Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 19:59:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - септември 2014 г.
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - септември 2014 г. (Прочетена 95615 пъти)
Miele
Сватбар
Fatina
Re:Месечна тема - септември 2014 г.
«
Отговор #105 -:
септември 08, 2014, 18:08:40 »
Здравейте момичета
Няма време да чета тези дни, че отваряме нова книжарница и е страшна лудница. Само тичаме насам натам и събираме книги и разни други неща. А '' най-веселата'' част е че ще трябва да я подредим за един ден, та в четв сиг няма да знам на кой свят съм. Оххх, веднъж да го открият тоя мол и после вс ще е лесно
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #106 -:
септември 08, 2014, 18:11:26 »
Този в Люлин ли? Те нали в петък го отварят, днеска в метрото раздаваха брошурки.
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #107 -:
септември 09, 2014, 08:18:15 »
Добро утро дами
Как сте? Как мина началото на работната седмица? Хайде събуждайте се ако все още не сте и идвайте на чаша виртуално кафе .
Еми
, така е - решенията всеки сам трябва да вземе. Цял живот е било така и ще продължава да бъде. Не се оплаквам, напротив. Ще започна с хубавите новини - единственото хубаво нещо през изминалата година е раждането на моя чаровен племенник. Това дете върна живеца в мен и ми показа, че има за какво да се боря.Смених няколко работни места и за мой късмет все по специалността ми, но останах много разочарована от това, което видях на практика. Сега ми предстои поредната смяна
и ми е много притеснено, но вярвам, че всичко ще се нареди и там. Хайде спирам с " искрено и лично " , нека има и за следващия път.
Активен
Miele
Сватбар
Fatina
«
Отговор #108 -:
септември 09, 2014, 08:51:59 »
ratatui, дам този в Люлин, точно в петък отваря мола, ама преди това колко мн работа има... Направо не е истина
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #109 -:
септември 09, 2014, 09:01:33 »
Добро утро и от мен!
Миши, ще намериш твоето място.
Миеле, тоя мол имам чувството, че цяла вечност го правят. А ми е много интересно от къде се влиза в него и с кола и пеша, там няма пешеходен светофар и ми е много чудно как се минава.
Аз сега чакам патето да ми донесе закуска в леглото, днеска е втора смяна и е решил да ме поглези.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #110 -:
септември 09, 2014, 09:15:25 »
Добро утро!
Мирише ли ви на есен вече? На мен да и ми харесва много
Вече не е жега и се спи нормално
Е нямаше да е зле да има и малко слънце но става
Miele
Ти в кой мол работиш по принцип?
ratatui
я не и обръщай фнимание моля
. Ние пък отидохме изненадно при свекито ония ден, много ми е смешно, така се притеснява ако не е всичко перфектно че даже и се скарах на края да седне и да пие кафето че ще и се разсърдя че не ме взима за част от семейството щом не се чувства комфортно ако не е всичко с платнени салфетки и перфектно сервирано....
Иначе да се оплача, моя прекрасен мъж започна да разваля всички уреди вкъщи, пипна прахосмукачката, спря да работи, пипна каната спря да работи, забранила съм му вече всичко!Иначе поръчахме кухнята вече, тези дни ще избираме неща за банята, вана, чинии мивки, и цветове за стаите. До сега само за две стаи съм измислила цветовете, като едната спалнята ще е бяла
а детската жълта. Хола и коридора още им се чудя
Искам спалнята да е в този стил, изглежда ми уютно, а и имаме същото спално бельо от Икеа, плюс ще има две черно бели картини над леглото разпечатани всъщност на канвас снимки от сватбата и след сватбената фотосесия:
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #111 -:
септември 09, 2014, 09:33:24 »
Ох, малко почивка...
Миши
, здрастиииии! Къде го кафето?
Аз обикалям по селата да награждавам отличници.Такива едни хубави дечица, да ти е драго да ги гледаш. Преобладават момичета, явно момчетата ги домързява повечко. Всички имат ФБ и искат снимките да им се пращат на профила. Така, между другото, ги питам дали познават знамената /ние мъкнем 3 за фон на снимките/. Българското го познават, на Българската кооперативна система се сещат, защото го има на логата по магазините, ама за синьото със звездички - не. Ту е гръцко, ту на Англия, понякога на Брюксел...Пък са големички, до 7-8 клас има....
Съвсем ненадейно цъфнахме в Бургас, баш за наводненията и стихиите. Е такъв дъжд не съм виждала да вали
. Ама като няма какво и се мъкнахме по МОЛ-ове. Зави ми се свят от стока. Как едно магазинче празно нямаше. А пловдивските пустеят, половината хубави фирми ги няма представени. Намерих сума неща в ТТ, хем големи размери, хем на хубава цена. За пореден път ми става мъчно за Пловдив и търговията му.
Хехе, малко клюки на чужд гръб
. В Бургас бяхме при племенника, той е командирован там за лятото и има цяла празна стая за гости. Там бяха и родителите на Лия, след гостуването при нас. Таткото и племенникът се "имат" много, дето се вика, заедно са ергенували и сега държат връзка. Ще предам разговор от второ лице, както го разказа племенникът. Той им знае диалекта и направо ще падне човек от смях, ама аз не мога и ще го запиша на литературен език. Та, таткото се обадил и казал:" Търся пушка, ще стрелям двете баби и ще раня жена ми лекичко!" Като дошло време да изписват бебето и се оказало, че имат три ката дрехи - от всяка баба и тези, които майката си беше купила, а аз изпратих. И се започнала люта кавга, чии дрехи да използват.
Таткото взел мъдро решение да теглят чоп и се паднали дрехите на свекървата. Ама тя нещо не била уцелила размера и за да не висят по една педя крачолите и ръкавите, сестрите ги нагънали и бебето замясало на онова куче от рекламата на ютиите Тефал, дето му гладят гънките. Баба тъща, като видяла това, замотала Лия в плетеното вълнено одеалце от нейните си дрехи, да се не види, без значение, че било 30С жега. Майката пък ревнала, извадила третия кат дрехи и преоблекли бебето на стълбището. Не успели и една снимка да направят, защото всички били сърдити, изнервени и ядосани.
След няколко дни таткото пак се обадил с думите: "Братчед, пак търся пушка, ще се гръмна!" Баба Вангелия, разнасяйки бебето, му говорела:" Лилке, Лилкееее, каква Вангелия си ти? Направо си си Лилянка, пък и на нея мясаш..." Другата баба пък викала" Хм, какво сте и завикали Лия,та Лия...Тя си е Ванга, виж как цяла на нея се е метнала...." Майката не издържала и отново ревнала. Таткото отново взел мъдро решение да изгони и двете баби и да ги пуска само след специална покана. Ама цялата работа легнала на неговите плещи и просто не издържал на безсъние вече. Да се смееш ли, да плачеш ли?
Активен
Miele
Сватбар
Fatina
«
Отговор #112 -:
септември 09, 2014, 09:33:58 »
mariola85, до сега бях в България, но сега от петък ще съм в Люлин. По-близко ми е като локация. Нямам никаква представа как ще изглежда, нито къде ще е книжарницата, но скоро ще разбера
Иначе много ми харесва какво искаш за спалнята. Изглежда много красиво и уютно.
svekarva, хич не му е лесно на таткото. Ама пък и двете баби май са малко несъобразителни, хем знаят, че майката е травмирана, хем... Абе определено не им е лесно. Но важното е че Лия е добре
«
Последна редакция: септември 09, 2014, 09:37:45 от Miele
»
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #113 -:
септември 09, 2014, 10:00:26 »
Здравейте мили дами,
Знам че никаква ме нямаше последно време, но както казах - смених работата, и бая ми се стовари. Нямам време за нищо и си признавам че почти не съм чела какво се случва тук, макар че много ми липсвате
Виждам че Мариолка напредва по апартамента и много се радвам
, като ми поостане време ще се включа да прочета и при останалите каквоо се случва...
Миеле - ти какво работишп в този мол? до преди две седмици бях най- редовния му посетител - току виж се познаваме
Междувременно имам въпрос, и понеже никой не ми отговаря в темата за църковния брак - ще ви питам и тук :
Възможен ли е църковен брак през коледните пости и кои са църквите които могат да го направят? Четох че уж не било разрешено но все пак имало такива които го правят - става дума за Никулден тази година - дайте малко инфо моля
Обичам ви , липсвате ми, ще се постарая да съм по - редовна
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #114 -:
септември 09, 2014, 10:10:32 »
Забранени дни за сключване на църковен брак през 2014 година:
По време на пости:
Великденски пости: от 2 март 2014 година до 20 април 2014 година и още 2 дни след Великден, тоест до 22 април 2014 година.
Богородични пости от 1 август до 14 август.
Петрови пости: През 2014 година от 22 юни до 29 юни.
Коледни пости: От 15 ноември до 25 декември.
Извън време на пости -забранени дни за сключване на църковен брак през 2014 година.:
Кръстовден – 14 септември
Рождество Христово – 25 декември
Богоявление – 6 януари
Сретение Господе – 2 февруари
Свето Благовещение – 25 март
Цветница – 13 април 2014 година.
Възнесение – 29 май 2014
Петдесетница – 8 седмици след Великден в неделя – 8 юни 2014 г.
Преображение – 6 август
Успение Богородично – 15 август
29 август – Отсичане главата на Йоан Кръстител.
Рождество Богородично – 8 септември
Въведение Богородично – 21 ноември
Няма Никулден, значи - може. Освен това всички църкви си измислят разни работи и дори ипрез пости става по "наложителни причини", та питай на място
Активен
Miele
Сватбар
Fatina
«
Отговор #115 -:
септември 09, 2014, 10:16:26 »
Миленка, работя в книжарницата. Много е приятно
Иначе според мен не може на Никулден да се сключва църковен брак, тъй като е по средата на Коледните пости. Макар че може и да има църква, коят да направи изключение
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #116 -:
септември 09, 2014, 10:18:34 »
Благодаря
svekurva
и аз четох че го няма като изключен , но е по средата на постите - идеята ми беше обаче да не се налага мног много обикаляне а ако някой има инфо да се проверят 4 5 църкви...
Нищо какво винаги - обиколка му е цаката
Миеле - редовно минавах от там да питам за нещо на Джаки Колинс... току виж сме си говорили
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #117 -:
септември 09, 2014, 10:22:42 »
Свекс, таткото и майката са си за скубане, дето пускат първите дни и на изписването,хора да им с ебъркат. Е затова съм фен вече на интимна сватба от 5 човека, на взимане на бебе от 2ма човека макс....
Пфу, ядосах се.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #118 -:
септември 09, 2014, 10:25:19 »
svekarva
ще падна
горкото момиче, ах тие бабии, ама прав е мъжа и да ги гони, то малко и беше стреса заради преждевременото раждане пък и те никакво съчуствие ахахах да ги стреля и само с разрешително да влизат вкъщи и с предварително одобрени лафове
milenkata
няма как да е разрешено, въпреки че го няма в списъка си е баш по време на постите. Но има изключения. От поп до поп има много разлика. Според мен ако толкова много държат на църковен брак могат да го направат следващата година, или примерно като им се роди детенце и на кръщенето.
Miele
Пуу аз има шанс да се местя в Мола на България догодина
ма ми се вижда много замрял в сравнение с този на цариградско където съм сега
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
септември 09, 2014, 10:47:50 »
http://vbox7.com/play:590f5c1417
Днес нашите национали тръгват по пътя към Франция, за да докажат, че са истински лъвове!!!
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...