Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 10:02:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Август 2015 :*
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Август 2015 :* (Прочетена 177495 пъти)
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
Re:Месечна тема - Август 2015 :*
«
Отговор #390 -:
август 21, 2015, 10:33:35 »
Свекърва, разчувства ме.
И аз съм станала една ревла напоследък. Да ти е живо и здраво момчето, много щастливо и усмихнато.
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #391 -:
август 21, 2015, 10:37:38 »
Честит ти рожденник, Свекс! Да ти е жив и здрав, добра снаха да ти донесе. Аз като жена на по-малък син да кажа, че сме много разбрани по принцип
и благодаря за почерпката. Как ще отпразнува? А вие? Миленка, защо чакаш досега? 3 месеца нямаш ли майчинство?
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #392 -:
август 21, 2015, 10:55:04 »
Честит празник Свекс!
Иначе - така било защото сега аз съм и дала декларации, документи и тн, но тя ще ги носи в НОИ чак другия петък. Демек ще влязат в обработката за до 15то число. Майчинските се превеждат първия вторник или четвъртък от месеца - демек те до 15ти септември ще ги обработват, а чак после началото на следващия месец ще преведат паричките.
Между другото - да знаете че студентската еднократна помощ вече се превежда само ако не работиш! Трябва да си редовно студентка, да се е родило детето и да те осигурява университета. Днес моята приятелка ходи да подава и това са и казали - от 25ти юли било влязло в сила
Активен
Feribotka
«
Отговор #393 -:
август 21, 2015, 11:03:00 »
Миленка много сте хубави
Това с болничния...без коменрар просто, заспала работа
Знам аз, че имаше някакви поправки в закона за майките студентки ама не съм се ровила...е все гледат как да не ни дадат пари, мизерия
Свеки, честит ти празник, да ти е жив и здрав
Ама нагушкай го, нищо че е вече както вика баба ми дърт дранголник
И на мен ми се разтуптя сърчицето, и моята чувствителност явно се е изострила
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #394 -:
август 21, 2015, 11:07:46 »
Фери, Свеки не го гушка не защото е голям, а защото е отвъд океана. Не й сипвай сол в раната...
Миленче, забравих да кажа - прекрасни сте!
То и аз не бях наясно с тия декларации, но счетоводителката ме светна. Добре, че е супер стриктна и си следи нещата. А за майките студентки очаквах го отдавна и не съм изненадана. Вероятно и управляващите надничат в бг. мама. Като се хвалим как се записваме да учим само и само да вземем тая помощ, така ни се пада явно
каквото почукало, такова се обадило!
«
Последна редакция: август 21, 2015, 11:15:42 от fanimira
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #395 -:
август 21, 2015, 12:27:30 »
Благодаря ви, момичета! Да отгледате и вие дечица / дечицата, внуци и правнуци да дочакате!
Виви,
много ти е скорошно откъсването от Елина за повече часове, иска се време да свикнеш...
Хаха,
Фани,
хайде да не се броим на първи и втори снахи
. Щото аз съм първа, ама не и се давам на втората, особено по доброта
.
Ами той от 14-годишен на този ден все е някъде, но не с нас. Като се замисля, май и все по чужбина - първо по състезания, после и в университета ги искаха преди 15-ти август там. Само миналата година си беше тук и по американски тертип направи голямо парти с приятели. Ние трябваше да се изнесем късния следобед и да не се връщаме преди 00ч., докато не се изтеглят за бар.
Та в това отношение празникът сега ще е тих и спокоен вкъщи. Утре ще излезем с приятели, днес всички работещи се борят с последствията от вчерашната буря - мъжът ми с гръмнали хладилни камери, брат ми и другите медицински работници пък подсушават апаратурата си и са под високо напрежение в пряк и преносен смисъл.
Снощи ни каза, че ще се съберат на петъчна бира с колегите, във фирмата предполага, че ще има торта в негова чест и поздравителна картичка. С приятели ще празнуват другата събота, тогава няколко души отиват при брат му. Снахата ги поема този път, ще правят барбекю на покрива.
Миленка,
натискай момата веднага да дава декларацията. Сега ги обработват веднага, не чакат до 15-то число следващ месец. Освен ако не е огелпила и да е подала грешни данни в регистъра.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #396 -:
август 21, 2015, 12:56:59 »
Фани забравих да ти отговоря - досега съм била болничен. Трябвало е преди да ми изтече болничния тя да занесе документите за да се получи застъпване и директно да започне да си тече... Болничния ми е изтекъл на 10ти август..............................
Активен
Alichka
«
Отговор #397 -:
август 21, 2015, 13:23:48 »
Многоръката Шива ви поздарвява
Вчера и аз бях яко под пара. Цял ден мих, чистих, търках. Следобед правих сос за спагети и имах време тъкмо да си вдигна краката... Такава буря ме подпука в пряк и преносен смисъл
Бебефонът ми се активираше от бурята Виу-Виу-Виу. В следващия момент имаше рев на гладна лъвица. Отивам да видя Мънинка, а тя скокнала, стреснала се, че нищо не се вижда през прозорците и реве, ама се дере.
