Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 16:01:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 68   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!  (Прочетена 269182 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #675 -: октомври 22, 2015, 14:26:34 »

Остави змията, по-красноречива е  good
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #676 -: октомври 22, 2015, 14:35:41 »

Аз пък да кажа, малко  Offtopic че за момиченце много харесвам Елена (баба ми е Елена), но ако имам ще е на тати почти 100%, той е Ангел, така че може да е Алена или нещо такова  pardon

Андерсен ми е един от любимците, точно заради по-различният стил smile Братя Грим също, особено на немски си умрях от кеф като ги четох  heart

Свекс, и аз съм за нещо едноклетъчно (дано не се изложа, ма помня, че тия бяха с една клетка само)  good
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #677 -: октомври 22, 2015, 14:45:56 »

Не не отказвам се, не мга да ви насмогна хахаха smile

От приказките - всички приказки обичам, Българските народни обаче са ми фаворит smile

Фери може и Алина - имам позната която така се казва - много яко име
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #678 -: октомври 22, 2015, 14:52:41 »

Да, и това сме го мислили Wink
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #679 -: октомври 22, 2015, 14:58:25 »

Кръщелницата ми се казва Алена  good Постоянно я свързват с звездоманката Алена хаха  pardon Хубаво име е според мен.. Елена, обаче по-хубаво.. по мои си разбирания.. За момиче харесвам най-много София.. Просто  heart за момче имам повече фаворити, много повече.. Самуил, Калоян, Филип, Александър, Стефан..  heart

Приказките на Андерсен ги обожавах, а колко съм плака за тази кибритопродавачка  cray Българските народни приказки имам всички томове, обожавам ги!!!! В училище (1-4клас) се учехме да четем с тях точно  good

Свекърва, аз съм си за змията  good

Друго не запомних.. Днес е адска лудница от поръчки на торти  girl_impossible
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #680 -: октомври 22, 2015, 20:48:30 »

Аз пък искам детето ми да се казва Фантазия!!!!! Ама никой не приема нормално идеята ми. Щом може да се казваш Радост, Любов и пр. и да е прието.... значи може и Фантазия.  angry

Малката кибритопродавачка е депресарска, но по много деликатен начин поднесена. Чела съм и аз някъде като Ина за символиката на приказките и как всяка носи нещо закодирано, ама......в момента не ми теква повече от написаното....трябва да го намеря пак да го прочета и ще споделя (всички обичаме това хахах).
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #681 -: октомври 22, 2015, 21:13:30 »

Хехе, Фантазия не съм срещала наистина, ама имаше литературна героиня Мечта, на някой от българските класици...Ама трябва да се понапъна да се сетя къде беше.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #682 -: октомври 22, 2015, 21:45:58 »

Драмата с бойлерът продължава. Оказа се, че трябва да се смени нагревателят. Това означава, че поне още 1-2 дена ще сме така. Пак, че има къде да отидем да се изкъпем, че иначе да си топлим вода не си е работа.

Изгледах къде що имаше клипчета днес.

Тони, робота си го представях по-голям, но така пък е и по-практичен. Предполагам, че след всяко чистене се почиства, защото се съмнявам да побира кой знае колко боклук. Вярвам ти на 100 %, че си заслужава, щом казваш. Може би инвестицията е добра.  good

Незнайно поради каква причина нямам никакъв спомен от Кибритопродавачката.  badgirl
Българските народни приказки и аз много ги харесвам.

menyanthe, супер, и ти си Мария.  danceg

Свекърва, да не би да е много голяма и заради това да не успяваш да я смениш.  huhhuh.gif Иначе и на мен повече ми допада змията.

Наде, интересно предложение за име. Наистина ли ти харесва и би си кръстила така детето или се шегувкаш?  smile

Наскоро срещнах едно интересно име и уж да го запомня, ама толкова ми е акълът.  blush
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #683 -: октомври 22, 2015, 21:59:16 »

Миналата година ходихме по Коледа в Италия на сетивен театьр и пиесата беше Кибритопродавачката. "Гледаше" се сьс завьрзани очи. Няма такьв рев. Накрая даже едва си сдьржах хьлцането, не просто сьлзи да ми текат. И като свьрши и ни отвьрзаха очите видях, че всички са обляни в сьлзи.  girl_impossible На мен ми идваха такива едри спазми от рев, едва-едва се удьржах да изглеждам що-годе нормално.

Кьм тази психоаналитична теория на приказките сьм силно скептична, направо даже да кажа, че вьобще не вярвам в нея и в подсьзнателните намерения на авторите. Психоаналитиците са известни сьс сврьхинтерпретациионни мастурбации  nea

Тази вече ще гледаме Back to the future 2, този, който се случва на 21 октомври 2015. Много ми е кеф, вчера се насладих  danceg danceg danceg
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #684 -: октомври 22, 2015, 22:21:17 »

Аз да се поправя. blush
След като Надето ми се скара, как така не съм помнела Кибритопродавачката, си я припомних.  cray cray cray
Не ми се мисли това как бих го изгледала на пиеса.  Плачещо момиче
Много съм зле.  crazy Как не се сетих в първия момент. Та това си е много запомнящо.  girl_impossible

Ина, успокоих се като каза, че не вярваш на подобни писаници.  good
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #685 -: октомври 22, 2015, 22:30:36 »

Искам и аз на такъв синините театър да отида  good, но не и на "Малката Кибритопродавачка", защото и аз ще трябва да се сдържам.

Обаче голяма дискусия предизвика тази приказка.  good
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #686 -: октомври 23, 2015, 06:43:17 »

Привет, привет!
Какво се случва в Малката Кибритопродавачка и аз разбрах едва в училище. Никога не ми е била любима в детските години. В замяна на това, много ми въздействаше "Братчетата на Гаврош" с електричните си глобуси, които всуе тъй празнично блестят на фона на тъжните детски очи. Така е като имаш баба литераторка и лишена от фантазия овнешка глава Wink. За моите деца вече бях открила идеалния заместител с оптимистичен край в творбите на Ерих Кестнер - Антон и Точица.
Изобщо всичките красиви  като "Малкият принц", "Мечо Пух", "Пипи Дългото чорапче" взеха да имат смисъл за мен чак в гимназията. Така и не харесах "Алиса в страната на чудесата". Обичах български народни и руски вълшебни приказки, макар книжките да бяха без илюстрации.
Хехе, снощи си мислех за Фантазията на Надето с цел да се сетя за Мечта. Обаче главата ми измъдри само, че мъжкият вариант на името е Блян и има голяма вероятност да се бърка с бльон, та твърдо отпадна Wink
Днес е петък! За мен няма значение, но на работещите им е добре blum. Ето ви и кафе, сервирано със замах Wink

* th.jpg (9.75 KB, 300x185 - видяно 1815 пъти.)
« Последна редакция: октомври 23, 2015, 06:45:23 от svekarva » Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #687 -: октомври 23, 2015, 07:10:55 »

Добро утро и от мен!

Свекърва, благодаря за кафето. smile

В петъчния ден всички ще са щастливи.

"Братчетата на Гаврош" и на мен ми въздейства.
Не знам защо, но често свързвам малко по-осъзнатите си години с "Патиланско царство".....Драги ми смехурко.... хихихи

Интересен мъжки вариант си измислила. Блян май вече си няма галено или поне аз не се сещам.

Хайде успешен петъчен ден на всички. smile
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #688 -: октомври 23, 2015, 07:48:20 »

Свекърва, толкова често ми се случва да си поднасям кафето така.. Чак да се чуди човек, как съм била сервитьорка в А ла карт ресторант на 5-звезден хотел и не съм счупила нито една чиния  Yes Но, знам че да се полееш с кафе е на пари.. Та, редовно се кефя, ако не друго  girl_haha

Днес ще пътуваме към Враца, а аз трябва да мина през гумаджийницата, защото май имам пирон в гумата  shok sad Дано успеят да я залепят.. Комбито, което хареса Илиян са го продали, май трябва по-сериозно да се заемем с търсенето и купуването, защото зимата идва, а ние ще сме без кола.. Нова кола де..  angry angry angry

Приятен петък.. Ще пиша после пак Wink
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #689 -: октомври 23, 2015, 07:54:52 »

Добро утро!!!

Още един глас за "Патиланско царство" и Баба Цоцолана.  funnytooth

И аз не харесвам "Алиса в Страната на чудесата ".

Любима книга от ранното ми детство е "Двойната Лодхен" от Ерих Кестнер.

Имахме златна колекция български народни приказки,  много ги харесвах,  както и сборници приказки на Ран Босилек и Ангел Каралийчев.

Хубав ден!
Активен
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 68   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: