Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 10:07:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Август 2015 :*  (Прочетена 177498 пъти)

Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #390 -: август 21, 2015, 10:33:35 »

Свекърва, разчувства ме.  cray И аз съм станала една ревла напоследък. Да ти е живо и здраво момчето, много щастливо и усмихнато. smile

Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: август 21, 2015, 10:37:38 »

Честит ти рожденник, Свекс! Да ти е жив и здрав, добра снаха да ти донесе. Аз като жена на по-малък син да кажа, че сме много разбрани по принцип  pleasantry и благодаря за почерпката. Как ще отпразнува? А вие? Миленка, защо чакаш досега? 3 месеца нямаш ли майчинство?
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #392 -: август 21, 2015, 10:55:04 »

Честит празник Свекс!  give_rose

Иначе - така било защото сега аз съм и дала декларации, документи и тн, но тя ще ги носи в НОИ чак другия петък. Демек ще влязат в обработката за до 15то число. Майчинските се превеждат първия вторник или четвъртък от месеца - демек те до 15ти септември ще ги обработват, а чак после началото на следващия месец ще преведат паричките.

Между другото - да знаете че студентската еднократна помощ вече се превежда само ако не работиш! Трябва да си редовно студентка, да се е родило детето и да те осигурява университета. Днес моята приятелка ходи да подава и това са и казали - от 25ти юли било влязло в сила
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #393 -: август 21, 2015, 11:03:00 »

Миленка много сте хубави  heart Това с болничния...без коменрар просто, заспала работа  NO Знам аз, че имаше някакви поправки в закона за майките студентки ама не съм се ровила...е все гледат как да не ни дадат пари, мизерия  nea

Свеки, честит ти празник, да ти е жив и здрав  give_rose Ама нагушкай го, нищо че е вече както вика баба ми дърт дранголник  blum И на мен ми се разтуптя сърчицето, и моята чувствителност явно се е изострила  Girl_hide
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: август 21, 2015, 11:07:46 »

Фери, Свеки не го гушка не защото е голям, а защото е отвъд океана. Не й сипвай сол в раната...
Миленче, забравих да кажа - прекрасни сте!  heart
То и аз не бях наясно с тия декларации, но счетоводителката ме светна. Добре, че е супер стриктна и си следи нещата. А за майките студентки очаквах го отдавна и не съм изненадана. Вероятно и управляващите надничат в бг. мама. Като се хвалим как се записваме да учим само и само да вземем тая помощ, така ни се пада явно  pardon каквото почукало, такова се обадило!
« Последна редакция: август 21, 2015, 11:15:42 от fanimira » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #395 -: август 21, 2015, 12:27:30 »

Благодаря ви, момичета! Да отгледате и вие дечица / дечицата, внуци и правнуци да дочакате! heart
Виви, много ти е скорошно откъсването от Елина за повече часове, иска се време да свикнеш...
Хаха, Фани, хайде да не се броим на първи и втори снахи Wink. Щото аз съм първа, ама не и се давам на втората, особено по доброта smile.
Ами той от 14-годишен на този ден все е някъде, но не с нас. Като се замисля, май и все по чужбина - първо по състезания, после и в университета ги искаха преди 15-ти август там. Само миналата година си беше  тук и по американски тертип направи голямо парти с приятели. Ние трябваше да се изнесем късния следобед и да не се връщаме преди 00ч., докато не се изтеглят за бар. Wink Та в това отношение празникът сега ще е тих и спокоен вкъщи. Утре ще излезем с приятели, днес всички работещи се борят с последствията от вчерашната буря - мъжът ми с гръмнали хладилни камери, брат ми и другите медицински работници пък подсушават апаратурата си и са под високо напрежение в пряк и преносен смисъл. nea
Снощи ни каза, че ще се съберат на петъчна бира с колегите, във фирмата предполага, че ще има торта в негова чест и поздравителна картичка. С приятели ще празнуват другата събота, тогава няколко души отиват при брат му. Снахата ги поема този път, ще правят барбекю на покрива.
Миленка, натискай момата веднага да дава декларацията. Сега ги обработват веднага, не чакат до 15-то число следващ месец. Освен ако не е огелпила и да е подала грешни данни в регистъра.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #396 -: август 21, 2015, 12:56:59 »

Фани забравих да ти отговоря - досега съм била болничен. Трябвало е преди да ми изтече болничния тя да занесе документите за да се получи застъпване и директно да  започне да си тече... Болничния ми е изтекъл на 10ти август..............................
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #397 -: август 21, 2015, 13:23:48 »

Многоръката Шива ви поздарвява smile
Вчера и аз бях яко под пара. Цял ден мих, чистих, търках. Следобед правих сос за спагети и имах време тъкмо да си вдигна краката... Такава буря ме подпука в пряк и преносен смисъл crazy Бебефонът ми се активираше от бурята Виу-Виу-Виу. В следващия момент имаше рев на гладна лъвица. Отивам да видя Мънинка, а тя скокнала, стреснала се, че нищо не се вижда през прозорците и реве, ама се дере.
Оказа се, че колкото и да ни е хубава дограмата, уплътненията са умалели. Бурята блъскаше точно между первазите и прозорците и вътре заприижда вода. Гушках Мънинка, тичах с кърпи и парцали, заредих прахосмукачката да осмуча водата по терасата... Там пък все едно с кофите комшийката излива. Тяхната тераса сега ще я правят и цялата хуботия идваше вкъщи. А, да - и спагети правех, нали казах. Wink Та час и половина тичах с дете на ръце. Само ми липсваше мръсен бял потник и Брус Уилис без хляб щеше да остане - гОркият!
Днес пък преди обяд изчистих плочка по плочка баня, перално, тоалетна с 15 кила на гърба си. Сега майка съдейства за направата на две манжи и една гарнитура и се отдавам на блажена баня и релакс bath smoke
Миленка, кажи за тази инициатива?
Свекърва, heart Снимката е изумителна! Пожелавам ти освен горда майка, да те направят и горда баба твоите инвестиции.
Активен
Feribotka

« Отговор #398 -: август 21, 2015, 14:04:49 »

Али, направо ми скри шапката  Bravo

Свекърва, извинявай не се съобразих  give_rose

Фани, съгласна съм за тия помощи, че не трябва мн мн да се хвалим напред-назад какви ги вършим, ама защо не измислят някакъв закон/поправка за мургавите ни съгражданки, да не могат те да си взимат помощите за безбройните деца NO Темата е дълга, и не харесвам да я захващам, ама всеки път като чуя че се чудят да измислят как да взимаме по-малко пари от държавата за това се сещам...
Активен
svekarva

« Отговор #399 -: август 21, 2015, 14:16:55 »

Миленка, не става по- рано...Съвсем си в срок, ако подаде веднага, може и да ги получиш през септември.
Така е, финансиите при поява на дете се обръщат с главата надолу и приказката "все ще го отгледаме" хич и не е вярна, щото то си иска и храна, и дрехи, и отопление/охлаждане... Като при нас, пенсионерите - 8 месеца по 150лв. станаха, да му мисля още поне до октомври, докато изчислят пълния размер. Ама пък после като ни се съберат едни пари на куп, банкети ще правим. Wink
За работещите майки студентки пак дълго изтраяха помощите. Вероятно децата на властимащите вече са поотраснали и завършили, та са рекли да врътнат кранчето.
Аз в понеделник съм работна за 10 дни, замествам новата колежка, че излиза в отпуска. Малко ме помързява, лошо свикнах....
Фери,  heart heart heart. Аз мога да го прегръщам само когато той пожелае, иначе ме бута. Пък ако той се засили да ме прегръща, аз бягам, че не си мери силата и кокалите ми пукат.
Али, много беше страшно вчера...Представям си какво е с малко дете сама...
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: август 21, 2015, 15:43:55 »

Свекс, честит празник!  give_rose

Миленка, успех с  оправянето на документите!

Минавам само да ви чета, нямам време да драскам дълго ! smile
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: август 21, 2015, 17:47:51 »

То и аз трябва да си взема болничния от педи, обаче тя е в отпуск другата седмица. Дали има някакви санкции и срок, в който да се внесе болничния? Може ли да го взема на 31ви, когато сме на консултация? crazy
И днес разбрах, че кумата ми се е оженила. И тя като Чери е по изненадите... Най-сетне. след 8 години + 2 деца! Много се радвам!!! Малко снимки
https://www.facebook.com/neliana.kostadinova/videos/10205439888536143/?pnref=story
Активен
svekarva

« Отговор #402 -: август 21, 2015, 19:57:05 »

Фави, ако сегашният ти болничен свършва през август, няма проблем да го вземеш на 31-ви. Обади се на вашите хора все пак, да знаят кога ще го занесеш.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: август 21, 2015, 20:03:11 »

Svekarva Честит празник! Нека ти е живо и здраво момчето.. Да те радва и винаги да те кара да се гордееш с него  give_rose

Миленка  страшни сладури сте вие двамата  heart

Аз днеска съм бясна на целия свят около мен.. От вчера карам мм да ме закара до града. Исках да отида да накупя някой неща за училище за малката ми братовчедка ( всяка година и купуваме, помагаме на семейството ) и да си взема и някой продукти.. Е познайте.. На работата днеска всички изчезнали безследно и имах работа за целия китайски народ.. Накрая прибирам се и  Oh my ... мм спи и 5 пари не дава, че аз искам да ида в града.. Ей полудях  GROAN GROAN GROAN
Извинявайте, че ви занимавам, ама с вас мога да си споделя smile

Само да си ида на бг ще изкарам шофьорска книжка за  witch  drive moto speed
Активен
Feribotka

« Отговор #404 -: август 21, 2015, 22:26:17 »

Хаха Джосииии  give_rose Мила, не се ядосвай, те си гледат спокойствието всички, не са като нас вечно на пружина  blum Изкарвай книжка и си джиткай сама  good
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: