Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 04:50:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месец на Труда и Просветата Май 2014
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месец на Труда и Просветата Май 2014 (Прочетена 62344 пъти)
mariola85
Гост
Re: Месец на Труда и Просветата Май 2014
«
Отговор #90 -:
май 16, 2014, 09:00:45 »
еми за теб специялно
http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days
Май няма да се оправи, мухлясахме вече, на обяд вместо кафе чай ще почнем да пием , англичани станахме вече
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #91 -:
май 16, 2014, 09:03:11 »
Чакам важно служебно обаждане и не мога да се съсредоточа....
Рекох да се върна пак на темата пътуване и да наклоня везната към едните 50%
.
Фибс
, нали знаеш, човешкото око няма насищане....Като се сравнявам с хората на моите години, доста съм пътувала. И то служебно, благодарение на немския език и инженерното образование. Който е бил преводач или е водил група на обучение в чужбина знае, че сърцето ти е вечно стегнато да не се случи нещо с някого, че се налага да казваш/превеждаш неща, по които имаш съвсем друго мнение, че отговаряш за всичко и за всеки, че трябва да си неотлъчно до шефа, да си негови очи и уши...Хубаво е, че те водят и да видиш нещо. На екскурзия, но планирана от мен, съм ходила в Лондон, Прага, Барселона и Берлин. С организирана група към туристическа агенция ходих в Израел, то там няма как иначе и сега, в Андалусия. Не ми харесва да съм средностатистически турист - искам да видя това, което мен ме интересува. В Малага висяхме 4 часа пред музея на Пикасо и не успяхме да влезнем заради обедната почивка, докато преди обяд кръстосвахме пристанища и се качвахме по хълмове да гледаме гледки. Ама така организирано - ако искаш. В Севиля не можах да ида в Музея на изящните изкуства, защото музеите в понеделник не работят и вместо това се шляхме из уличките при 35С температура да гледаме магазинчета с изработени в Китай сувенири. Все пак, да има някаква полза от мен, ето снимка на фабриката, вдъхновила написването на Кармен.
Хихи, Мариолка,
IMG_1955.jpg
(41.98 KB, 461x346 - видяно 196 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #92 -:
май 16, 2014, 09:06:10 »
Тук времето е прекрасно, пекнало е едно слънце, само за пране..... Ето я фабриката от другата страна, пак снимана през прозореца на рейса. Ако можете да видите, има една хитра метална конструкция за цветя. Много красиво стоят увивни растения във формата на дърво.
IMG_1959.jpg
(39.58 KB, 461x346 - видяно 194 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #93 -:
май 16, 2014, 09:11:11 »
Ето и типични къщи от времето на "Севилският бръснар"
в Севиля. Портокалите не са ядливи, стоят само за аромат и красота по улиците. Ей, няма как да се снима без да ти влезне голо теме или бяла глава в кадър, толкова е пренаселено от набори...
IMG_1930.jpg
(66.63 KB, 517x388 - видяно 197 пъти.)
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #94 -:
май 16, 2014, 09:18:28 »
Здравейте на всички
Аз също като свекърва, обичам да си ходя на екскурзии организирани от мен. Аз ходя основно, заради културните забележителностти и знам, че средностатистическите туристи не ги интересува това толкова. А аз съм малко екстремен случай и само мъжа ми може да изтърпи висенето ми по музеи. Макар, че и на него му доскучава често. И досега като ходим някъде винаги се прибираме убити от ходене, но много заредени. Определено е изморително и след това имаме нужда от почивка от почивката
Да се излежавам по цял ден съм ходила само в Гърция и на третия ден едвам издържах, стори ми се много скучно.
Иначе, всички сме вредители. Аз се успокоявам с това, че съм фен на градския транспорт.
Еми, и аз искам да се стопля вече. Не помня да съм била толкова навлечена и да ми е студено около рожденния ми ден
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #95 -:
май 16, 2014, 09:38:38 »
Еми и аз си обикалям с зимното яке също, което е доста изнервящо
И аз да си кажа пак за екскурзиите- за мен няма по-голямо удоволствие отобиколките в чужбина. Толкова е зареждащо!
