Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 16:05:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 46   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ноември 2016 - пробуди се!?  (Прочетена 188644 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #420 -: ноември 17, 2016, 16:04:46 »

За да остана в депресивното си настроение, ще отбележа, че ние като не си подаряваме нищо и няма щуране по магазините, не ни е по-хубаво. Сьгласна сьм, че не трябва да се подарява, само защото трябва да се подарява. Но пьк ей го на, сега това ми липсва.

И има общо празника с хартийките и панделките - повишават чувството за празник т.е че не е като всеки ден, а има нещо различно, което се случва.

Сега ми се вижда тьпо да се дават пари за подарьк. Размислих се от кога не сьм получавала подарьци и си дадох сметка, че са ми давали пари няколко пьти, но реално все едно нищо - някак умствено не важи тая работа, макар че сумата е била голяма. В крайна сметка и шоколадите така...

Последния истински подарьк, който си спомням е една дамска чанта (2012год). И това е. 
Да и едни кецове, които си купих с подарен ми ваучер за магазини.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #421 -: ноември 17, 2016, 16:27:23 »

Аз, понеже знам,че свекърите по принцип ни дават пари, предварително си набелязвам неща. Ето, за годишнина от сватбата нашите ни дадоха пари за кафемашина, защото каната ни се счупи. Не мога да си намеря това, което търся, но сега по Коледа ще наизвадят стока и може да намерим нещо. Ще си знаем, че е за годишнината, дето беше октомври.
Свекърите миналата година ни подариха ютия и отделно дадоха пари. Винаги ни ги дават по отделно с опция с ММ да си ги изхарчим за наши неща или за нещо общо. Така съм ходила с определени пари в книжарниците и си накупувах по няколко книги,предварително избрани.
Като се замисля - искам чопърче, което е крупната сума от 30 лв. Искам шевна машина - тук бая ще трябва да се стисна и да си обединя коледните пари с тези от рождения ден. Имам нужда от ботуши. Чак нужда не, силна дума е, ама все пак... Та мога много бързо да си вкарам парите в материален подарък.
По този повод се сещам за 8 март, когато свекърът ми даде пари. На 9-ти ме вижда следобед и ме пита: Имаше ли шопинг? Отговорих му шепнешком, да не ме чуе ММ: Да! Купих си два чифта обувки. Начииии- така сме квичали със свекъра, а ММ гледаше изумен що се хилим.
Ина, разби ме с тая мечта за край! Е на това му се вика стимул за живот!
Киви, съгласна съм с безброй инициативи по празниците. От друга страна - добре, че са те, за да създадат мисли в нечии глави, че Коледа не е само надяждане с руска салата, свинско и много винско. Така хората донякъде си създават навик за благотворителност.
Да попитам за Плюшено мече- кога излизат списъците? Гледам, че са почти изпълнени.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #422 -: ноември 17, 2016, 16:41:28 »

Али почти са разграбени, та записвай се.

Аз в инициятиви участвам целогодишно, не много но достатъчно. Няма лошо и покрай Коледа да се прави, тъкмо топли дрешки за децата, какво лошо има в това?

Мен също много ме напряга пазаруването, но пък получаването на подаръци е толкова хубаво. С ръка на сърце мога да кажа че получавам нон стоп, от семейството и колегите най-често, а от мм най-много, последно ми подари чанта на Tosca Blue. Ние пък на свека подарихме портмоне кожено, синьо. Синьото зимало и задържало пари.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: ноември 17, 2016, 17:49:44 »

Оп оп

Прочетох две страници и ми се дописа smile

Аз уж да не купувам много, ама на края все поне едно лутане по магазите с кътаните пари има. И ми е кеф да правя подаръци. Като цяло като дойде Коледа, разбирам кои ми са най- на сърце в момента - за тези хора веднага измислям подарък и дори да е малко скъп, веднага намирам оправдание. Например, на братовчедка ми, която от септември всеки вторник идва и много ми помага с Томи и купих едно палтенце, което си хареса. Първи курс е в УНСС и виждам, че и се иска да се носи и по-елегантно, а не само с пандешка блуза и светещи маратонки. Малко скъп подарък стана, но много ми е скъпа и тя smile
ММ и той ми е скъп и за него съм измислила - боксерки красиво опаковани в кутия от подплънки за кармачки lol миналата година бяха боксерки в кутия от фраксипарин  funnytooth
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: ноември 17, 2016, 18:24:09 »

Аз обичам Коледа!  smile

Вярно голяма маркетингова атака е по това време, но специално за децата, мисля, че си струва.
Съгласна съм и с това, че смисълът на празникът е съвсем друг, но смятам, че всяко нещо трябва да е с мярка и с времето си. Няма нищо лошо в това вечерта на Бъдни вечер, семейството да се събере на празнична вечеря, тихо, спокойно, според традициите на празника, а на Коледа сутринта, децата шумно да изтичат с боси крака и по пижами, да вдигат олелия до небесата и да се суетят около елхата.....

