Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 23:03:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема (говорилня) - Ноември
Страници:
1
...
49
50
[
51
]
52
53
...
65
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема (говорилня) - Ноември (Прочетена 219232 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Месечна тема (говорилня) - Ноември
«
Отговор #750 -:
ноември 23, 2015, 09:18:12 »
Аз правя хляб по тази рецепта.. Не съм видяла на Нати, ама тази е безотказна
http://vinagi-vkusno.blogspot.bg/2014/10/blog-post.html
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #751 -:
ноември 23, 2015, 10:25:14 »
Оооо, привет и хубава седмица!
Покрай тези разговори за колички и аз взех да се заглеждам
. Вчера видях по Главната една с големи тънки колела, много мека и ретро визия. За първи път да ме впечатли нещо по- различно. Видях и марката, ама не я записах, че ме досрамя от компанията, пък и няма деца да раждам. Племенникът имаше триколка, че тогава бяха на мода, но се потроши още втория месец, пък и беше доста тежка. Аз не съм я бутала по улиците, ама твърдо возеше и много друсаше дори и в двора, на цимент.
Това с празника на семейството било широко разпространено по училища и детски градини. Гледам мои познати всички качили снимки с тържества на дечицата. Няма лошо, но за училище, според мен, ще е по- добре поводът да беше Денят на Будителите. Някак се забравя, че става въпрос за християнското семейство, а не за семейството въобще. Аз, нали си имах колежка католичка, та от нея съм запозната с църковния смисъл на празника. Ама тя цялата ни работа е твърде далеч от църковното и повече залагаме на светското. Щото ако речем да спазваме дори известното "жени, подчинявайте се на мъжете си", отишли са си половината семейства
. То по принцип ценностите на всички религии са за адаптиране към съвремието, ама не е моя работа, нито пък имам знанията, че да се задълбочавам.
Не ми се ще да коментирам казани по други теми неща, ама по- добре тук, че там изместваме основната идея. Хехе, пък и да не го правя като нещо кой знае какво, ще кажа, че ме впечатли скечът на дечицата, за който говори
Фани
, дето свекърва и снаха се карат. Хайде, майките ще се смеят, казано е шеговито, но какво разбират от цялата работа децата? Коя семейна ценност го толерира, отхвърля ли се, или е нещо съвсем нормално, на което не бива да се обръща внимание? За деца на 7 години е редно да се говори в прав текст и май е по- добре да има положителни примери на подражание, че я схванат, я - не.
Уф, пак си дойдохме на трупащата страници тема за снаха- свекърва
Хайде, ползотворна седмица, аз отивам да разучавам нов сонет /да пера/.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #752 -:
ноември 23, 2015, 10:38:12 »
Добро утро и спорна седмица на всички
През уикенда ви чета,ама все не стигам до писане. Тази събота и неделя исках да си я прекараме само двамата,понякога страшно се уморявам от виждания с хора,още повече че всичките ни приятели са с деца и се налага ние да правим обиколки из цяла София,за да е удобно.В събота си направих план за вечерята и си хапнахме вкъщи на спокойствие и домашно вино. Вчера обиколихме единия от моловете за малки подаръци за годишнината,тъй като предната година се сдобих със златно бижу(аз злато не нося) и сребърно бижу с огромни сини камъни(много официално),та наложих вето на изненадите.Първо много се дразнех на такива купувания тип"аз ще харесам,ти плати",защото си представям как познаваш супер добре човека до теб и му избираш нещо,което наистина му харесва или го слушаш от какво има нужда.Е,да ама творческата натура до мен е твърде разсеяна,за да слуша и запомни и твърде ексцентрична,когато ми избира подаръци.Та аз си харесах с 300 зора нещо-една капела, а за него аз бях видяла и избрала,той само одобри-колан. После ходихме да видим бебето-видяхме го за малко и от далеч.Толкова малко бебе не бях виждала,де и като цяло освен страх да не му направя нещо дори и от далеч друго не изпитах.Както казва една позната"Аз толкова малки не ги пипам"хаха.
Черпя ви с любимото "червено кадифе",че преди 3 години на пловдивската автогара чаках един младеж да пристигне от София,за да се видим на живо след почти толкова години писане.То пък се оказа,че сме си били един за друг и днес си празнуваме годишнината.
Активен
Feribotka
«
Отговор #753 -:
ноември 23, 2015, 10:43:43 »
Добро утро момичета
Нямаме ние поражения по къщата, въпреки че в планината бая си духаше...а при нашите (в Дружба) кофите се "разхождаха" по улицата...аз вчера имах мачове, ей докато стигна до залата щеше да ме отвее (буквално на два пъти си ме побутна с тенденция да ме носи
)
И в залата спря тока...тръгнахъме към друга, после дойде...тия се заиграха 5 гейма абеееее дълга и широка в неделя вечер до 100 часа киснахме там, ама здраве да е
Не разбирам от колички...ама ми е интересно, следя ви и събирам мнения, че все ще ни се наложи и на нас
Хляб само купуваме, нарязан, но нямаме пекарна...ще си поръчам на някой за Коледа
Тони
, нме се съмнявах, че ще ви хареса колата
Честито и безаварийно
Заслужаваше си чакането май
Мари
, честит първи сняг
Аз обичам ама не го ща още да идва, че в Зимен Хребет (така му викаме на наше село) ще има да правим пътечки...
