Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:45:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Август 2015 :*
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Август 2015 :* (Прочетена 177268 пъти)
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
Re:Месечна тема - Август 2015 :*
«
Отговор #195 -:
август 11, 2015, 14:11:38 »
Включвам се да си излея малко гнева...
То бива бива ама чак пък толкоз..
Не мога да си позная детето днес... Цял ден мрънка. реве , лигави се и иска да бъде носен на ръце!!! Вчера майка ми ми спомена че е бил по кисел от обикновено, но не обърнах внимание! 24 часа със свекърите ми явно са били достатъчни! Обадих се на свекърва ми и я питам аджеба разнасяла ли го е на ръце при все че аз изришно забраних и познайте... Отговор "ами той мрънкаше и нямаше как" Питам мрънкаше или плачеше , защотото нещо го боли? - Е мрънкаше , не е ревал...
Днес съответно малкия цял ден реве от лигня , защото когато се размрънкоти аз обикновено давам играчка или му сменям позата , или го гушвам но замалко или му говоря, но днес не ми се получава, защото детето очаква , че ще каже мрън и ще бъде разнасяно цял ден! Резултата е че рева час и половина от лигня!
Скъса ми се сърцето но гледах да не му угаждам да го вдигам, опитах да му говоря, да дам играчка - няма братче! Той търси да бъде носен на ръце!!!
Еми мама му стара изришно съм забранила да го лигавят, изришно казах че се опитвам да му създавам режим и да свиква да си играе самичък и че горе долу гледам да си играем 15-20 минутки, след което си го оставям самичък или на активната или в кошчето! И досега проблеми с детето не съм имала... Познайте дали някой ме е слушал като съм говорила!
Днеска е мойто чудо та ничие! Оказва се че в съботата нашичкия се размрънкотил, свекърва ми го гушнала и цял ден се развявала из къщата с него на ръце, когато го оставяла в кошчето го подхващал свекър ми да си играят и демек - не са го оставили и за секунда сам, съответно той днес е разлигавен на максимум и не иска да стои нито в кошчето нито на активната нито на люлката и аз нищо не мога да свърша! Както го оставя и ревва...
Е мамка му аз като говоря, не си правя вятър!!! Всеки път ми се излиза с номера "Ама ние толкоова рядко го виждаме, не може да не му се радваме" Виждат го всяка проклета седмица, аз моите баба и дядо ги виждам 2 пъти годишно! Те какво искат всеки ден да е при тях???!?!?! Те са баба и дядо а не родителите му и като баба и дядо трябва да се съобразяват с нашето възпитание което се опитваме да наложим! За 24 часа мисля че има достатъчно време и за игри и за внимание и за радване и за ВЪЗПИТАНИЕ! Едно дете не е само дай да му се радваме, вярвам че възпитанието почва от първия ден и че това че е искала да му се радва не означава че трябва да пренебрегне нашето възпитание на детето!
Направо съм бясна
След час и половина рев най накрая се успокои и заспа , като видя че няма да мине номера... Сега е буден и мрънкоти но аз упорито си продължавам да пиша и не му обръщам внимане, оставила съм го на активната гимнастика и след малко ще си поиграя с него, но той трябва да се научи че при мама няма 6-5 и не може да се лигави и да си прави каквото си иска!
Оставих на Филип да вкара акъл на майка си и ако още веднъж се повтори това прескачане на нашата дума, чисто и просто няма да им го оставяме! Ще го водим да го виждат но само в наше присъствие, да видим по добре ли ще е...
Защото ако сега изпуснем нещата, рискуваме да стане разглезен малък пикльо и къде ще отиде нашия авторитет с Филип?! Ще има мама забрани , ама баба каза че може... Да ама не! Няма да го позволя! Мале много съм бясна...
Майка ми също му се радва, но гледа и да го възпитава, каквото съм и казала - съгласна или не, казва добре и го прави... Ми че иначе той ще ни се качи на главата на всички! А и за него не е хубаво - искам да стане мъж, а не разглезен пикльо!
