Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:44:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ноември 2020
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ноември 2020 (Прочетена 78774 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Ноември 2020
«
Отговор #210 -:
ноември 12, 2020, 21:14:40 »
Еми, поръчва се от Европейски склад и идва до вратата ти със Спиди, не плащаш нищо допълнително.Ние сме с Dreame F9, доволна съм, минава праговете, направи си карта, като дадеш зона отива и чисти само там.Проблема е моя телефон, които е за смяна, но ще е по-нататък.
Виви, и аз като теб казвам деца са, а моя мъц като твоя подпалва.И е прав видях с годините.Още на тази възраст има ужасно манипулативни деца и деца социопати.Добре сте реагирали.Нека се заемат с него съответните органи.А вие гледайте да намалите до макс контактите и с него.В къщи е гледало, може би някой хорър, или ако има голям брат/сестра.Но това не еизвинение, трябва да има филтър за малките.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #211 -:
ноември 12, 2020, 21:40:49 »
Виви, дъщеря ми е такава - от много малка си измисляше какви ли не истории - веднъж беше говорила на баба си (сигурно на 4-5 години да е била най-много), как била паднала от дивана и заради това я боляла главата, а нищо такова не се беше случвало.
И досега лъже много, ама ѝ е в гените (баща ѝ е същият)...
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #212 -:
ноември 12, 2020, 21:55:56 »
Виви
, не е рядко срещано, но определено си говори и за нещо друго особено като е с цел сплашване, контрол и доминация. Аз съм имала такива случаи в професионалния опит... да ти каже 6годишно как ще ти донесе отровна бира и ще те закопае под земята е смразяващо. Според мен добре сте направили, че сте вдигнали олелия, поне ще се провери случая и ще се обърне внимание.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #213 -:
ноември 13, 2020, 07:36:30 »
Виви, не знам колко олелия сте вдигнали. Със сигурност е трябвало да кажете на учителите. Те го познават и би трябвало да знаят защо го е направил. Защото ако е било да привлече вниманието на всички, определено е успял. Може просто да е гледал страшен филм или да го е чул от по-голямо дете. Аз мисля, че около предучилищната чух за Дама Пика, например. А нали сега децата като цяло са напред с материала. Та учителите би трябвало да знаят за какво става дума. Вие ли сте говорили с детето или само учители?
В такива случаи нашите ми казваха:"Този си измисля, за да се прави на интересен. Ти на нас ли вярваш или на него?". На мен това ми стигаше.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #214 -:
ноември 13, 2020, 09:06:00 »
Добрютро.
Панде, на теб това ти стига ама на каката НЕ.И трябват примери и убеждаване, че ние сме прави.Това и е вродено от както е осъзнато човече, на баща си прилича в това отношение, той все не вярва на мен, на майка си, на всичките си близки.Виж ако някой от Горно нанадолнище му каже нещо е закон.И по принцип в неговото семейство всичките са така.Ужасна война водим с нея всеки божи ден!
Аз не знам лятото разправях ли ви за едни момиченца които не даваха на другите в групата да играят с каката и се държаха гадно с нея.Е на 6 години са бе!От къде им идва това в главата?Да ясно ми е, че в къщи се говори за нашето семейство пред тях и то не с ласкави думи, но това е изключително неправилно.И какво от това, хората са прости и ограничени.Трябва сами да ги научим да се пазят, и да знят, че е по-вероятно да срещнеш лошо отношение от добри хора пред и около теб.
В тоя контекст една позната ми вика "Подготви ли я за първи клас? И аз питам как да съм я подготвила?В градината учат, пишат.И тя казва, ами записа ли я на бокс или карате?"
Та така!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #215 -:
ноември 13, 2020, 09:53:19 »
Добро утро!
Ние сме по-добре, Звяр не е вдигал температура от сряда, малко понакашля, ама не е нищо притеснително за момента, само сутринта е, пу пу така да задържи.
Виви
не знам, и Звяр си измисля истории, последно бяха измислили че Феята на зъбките ще я режат на салам,поскарах му се да не говори такива неща, но не е само той, и най-възпитаните дечица с които играе си говорят ей такива неща. Общо взето се въртят около някакви ужасни истории и ги измислят сами, такива филми не са гледали...
Сега истината е че има и от другия вид манипулативни деца, точно това което
Маги
описва, имаме едно пред блока, имахме много драми с него лятото, но децата го изолираха и сега тича с каките и големите... Но е много гадно да виждаш как нарочно изолират твоето дете...
Уф и за боя...нашия не се бие, ама изказва всички, пръв изказвач е за всичко, някой направи ли нещо веднага изказва, сигурно няма да го харесват заради това в училище
Хайде, честит петък 13ти!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #216 -:
ноември 13, 2020, 10:04:02 »
Благодаря за мненията, успокоих се, че не излишно го направихме на проблем. Аз в началото много подпалих, защото тя е много страхлива и сънува често кошмари и ми вика, сега заради това ще сънувам пак лоши неща и ми стана много тъжно за нея и казах на мъжа ми, той пък изключително се впрегна. После и аз му казах това за дама пика и черната роза, щото за това се сетих, как тоз разказ е бил из цяла България ме впечатлява доста, ама като ги разказваха тия неща бяхме на 10, не на 6. И аз му казах как децата сега по-бързо растат, но според него мозъка й не е достатъчно развит за подобни истории.
Адиктет, това наистина е смразяваща история, понякога си мисля, че такива деца има по филмите и се ужасявам как всъщност социопати си съществуват и са си такива от малки ...
В конкретния случай са провели 5 разговора с нея - 1 с учителката, 1 с директорката, 1 с директорката и другото дете, после 2 заключителни разговора пак ... малко прекалено ми се стори, но всъщност са се опитвали да разберат какво се е случило, защото момчето е отказвало да признае какво е говорило, накарали са я 3 пъти да разкаже какво е станало, в 3 различни ситуации - тя и 3те пъти е казала едно и също, той и 3те пъти е казал различно ... обаждали се й на родителите му, които били много изненадани (би било шокиращо да не са изненадани, де) и казали, че ще говорят с него какво е допустимо да се говори извън вкъщи. Макар че за мен това не е нещо дето трябва да се говори, където и да е ...
Момченцето има по-малко братче междудругото, не по-голямо, защото ако имаше по-голямо, щях да го приема малко по-нормално. И се надявам наистина да го е гледал или чул, а не да си го е измислил, че е доста гадничко.
Маги, за бойните изкуства, от 2 години ходи малката на джиу джитцу и мога да ти кажа, че много се кефи. Не си представям да набие някой, заради знанията си, защото те чак такива схватки не учат, но бойните изкуства са си хубаво нещо ... не в контекства, в който те са ти казали де
Активен
Alichka
«
Отговор #217 -:
ноември 13, 2020, 10:18:10 »
О, Маги, за подготовка за училище мога доста да ти говоря, ама ти е рано още. След половин година ще ти е на дневен ред.
Значи, в днешно време не очаквайте побоища в училище. Сега е тиха война. Точно манипулации, интриги и копие на родителска простотия. То това се гледа и по къщите с всички риалитита. И всичко идва от простоватите родители, без странични интереси, хобита и развлечения. Особено момичетата са отвратителни в това отношение.
Наскоро наврях една майка в миша дупка. Не че ще се промени тя или детето й, а за да види моето дете, че правя всичко, за да го защитя. В същото семейство малкото дете е като осиновено - нищо общо като характер. Подозирам обаче, че "системата" ще го претопи във времето.
Кокона е много общителна и не може и до ден днешен да проумее за себе си защо някой би се дължал зле с нея, когато тя не го е провокирала. Може да е леко досадна в очите на някого, обаче винаги поздравява децата, отива да разговаря с тях, има желание да играе с тях и тн. Нищо агресивно и нищо зад гърба им. Обаче има групичка на изоставените с телефоните в ръка деца. По цял ден са навън, контрол нулев нито в поведението, нито в приказките. И се получи така, че Кокона играе повече с момчетата, ако и ще да са цапнати в устата с епитети. Поне са открити като характери
Лятото на морето племенникът беше изтеглил игра, в която се сее смърт и ужас. Главният герой беше подобие на онзи от Тексаско клане. Деверът звъннал да пита сина си дали го е страх. Ами не го било страх и го оставил да играе, при положение, че може с родителски контрол да забрани достъпа до тази игра. Е, за какво възпитание говорим?! Бях бясна! Кокона ми каза: Знам, че не е истинско, но ме е страх да не го сънувам. И е права! Такива образи остават в главата. Не помня играта, за да ви кажа и да видите за какво иде реч
(Намерих го - Granny)
Виви, писала си, ама няма да редактирам
Аз нещо хремясах, но по това време на годината винаги ми се обажда синузитът.
