Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 03:39:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна Тема - Февруари 2016 - Make Love
Страници:
1
...
40
41
[
42
]
43
44
...
63
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна Тема - Февруари 2016 - Make Love (Прочетена 223601 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Месечна Тема - Февруари 2016 - Make Love
«
Отговор #615 -:
февруари 19, 2016, 09:08:17 »
верно че до втръсване сме ги срещали под всякакви форми.
аз се опитвам доста безуспешно да свикна да спя на място,където бях отвикнала... ебаси емоционалната връзка човек прави с местата, домовете и хората...
Възелчето за деня, в днешния тон на Свекс
Активен
Alichka
«
Отговор #616 -:
февруари 19, 2016, 09:30:51 »
Много философска сутрин се очертава!
Мъжо тръгна на изпит - стискайте палци
Думите на Свекърва, че могат да те стъпчат попът ме разсмя
Особено, ако не си грозна...
Свекърва, виж сега - тамън да се зарадваш, че си бременна и разбираш, че чакаш тризнаци. Е, това е номер 1 за мен. Да се смееш ли, да ревеш ли
Ния дизайн много късно разбрах, че я познавам лично, пък и ежедневно се виждаме
Ваня прави наистина уникални работи. Тя спомогна за направата на нашата къщичка за ключове, която ММ ми подари за Коледа. Тяхна беше онази шашава сватба, за която разказвах преди време тук. Много са готини, много цветни с мъжа си. Просто е човек, с когото винаги ти е приятно да се видиш, винаги е много позитивна, лъчезарна и усмихната.
Еми, аз вечер съм пън - мога да спя навсякъде почти. Малко е странно сутрин при събуждане да се усетиш къде точно си
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #617 -:
февруари 19, 2016, 09:38:36 »
Точно с първото съм най-съгласна, Свекс
Давам примери: На село имаше една дето все искаше да се говори за нея, да е най-най във всичко, надменна, горделива, не приказва с простосмъртни, омъжи се за най-личния ерген на село. Дете/мете, хубав живот и не щеш ли той се залюби с друга и баааам направи й извънбрачни близнаци. Явно оня там горе най-сетне и даваше това, което иска - всички за нея говореха, обръщаха се след нея, шушукаха, но тя вероятно вече не искаше да е най-коментираната на село.
Винаги съм искала дъщеря, имам я обаче е най-разсеяния, разхвърлен и палачорест човек на света, хич не си пази нещата!
И син съм искала, макар и да нямах надежда, че някога ще го имам... Обаче ела да видиш какъв е кривундел...
Искала съм хубава работа, признание... Е имам я, ама никогаж не съм си представяла, че ще е точно в училище!
Искала съм хубав мъж и стабилно семейство, е да де ама как се постига това със Скорпион?! За романтика не мога и да си помисля, обаче не си го заменям за никой романтик на света...
В този ред на мисли, внимавайте какво си пожелавате, че току-виж ви се случило
Понеже никой не го спомена аз да кажа: Днес е скръбен ден! Годишнина от гибелта на Левски! Дълбок поклон и поне минута тишина в размисли!
Желая ви хубав петък!
Активен
Feribotka
«
Отговор #618 -:
февруари 19, 2016, 09:46:29 »
ДОбро утро
Много сте ми философски днес, петъчно ми идвате в повече
Фани
, всъщност вчера беше датата на обесването на Левски (и то по нов стил), просто по времето на Соца понеже 18-ти се е падало в неделя, във вестник Работническо дело са публикували статията на 19-ти понеделник и така се е изместил с един ден
А всъщност е обесен на 6-ти, обаче нали заради грегорианския календар се добавят 12 дни и по нов стил 18-ти
Та малко грешно почитаме паметта му днес, но все пак
Черпя ви, днес нашето семейство става на 5 месеца
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #619 -:
февруари 19, 2016, 09:52:23 »
Аз пък от ученичка още си спомням 19.02. Вчера си викам, винаги ли съм била в грешка...
Честити 5 месеца
П.П Видях ти сега коремчето в другата тема, много е сладурско
«
Последна редакция: февруари 19, 2016, 10:00:10 от alexandrova_90
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #620 -:
февруари 19, 2016, 09:54:23 »
Добро утро и от мен!