Извинявайте ама трябваше да си излея някъде яда...
Иначе за сватбите - да трябваше ама мацката до такава степен не знаеше какво иска и още не знае, че нищо не мога да направя... Аз я съветвах за разни неща, тя не ме послуша, опитах се, но.... В крайна сметка си нае агентка уж да и помага, ама нещо не върви .. не знам - накрая ще си отида като гост.. В крайна сметка не можеш да помогнеш на някого , който не желае помощта ти нали
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #196 -:
август 11, 2015, 14:13:34 »
Ахахаха бонбони от доволни клиенти - кви са тез бонбони , дайте малко насам - стават ли за ядене въобще
А водката и рибата - Свекс - само ти би го измислила това хахахахахаха жестока си
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #197 -:
август 11, 2015, 14:32:23 »
Миленка,
направих го след дълго проучване, защото не исках да изхвърли нещата, а аз да отбия номера. Когато му го подарявах, специално казах какво има вътре. Съответно ми благодари, че съм една от малкото, чиито подаръци ще запомни и употреби. Той е руснак по майчина линия и се гордее с произхода си, та аз бях и опаковала с консумативи от руските магазини.
Пък за малкия, едва ли реве от лиготия. Бебетата не обичат промени, просто е изнервен. Ще му мине, ама да ти кажа и приказката, че на харизан кон зъбите се не гледат. Починали сте си два дни, платили сте цената. Та и на теб да ти дадат да гледаш чуждо бебе и то да ревне, ще го носиш и разнасяш. Според мен, когато не е належащо да е оставен за толкова дълго време /примерно ако някой от вас е болен/, започнете с оставяне по 2-3 часа, да свикне детето. Постепенно удължавайте периодите. И нека е на ваша територия, поне да си познава обстановката.
Спокойно, пак ще си стане кротко дете. Погушкай го сега, нека е сигурен, че отново си с него. Децата си искат мама и татко, независимо че може да им е по- добре с баба и дядо. Моите с преспиване ги оставих чак след две години, защото по принцип си бяха ревливи и щяха да подлудят квартала без мен.
Активен
Alichka
«
Отговор #198 -:
август 11, 2015, 14:36:12 »
Миленка, какво да ти кажа... Цената на помощта не е никак малка. Ето и при нас - бяхме на море с нашите, върнахме се и хоп на балкан при свекърите. Така Дребната свикна, че 4-ма души минимум се въртят около нея. Даже на балкана два от дните се бяха събрали двата чифта баби и дядовци. Като всяко нормално дете, и нашата кокона се пробва - ще мине ли номерът или няма да мине.
Това е нормалното.
В тази случай - радвай се, че имаш здраво, нормално дете, което тепърва ще се пробва в номерата, ще се ядосва, ще нервничи, ще прави бели. Дразнещо е, знам. Просто се опитай да поставите ясни граници. Ако не се спазват - вие ще си прецените как да действате.
Ето, аз съм казала, че захарни не давам. Малката ужасно много обича попара. Аз обаче захар вътре не слагам. На балкана свекърва ми направила попарата със захар (както биха я направили много хора). Познай дали беше изядена? Не! Моето дете не е свикнало на този вкус. Свекърва ми не е виновна. Казала съм й, тя обаче е забравила във времето.
В тази връзка - от любопитство вчера имаше торбичка с изпочупени яйца пред блока. Яйцата не бяха наши, наше беше любопитното.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #199 -:
август 11, 2015, 14:42:23 »
Както винаги Свекърва е здравия разум
Да ви кажа не мисля че се е изнервил от смяната на обстановката - всяка седмица им го водим, щото те не искат да идват...
Но да явно почивката си има цена хахахах поне сега имам силите и търпението да се справя, миналата седмица преди да си починем нервите ми бяха опънати до край
Благодаря ви за съветите, бая бях подпалила
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #200 -:
август 11, 2015, 14:55:03 »
Миленка, не им се сърди на тия баби. Не че са прави, ама постави се на тяхно място. Не познават толкова добре бебето и е нормално да го лигавят цял ден,за да е спокоен. Малко или много са забравили какво е да гледаш малко бебе.