За инициативите..., нормално да се правят по Коледа, тогава и бюджетите са по-освободени и хората се откъсват за малко от ежедневните си проблеми и са готови да помислят малко и са случващото се около тях и да бъдат склонни да бъдат по-добри и по-щедри.

Вкъщи правим подаръци само за децата. Не ми липсва това аз да получавам, но много би ми тежало, ако не мога да подготвя подаръци за децата според разбиранията ми.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #425 -: ноември 17, 2016, 20:02:05 »

Къде е кака да пусне пак разказчето за отрязаните коси и продадения часовник за коледни подаръци, да видим кой ще мрънка Wink
Ина, за Великден пък може да ти подари Фабио онази писалка good heart Нали си купила дрехи и дървени играчки на децата, не е като да не си минала през коледен шопинг smile Ще ходите ли до Италия?
Али, в Кауфланд има от онези големи кутии с кекс, които после могат да се ползват за макарони. Ама аз по 24kitchen гледам, че държат пастата в големи стъклени буркани.
Коледните инициативи от рода на "Плюшеното мече" са ориентирани към болни деца по домове и извън града, по съвсем затънтени места. Наред с играчките за по- малките, те включват дрехи и обувки, памперси и превързочни материали, та не е точно само за Коледа. През останалата част от годината не организират, все пак нужни са голям брой доброволци. Пък и разчитат на това, че повечето получават допълнителна заплата тъкмо тогава.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #426 -: ноември 17, 2016, 20:21:22 »

Не, няма да ходим. И казано честно се радвам. За 10год, ведньж сме били у дома за Коледа. Да бе, направила сьм коледен шопинг и не е свьршено. След две седмици ще дойдат пак пари.  good

За коя писалка говориш? За Монблана ли? Дьлбоко се сьмнявам. Той веоятно изобщо не си спомня, че сьм говорила за нещо подобно, нито е чул тая марка, но няма против да си я купя сама. Даже ако изрося и пари ще ми даде, но би било мило да направи някакво усилие и да ми подари нещо, което сам е избрал.

Абе говоря така, защото сьм изморена и скиснала. Не ми обрьщайте внимание.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #427 -: ноември 17, 2016, 23:05:45 »

Провокирахте ме да се запозная с инициативата Плюшено мече. Иначе изглежда наистина полезно, колко малко е нужно понякога, за да направиш едно дете щастливо. Душ гел, гъба за баня, бельо, обувки за зимата.... направо ми се сви сърцето.... и все пак хубавата новина е, че са се намерили достатъчно добри хора. Нямаше дете без дарител  heart
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: ноември 18, 2016, 08:14:47 »

Добро утро smile

Аз до сега винаги се включвах в инициативи, в които се подаряват играчки на дечица, но тази година реших да е в Плюшеното мече, защото точно това, че се подарява по списък с нужди на даден човек, ме грабна..  heart

Да, знам че около Коледа всичко е опаковки и маркетинг, и лудница.. Но на мен точно това ми харесва... Има хора, които само на Коледа получават подаръци и то точно, заради цялата тази изкуствено създадена дандания.. Да, хубаво би било да не е само по Коледа, но е по-добре от нищо.. И тук не визирам хората в неравностойно положение или деца от домове.. Визирам и хора, които ежедневието е отнесло на някъде и само по Коледа се сещат да покажат внимание..

Опаковането на подаръците, колкото и НЕсръчна да съм, е най-любимата ми част от всичко..  santz
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: ноември 18, 2016, 08:50:44 »

Привет.Аз днес съм пребита вече тотално.Събудих се в 5, Моника е болна, на работа имам страшно много работа, а довечера имам организирана вечер по женски и не знам как ще издържа.
Аз подаръци обичам да купувам и да подарявам.Опаковам си ги сама, но мразя лудницата по празниците, за това задобрях в интернет.ДНес напазарувахза детските рождени дни и за коледа на децата в интернет, сега чакам потвърждение и съм доволна от себе си.