Днес съм си набелязала да купувам подаръци.
«
Последна редакция: ноември 13, 2020, 10:22:24 от Alichka
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #218 -:
ноември 13, 2020, 10:31:23 »
Морген
Ние днес сме на крак от 7 часа и имам чувството, че вече е 3 следобед
Аз така се стараех за подаръци до скоро, ама по същите причини като Еми малко се поспрях. За по-близките деца само купувам по някоя енциклопедия или нещо по-смислено и тва е
А и на приятели им подаряваме някакви коледни сладки, свещ и бутилка вино примерно. За нашите обикновено общ подарък им правим, нещо за апартамента или да се повеят някъде двамата
Опасни са тва децата, една приятелка ми разправя за нейната дъщеря на 6 със съедчето си говорили вече за теми за възрастни и то доста подробно
Ох
Панде
и ММ домъкна бюро дето се регулира, че тва дето го имаме вкъщи било ниско
Ама в нас кабеляци да искаш, та добре си е девата
Ми
Бубе
, гледай да забъркваш някоя манджа от време на време, наистина храната си е бая разход. Пък и домашната храна си е най добре
Регистрирахме се за родители в заетост, дано по-бързо ни одобрят, да оправим всичко преди да почна работа.
Дори няма да отварям сайтовете да ме изкушават промоции. Аз съм Скрудж вкъщи.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #219 -:
ноември 13, 2020, 10:39:11 »
Али и при нас каката е същата като вашата Кокона.Много открита, винаги поздравява, ходи да си играе и точно тези задкулисни неща не може да ги възприеме.Учим се с нея.И тя играе с момчетата повече от колкото с момичетата.Какво да се прави, тя е пряма, обича откритите взаимоотношения, тия подмолни неща не ги разбира.
Ох, близначките са ужасни днес, едната ме преследва и реве, другата да не изостане прави същото.Нямам време да се завъртя, кафето не съм си изпила.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #220 -:
ноември 13, 2020, 11:51:11 »
Привет!
Много интересно и Ж. е като Кокона и Моника. Аз много се изнервям на оставени на произвола на съдбата на площадка и родители забили носа в телефоните. Преди няколко дни и аз, и тя се изнервихме на едно момче дето само я преследваше, за да я бутне, изблъска, да й отнеме реда на пързалката... майката излезе извън площадката да пуши. Не че иначе не си ровеше в тела. Оплакваше се, че не говорел... ами как да говори като ти не общуваш с него.... Накрая Ж. сама си каза не искам това момче да ме гледа, хайде на друга площадка. Аз сега гледам да съм наоколо по-скоро за медиация при такива спорове и обясняване на чуждо поведение, но понякога я оставям в спорна ситуация и наблюдавам отстрани. Преди месец някъде имаше двама близнаци малко по-големи на една като беседка под пързалка. Ж. обича там да се прави, че готви и наужким яде, те се завъртяха не можаха с думи да се разберат и не разбраха май че играта е въображаема, защото тя никога нищо не лапа и тръгнаха да й бутат камък в устата... тя го хвана и го хвърли преди аз да се намеся. ММ много се ядоса, но тя пък се оправи без помощ. По-нататък сигурно ситуациите стават по-сложни, а аз съм отстъпчива, но на масовото наглеене вече не искам нито тя , нито аз да отстъпваме. Само ако има реципрочност-тогава.
Виви
, то хубаво обърнали внимание, ама защо са накарали травмираното дете 3 пъти да се връща и преразказва едно и също...
Аз вчера в 22:05 бях готова с покупката на Легото. Жалко, че флумастерите не могат онлайн да се поръчат.
И Ж. днес се събуди в 6 с ревове жестоки и повече не заспа и като цяло е крива... аз трябва да нацъкам онлайн продукти, а хич нямам вдъхновение какво да готвя. Имаме за дояждане супа топчета, картофена яхния, пълнени чушки и леща, но за по 1 порция.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #221 -:
ноември 13, 2020, 12:05:28 »
Аз съм от майките дето седят извън площадката с телефоните, но правя забележки редовно и следя с едното око какво се говори и прави на площадката .
В повечето случаи го оставям да се оправя сам, само ако има намесен камък или пръчка отивам.
Виви, ако детето е с навик да се заяжда, хубаво сте направили че сте обърнали внимание. От друга страна покрай приказките ви за Дама Пика и аз се напънах и се сетих че съм разказвала на съучениците си че съм извънземно и ги плашех така. Явно съм го правила за внимание.
Та трябва да следи, ако е единична проява ок, но ако така действа момчето повторително като действие и ужасии, лоша работа. А това че ги пускат да гледат неподходящи филми, за съжаление е масова практика. На 4 годишно дете не може любимият му сериал да е Стъклен дом или нещо от сорта ми се хвалеше една " масовка " от квартала.
Аз лично и в момента не мога да гледам ужаси, влияят ми изкл травматизиращо.
Днес платих данъците и прочие и приключих, повече нищо няма да пазарувам, изхарчих за две седмици всички събрани пари от рд-та и прочие празници
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #222 -:
ноември 13, 2020, 12:12:59 »
Еми, и мъж ми това каза, че ако до тук приключи ок, обаче ако се повтори, вече ще стане лошо.
Викали са я 3 пъти, защото малкия трол другия е лъгал и е трябвало да разберат дали наистина ги е говорил тия неща. Тя беше доволна, директорката й е казала, ако се случи пак директно да почука на вратата й, за да каже, така че беше спокойна.
Като беше на около 2 с баща ми бяха на една площадка, тя си играе на пясъчника, а горе от пързалката едни момченца на около 3 й сипят пясък на главата, тя понеже е малка си мълчи, баща ми си мълчи ... аз като видях ми завря кръвта, рядко правя такива неща, обаче отидох и през зъби им казах, че ако още една прашинка падне на главата й, ще ги спукам от бой и те си тръгнаха, явно много страшно съм изглеждала. Не съм горда от постъпката си, обаче детето ми по принцип е супер спокойно, и като видя някой да я тормози и наистина полудявам.
Активен
Alichka
«
Отговор #223 -:
ноември 13, 2020, 12:33:43 »
А, за бюрото щях да казвам. Аз съм висока и елате да видите как "правилно" заставам на нормално бюро. Ами ужасно е! Вкъщи навремето го направихме високо, широко - трябва да има площ. На предишни работи даже не можех хубаво да си напъхам краката отдолу, защото пък столът си беше по-голям, и стоях на една страна, което пък е кофти при продължително писане. Затова си харесвам неща все по поръчка. Ей, на - миналата седмица му обяснявах на моя мъж, че стандартните шкафове за баня няма да станат. Сега сме с такъв и двамата освен навеждането и приклякаме, когато си мием очи и зъби. Ако ще се прави ремонт, поне да е по-удобно отколкото в момента. Иначе каква полза от новото! Ама сега сме замели темата и изобщо не искам да я повдигаме скоро.
Адиктед, когато Ж. стане предучилищна, ще видиш, че вече няма място за отстъпки. Много е неприятно! Просто нещата са с натрупване.
Тези дни се видях с една от майките от градината. Сега децата са пак в едно училище, но в различни класове. Пита ме тя за госпожите в градината (знае, че малкият е там). После каза "Специааално" да им пратя поздрави. Същата в края на учебната година писа във вайбър групата такива неща - как госпожите се държали дръпнато, как не сме се стиковали с тях, как им пожелава по-разбрани родители в следващия випуск и тн., и тн. И се замислих що за безочие беше това "Специааално", казано като в поздравителен концерт на чалга радио.
Активен
Feribotka
«
Отговор #224 -:
ноември 13, 2020, 13:38:52 »
A, и мойта Мис е същото чисто човече и много се радвам за което. Има 2 приятелчета дето като се съберат все идват да портят, ей много ме дразни тва нещо! Аз съм ѝ казала, че трябва да се справя сама до колкото е възможно
И тя директно раздава правосъдие и си ги реди на общо основание, много ме кефи
Али
, няма нужда да е по поръчка шкафа за баня, можете да си го закачите на стената на каквато височина искате. Ние в голямата баня го поръчвахме и беше бая скъп, в малката си взехме един симпатичен икейски и ММ го закачи по-високо
Ох Маги мойто скорпионче е доста кротко и се заиграва, няма и следа от каката, съчуствам
Днес май ще пропуснем разходката, че много ме мързи, от сутринта чистих фурната и кухненските шкафове, вчера разчистих целия двор, ни едно листо не остана, много съм доволна
Утре ще разглобяваме батута и ще зазимяваме детската площадка и ще орежем някаква растителност, дано децата са благосклонни.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...