Свекърва ми ми разказа как миналия месец ходили на гости на роднини. Те имат малко бебе, с Бобчо се родиха по едно време. Та, отишла тя, а малкия нещо плачел и я помолили да го вземе за малко. Тя милата чак била забравила как се държи малко бебе, как да го подхване, да го успокои. Нормално, и двете й деца са вече на по над 20г.
Аз сигурно друга песен ще пея,ако ми се случи на мен, ама сега гледам отстрани. А и честно казано, аз също бих мачкала и гушкала цял ден такова сладко мъниче, ако някога ми оставят да гледам бебе (понеже пред варатата има една дълга опашка).
Активен
Feribotka
«
Отговор #201 -:
август 11, 2015, 15:29:58 »
Миленка, една дълбока глътка въздух си поеми като за начало
Подкрепям горните постове, че те просто жените искат да са от полза, не че им е притрябвало да ви подронват авторитета, техните разбирания за съжаление са доста различни от нашите и съм склонна да вярвам, че просто са забравили какво е да гледаш няколко месечно бебе камо ли как да го възпитават
Спокойно, има още доста години да стане мъжкар, сигурна съм че няма да му позволите да ви се тръшка
Аз по повод миризмите - сега в обедната се качваме с ММ в колата, а той там обикновено бутва нещо в багажника и там си остава, и якоооо ми мирише на нещо той вика щото е жега и се е спарил въздуха, да ама не - в багажника забит плик със зелен боб (май от баба
) и кой знае от кога кисне там казвам виииии
Та пак трябваше да си преговаряме че колата не трябва да се тъпче с всевъзможни неща и да се прави чистка от време на време все пак...
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #202 -:
август 11, 2015, 16:22:59 »
Друг път, когато по цял ден мога да си открадна време за форума - не пишете, а сега... Приемам го лично
Ето как беснеят везните... Мощно...
Миленка,
имам чувството, че само нас ни ядосват такива неща и останалите, които ги вършат изобщо не ги осъзнават.. Сигурно ние сме в грешка.. Аз съм сигурна, че майка ми няма да оставя детето ни, един ден като имаме.. Но нека си го глези, ще идва и да си го гледа
Сетих се за почерпката на сестрите и екипа след операцията на мама... Като питах доктора, коли, торти и бонбони ли да донеса за тях, той вика "Ако искаш да те псуват след това - Да, ако искаш да им се отблагодариш, но същевременно да им хареса им донеси обяд - пилета на грил, чабати, салати от кауфланд и коли.. " Занесох два плика с ядене и толкова щастлив болничен персонал, не съм виждаала
Вярно, че и те са хора, ама... Всеки носи, кой, каквото може
Какви кучета и какви котки...Изпуснах му края...
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #203 -:
август 11, 2015, 17:51:00 »
Миленка, и моята свекърва ми ги прави същите номера - не само с носенето на ръце (то вече няма нужда от това, моите пораснаха), но и с всякакви други неща, за които съм ѝ казвала, че се правят по определен начин или пък, че не може. Но пък тя най-вече взема каката. Не иска малкия - не знам защо.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #204 -:
август 11, 2015, 18:10:45 »
Ние стигнахме с чисти гащи и си почиваме.
Явно всеки се дразни за бабите за нещо. Конкретно сьм на сьвсем различно мнение от Миленката за гледането на децата, но гледам, че ако не им се дразниш за едно, им се дразниш за друго. Някакьв нормален процес ще да е…
Миленка, а може да плаче и защото сте му липсвали и има нужда от вашата близост, за да компенсира
Дребните са програмирани да искат човешка компания и внимание, а не играчки, защото това им помага най-добре да напредват в развитието си.
Оооох, много ми е добре тука
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #205 -:
август 11, 2015, 18:58:02 »
Ехааа, Ине пу пу да ти завиди човек на рахата. И мойта мама доди и навсякъде е чисто. И аз и се дразня на свекито, но посвикнах за 8 г. брак се свиква. Пък и тя хич не е конфликтна. Миленка, за 2то ще е по-друго, ще си по-спокойна някак. Дотогава и ще им свикнеш на номерата на бабите. Иска се търпение. А Бобчо не вярвам толкоз бързо да се разглези.
А мойту дети си има Айтаб - детски. Наду ми се главата от детски песнички и браво! Или не успя, опитай пак. Подарък й е от наште за 1вия уч. ден понеже не разрешаваме истински. Та се съобразяват де.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #206 -:
август 12, 2015, 06:20:25 »
Добро утро, днес пак съм ранобудна, но за сега има по-малко работа.. Дано така си е и остане .. ПУ-пу...
Ина,
завиждаме ти.. И не е благородно, защото според мен благородна завист няма
Да си починете и да си изкарате прекрасно
Не забравяй да ни качваш по някоя и друга снимка
За колко време сте там?
Фани
, какво е това детски Айпад бе
Поздравления за подаръците, които сте си разменили с ТМ
Днес пак съм сама в офиса.. Така де, новия колега е тук, но дали ще е тук или няма да го има.. Май по-добре да го няма, че само ме бави и затормозява.. Мисля, че е време и шефа да усети това.. Не си дава зор никак, а е на 1 седмица.. Само пуши, чете новини, вчера му искам една папка с ТД-та на продуктите, които произвеждаме, той ми дава съвсем друга и накрая след 3 опита, разбрах че няма идея, какво е ТД.. А това е най-важната му работа
Но не иска и да се научи.. Има 023023 папки и не ги докосва да види какво има в тях, а само седи и си цъка.... Няма да я бъде тая
Хайде спорна сряда
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #207 -:
август 12, 2015, 07:06:24 »
Привет!
Готовата продукция от консерви
. Онези, от фризера, друг път ще ги показвам, сега ме е страх.
Ина, къде точно в Италия сте? Хич ме няма по география и не помня имена
Браво на София, направи първия си полет
.
Уф, като зная вече, че чувствата снаха - свекърва са взаимни, хич не ми се иска и между баба и мама да са такива
. Нямам сили и не искам да си причинявам такива, ама ще ви кажа, когато се случи.
Днес съм на среща със стара приятелка от чужбина. Само да не беше така гадно топло....
П.П. Сетих се за "Улица Консервна" на Стайнбек. Горещо я препоръчвам
IMG_4335.JPG
(46 KB, 320x252 - видяно 1691 пъти.)
«
Последна редакция: август 12, 2015, 07:11:49 от svekarva
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #208 -:
август 12, 2015, 08:00:36 »
Добро утро прекрасници
Свекърва
, това чушки ли са? Люти? Ние с мама си слагаме само във фризера за пълнене, иначе тати много обича люти в бурканче ама напоследък му е малко чувствителен стомахът и сме му ги забранили
Ина
, да съберете много слънце, емоции и да нямате проблеми с госпожиците
Тони
, не се тормози с новия колега, такива лентяи винаги се забелязват и в общия случай само напускат като започнат да изискват каквото се очаква от тях, поне по мои наблюдения
Аз засега с моята свекърва се разбирам прекрасно..пу пу, нямам никакви проблеми с нея, само с някои други роднини на ММ, ама не може всичко да е наред
Ние снощи облякохме ММ
Охххх толкова ми е красив, че нямам търпение д адойде септември да му надяна халката
Ще пиша подробно в темата за младоженците
Прекрасен ден на всички
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
август 12, 2015, 08:41:13 »
Добро утро.
Аз от "супер" интернет от час се опитвам да напиша нещо хахахах
Свекърва
, и ние с майка ми пукахме тая неделя люти чушки (така де, аз само видях чувала с чушките хахах).
Миленка
, дано ти се е поразминало малко от случилото се. Да знаеш, че бебе и баба още много пъти ще проявяват характер и ще правят неща, които не одобряваш. А и правилото си е такова "при баба всичко може", с всички нас е така.
Ние се надяваме до събота да си купим кола.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...