Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 16:01:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Декември и магията на Коледа!  (Прочетена 174330 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #330 -: декември 14, 2016, 11:08:08 »

Наде, покажи ни украса!
Хахаха, Булче, за болничен още не знам. Сега пак ме карат да чистя отпуск, та утре май ще съм си вкъщи. Добре ми дошло!
Свекърва ме разхили с чая. То при нас в тоалетната е такъв студ, че хич не ми е мерак да ходя. Пък после да се мия и с ледена вода... Нагласям се психически предварително.
Ох, помня тържества в работата на майка. На старото място имаше Дядо Коледа, Снежанка, даваха торбички с портокали, орехи и нещо сладко. Беше много хубаво без да имам много ясни спомени!
Дребното май пак ще ходят на театър. Още не е сигурно. Календари им правят, тържества. Е, искам и аз пак в детската градина,напук че я мразех навремето.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: декември 14, 2016, 12:35:23 »

Добър ден! Пращам на всички доволно количество сняг, че тук е в изобилие!  Честит ви рожденник,  Марта, да ви е жив и здрав и само мъничко палав. Какви подаръци и изненади ще има?
Али, да не съм изтървала нещо? Защо ще излизаш в болничен?  
Ние най-сетне успяхме да поръчаме заветния костюм на фиксики - Мася  Доволна съм, беше ми мъка в последните дни.
Свекс, жалко наистина за партито, ако това ще те успокои тази година и ние ще сме кът с партитата, само 2 служебни на Инж.
Не ми се пише за Хитрино,  че ми става тегаво!
Айде идвайте в темата,  че е пусто тук!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #332 -: декември 14, 2016, 12:54:59 »

Хехе, ами то в оня списък ненапразно Амалия е в първите бройки Wink
Амели 1 вече е на 6 месеца и дали заради затворените прозорци, или защото се е кротнала, но не я чувам като реве. Има 4 зъба и сега тя разлайва кучето, като я извадят на терасата. Скоро майка и разправяше, че три дни стояла без име в родилното, докато го измисли, че Амалия и звучало еврейско, а Амелия било като Анелия и щели да я бъркат. Хихи, бабите /по- дъртите от мен/ докато го запомнят, голям зор видяха. Почти като една Жаклин, моя съученичка, дето пра- баба и се чудеше как може да я кръстят Лигнин. Wink Да напомня, че ударението е на "и"- то и най- вече това бъркат.
Амели 2 продължава да е хубавица, макар и да е гола глава.
Момченцата около годинка са Даниел, Алекс, Виктор и съседчето до нас - Стоян, на дядо си.
Мари, Мария не е само християнско име, имат го и евреи и араби мюсюлмани /това пак от онази тема/. А Ния от Светилника в действителност е Евгения, така и казват на галено. От няколко Евгении на моя възраст, на нито една не и викаме така, все са Жени. Моята втора любов в първи клас пък беше Ево, от Евгений. Първата май съм казвала, беше съвсем прозаична - Динко. heart heart heart Ами хубави имена ми са smile
Како, ама ти верно си изпуснала най- интересното blum
Активен
Alichka

« Отговор #333 -: декември 14, 2016, 13:03:15 »

Фани, избяга надалеч и съвсем изостави клюките тук. Ще наваксаш Wink
Я разкажи за тия пари за боядисване как се справиха в салона. Рускините правят чудеса от коса по принцип. Надуха ли ти главата или са по -елитарни?
Като стана дума за имена на децата и се сещам Линет от Отчаяни съпруги как при поредната бременност спореха на коя леля да кръстят. А ние се чудим до коя баба да спрем!
Женя по руски образец по- го приемам, макар да звучи архаично в моите уши. Обаче Сашка кърти мивки! Хубаво, че спряха хората да смачкват имена. Лигнин много на нашата възраст не знаят какво е...
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: декември 14, 2016, 13:06:08 »

Свекърва, ей, разнищихме го с теб "Железният светилник" blum

Знам, че е така за името, но аз си харесвам Ния. Но племенницата така се казва и още тогава, с нейното кръщаване поотпадна този вариант pardon

За арабите мюсюлмани и Мария не знаех, иначе евреите и аз съм ги отметнала. good

Марта, да ти е живо и здраво порасналото момченце, много да те радва и да е твоя гордост! Bravo

Фани, бързо влизай в час, че пропускът ти е голям blum
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #335 -: декември 14, 2016, 13:12:28 »

Добър ден!
Ние с Александрина почти се пооправихме вече...тя кашля предимно сутрин малко и през деня е спокойна, дано отшуми скоро smile Моят нос е запушен, ма той почти всяка/цяла зима е така  pardon
Марта, да ти е живо и здраво момчето  heart
Али, ти още не си информирала лудия ти шеф?
Ния много ми харесва, още от книгата  heart
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: декември 14, 2016, 13:54:09 »

Влезнах в час на бързо и Алииииии,  Честито и тук! Хубаво е когато има такива новини! Разнообразяват и усмихват деня ми, че нали знаете иначе съм кисела тия дни. Но пък ви чета редовно,  макар и да не се включвам по всеки въпрос heart
Активен
svekarva

« Отговор #337 -: декември 14, 2016, 14:13:40 »

Аз нали си имах около година шеф йорданец, та от там ми са по- дълбоките познания за Мариите. Той беше следвал в България, 6-то дете в семейството и хич не му се връщаше. Ожени се за българка и кръстиха дъщеря си Мариа, с А, както се изписва на латински. При тях името било Мариам, майката на Иисус. Нали религията им е по- млада от нашата, те взимат Стария Завет и част от Новия, с тази разлика, че Христос е пророк, а не Месия. Ако и азиатците имат нещо подобно, значи направо е световно име good
Фани, много си бърза good
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: декември 14, 2016, 14:16:35 »

Дам, след малко и ще изляза за ежедневното прибиране на Кари,  на свечеряване с Такси  - гледаме се чудя кога ще имам време да обикаля всички красоти на града.   tease
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: декември 14, 2016, 22:01:11 »

Хихихих, как обичам като не влизам по-дълго време да вляза и да ме зарадвате с новини smile
Али, чистито!  give_rose
Мари, теб те подозирах отдавна, още като виждах всяко второ мнение в бебешките теми от теб и си мислех, че натам отиват нещата. Честито и на вас!  Wink
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: декември 14, 2016, 22:27:22 »

Мари, теб те подозирах отдавна, още като виждах всяко второ мнение в бебешките теми от теб и си мислех, че натам отиват нещата. Честито и на вас!  Wink

Благодаря, Вики!
Но аз съм си такава, на всяко гърне, похлупак.
Пък за темите на булките вече нямам актуална информация, така че ако не пиша по бебешките теми, ми остават само манджите и клюките lol
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: декември 15, 2016, 08:03:07 »

Добро утро smile

Снощи с Илиян заспахме в 22ч., както си гледахме филм  crazy  Събудихме се в 3 през нощта, да се преместим в спалнята и такъв смях му дръпнахме.. Никой от двамата не помни защо.. Много миличко ми беше и днес съм в по-добро настроение smile  heart

Викиии,
пиши по-често навсякъде  heart

И аз пиша в бебешките теми, без да съм компетентна и без да съм в сладко очакване smile В булчинските имам какво да кажа, ама ме мързи да помня нови никнеймове и коя, какво беше.. Вас си ви познавам  tease

Фаниии,
няма да е лошо да пуснеш някоя снимкааа, чакам и все още не съм видяла  beating
Активен
Alichka

« Отговор #342 -: декември 15, 2016, 09:28:27 »

Добро утро!

Вики, мерси give_rose
Аз изпих полагащото се кафе за деня и се подготвям за разходка. smile
Ще проверя в пощите какви ги вършат, че чака книга от Алексия от нам си колко време. Имам чувство, че пощаджийката минава само по веднъж в месеца с известията за пенсии. Ще проверя и дали мога да си получавам пратките в стария квартал, че там са все млади жени и много бързо става всичко. Хубаво работят!
Снощи и аз заспах в 10 почти едновременно с "Чао!"-то по скайпа. Май ще празнуваме Нова година с кумците. Доволна съм! Много мерак имах за хайманосване по заведения, ама в това положение - не. Предполагам, че ще се пуши на доста места и пропускам.
Ще си пооправя и украсата, че е половинчата. Много хубави неща са замислили за дребната в градината, ама ще пиша в темата ни.
Хайде, усмихнат ден на всички и повече коледно настроение santz
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: декември 15, 2016, 10:02:57 »

Привет.Аз съм зарината, от сутринта ми се вдигнаха нервите и се изприщих няколко пъти.Вече пих и хапче за глава, защото така не мога да докарам до довечера.

Хубав ден!
Активен
svekarva

« Отговор #344 -: декември 15, 2016, 10:57:22 »

И аз съм станала с дупето напред sad
Родният се изнесе в командировка, натъкмен и пременен. За мен останаха довършителните дейности по почистването и основно готвене и пазаруване, че нали си пристига задокеанският, воден от софийския. Имам и двете сестри днес за разкош smile.
Вчера от бившата ми работа предложили за Хитрино торби с дълготрайни хранителни продукти. Всички са в срок на годност и се продават по магазините в селата, с две думи имат  изисквани документи. Обаче от БЧК отказали, искали само пари. Възмутена съм. Те щели да купуват и разпределят, сигурно пак някой се е вредил да си пробута стоката.  diablo
Хора си предлагат къщите в съседните села за неопределено време, обаче - не, строят им фургони...
Та така, отивам да свиря на пиано, после ще пиша поезия и белким го докарам до шиене на гоблени smile

* 15541640_1330524843664275_2889244747226126392_n.jpg (69.83 KB, 336x336 - видяно 1771 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: