Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 15:30:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Август дойде, ходихте ли на море?
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Август дойде, ходихте ли на море? (Прочетена 110435 пъти)
pandapanda
Баш Майстор
Re:Август дойде, ходихте ли на море?
«
Отговор #135 -:
август 13, 2018, 20:16:31 »
Маги, този път ти прощаваме, но при две настоящи съфорунки, друг път не подминавай Враца
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #136 -:
август 14, 2018, 07:26:16 »
Добро утро!Панде, много исках да ви видя, мислех да се разходим, викам си все на една от двете ще попадна, но Моника като заспа, предпочетох да не я дразня.Не че после не беше кисела...
Айде днес съм на линия пак, поне няма да пътуваме, а ще съм стационарна.Ох неделя заминаваме на море, похвалих ли ви се?Малко между другото, малко неочаквано, но сме пак в Черноморец, на същото място, със същите хора.Просто ние с моя мъж до последно не знаехме, ще успеем ли да си вземем отпуска, да свършим ремонта и т.н.
Айде хубав и ползотворен ден!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #137 -:
август 14, 2018, 08:05:34 »
Ей, Маги това е вече приказка! Желая ви много слънце, топла вода и изморена Моника, която спи по цяла нощ, та и вие да се на спите!
Сигурно сте прави, но то при тях си е системно това. Аз като ходя на гости на деца нося плодове. Аз също му давам разни неща, през няколко дни го черпя сладолед в парка, ама вече е с 4петна (кариес) не мога да си позволя да яде боклуци всеки ден.
Ако шефа реши да става ще ходим на плуване.
Спорен ден, дами!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #138 -:
август 14, 2018, 08:35:48 »
Охоо
Маги
, много се радвам че сте решили да ходите на моренце. Ти беше газ /спирачка последните няколко месеца, та напълно си го заслужила!
Р
, сигурно ще отнеса доста критики като неразбираща, ама замисляла ли си се дали кърмата влияе за петната от кариесите. Не твърдя че съм много запозната, но съм попадала и на такива мнения.
Взе да ми става много мъчно за Звяр, а явно и на него. Държат го зает през цялото време за да не мисли, но се изпускал от време на време да пита кога ще дойдат мама и тати да го вземат
. Ама пък като го видях вчера по гащи застанал с маркуча и полива кивите, си мисля че му е добре. По цял ден тича бос из двора, преял и изглежда щастлив, майка ми разправя че толкова е уморен вечер от разходки и игри, че сам казвал хайде отивам да си лягам, гаси лампата, даже зъбите едвам измивал
Лек ден на всички!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #139 -:
август 14, 2018, 08:48:33 »
Добро утро от една недоспала
Точно като да съм родила вчера 31 се чувствам, но днешното клони към грип с наченки на махмурлук
32 не се отлепя от мен и сега докато ви пиша настоява да ми седи в скута, а аз да свиря с една парти свирка ( от тези с хартийката отпред). Мисля, че си достигнах лимита на майчинството, взе да ми додява лятната ваканция, време ми е да се връщам в работния свят.
Маги
, хубаво да си починете! Честито за обновленията вкъщи.
Рат
, не задълбавай толкова на тема хранене и изобщо нищо крайно не е полезно.
Пандата
, ти е обяснила точно всичко.
Хайде да ви почерпя
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #140 -:
август 14, 2018, 09:03:49 »
О Киви, да сте живи и здрави и четиримата.Кога мислиш да се завръщаш на работа?
Булка, разбирам те за малчо.Хем ти е кеф, защото има безгрижно лято, хем ти липсва!
Рат, и аз мисля като Пандата.На Моника и давам всичко, има свободен достъп до всичко.В къщи в един шакф има зрънчо, бонбони, вафли и какво ли не.Ми от както им а достъп не ги яде.Преди ревеше и се тръшкаше за тях.Ако и се дояде ме пита и си взима.И аз много се дразнех на откровеното хранене на площадката, но свикнах.А и спряхме да излизаме с деца, чийто майки носят половин магазин с тях.Моника така научи що е дъвка например.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #141 -:
август 14, 2018, 09:04:52 »
Към петна от кариеси някои деца са генетично предразположени. Това после изобщо не влияе върху вторите зъби. НИ1 имаше и стоматолозите казваха, че е от биберон, даван през нощта. Той се отказа към годинка от него, ама нали все нещо трябваше да кажат... Ина беше спряла кърменето на Марта поради същия проблем - "така каза стоматологът". Ако ще се развалят зъбите, може и от вода да стане, без значение дали се мият по три- четири пъти. Да чукна на дърво, сега и двете НИ-та са със сравнително здрави зъби /НИ2 няма зачатъци на двата шести долни и на мъдреци, по наследство откъм бащин род/, докато снахата непрекъснато поправя нещо тук и в Америка. Ама пък там и свата и сватята са с пълни протези от 50- годишни, та пак е наследство.
Казвала съм ви, че майка ми за първи път ходи на зъболекар на 40 години да и вадят мъдрец, а първата пломба и беше на 55. Никой не прилича на нея, имаме си по някоя пломба, това да е
Булка,
мама и тате винаги са си мама и тате, няма баба, дето да ги замести. Добре си е детето, нека тича и се калява, така ще си има незабравими спомени
Пък теб те е налегнал Стокхолмският синдром
Вечен и доживотен е, да знаеш
. От личен опит ти го казвам - като са около мен, аман от тях, когато ги няма, защо не са до мен.
.
Киви,
твое производство ли е тортата? Питам, че да ми кажеш какъв е кремът. Понеже всичко Мара втасала, та ще ми идват дребни /на възраст/ гости със здравословни майки и ми се ще да има нещо хем вкусно, хем и да не ги вкарвам в потрес /майките/.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #142 -:
август 14, 2018, 12:26:51 »
Киви, да ти е жив и здрав големия змей!
Булче, тоя въпрос ме измъчваше и мен доста време и задълбах- не е от кърменето. Генетично е и зъбите един вид още при формирането в утробата им е заложено да се развалят. Мм е с доста слаби зъби, надявам се постоянните да са по-добри.
За храненето - не съм му забранила, но няма и да му го бутам в ръцете. Веднъж на площадката видя солети, поиска и яде. Повече не е искал и нямам намерение да му ги давам аз. Онзи ден видя мъфини, опекох му и вечеря това, на другия ден закусва и след обяд пак яде.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #143 -:
август 14, 2018, 14:07:26 »
Както
Скай
каза, в ситуацията не харесвам нетолерантността на "приятелите " на
Рат
.
Инак, аз му давам солети и бисквити, за да мълчи. Мда, точно ме прочетохте. При мрънкач нонстоп и телевизия бих му дала да гледа, но уви, не гледа. Гледа клипчета, които му задържат вниманието по макс час и половина на ден.
Шоколад не му давам и няма да му дам скоро. Майка ми решила да му даде бисквита с шоколад, той изплюл последното. Не съм фен отсега да го яде и него.
Не че солетите са по-полезни, но честно казано ми е все тая. Създавам му хигиенни навици по миене на зъби- това е от мен.
Булче
, и аз го проимах този синдром дето Свекс се подхилква, на петия ден от отсъствието на детето. Но по снимките се уверявам че добре си изкарва, както и аз. И не мисля да се поддавам хаха. Да не говорим че така или инак имам маса работа- домашна, ремонтна, с клиенти и прочие.
На другите поздрави- с някои от вас ще се видим скоро
Активен
Alichka
«
Отговор #144 -:
август 14, 2018, 14:43:04 »
Майка не знаеше за синдрома, ама днес и тя го усети... Запозна се от първо лице, така да се каже
Бяхме в един парк. Кокона тича, скача, чекна се по въртележките в движение, игра на чешмичките и беше с мокър бретон. Размяташе две ръкавици от онези вълшебните, с които се пипат сапунените мехури. Изгуби едната, намерих я, изгуби в същия момент втората, а трябваше да тръгваме. Хукна да я търси по пързалката и се пльосна по очи и нос на гумата, та сега е охлузена по брадата
Прибрахме се! Дребният пищя и крещя, а кака му срещу него, за да му
покажела колко е гадно
да слушаш това. Аз взех да се хиля, а на майка ушите не издържаха (иначе тя често недочува това и онова)
Всичко в рамките на 1 час идва в повече на човек. А са най-мили и сладки, когато вляза към 4:30 да ги вдигам. Едни сънени, топлички, само за гушкане и мачкане
Киви, да ти е здрав, щастлив и само понякога пакостлив З1
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #145 -:
август 14, 2018, 16:48:39 »
Киви, да ти е жив и здрав змея ( и двамата де, както и вие).
По отношение на даването на разни неща - давам да опитат от всичко. Много често се оказва,че просто не им харесва. Големият умира за бонбони, но го ограничавам. Купувам един пакет и му давам 3-4 бонбона макс. Като цяло давам, но рядко. Случвало се е да изяде цял пакет желирани мечета, баба му не го видяла, той набарал пакетчето и се скрил. Беше като пружинка после. Не обича много джънк, ама не е и по манджите и голяма фантазия прилага в изхрянването му. Що кулинарни книги съм изкупила, включително и за деца...
малкото още не харесва интензивни вкусове, така че още по тоя въпрос не то мисля.
Иначе с други деца питам дали детето яде дадено нещо и тогавам предлагам. Прибирала съм бискитки тип солети, преди да стигнем детето, защото знам, че майката не дава.
Телевизия позволявам в разумни количества.
Веднъж на един рожден ден дойде едно дете, на което не позволяваха никакво сладко и никаква телевизия. Прекара цялото време залепено пред телевизора на домакините и изяде огромно количество сладки неща...
Общо взето гледам да съм в златната среда, понякога се получава, понякога не, но така или иначе родителството и животът като цяло са си достатъчно трудни и без да се самобичуваме.
Това което мен ме побърка е стремежът всяка секунда, когато детето е вкъщи и не спи, да е навън или ангажирано с нещо, както и всеки уикенд да е запълнен максимално от типа хайде да караме 200 км в посока, за да идем да видим едни рибки. Да, подкрепям всякакви забавления за цялото семейство, но не мисля, цялото свободно време трябва да е запълнено в активности.
Аз се възползвам от последните лежерни летни дни, защото като дойде септември и ни врътне въртележката училище-ясла-работа-задачи, ще ги търся
Хубава вечер от мен!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #146 -:
август 14, 2018, 17:27:27 »
Цитат на: Alleksia в август 14, 2018, 16:48:39
Това което мен ме побърка е стремежът всяка секунда, когато детето е вкъщи и не спи, да е навън или ангажирано с нещо, както и всеки уикенд да е запълнен максимално от типа хайде да караме 200 км в посока, за да идем да видим едни рибки. Да, подкрепям всякакви забавления за цялото семейство, но не мисля, цялото свободно време трябва да е запълнено в активности.
Не бих могла да го кажа по-точно. За съжаление мъж ми е точно от тия хаби-ресурс-на-макс хора и често ме побърква.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #147 -:
август 14, 2018, 18:03:18 »
Цитат на: emmmmmy в август 14, 2018, 17:27:27
Не бих могла да го кажа по-точно. За съжаление мъж ми е точно от тия хаби-ресурс-на-макс хора и често ме побърква.
Аз моя мъж ентусиаст за това го пускам сам с детето да обикаля, пък аз си лежа вкъщи и почивам.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #148 -:
август 14, 2018, 18:36:19 »
Аз пък искам такъв ентусиазъм, ама не ни се получава.
Но определено държа детето да в максимално навън, защото вкъщи изкрейзва. Вече започна да се заиграва и вътре, но има друго сезони за седене вкъщи. За него, имам предвид. Аз съм couch potato
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #149 -:
август 14, 2018, 20:21:17 »
Нямам предвид излизането навън като цяло, а примерно непременно излизане в дъжд, вятър, торнадо
както и примерно в събота на разходка в друг град, в неделя на зоопарк, другата седмица събота на басейн, неделя на разходка по екопътека, като цялото нещо започва в 10 сутринта и приключва в 20ч примерно. И това всеки уикенд, щото на децата им е скучно вкъщи и все на едни и същи площадки.
Иначе и аз гледам да организирам 1-2 атракции месечно, но през останалото време си ходим до близкия парк или вършим каквото има да се върши уикенда. Както и няма сила на света, която да ме накара да изляза доброволно в дъжд, пък макар и с гумени ботуши.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...