Вкарали сме се в приключение да си търсим нов личен лекар...много си харесваме старите ама са ни доста далечко и търсим някой в Драгалевци...предполагам нямате предложения?
Нат и Панди
ама говоретееееее за бебешки неша, много, много обичам, хич не сте ми досадни и събирам информация
Рони
, честита годишнина
Бтв и ние понякога имаме разминавания във вижданията за подаръци...затова вече сме на практични неща, или Настолни игри
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #754 -:
ноември 23, 2015, 10:46:15 »
Рони, честито
Ние отдавна процедираме така с подаръците и всички са доволни, иначе той ми избира странни неща, понякога по-ексцентрични, отколкото бих могла да понеса
Сещам се за първата ни Коледа заедно го питам какво иска да му подаря и той - ами печка, викам как така печка
ма нали всички ще ми се подиграват как сме от няколко месеца заедно и ти подарявам духалка хахахах но той много упорито си настояваше, от това имал нужда, а наистина се стопляше с един сешоар, студентски истории, та взех му я аз - той много доволен, и 8 години по-късно тази печка още си работи, явно пък с много любов съм му я подарила
И аз много искам хлебопекарна, но ММ твърди, че ще станем дебели
И без това последните месеци нещо сме покачили килца - семейният живот явно ни се услажда
Активен
always_and_forever
«
Отговор #755 -:
ноември 23, 2015, 10:47:41 »
Добър ден от мен!
При нас вятърът беше много силен и имаше паднали билбордове, летящи спирки, паднали мазилки от сгради, изобщо ужасно. Майка ми каза, че предната нощ не е спала от страх. Преди няколко години имахме голям проблем с покрива на терасата, които беше излетял от такъв силен вятър. Тя "спала" на стол до вратата на терасата, затискайки я, за да не се отвори и да ги отвее. От тогава изпада в паника в такава ситуация.
Ние имахме много вълниващ уикенд. * inlove *
Успешна седмица на всички!
Рони, честита годишнина!
Пожелавам ви дълги години любов и разбирателаство!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #756 -:
ноември 23, 2015, 10:52:47 »
Здравейте в този мрачен и мързелив дееен
До някаква степен му се радвам, най-накрая малко да си остана вкъщи - то с това излизане само си е изморително
Много големи бути се извиха - ние по апартамента нямаме поражения, но до нас тече рекичка и снощи като слязох до магазина имаше пожарна авариййни служби въобще хаус - реката се запушила , преляла, наводнила паркиралите наблизо коли, беше изравнила улицата и бордюра и носеше всякакви боклуци - 2 часа отпушваха пожарните и отводняваха - всички гаражи, магазини на партера бяха наводнени... Страшна работа
Малкия се стряскаше няколко пъти... кофти си е
Ние сме луднали с търсенето на апартамент - няма и няма и няма - всички обяви на които попадаме са фалшиви, Тони - 4 пъти звънях на вашия човек - не вдига, така че се отказвам... Моя приятел брокера ни намери 3 , трябваше днес да ги гледаме - 2 са дадени вече - явно добрите оферти - добрите РЕАЛНИ оферти се взимат адски бързо...
Днес мисля да готвя, да чистя и да си обръщам внимание на детето - от толкова излизане занемарих всичко вкъщи
Активен
svekarva
«
Отговор #757 -:
ноември 23, 2015, 11:16:35 »
Хехе, временно ми се отмени настройката за пране
Имам колет за благодарност от
Лолитка
за онези 3 точки
. Прекрасни чаши в секси опаковка с много красив цвят
, придружени със също толкова красива картичка. Трогната съм
. Плюс, че съм и поканена да и гостувам и да опитам от рецептите.
Лоли,
не се притеснявай, че не дойде в точния ден. С твое позволение ще разкажа защо и как
. Приемам го като подарък за годишнината от сватбата ни на 24.12, цели 38 години заедно. Както е тръгнало, може и да го докараме до повече, защото като "ходя по любов", нищо по- добро не ми обръща внимание вече
.
Сега имам ненужни точки от Кауфланд. Давам ги и тях, та пак да получа някой подарък
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #758 -:
ноември 23, 2015, 11:38:06 »
Миленка,
много ми е странен тоя човек.. Сигурно е някакво куку (в лош смисъл).. Може би е по-добре щом не вдига.. Нали инаги така си мисля, ако нещо не ми се случи, че е за добро
Фери
, ами на мен ми е еуфорично.. Никога не съм си мислила, че ще карам кола на 7км... И, че ще си я изкараме от шоурума.. Харесва ми, че постигаме такива неща, макар и материални, двама като семейство.. Затова ми е толкова готино
Иначе колата има всички екстри и за мен си има нови неща
Миме
, разгъни описанието за уикенда ви, не се спотайвай, както го казваме във Враца
Другото го забравих..
Свекърва,
да снимаш и ние да видим де
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #759 -:
ноември 23, 2015, 11:41:52 »
Както обещах, днес съм на линия.
Отчет след ветровете вчера: на магазина до блока му липсват витрините! 2 стъкла по 3м дълги, бая дебелички са на сол. Обаче от дъжда съм доволна- колата е поизмита от прахоляка.
С тия улици трябва всеки ден да я мия! Къде ще му излезе края - не знам! Ограничила съм се до веднъж на 2 седмици. Стъклата ми са кални след 1 седмица каране, пък карам по софийските улици сутрин и вече по 15 минути. Мдам.
Панде, моя хубостник хареса полските колички Bexa и сега вкъщи е война. Вярно, че са по-леки от другите, ама с коша за багаж долу ме загуби. Прекалено е малък. И Мутси ме отказаха също- пак заради коша за багаж, който е закрепен по някакъв много безумен начин. Харесала съм пустите колички на пег перего, ама тая цифра ме втрещява! Вчера ходихме до 2 шоуруума на Симеоновско шосе, ама и там нищо не ме впечатли.
Сега съм в чуденка има ли смисъл от коша за новородено, ако количката по принцип има пълно легнало положение, изцяло хоризонтално,без чупки. Нямам спомен сестра ми да е имала кош за новородено, карахме си с 1 количка тогава.
Свекърва, с тия точки голяма далавера
Много харесвам ретро количките, но не съм попадала на такава по магазините, че да я огледам хубаво.
Честит празник, Рони! Не спирайте да се радвате един на друг!
Миленка, не се отказвайте да търсите. Ние обикаляхме много време преди да попаднем на сегащното ни жилище. За съжаление, ще го сменяме по-натам, тъй като не е подходящо за живот с малко дете. Спалнята е тъмна и няма къде да се сложи креватче, а другата спалня има проблем с отоплението, малка е и е влажно там. Само дневната ни е ОК, като изключим дограмата.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #760 -:
ноември 23, 2015, 11:53:20 »
Честит празник на
Рони
, още дългиии години да сте заедно и да се обичате
Аз пък от 4-5 години насам съм тотално и напълно влюбена в кафявата(бежова?) количка Мима.. Преди въобще да съм се замисляла дори за бебе.. Направена е за мене просто.. Който я е измислил се е водил по моите идеи за красиво
Струва колкото фордчето ми
Никога не съм харесвала друга количка.. Винаги са ми огромни, грозни и някак безформени.. Моята Кръщелница си вози дупето в Мима и е адски лека, удобна и много здрава.. Ама и парите са й добри.. Един ден, ако имам парите, бих си возила детето в нея, ама едва ли
Активен
svekarva
«
Отговор #761 -:
ноември 23, 2015, 12:14:07 »
http://slunce-bg.com/product/125/inglesina-classica-marina.html
Не и беше тази марката, но така изглежда. За малкия имах такава - 180лв. при заплата моя 200лв. Немска, купена с много връзки и препродадена след ползване верижно на 5 бебета с покачваща се цена.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #762 -:
ноември 23, 2015, 12:34:00 »
Ох, красива е, спор няма! Ама за дребосъци като мен два ли ще е удобна без регулиране на дръжката.
Моята количка до скоро се подхврляше на тавана, но дали я пазят- не знам. Едва ли. Помня си лятната количка, тъй като се подхвърляше в мазето и трябваше да я местя,за да си взема лютеница!
Червена кожа, мекичка, ама тежеше колкото мен по онова време. С бели гуми.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #763 -:
ноември 23, 2015, 12:46:11 »
Тони и аз съм влюбена в тази Мима, тук при нас е доста 'модерна' но и Stokke много ми харесват ... Абе то първо бебето, количката е лесна
svekarva
Много се радвам, че ти е харесало подаръчето
картичката я прави племенницата ми, а чашките са със сладкиши за да ви е сладък живота. Разкажи случката, че да развеселим форума
Активен
Feribotka
«
Отговор #764 -:
ноември 23, 2015, 12:47:31 »
Уууу в някаква такава сме се подвизавали и ние с брат ми, ама червена, кожена с бели колела (като на Нат лятната)
Много са красиви и любимото ми ретро
Ама са малко неприложими за сегашните ни условия...А лятната до скоро седеше при баба на тавана и тя искала да я продаде на някакви цигани за 100 (!) лв, те естествено отказали, щото тя беше даже със счупено колело, избеляла...абе никакви пари не си заслужава и така си остана
Тони, тази наистина е супер ама 2000+ за един пръдльо/пръдла да се вози, пък ние на старата кола, дето цената ѝ е близка...ами тц
Активен
Страници:
1
...
49
50
[
51
]
52
53
...