Преди време и ние от Зачатие имахме инициатива за дома в Роман.Всеки си избираше едно или няколко деца и му изпращаше подарък за рождения ден, като директорката ни пращаше описание на конкретни изисквания, размер дрехи, обувки и т.н.В един момент обаче женатаказа, че имат много спонсори и няма нужда и от нашите подаръци и така приключихме с тази инициатива.В последствие и желаещите намаляха и остана само до нашите инициативи с набиране на средства за ин витро на хора нямащи право да ползват фонда.А и нашите инициативи са целогодишни.Просто е факт, че хората са по-даряващи по празници.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: ноември 18, 2016, 09:51:11 »

Маги, палчета да се оправите бързичко.
Свекс, нямаме още лаптоп и не мога да пускам линкове.
Тая година ще купуваме само на децата и ако намален по някой друг подарък и ние ще е добре. Че и годишнина имаме - 14 г. С Инж. Писах още, но си затрих писанията.
« Последна редакция: ноември 18, 2016, 09:54:49 от fanimira » Активен
svekarva

« Отговор #431 -: ноември 18, 2016, 10:01:43 »

Ох, милата Моника! heart heart heart Да оздравява бързо, че да можеш и ти да си свършиш работата, пък и да не ти е свито сърцето по приятелски събирания.
Понеже Плюшено мече набира все повече и повече дарители, ние, пенсионерките колежки, решихме друго. Има много бедни семейства по забутаните села, без интернет и каквато и да е  информация, а дечицата им са будни и любознателни. Да, те ще получат подаръци от баби и майки, но това ще са евтини пластмасови боклучета, купени от селския магазин. Там няма Лидл и Джъмбо, а и паричките едва им стигат за дрехи... Та на тях ще помогнем. Родителите оставят списък в магазина, ние връщаме къде, какво може да се намери и предлагаме и други варианти по колите за зареждане. Магазинерките са наши служителки, познават си хората и няма да ни подведат в нуждите им. Преди две- три години издирвахме отличниците в селските училища, та държим връзка и с учители за деца, които трябва заслужено да получат някаква подкрепа. По селата е трагично, народът е страшно беден, просто нямат късмет, че са се родили там cray.

* 14449064_1243739575676136_5240704166549260160_n.jpg (63.46 KB, 365x365 - видяно 2055 пъти.)
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #432 -: ноември 18, 2016, 11:02:55 »

Дано Моника се оправи бързо! Имам чувството, че нея не я подмина нито един грип тази есен. Дано го израстне това!
Свекърва, а това само между вас си ли е или информацията е общодостъпна? Права си за беднотията по селата. За съжаление я има и съвсем близо до големите градове.
Киви, шокиращи са желанията на децата! И мен това много ме натъжи.
Аз също много обичам да опаковам подаръци! Има някаква магия в цялостната организация. Вече извадих едни зимни чинии и чаши. Скоро ще извадя и покривките. Миналата година ми подариха няколко много красиви! Елха купуваме в саксия. Украсяваме на 23 или 24-ти. Миналата година я насадихме пред блока в най-големия студ. Татко и ММ с кирки разбиваха пръстта. Хвана се! Цяло лято пускаше нови иглички и после взе да съхне. Едно време са били къщи и не се знае какво има отдолу и кой къде си е изхвърлил варта.
Да видим кога ще ходим на фото за снимка . Това ни стана традиция. Много са опоскани почивните дни този път!
Започна се с черните петъци! Само ме атакуват...
Активен
svekarva

« Отговор #433 -: ноември 18, 2016, 11:27:51 »

Али, да, тази година е само между нас - бивши и настоящи служители. Ще видим какво ще се случи, защото хората имат гордост и не върви да им бием по самочувствието. Деликатна е работата и по- скоро върви като продължение на инициативата за отличниците и семействата им /братчета и сестричета/. Ще подарим и нещо на детските градини там, общо, не поименно.
Замислили сме да направим и целогодишно пазаруване, но работата е малко кофти - не искаме да минава през магазина, че се оскъпява, ама пък и няма как да ползваме транспорта и да ангажираме продавачките на доброволни начала. Има сума неща за доизпипване финансово и законово. pardon
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #434 -: ноември 18, 2016, 11:50:14 »

Аз не бях особен фен на Коледа, но откакто съм с ММ  сме много коледно настроени. Той е по-бетер от малко дете, така се радва на украси, светлинки, подаръци, снега...особено като падне тук в планината дебелата покривка, става много ромАнтично  heart
Ние не се изхвърляме много за подаръци...аз също съм замислила да правя Коледни сладки и да подарявам в кутии с хубаво вино или нещо такова. За мама и свекървата съм харесала гримове, че ги следя какво кога им свършва горе-долу и като ги знам, че мислят като 100 процентови домакини за едното ядене, гледам аз да ги глезя с женски подаръци smile
Писах и преди, че с мъжете ми е много сложно, може би пак ще са дрехи за баща ми и брат ми  pardon
За ММ съм намислила да направя колекция от всички филми за Батман, че той е голям фен, ама трябва да измисля как да правя подложките за кутиите за дискове ли изобщо как да ги опаковам  huhhuh.gif Обикновено си правим малък подарък и купуваме нещо общо за къщата, което ни трябва smile
За Александрина освен играчка друго не мога да измисля, пък и всички ме питат какво да ѝ взимат  huhhuh.gif Мислех столче за кола, ама още ѝ е рано  smile
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 46   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: