Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 21:35:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 77   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)  (Прочетена 260663 пъти)

nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #975 -: май 27, 2015, 15:19:22 »

Ами така се случи,бе...болна ли да дойда на срещата?  beating После се оказа, че е алергичен пристъп,ама като не знаех....Много тъпо.
Ще излезем, обещавам! smile
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #976 -: май 27, 2015, 15:31:51 »

И мен не ме бърка с кого говоря. Може и с английската кралица да говоря, може и за нея да се представя tease Свикнала съм покрай работа да говоря по телефон. Държавните институции луди ги правя. Аз съм в ролята на тази, която им звъни от нашето семейство Xixixi Виж, мен ме дразни самото звънене като звук. Не се научи тоя народ да си намаля звука на безумните мелодии!
Имах един шеф - два часа празни приказки в офиса. Стискам краци, че току след сутрешното кафе на напикаване отиват нещата. Изтърпявам го. Тъкмо тръгва по задачи той и телефонът ми звъни. Аз, препускайки към тоалетната, трябваше да изтърпя същите дивотии. Този път - по жицата! Една колежка полудяваше, че трябва да дъвче и отговаря на безумни въпроси в 15 минути обедна почивка. То на това почивка ли му се вика! Е, тя имаше късмет, че нямаше служебен телефон pardon
Празни приказки - на Четвъртък пазара, казва татко! Така де Wink
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #977 -: май 27, 2015, 15:45:05 »

ооо, мен ме караха да ходя със слушалкаа на стационарката във ВЦ-то. Един ден след едночасово стискане ми зъни тел-а докато съм в кабинката. Поглеждам после- шефа. Връщам обаждането "Що не отговаряш на служебния телефон?" Пък аз нали съм си цапната, му казах защо. После не му пречеше, че съм отишла да пишкам, а стационарката звъни. crazy beating
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #978 -: май 27, 2015, 15:47:42 »

О, едно от летата, работех като представител на Некерман, посрещах туристите, настанявах ги в хотела, при проблеми ходех да им ги разрешавам.. Та, във връзка с цялата тази работаааа, имах 24-часов телеефон, на който при проблеми трябва да отговарям  cray Звъни ми една сутрин към 5ч. една баба, че видиш ли в стаята й били оставили предния ден МУХЛЯСАЛА праскова.. Незабравно да съм отишла в хотела, да отнеса проблема й до управители и да я компенсират по някакъв начин или щяла да направи, така че да го затворят... Отивам аз в хотела към 8 (работното ми време беше от 9ч.), след като ми направи забележка, колко много съм се забавила ми показва прасковата.. Гледам я, тя просто има мъх.. Обяснявам й, че в България не ядем само нектарини, че имам и мъхести праскови, тя неее лъжели сме я, искали сме да я натровим.. Пф.. Компенсирахме я с безплатна екскурзия до Шумен и яде 10 дни мухлясали праскови, без проблем  pardon

Отплеснах се, но от телефонните разговори се сетих за това просто..
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #979 -: май 27, 2015, 17:31:11 »

работата с клиенти ме уморява безкрайно вече. май ми е минало времето , като те слушам... и се ядосвам а преди ги приемах по леко. sad
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #980 -: май 27, 2015, 18:23:17 »

Никакъв проблме нямам с говоренето по телефона. Направо от вратата за краката ги хващам. Работата ми в България, последната, беше телемаркетинг оператор към Office one.  Тоест да звъня на хората и да ги карам да си купуват. Ей имах таргет на ден колко трябва да презвъня, освен това имах и вътрешна линия, на която ми звъняха двамата търговски представители, за които отговарях. Често се налагаше да вдигам и на някой от колегите телефона, ако не беше в стаята, та съм правила около 170 разговора на ден. Вечер не исках да видя телефон  GROAN
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #981 -: май 27, 2015, 20:25:45 »

Това с мухлясалите праскови ме уби. Мислех си, че само аз съм луда и не обичам да говпря по телефона. Мога с дни да не говоря и няма да ми липсва. Предпочитам да пиша или на живо. С непознати също мразя да говоря, особено в България, че има много грубияни. В Англия ми е по-лесно, а и по се налага да звънна я на банката, я на телефонния оператор.

Аз с клиенти не мога да работя, аз съм си създадена за back office работа. Просто не умея да режа и да отказвам на хората, а понякога клиентите прекаляват с исканията си. Wink
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #982 -: май 27, 2015, 22:23:36 »

Аз не обичам да водя безсмислени разговори по телефона. Имам една колежка от Унито, която ми звъни през ден и ме занимава с някакви неща, които са абсолютна глупост. Първо уж ми звъни за да ме пита нещо за изпита, после за другия изпит, после за третия. Следва за някоя задача, за оценки и т.н. и т.н
Когато видя, че тя ме търси направо се подготвям за едночасов разговор, в който аз не участвам много.  popcorn По-скоро е нещо като монолог.  crazy
Иначе с ММ всеки ден се чуваме на почивката му и междувременно си пишем по вайбъра, когато е свободен. Не ми е спокойно, ако не го чуя поне веднъж през деня.  heart

Така ми се дояде Мухлясала праскова.  Eeager
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #983 -: май 28, 2015, 07:04:05 »

Добро утро! Преди говорех много по телефона служебно. Особено обичах да ги режа натрапниците въпреки, че шефа беше в офиса. Редовно изречение: За съжаление отсъства/ е на съвещание с борда, нещо да му предам?! Комбинирано с медено гласче. Имахме редовни клиенти, които ми говореха на мила и скъпа  blum лигавщини! Не ме кефят такива работи мен - в Англия им се дразнех в началото на дежурното Darling  crazy обаждаш се на такси, в банката, на тел. компания, на съседа, е все си Darling! Че чак и в автобуса  crazy И в Турция така или си Джанъм или Абла/како/!  bad Не знам кое ми е по-противно от двете!
Обичам м/ународните разговори - веднъж ни забравиха на летището и звъня аз в събота в 8 ч. да питам къде са, след 10тина тел. секретаря най-накрая успяваме да събудим един господин. Обяснявам 20 мин как висим от 1 час като прани гащи, как никой не ни посреща и т.н. и насреща отговор: Are you sure? Е па не съм сигурна, просто си чеша езика  Oh my ...
Днес имам абитуриентка, довечера ще им дават удостоверенията за завършена подготвителна група на пицария - та всички момиченца бяха сутринта я с бели, кремави, розови, червени роклички. Коя от коя по-прекрасни. Ще ги наснимам довечера, дано не ги изцапат дотогава!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #984 -: май 28, 2015, 07:36:55 »

На мен в Англия за 6 години са ми казвали точно веднъж дарлинг, но аз определено имах нужда да го чуя. Wink опитвах се да си извикам такси в непознат град в 4 сутринта и една мила дама като ме чу колко съм притеснена,  беше страхотна, добре че беше тя, че както и по улиците шареха разни лисици, да бях получила някоя криза. Wink

Сега се сетих и преди години се озоваваме неочаквано в малко немско градче и звъним по хотелите да търдим стая. Оказва се, че точно тоя ден има някакво състезание и всички хотели са пълни та звъняхме 1 час. В един момент мъжът ми провежда следния разговор:

Ало,имате ли свободни легла за тази вечер?
(объркан глас) Ъъъ, имаме, но зависи за ккво стаяа въпрос, какъв е проблема?
(мъжът ми още по-объркан) Ами, търсим място където да пренощуваме, а всички хотели до сега са пълни.
За съжаление, ако нянате здравословен проблем, не можем да помогнем, свързали сте се с болницата.

Толкова неловко бешенпосле, нямам идея как бяхме объркали номерата.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #985 -: май 28, 2015, 07:55:59 »

Добро утроооо..  danceg

Виви, бая смешно... трагикомично  funnytooth

Мен също фамилиарниченето ме влудява.. Аз съм супер любезна (според колегите ми, които само м-цат по телефона), но тези сладички думи ме побъркват  diablo

Али, Свекърва, сутринта гледах за пеещите фонтани в Пловдив.. Била им се олющила боята, ВЕЧЕ  pardon Красиви ли са, на мен добре ми изглеждаха много добре от телевизора.. Ще ги посетим някой ден, ако оцелеят  blush

Хубав ден на всички  give_rose
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #986 -: май 28, 2015, 08:16:13 »

Добро утро! Изчетох вчерашните коментари с усмивка smile
Аз най- се дразнех като живеех в Студентски град. Е, там не е за мен, определено! Бях ги надраснала умствено, та не ми се вписваха повечето екземпляри и начина им на живот. Редовно влизам в магазин и казвам "Добър ден!" и съм достатъчно любезна без фамилиарничене. Отсреща: "Кажи!", "За теб какво?" или нещо подобно. Чакай малко, бе, моме! К`ва си ти, че да ми говориш на ТИ diablo Да не си пия кафето с теб всеки ден?!
Същата простотия я срещах, когато тъкмо бях завършила училище. Почнах работа в една счетоводна къща. Обикалях по институции. В банки, НОИ, НАП, съда и тн да ми говорят на ТИ. Откъде на къде. Бях на 18-19, ама това няма значение. Падаха ми много в очите такива.
Тони, аз пеещите фонтани не съм ги виждала от доооста време. Нямам път нататък. Когато течеше ремонта на Градската градина, беше страховито - камиони, прах, шум... girl_impossible После градината оправиха, фонтаните - не. Чакаха още някакви пари, имаше пак гаф. Наскоро ги откриха, ама само в интернет клипа съм гледала. Минаването през подлеза на Тримонциум е на практика невъзможно с количка и трябва да се обикаля. Затова и много нататък не ходя, а ми е сравнително близо - 15-тина минутки. Другата простотия е, че фонтаните щели да пеят само определени дни crazy Винаги са работели по цяло лято всяка вечер. Приумици на кмета nea
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #987 -: май 28, 2015, 08:42:50 »

Изобщо за колтурната столица на Европа и колтурата на елита в Пловдив не ми се говори...За толкова много пари, направо е резил. Как нищо красиво няма сътворено, жалко за изключителните възможности, които предлага градът. Ако моят вкус е остарял, поне качеството да беше на ниво. Всичко се върши "през куп за грош" и естествено трае от "ден до пладне". Не че преди правеха нещо по- различно - грозно и бетонено, тревата я сееха в последния момент и после на втория я нямаше crazy...Ама нали вече би трябвало да е по- различно, има нови технологии, уж ново мислене. Дали и римляните са претупвали така строежите си? Не искам да се ядосвам, днес имам ходене по държавни институции.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #988 -: май 28, 2015, 08:56:16 »

Изглеждаше ми красиво по телевизията, но си представям щом пловдивчани не го харесват.. Същото е като на Леденика.. Пред пещерата са направени куп безсмилени съоръжения (според мен), които по никакъв начин не се връзват с останалата обстановка.. А струват МИЛИОНИ  shok

Българска работа  GROAN
Мислех си, че поне в Пловдив като се краде, се краде умно  pardon Иначе това, че ще пеят от време на време.. Доста неприятно, според това, което чух от кмета.. Щели всяка вечер в 21ч.  huhhuh.gif
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #989 -: май 28, 2015, 09:56:18 »

Добър деен! Аз днес ще кристализирам в офиса. Навън е студено, вътре е студено, пък аз съм по едни пантофки....искам шал,шапка и ръкавици. 2 чай пия и нямам сгряване.

Виви, посмях се с вашите перипети. Как се объркали номера на хотела?  girl_haha
Аз и за културата в РусИ мога да се изкажа. Сложиха нов сух фонтан на площада със статуя на музикантче (цигуларче) с кристална глава и цигулка. Някаква жена, работеща в магазин с/у фонтанчето много се дразнела на фигурата и отишла да я боядиса със златен спрей. Ама посред бял ден. И това за около 1-2м от поставянето му.  crazy beating Много тъп народ има!
Али, лелките по институциите обикновено се приемат за повече от другите. Щото нали са на държавна работа и уж са "висши". На мен ми говорят на ти, аз на вие...накрая сякаш се подсещат.
Тони, много колоритни тия съоръжения! Триглавата ламя ми е любима.
Активен
Страници: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 77   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: