първата ми братовчедка и мъжът й и много се радват, че сме ги поканили, а и аз много ги обичам, освен това за мен е много важно това  да бъде направено от сърце
Активен
mishlence
Сватбар
Публикации: 165

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: юни 04, 2008, 11:49:15 »

Привет момичета и момчета... имаме следният казус значи ....

Моят бъдещ съпруг е разведен и сега се чудим, първият му кум още ли му е кум, или вече не му е? И дали "трябва" пак той да кумува и ако не - да го каним ли на сватбата или не? Според мен лични това си е избор, ама мисълта ми е, има ли нещо, което традициите казват по въпроса?

Благодарим  give_rose
Здравей,и моя мъж има зад гърба си един брак,тогавашния му кум е негов приятел,той стана и кръстник на детето ни,защото е кръщавал преди и дугото му дете на мъжа ми,и викаме айде той да кръсти и сега наешто,да са две сестри с един кръстник.Но за сватбата ни си поканихме други кумове,а самия бивш кум беше само гост на сватбата ни като негов приятел.
« Последна редакция: юни 04, 2008, 16:31:04 от maria_lakova » Активен
mishlence
Сватбар
Публикации: 165

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: юни 04, 2008, 11:51:09 »

аз също искам да попитам,тъй като искам сега на лято да се кръщавам аз,може ли да ми станат кръстници кумовете ни ?
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: юни 04, 2008, 16:27:21 »

аз също искам да попитам,тъй като искам сега на лято да се кръщавам аз,може ли да ми станат кръстници кумовете ни ?
Разбира се, че може. При нас - кумът ни е и кръстник на съпруга ми. Няма никакъв проблем.  good Wink
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: юни 05, 2008, 17:13:41 »

Аз искам да се похваля, след като ни държаха в напрежение две седмици, накрая нашите приятели приеха да са ни кумуве  chee chee chee много сме щастливи и двамата с мъжа и сега в неделя ще се виждаме с тях за да се разберем за сватбата smile
Активен
didiivanova
Новак
*
Публикации: 7

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: юни 06, 2008, 15:25:31 »

Здравейте на всички!порових се във форума , но не успях да намеря нищо по темичката за изненада за кръстниците.Ако някои от вас тук има интересни и нетрадиционни идеи , моля да ги сподели.Предстои ми сватба през юли месец и все още обмислям с какво бих могла да ги изненадам говоря за нещо различно от това да се играе с питата на кръстника.Като цяло моята сватба ще е по-различна,бутикова и може да се каже без традиционните обичаи.Ще поканим само наши приятели ,млади хора.Мислите ли , че ще е много лоша идея да поръчам една танцьорка на кръстника и един танцьор на кръстницата или пък за нея някаква торта  nea,незнам.Моля ви помогнете ми да измисля нещо хубаво и запомнящо се, нещо весело. danceg
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: юни 06, 2008, 15:27:50 »

Аз имам следният въпрос: какво се подарява на кумовете ?
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: юни 06, 2008, 15:32:46 »

ами в повечето случай е както се разберете.....................нещо от което имат нужда!
Активен
Оля
Сватбар
Публикации: 255

сем. Желеви

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: юни 06, 2008, 15:57:11 »

По принцип съм чувала че се подарява бельо. Т.е на кумата нощница, а на кума пижама. Не си спомням обаче точно каква беше причината именно такъв да бъде подаръка. Въпреки всичко практиката говори, че се разменят подаръци, които са по избор.
Активен
fleur_lilia
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #329 -: юни 14, 2008, 19:08:18 »

Здравейте! Ние ще се жениме на 16.08.08г. Обаче възникна един малък проблем,
не бяхме обсъдили въпроса с кума и кумата , и поканихме най-близките хора до нас-
- най-добрия ни приятел и една моя колежка от университета, само чe не са двойка , и малко се получава кофти .Освен това кума има проблем с говора и почти не му се разбира , а пък като се смее едновременно въобще.И за това ще говори кумата .Нали все пак няма значение кой ще каже речта , няма да е смешно от страни , све пак тя ще я каже от името на двамата? Wink
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: