Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 04:01:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Нов Януари, ново начало :)
Страници:
1
...
35
36
[
37
]
38
39
...
58
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нов Януари, ново начало :) (Прочетена 202921 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:Нов Януари, ново начало :)
«
Отговор #540 -:
януари 23, 2017, 16:18:13 »
Хехе, ние пък го бяхме намразили тоз ми ти празник, защото тогава бяхме най- под пара. Когато се запознахме, около празника ни се събираха по 20 дни без почивка, по 12-16 часа работа и гледахме само да мине. Едната година ходихме с кумовете на турски ресторант. Не знам защо баш на този ден го решихме
Тази година сме на културно мероприятие, ако всичко е наред.
Е, Булче, не се настройвай така. Говори му отсега колко е хубаво, колко деца ще има, играчки, песнички, танци... Пък как Баба Марта там ще дойде да върже мартеници... Подготвяй ги психически. Разходи го до там. Опитай се и за това кратко време да му настроиш режима сън, хранене, игра в сходни часове като в яслата. По-добре да реве, от мен да го знаеш.
Моето диване всичко в себе си задържаше и беше ад! Там слушаше, а после мен ме правеше хампи. По-добре там да реве (те реват, докато ги оставяш реално, после млъкват много бързо), а не ти да го изживяваш лично и във всяко отношение. Малката беше анти всичко. Иска нещо и първосигнално се тръшва, че не го иска, после рев, че го иска
Вие ще уцелите и сезон. Ще започнат скоро да ги извеждат. При нас всичко се случи в най-депресарското време на годината - декември, януари. Докато се завъртиш, вече е тъмно и никъде не може да мръднеш за разнообразие на детето, а моето беше научено да е скитня като майка си
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #541 -:
януари 23, 2017, 18:23:59 »
Булче
, само не се настройвай, виж колко бързо махнахте бибата. И според мен е удачно сега, гриповете бяха по-ранни тази зима, а и няма да тръгне с още 10, които не знаят къде се намират. Змей като тръгна на ясла не рева грам, ама тази есен на градината една седмица ореваваше света от солидарност.
Днес най-сетне беше топло и приятно за разходка... Крачкомерът ми иначе съобщаваше стойности близки до "Срасна се със стола"
Свети Валентин е масово комерсиален празник, сега ще напълнят всичко с балони!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #542 -:
януари 23, 2017, 19:10:44 »
Тук вчера беше за разходка, макар и с по- ниски температури. Днес е мрачно и сиво, снегът стана мръсен и дрипав
Булче,
като си настроена за частната, остави го там. Имаш февруари и март - два месеца, кой ти ги дава. Ако и частната градина ти е по- удобна за водене и прибиране, плюсовете растат. Има разлика между едното и другото, избирай това, което и за вас и за детето е по- добре, независимо от цената. Като стане на три, за градина, вече е съвсем друго.
Колкото до боледуването, никой не може да каже кога и дали ще се случи. Много зависи с какви деца ще е обкръжен. Големият ходеше последните две години на английска полудневна и няма ден пропуснат, ама като стана първи клас и седна до едно докторско дете /баща и майка стоматолози, подвижни развъдници на бацили/, целия първи срок двамата се менкаха кой каква болест да прихване, че и на бебето вкъщи да ги донесе.
Тони,
добре дошла!
Да попитам как беше с обслужването по заведенията за хранене, че нали Рони не беше във възторг. Аз си мечтаех тази година седмицата почивка, която можем да си позволим, да е в Португалия. Все повече обаче си мисля за Италия, Неапол и Капри
«
Последна редакция: януари 23, 2017, 19:52:39 от svekarva
»
Активен
Mrs.™
«
Отговор #543 -:
януари 23, 2017, 22:11:41 »
Цитат на: bulche91 в януари 23, 2017, 15:33:49
Alichka
и аз го отлагах кандидатсването ама дойде му времето вече. Ох надявам се да се окаже корав, не е много боледувал до сега, ама всичко си е до дете. Всеки само ме плаши колко ще е зле, в което не се и съмнявам, че не е свикнал с деца, ония ден го събрах с неговите връстници и орева света в момента в който някой пипнеше нещо негово... ще се мре...
Bulche, всичко е до дете. Аз взех отпуска два месеца уж да съм вкъщи ако трудно свикне и боледува. Той не само, че свикна бързо ами и за двата месеца имаше лека хрема и остана вкъщи, защото отказа капките за нос и трябваше да прилагам сила. Т.е ако не отказваше физ.р/р щеше да му мине за един уикенд. И сега в групата му има деца които постоянно отсъстват и такива които са всеки ден там без пропуск.
Но пък не мисля че сега е подходящо за тръгване на ясла. Има прекалено много вируси, а от стреса им пада имунитета. Ако има как да го задържиш за месец-два. Вкл и в частната. То и там боледуват.
Моят до към 2г нямаше много избор и всичко споделяше, но в комплекса е така. На площадката всичко е общо. Което извън комплекса ми създаваше ядове защото не може да взема чужди вещи, примерно в пвсъчника в ЮП. Откакто е на ясла, хич не обича да споделя. Не, сега се сещам, че и лятото с племенника хич не беше ок, че му взема играчките. Но не ми е проблем. Изисквам единствено ако ще взема нещо чуждо да знае, че той също ще трябва да даде нещо негово.
И последно - яслите и градините не социализират. Децата или са контактни и отворени към други деца или са аутсайдери, в което аз лично не виждам нищо лошо, ако самите деца се чувстват ок.
«
Последна редакция: януари 23, 2017, 22:18:57 от Mrs.™
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #544 -:
януари 24, 2017, 08:30:51 »
Добро утро!
Не съм чела много подробно, но разбрах за проблемът с първото ходене на ясла....
Съгласна съм, че сега определено не му е времето за старт
За деленето на играчките..., моето дете делеше и нямаше проблеми, когато беше на 3-4, сега на 6г е по-зъл от всякога и вкъщи и в детската градина....
Цитат на: Mrs.™ в януари 23, 2017, 22:11:41
И последно - яслите и градините не социализират. Децата или са контактни и отворени към други деца или са аутсайдери, в което аз лично не виждам нищо лошо, ако самите деца се чувстват ок.
С това мнение, като генерално заключение не съм никак съгласна. Много зависи от системата в детското заведение.
При нас има spielgruppe, на които целта им е именно социализирането на децата преди детска градина. И точно това правят, учат ги как да общуват. Няма аутсайдери, защото не им се дава възможност да бъдат такива. Групите са от 8 деца и всички участват във всичко. Вярно е, че децата са различни личности, но с работа върху тях се полагат основи, които са им много полезни в бъдеще
Ако са оставени, всеки да прави каквото си иска и никой да не се интересува от детето, да, сигурно си остават такива, каквито са.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #545 -:
януари 24, 2017, 08:34:36 »
Добро утро!Как я карате днес?Изпихте ли кафето вече?
Яслите са моята любима тема.Пуснах Моника на навършени 2 години.Що народ се изреди да ми обяснява, как трябва да я пусна по-рано, как щяла да се социализира.Дрън-дрън!Както Мис е казала, там детето не се социализира!За каква социализация говорим на 2 години?Та то още няма реална нужда от постоянен контакт с връстници.То не може да комуникира, да играе с някой.Виж след 2,6 години нещата се промениха драстично поне при девойката.Има си приятелки
играят си, търсят се в яслата, има любима леля вече.Но тя е и момиче.Там нещата са още по-различни.И има друго в нашата ясла няма група с над 17 деца.Далечко ми е, ходим доста вечер с Моника, но яслата е хубава и децата са малко.Миналата седмица нали беше болна.Вчера като е отишла беше побесняла от кеф, тичала, скачала, играла, пяла!Вече мога да кажа че съм и скучна.
Прави така както го чувстваш, недей да се настройваш от сега.Няма как да не ти е притеснено, да не ти е свито сърцето.Та това си е твоето момченце.Има и друго, разберете се кой ще го води и кой ще го взема.Най-умното нещо при нас беше да я води баща и и да я вземам аз.С него тя не реве така като с мен.Влиза и казва чао. И ние я пуснахме по това време.Никога не е подходящо, само това ще ти кажа!Ако не е вирус с кашлица ще е чревен, ако не е чревен ще е вирусна гнойна ангина.Винаги има някакъв циркулиращ вирус, винаги!За справка, лятото 3 гнойни ангини за 2 месеца направи Моника
ХУбав и успешен ден девойки!
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #546 -:
януари 24, 2017, 08:47:48 »
За социализиране на детето можем да говорим около 3-тата година, по мои наблюдения
Хубаво беше
Ина
да каже нещо по темата.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #547 -:
януари 24, 2017, 09:00:12 »
Добро утро
И на мен ми се ходи в Португалия, но на този етап не можем да отделим 3000+лв за пътуване, а по мои изчисления ще ни струва толкова, че билетите до там са доста. Прага ми на болка в момента е 2000лв
Свекс
, самият Неапол е ужасен, но Капри, Анакапри,
РАВЕЛО
, Помпей, Соренто, Амалфи, Позитано.. Всичко това си заслужава да се види. Никак не е евтино, може би, ако спите в Неапол ще е по-добре, но транспорт между градчетата и нощувките извън Неапол, са си цифра
Там ни беше медената седмица, мога да помагам, ако имаш въпроси
Още не съм се настроила на работна вълна... На работа има някакво напрежение.. Докато ме е нямало са ми повишили заплатата, пък колегата са го оставали както си е.. И двамата отговаряме за еднакво важни неща и сега моята заплата е по-висока от неговата. Постоянно подмята някакви неща и не знам, кога ще реши да дойде шефа, за да коментирам с него, защо ми увеличават заплатата, докато ме няма и се е разбрало от всички
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #548 -:
януари 24, 2017, 09:57:55 »
Добро утро на всички
извинявам се че превърнах темата за яслите ама какво а се прави
Тониии
как така всички знаят че са ти вдигнали заплатата ? Кой е изпуснал информацията? Ужас. Няма какво да говориш защо са ти я вдигнали, заплата се вдига по заслуги и изпълнени цели, не по симпатия , стаж и задъжления. Аз като пряк ръководител бих се ядосала много ако някой дойде и ми иска такова обяснение. Обмисли добре действията си
Киви
Звяр е на градински режим, заспива сам, спи по обяд, свека си го научи и подготви. Сега и да му говоря той обаче не разбира.
Свекърва
Частната е на доста по-неудобно място за нас, по-далеч е от свекърите и няма да могат да го взимат.
Mrs.™
ще говорим да го вземат от март
Записахме го днес иначе. Базата е много хубава, ремонтирана. На входа нямаше малки ревящи деца. Говорихме с главната сестра, много мила, усмихната, любезна, направо ей така летнах че ще си оставя детето при добри хора. Остава в понеделник да се разберем с директорката кога ще тръгне, надявам се да склони от март
«
Последна редакция: януари 24, 2017, 09:59:37 от bulche91
»
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #549 -:
януари 24, 2017, 10:11:52 »
Добро утро!
Тони
, много неприятно, че се е разбрало за заплатата, но още по-неприятно, че колегата ти мърмори, не мисля, че има някакво право.
Булче
, честито за яслата! Ще му хареса на детето и бързо ще свикне
Аз не съм ходила на детска градина (2 седмици само), а по мое време не беше задължителна даже предучилищната (1 седмица съм била), но въпреки това мисля, че успявам да се социализирам и нямам проблем да общувам
Днес имаме мини годишнина от сватбата, 1/3 година. Много бързо ми мина това време, подготовката по сватбата ми липсва. Обаче хубаво е да е женен човек! Почерпете се за наше здраве
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #550 -:
януари 24, 2017, 10:15:20 »
Булче
, аз няма да питам защо са ми я вдигнали, а ще изясня ситуацията.. Докато ме няма, ми вдигат заплатата и това става достояние на всичко, което предизвиква пряк конфликт между мен и колегата ми, с който имаме различни задължения, но фирмата е поверена на нас двамата и тежестта на отговорностите ни е еднаква. Разбирам го, че той се чувства ощетен, едно на ръка е, че от по-отдавна във фирмата, другото е, че си изпълнява задълженията, че и отгоре..
Преди 2 месеца май някъде, ме повишиха и в момента за фирмата отговарям аз в едната част и той в другата. Шефът ми предаде фронта и отиде в новото производство. Тогава ми казаха, какво се очаква от мен, какво получавам в замяна повече.. Сега не ми е ясно, какво се случва, аз повече отговорности не мога и не искам да поемам на този етап, та дори и да е за още повече пари
Бубе,
да сте живи и здрави, все така сладички и влюбени
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #551 -:
януари 24, 2017, 10:23:30 »
Тони повече пари не означава повече задължения, може да имате същите задължения но твоя подход да е по-различен, да си по-иновативна и любимото ми да си "added value" за компанията. Друг е въпроса че ти разбираш по този начин за заплатата, аз когато видгам заплата казвам, обяснявам защо и как, давам обратна връзка и така. Ще се изясните споко.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #552 -:
януари 24, 2017, 10:42:31 »
Добро утро. Тони радвай се за заплатата. Няма какво да коментираш, не е твое решението и няма защо да търсиш обяснение или да се оправдаваш. Верно кофти е за колегата , но и неговото поведение не е правилно. Заплати не се коментират.
За социализирането, аз мисля че детските заведения много помагат. Но реално игра едно с друго след третата година, преди това се заиграват децата с по-големи или с възрастни.
Аз нещо не съм много привърженик на яслите. Заради второто ми забременяване успях да гледам Ники до 3 години и видях колко е важна тази година за възпитанието на детето. Сега трябва да се връщам на работа, така съм казала поне и те ме чакат като стане Стефи на 2 години и ми е много тъпо. Не съм решила още какво да правя. Или свекърва ми или частна ясла, като съображенията са ми че са по-малко деца. Има до нас един детски монтесори център с малко деца и той ми е вариант. Аз , за разлика от повечето момичета тук ,не съм привърженик на метода Монтесори. Тъпото е че вече в повечето държавни градини в Пловдив също въвеждат Монтесори модела и ще увеличават броя на детските градини , които обучават по този метод.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #553 -:
януари 24, 2017, 10:53:54 »
Добро утро!
Тони,
специално четох сватбената ти тема отново, точно по повод Неапол.
. Ако пък ви кажа защо точно Неапол, може и да паднете
Ами, защото има един виц "Виж Неапол и умри" по повод ползването на енциклопедии
Това първо, а второто е, че ще търся полети на Wizz Air, изучих се вече и аз
. Малко ме притесняват земетресенията, ама то или ще са атентати, или стачки, или природни бедствия
Засега се навиват и приятелите ни, та ставаме 4-ма, точно за кола и спане в Неапол, с отскачане до околностите. Ако обаче дойдат и другите ни приятели, ставаме 6 и ще сме по рейсове, което не ни плаши. Вероятно ще ходим втората половина на април, след Великден, за седмица. Никой от нас не говори италиански, само дето приятелите са лекари и покрай латинския, "хващат" малко. Ще мислим, срокът ни е до тази събота да вземем решение.
Mrs.™
, терминологията ти е доста стряскаща
. Бих казала, че децата са такива, които играят в група и други, които предпочитат да действат индивидуално. Това си е характер и няма лошо, наистина.
Не може и не бива насила да се пречупват, по- късно те сами ще узреят да търсят ползи от групата. Естествено, момиченцата по- рано, момченцата - едва когато започнат да спортуват групови спортове, ако не им е заложено по рождение. Поне това си спомням от изпитите, които съм държала за педагогическа правоспособност. Хехе, моите зодиакално са групово действащи - Девата се грижи за другите, Лъвът - чака от другите да го обгрижват, та вероятно затова не си спомням да са имали проблеми със сработването
Ама и не са ходили преди три на градина, наблюденията ми са от детските площадки. Вкъщи действат "по братски", след 25- годишнината на НИ2 леко се промениха нещата.
Хехе, шефът на Тони може да цели ефект "Разделяй и владей!", знае ли се
В малки фирми винаги всичко се научава. Ние уж тайно давахме фишовете на продавачките, ама на тях първата им работа беше да си ги разменят и обсъдят, а ако не са в един магазин, да се обадят на колежките си.
Руми,
наистина въвеждат Монтесори, ама то доста от нещата се правеха и преди, по ваше време. Племенникът ходи в такъв център. Тръгна на 4, а там имаше и бебета, общо 8 деца. Родителите му хич не бяха доволни, защото бил започнал да се "вбебява", но иначе ги водеха на разходки редовно и беше много спокоен.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #554 -:
януари 24, 2017, 11:02:19 »
Свекс,
то там си е приключение шофирането, аз такива пътища тесни и с толкова завои, никога не съм виждала.. В автобуса се скапаха да повръщат хората. Уиз имат много евтини полети вече до Неапол
За Неапол мисълта е така, ама да допълня за Равело какво казват "Там, където поетите отиват за умрат", честно представата ми за място, където спокойно да легна и да умра на 100 години (че още много ми се живее) е Равело
В Италия не бяхме и чули за земетресенията в централната част, нито за лавини.. А всички се изредиха от България, за да ни питат как сме. Общувахме само с италианци този път, както казах и никой не коментираше, нито пък изглеждаше притеснен.
На мнение съм, че ако е писано, не можеш да избягаш от това и подобни неща не ме притесняват. Разбира се гледам да минимализирам риска
Активен
Страници:
1
...
35
36
[
37
]
38
39
...