Оказа се, че колкото и да ни е хубава дограмата, уплътненията са умалели. Бурята блъскаше точно между первазите и прозорците и вътре заприижда вода. Гушках Мънинка, тичах с кърпи и парцали, заредих прахосмукачката да осмуча водата по терасата... Там пък все едно с кофите комшийката излива. Тяхната тераса сега ще я правят и цялата хуботия идваше вкъщи. А, да - и спагети правех, нали казах.
Та час и половина тичах с дете на ръце. Само ми липсваше мръсен бял потник и Брус Уилис без хляб щеше да остане - гОркият!
Днес пък преди обяд изчистих плочка по плочка баня, перално, тоалетна с 15 кила на гърба си. Сега майка съдейства за направата на две манжи и една гарнитура и се отдавам на блажена баня и релакс
Миленка, кажи за тази инициатива?
Свекърва,
Снимката е изумителна! Пожелавам ти освен горда майка, да те направят и горда баба твоите инвестиции.
Активен
Feribotka
«
Отговор #398 -:
август 21, 2015, 14:04:49 »
Али, направо ми скри шапката
Свекърва, извинявай не се съобразих
Фани, съгласна съм за тия помощи, че не трябва мн мн да се хвалим напред-назад какви ги вършим, ама защо не измислят някакъв закон/поправка за мургавите ни съгражданки, да не могат те да си взимат помощите за безбройните деца
Темата е дълга, и не харесвам да я захващам, ама всеки път като чуя че се чудят да измислят как да взимаме по-малко пари от държавата за това се сещам...
Активен
svekarva
«
Отговор #399 -:
август 21, 2015, 14:16:55 »
Миленка,
не става по- рано...Съвсем си в срок, ако подаде веднага, може и да ги получиш през септември.
Така е, финансиите при поява на дете се обръщат с главата надолу и приказката "все ще го отгледаме" хич и не е вярна, щото то си иска и храна, и дрехи, и отопление/охлаждане... Като при нас, пенсионерите - 8 месеца по 150лв. станаха, да му мисля още поне до октомври, докато изчислят пълния размер. Ама пък после като ни се съберат едни пари на куп, банкети ще правим.
За работещите майки студентки пак дълго изтраяха помощите. Вероятно децата на властимащите вече са поотраснали и завършили, та са рекли да врътнат кранчето.
Аз в понеделник съм работна за 10 дни, замествам новата колежка, че излиза в отпуска. Малко ме помързява, лошо свикнах....
Фери,
. Аз мога да го прегръщам
само
когато той пожелае, иначе ме бута. Пък ако той се засили да ме прегръща, аз бягам, че не си мери силата и кокалите ми пукат.
Али,
много беше страшно вчера...Представям си какво е с малко дете сама...
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #400 -:
август 21, 2015, 15:43:55 »
Свекс, честит празник!
Миленка, успех с оправянето на документите!
Минавам само да ви чета, нямам време да драскам дълго !
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #401 -:
август 21, 2015, 17:47:51 »
То и аз трябва да си взема болничния от педи, обаче тя е в отпуск другата седмица. Дали има някакви санкции и срок, в който да се внесе болничния? Може ли да го взема на 31ви, когато сме на консултация?
И днес разбрах, че кумата ми се е оженила. И тя като Чери е по изненадите... Най-сетне. след 8 години + 2 деца! Много се радвам!!! Малко снимки
https://www.facebook.com/neliana.kostadinova/videos/10205439888536143/?pnref=story
Активен
svekarva
«
Отговор #402 -:
август 21, 2015, 19:57:05 »
Фави,
ако сегашният ти болничен свършва през август, няма проблем да го вземеш на 31-ви. Обади се на вашите хора все пак, да знаят кога ще го занесеш.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #403 -:
август 21, 2015, 20:03:11 »
Svekarva
Честит празник! Нека ти е живо и здраво момчето.. Да те радва и винаги да те кара да се гордееш с него
Миленка
страшни сладури сте вие двамата
Аз днеска съм бясна на целия свят около мен.. От вчера карам мм да ме закара до града. Исках да отида да накупя някой неща за училище за малката ми братовчедка ( всяка година и купуваме, помагаме на семейството ) и да си взема и някой продукти.. Е познайте.. На работата днеска всички изчезнали безследно и имах работа за целия китайски народ.. Накрая прибирам се и
мм спи и 5 пари не дава, че аз искам да ида в града.. Ей полудях
Извинявайте, че ви занимавам, ама с вас мога да си споделя
Само да си ида на бг ще изкарам шофьорска книжка за
Активен
Feribotka
«
Отговор #404 -:
август 21, 2015, 22:26:17 »
Хаха Джосииии
Мила, не се ядосвай, те си гледат спокойствието всички, не са като нас вечно на пружина
Изкарвай книжка и си джиткай сама
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29