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
май 16, 2014, 09:45:34 »
И аз съм към групата на пътуващите и самоорганизиращи екскурзии в чужбина. Също като Панди и нас с ММ не ни свърта на едно място да се излежаваме за дълго, миналото лято пробвахме за няколко дни във Вършец на спа хотел и щяхме да изперкаме и не знам дали ще повтаряме опита. Много обичаме да обикаляме по културно-исторически значими места, музеи по света. Да, наистина е изморително, но за нас определено си заслужава - има хора и хора, ето Мариолка например предпочита да си се излежава и да си почива - няма лошо. Важното е да се чувстваме удовлетворени от това, което правим. Аз всеки път като се върна от поредното пътуване в чужбина съм страшно заредена и после като гледам снимки си спомням с умиление за различните места, за различната атмосфера и култура, която сме опитали, от която сме били част за малко. Обожавам да пътувам и не мисля, че вредните емисии от самолетите ще ме спрат - да, замърсяват, но както каза и Фийби има доста други неща, които могат да се направят да се намали като цяло замърсяването
А за времето дочух, че щяло да се оправя от 20-ти май нататък
А, дано, че тези последни дни си се върнахме на зимното облекло...
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #97 -:
май 16, 2014, 10:09:20 »
ма аз просто не мога повече, в тази сивота и тъмнилка навън. забравих какво е слънце. сега бе моментът да се печем навън по градинките агрх.
Свекс, интересни снимки.
Активен
svekarva
«
Отговор #98 -:
май 16, 2014, 10:22:15 »
Еми
, тук също имаме вече облаци, иначе да те поканя при мен. Имам страхотна орхидея, тя ми внася цвят. Ето какво виждам в момента през прозореца:
IMG_2277.jpg
(58.89 KB, 738x554 - видяно 192 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #99 -:
май 16, 2014, 10:23:54 »
И черешата забистря, който не се притеснява от червеи, ще я яде скоро
IMG_2276.jpg
(50.14 KB, 461x346 - видяно 164 пъти.)
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #100 -:
май 16, 2014, 10:51:30 »
Леле тук какъв порой се изля.Наистина ще ми загният костите.Старите спортни травми започнаха да се обаждат вече.
Свекс ,аз затова казвам ,че ти си попътувала,понаситила си се.Май не си наистина за организирани пътувания.
Аз обичам сама да си органзиирам разходките.Задължително посещавам най популярните места ,музеи и т.н.,задължително хапвам местна кухня.Даже много обичам в техни си кръчми да влизаме ,както се казва да се слееш с тълпата.Да усетиш мястото.Любим град засега Виена.
Иначе служебно сме пътували във Виена ,Залцбург и Барселона.Всмисъл награди от работата,т.е. пак донякъде е организирано ,но агенцията с която работят е много добра и в Барса примерно ядяхме половината ден,няма нещо да не сме опитали и пили,ходихме на футболен мач ,нощен живот имаше ,абе все хубави неща.
Обичам да пътувам,не обичам да се заседявам на едно място.България доста сме я обходили ,с малчо става все по лесно,почна да поумнява детето .Та каквото е останало ще го дообиколим близките години и почваме да повтаряме.Поне веднъж годишно обаче си жадувам за чужбинско.
Свекс ,ама нашите череши станаха да знаеш.Уж сте в Южна България .но поизоставате нещо
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #101 -:
май 16, 2014, 12:47:07 »
Миии освен да ви каня да идвате към Варна
И тук превалява, но много малко и за кратко / колкото да ни обърка разходките с Дани/ пък в такова време ако знаете колко прекрасно изглежда морето
Тъмно дълбоко синьо към тюркоазено ... чак се замечтавам за почивка из чужбина
/аз пък от тия, дето обичат да се излежават по цял ден на плажа и по басейните
Естествено, това се съчетава с обиколки и разходки, но не до припадък
Все пак е почивка
/
Яд ме е, че нямам готин фотоапарат да ви снимам морето в момента, че да заприиждате насам.
Фийбс
, хелп!
БТВ кога ще идваш пак насам?
Активен
svekarva
«
Отговор #102 -:
май 16, 2014, 12:57:10 »
Тази череша е хрущялка, по- късно зрее. Хехе, най- много да я изядем вместо сливи
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #103 -:
май 16, 2014, 13:02:02 »
аз па си точа зъбите за юни за няколко неща. Искам да ида на Тиесто, искам да ида на открит театър на Камен Донев постановка, искам да ида на Сопот. Много искам май, да видим какво ще стане. И на среща на форума разбира се.
Свекс, бих дошла за разнообразие. И на муун няма да откажа, тя си знае.
Ма парите за бензин и път ме разкатават напоследък покрай други разходи нежелани.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #104 -:
май 16, 2014, 13:12:30 »
аз пък да ви покажа как изцапахме офиса, много е забавно
Активен
Страници:
1
...