Много особена е атмосферата тази сутрин тук, хайде и аз да допълня с нещо
Хубав и успешен ден!
П.П Фани, много ме разсмя с този твой анализ
«
Последна редакция: февруари 19, 2016, 09:56:12 от Marri
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #621 -:
февруари 19, 2016, 10:02:36 »
Забележка: Обесването на Васил Левски - 6 февруари 1873 г. по стар стил, отговаря на 18 февруари, а не на 19 февруари по нов стил, твърдят историците. На повечето места в страната обаче почитта към паметта на Апостола се отдава на погрешно наложената дата и причината за това е в непознаването на календарите. През 1916 г., когато България преминава от Юлианския към Грегорианския календар или от стар към нов стил, се приема поправка от 13 дни.
За събитията, случили се преди 1 март 1900 г., необходимата поправка обаче е от 12 дни. Въпреки това, за някои събития, станали през 19 век, погрешно се добавят 13 дни. Например избухването на Априлското въстание на 20 април 1876 г. по стар стил, днес правилно се празнува на 2 май (поправката е 12 дни).
Рожденната дата на Васил Левски (6 юли 1837 г. по стар стил) също се отбелязва правилно - 18 юли по нов стил. За разлика от нея, обесването на Левски - 6 февруари 1873 г. по стар стил се отбелязва грешно на 19 февруари, а не както трябва да бъде на 18 февруари.
Всички го знаем 19-ти.
Двете ми баби са родени преди 1900г. и едната имаше 12 дни поправка, другата - 13. , та няма общо с дните от седмицата.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #622 -:
февруари 19, 2016, 10:04:05 »
Фани
, за мен настана пълно объркване, кога почитаме Левски. Снощи в новините първо ми показаха щъркели, после репортаж от площада в Карлово и чувството ми за последователност така възропта, че бях леко фрустрирана Левски колко пъти ще го коментираме, защото това не беше ли отбелязано миналия месец. (За справка, аз не гледам новини, ако има кой да ми ги пусне ги чувам транзит, докато правя 100 други неща...) И все пак датата 18 или 19 последно? И защо едната беше заменена с другата?
Али
, искрено ти завиждам, че се познаваш с Ния лично, творческите хора носят една необикновена харизма и да си в тяхно присъствие макар и за кратко си е подарък. Имам приятелка, която се увлича по приложни изкуства, наскоро се запознах лично с друга много известна дама, която твори ръчно направени неща. Ами страшно вдъхновяващи са ни срещите. Направо извънземно!
Едит: Аз нали директно пиша и не съм видяла поста ти,
Свекс
, мерси за пояснението.
«
Последна редакция: февруари 19, 2016, 10:06:02 от Kiwi
»
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #623 -:
февруари 19, 2016, 10:05:36 »
Мураками ми е много, ама много любим автор
Първата сентенция погледната през призмата на творчеството му е много лесно разбираема. Той изгражда свят, изпълнен с метафори, асоциации и нищо не е това, което е (от една страна свързано и с фантастичните елементи, които вкарва). Дори се сещам и от кое произведение е, но така или иначе героите му винаги "търсят", описва се животът като едно пътешествие на търсенето (най-вероятно такава е японската философия). Спохожда ги нещо в много странна форма - говореща котка, измислено лице от реклама, и се оказва, че е ключа от барачката за това, което търсят.
Абе сложно го обясних
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #624 -:
февруари 19, 2016, 10:14:51 »
Цитат на: Tinkata в февруари 19, 2016, 10:05:36
Мураками ми е много, ама много любим автор
Първата сентенция погледната през призмата на творчеството му е много лесно разбираема. Той изгражда свят, изпълнен с метафори, асоциации и нищо не е това, което е (от една страна свързано и с фантастичните елементи, които вкарва). Дори се сещам и от кое произведение е, но така или иначе героите му винаги "търсят", описва се животът като едно пътешествие на търсенето (най-вероятно такава е японската философия). Спохожда ги нещо в много странна форма - говореща котка, измислено лице от реклама, и се оказва, че е ключа от барачката за това, което търсят.
Абе сложно го обясних
Напротив, сега го схванах и се сетих за по- просто обяснение
Търсиш съкровище, намираш - свекърва!
Въпрос е дали ще го запазиш, или ще бързаш да го закопаш.
Мари, за първи път да ми се представят стърчащи, вместо висящи колиета
. Находчива работа, няма как да не обърнеш внимание на снимката
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #625 -:
февруари 19, 2016, 10:15:28 »
За мен е важно да не се забравя делото му, пък датата не е толкова важна...
Един велик българин, който още тогава е прозрял, че: Наш враг не са турците, а Султана...
сега като ги гледам, жалка картинка... Ще вземат накрая да направят пак руско-турска война
м...ка му какво толкова има м/у тия Тигър и Ефрат та все там са им апетитите на всички...
Мари, ти кво не ми харесваш анализа ли? Като не предлагате по-добър я малко Оважение към чуждия, хахахха
Активен
Alichka
«
Отговор #626 -:
февруари 19, 2016, 10:23:51 »
За обесването на Левски май никога не ми е правило впечатление, че е сбъркано при преизчисляването. И без това супер много ме е дразнело това преизчисляване на коя дата. С баща ми сме коментирали, че е абсурдна ситуацията. Така и не могат явно историците да се съберат и да решат кое как да се отбелязва, чества - по нов или по стар стил. И вечното обяснение, че Априлското въстание е било през април, а не през май е
После защо учениците не обичали историята. Ами то не стига, че историята като предмет я превръщат в телефонен указател - дата и събитие, ами и понякога учителите държат да се знаят двете дати. Добре, че татко е историк, за да ми обясни това с календарите. Много малко учители си правят труда да обяснят. Не са ни обяснявали в училище защо 21 век настъпва не през 2000 година, а тогава това го тръбеха разни журналистчета.
Аз пък даже и не съм чувала за Мураками. Може и да не съм го задържала, ако все пак съм го чула. Източните философии са ми много далечни. Като цяло източният свят като начин на живот, стремеж, разбирания са ми чужди
Киви, имам чувство, че хората на изкуството са двете крайности - или тотално депресирани и изкуството им е вид бягство, или пък заредени с харизматичен заряд, който го претворяват в изкуство
П.П. Върнах се да гледам снимката от Мари. Чак сега го виждам като колиета. Мислех, че е нещо като странна картина или пано. Хич не разбирам от този тип изкуство
Оф, шифтът пак ми прави проблеми....
«
Последна редакция: февруари 19, 2016, 10:25:45 от Alichka
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #627 -:
февруари 19, 2016, 10:27:10 »
Цитат на: svekarva в февруари 19, 2016, 10:14:51
Търсиш съкровище, намираш - свекърва!
Въпрос е дали ще го запазиш, или ще бързаш да го закопаш.
Хахахах... ми те обикновено в комплект със свекърва вървят, важно е дали свекървата ще си е само твоя или shared resource, т.е. ще има кой да ти удари едно рамо в копането.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #628 -:
февруари 19, 2016, 10:27:38 »
Фани
, напротив, даже го оцених по достойнство твоя анализ
Свекърва
, дизайнерката е млада, енергична, положителна и супер нестандартна, та не се учудвам на начина на представяне.
И за мен няма значение точната дата за почит, важно е какви асоциации правят хората и въобще сещащат ли се за Левски.
Страх ме е какви ще бъдат резултатите, ако се направи едно допитване
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #629 -:
февруари 19, 2016, 10:31:20 »
Цитат на: fanimira в февруари 19, 2016, 10:15:28
За мен е важно да не се забравя делото му, пък датата не е толкова важна...
Един велик българин, който още тогава е прозрял, че: Наш враг не са турците, а Султана...
сега като ги гледам, жалка картинка... Ще вземат накрая да направят пак руско-турска война
м...ка му какво толкова има м/у тия Тигър и Ефрат та все там са им апетитите на всички...
Мари, ти кво не ми харесваш анализа ли? Като не предлагате по-добър я малко Оважение към чуждия, хахахха
Подкрепям, те и сега политиците са ни основния проблем, който разделя хората. А относно войните, има нечии икономически интереси, никой не се занимава да харчи толкова пари за военни действия залудо. На мен ми е интресно турците как ще си вържат тази година туристическия сезон, след като отмениха руските чартъри, цените са завишени във всички хотели, които наблюдавам от дълго време.
Активен
Страници:
1
...
40
41
[
42
]
43
44
...