Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:52:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В РУСЕ - 5 та част  (Прочетена 215534 пъти)

Maria_Je
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #165 -: юни 18, 2014, 14:46:26 »

Момичета, имам питане. Някоя от вас случайно да има информация къде в Русе може да се наеме ретро автомобил за няколко часа?

Може да пуснеш питане в този форум например: http://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,143.0.html
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юни 18, 2014, 16:11:19 »

Благодаря ти, Maria_Je!  smile
Активен
Aquarius
Новак
*
Публикации: 14

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: юни 18, 2014, 18:25:40 »

Момичета, привет! Аз също съм бъдеща булка от Русе, но догодина, началото на юни. Надявам се да можем да си бъдем полезни една на друга покрай приготовленията! На мен още ми е раничко, затова все още само събирам опит, но като дойде времето да действаме, ще се включвам по-често!  smile Успех!
Активен
desi4ka_
Ентусиаст
**
Публикации: 71

Булка - тайфун

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: юни 18, 2014, 22:52:30 »

Aquarius Добре дошла и успешна подготовка желая!
Аз да се похваля вече си имаме халки. ДЪлго обикаляхме и накрая се спряхме на Филип Голд. Справили са се чудесно. На 7-ми ги поръчахме и днес се обадиха че са готови! На мярка ни паснаха идеално и определено съотношението избор - цена ни направи още по-щастливи, защото се вмъкнахме в бюджета, че дори и малко остана smile Горещо ги препоръчвам. Още едно задължение от подготовката отпадна smile
Активен
rujdie
Любопитен
*
Публикации: 44

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юни 19, 2014, 08:11:28 »

desi4ka_
Здравей, ако не е много лично можеш ли да ни споделиш цената на халките орентировачно на каква цена е златото? Благодаря ти предварително и браво на Вас, че напредвате с подготовката. Ние още сме на фаза уговорки, кое как ще се прави. Булчинска рокля и костюм за младоженеца ще посетим Букурещ като мине ще Ви пиша как е положение. Приятни приготовления на всички.
Активен
krisy112
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #170 -: юни 19, 2014, 11:02:26 »

Здравейте, момичета!
Ще ви разкажа накратко и аз до къде стигнах с подготовката. Дребните неща са взети, взех платове и балони за украса на ресторанта, тъй като реших сама да го украсявам (е, ще си имам и помощници де Wink), взех ленти, цветенца и т.н за бутониерите, но тях ще ги правя когато ми мине защитата на дипломната работа в края на месеца. Роклята я поръчах в Радина - Мария и ще е готова в началото на август, халките са поръчани, 49 лв/гр и ще бъдат готови на 23ти, но ги поръчахме от друг град. Остана костюма на младоженеца, но те мъжете поне са лесни. И сега остава да чакам да минат тези 2 месеца и половина и понеже нямам какво друго да правя по сватбената подготовка, освен бутониерите, и ми се виждат толкова много като време.    Eeager
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: юни 19, 2014, 18:06:13 »

rujdie, нашите халки също са от Филип Голд. Излязоха 480 лв. двете (включително камъните на моята - цирконии), 4 мм, мисля, че са около 8 гр. Първоначално си бяхме избрали един друг модел и бяхме сметнали, че ще излязат около 900-1000 лв., но в последния момент харесахме и поръчахме тези. И кумовете останаха много доволни от избора ти, тъй като халките са ни подарък от тях!  smile Майка ми ги взе миналия месец и каза, че всичко изглежда наред - размерите, гравирания надпис... Аз ги видях само на снимка, но определено изглеждат така, както ги видяхме в магазина и нямам търпение да си ги видим на живо!
krisy112, поздравления за напредъка! Да ти кажа и на мен ми се струва, че уж всичко е почти готово и няма кой знае какво да правя, но като се замислям върху разни дреболии и все изниква нещо. Сега съм се захванала менюта да правя, за да ги разпечатаме на масите. Идеята е освен храните, които ще се сервират да "покажем" на гостите от какви питиета имат възможност на избор, за да не стане неразбория - един иска едно, друг друго, а и да не се претрпват масите с много бутилки. Също така след като уточним сценария с Данчо, ще добавим и една страничка с ритуалите, които ще включим и ще ги обясним с по няколко думи - да им стане ясно на гостите от чужбина защо аджаба се прави това и онова.
Иначе бутониерите за мъжете и гривничките за жените са готови и онзи ден ги изпратих към България. Даже си мисля в ресторанта, когато ще танцувам и букета ми ще краси масата и аз да си сложа една гривничка на ръката...  Wink
Активен
desi4ka_
Ентусиаст
**
Публикации: 71

Булка - тайфун

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юни 19, 2014, 22:30:35 »

desi4ka_
Здравей, ако не е много лично можеш ли да ни споделиш цената на халките орентировачно на каква цена е златото?
Цената на златото за халките до колкото ни беше обяснено е 60лв/гр. Нашите излязоха 11,11 грама и съответно заплатихме 667лв.
Ето ги и тях

Нещото, което ме изненада е като попитахме как се променя цената, ако дадем злато и ни беше направена следната разбивка: 30лв се изкупува на грам и се заплаща само изработката също 30лв на грам  Oh my ... Сякаш ме удариха с тигана, някак не ми звучи много реално, така или иначе нямахме предвидено злато за халките, но де има една приказка питахме "От спортна злоба"  tease
Активен
rujdie
Любопитен
*
Публикации: 44

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юни 20, 2014, 11:58:55 »

Благодаря Ви момичета за отговора. Ние сме на фаза уговорки какво ще се прави и много от нещата плануваме да са от Румъния уж там е по-ефтиничко, но ще видим като отидем. След като ми мине защитата на 02.07 ще пиша как е положението! Успех на всички smile
Активен
krisy112
Ентусиаст
**

« Отговор #174 -: юни 20, 2014, 21:00:36 »

Благодаря, mina_ smile
Да, и на мен не ми се иска да остават неща за последния момент. По принцип останаха медицинските, последни срещи с диджея и фотографа за доуточняване, менюто го избрахме, но трябва да отидем да го уточним, както и тортата, която ще бъде от ресторанта и то всичко това като ангажименти е чак за август. С кумовете се разбрахме за подаръците, букета за хвърляне ще ми го държи сестра ми, дори направих списък със задълженията на шаферките, понеже те са 2 и са на моята възраст. Тоалетите на шаферките също съм ги взела. С поканите само малко изоставаме.
rujdie, не изоставай с подготовката, че аз ако не бях свършила повечето неща от сега сигурно щях да откача  Wink
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юни 26, 2014, 21:23:23 »

Роклите на моите шаферки ги ших аз и беше доста забавно, имайки предвид, че избирахме модел, платове и обменяхме мерки по интернет през 4000 км  DANCE Като се прибирах в България през Април им ги занесох и те останаха с ангажимента само да си ги стеснят с случай, че е необходимо. Имахме доста чуденки докато изберем модела, тъй като двете са с тотално различни структури и в крайна сметка избрахме нещо доста семпло. И днес видях един уникален модел на рокля, която можехме да направим - къса отпред, дълга отзад... Много красива! Но, вече няма време за експерименти! Хахаха
Активен
krisy112
Ентусиаст
**

« Отговор #176 -: юни 29, 2014, 11:41:30 »

Здравейте, момичета! Да се похваля - вчера отидох до сватбения бутик Радина - Мария, където ще ми шият роклята, за да уточним платове, модел и т.н и казаха, че ще е готова в средата на август. Само остава да измисля къде да я скрия за половин месец от младоженеца  mda
Халките пристигнаха онзи ден и са страхотни, излязоха ни 518 лв с гравирането и са 10,36 г.
И останалите неща остават за след 4ти, понеже тогава ми е защитата, стискайте палци всичко да мине добре.  girl_wink
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: юни 29, 2014, 13:55:46 »

Поздравления, krisy112! Роклята не можеш ли да я оставиш при родителите ти или при някоя приятелка?
Успех на защитата! Стискам палци!  good smile
Активен
Estell
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #178 -: юни 29, 2014, 17:24:13 »

Успех и от мен,  krisy112!
На мен ми остават 2 месеца до сватбата и вече мога да се похваля, че доста неща са свършени! Преди две седмици си капарирах рокля и след две вече трябва да е при мен! Аз също нямам къде да я съхранявам и затова смятам да я занеса при приятелка или директно при мама в Русе. Най-добре ще е така, че вкъщи има чифт любопитни очи.  Wink Обувки си търся сега, че трябва да ми я подкъсят по тях, но засега безуспешно обикалям по магазините във Варна.
Днес и халките си капарирахме. Аз много време гледах сайтовете, сигурно 3 пъти съм минала целия сайт на Сара Трейд, но каквото и да харесвах, милото все нещо не му допадаше. Поне в едно бяхме единодушни, че ще са само жълто злато. Накрая попаднахме на един модел, който ни хареса и на двамата, но не от Сара трейд, а от сайта на едно ателие във Варна, което момичетата във варненската тема бяха препоръчали. Ще са готови за две седмици и ще излязат на много добра цена. Много сме доволни!
От дреболийките съм почти готова с късметчетата. Чудя се колко да направя, засега имам към 30, но имам още материали и може и да направя още 10-15 бр. Как ви се струва много ли ще станат?
Жартиера също сама си го правих - излезе ми 5 лв някъде. И стана точно какъвто си го представях.  smile Милото иска вече да репетира свалянето му.  blum
Сега съм в търсене на празни бутилки за ракия. Засега намерих на едно място в Русе, но са 1.20 лв и ми се струват скъпички. Ако някой има идея от къде в Русе или Варна продават ще съм му много благодарна ако сподели.

П.П. Извитете за дългия пост, отнесох се...  smile
Активен
krisy112
Ентусиаст
**

« Отговор #179 -: юни 29, 2014, 19:20:47 »

Благодаря ви, момичета!
Аз за роклята няма как да я оставя при родителите ми, понеже те са от Силистра, но пък в деня преди сватбата ще пренощувам в една приятелка и наистина може да я оставя там.
Estell, моите късметчета са около 30, не мисля, че са необходими и много късметчета, както и сестра ми каза - затова са късметчета, за да не успеят да си хванат всички от тях  Wink
А нашите бутилки за ракия ние ги взехме от продавалник, по 0,30 ст./бр, а доставката беше около 6 лв., не знам дали я има още обявата. Останаха тези за вино, но ще видим от къде ще ги вземем.
Знам, че в Две могили има един Винпром, но не знам дали продават бутилки. А за Плевен със сигурност знам, че там от Стъкларския завод продават и има доста голямо разнообразие, но ако нямаш познати там или ако нямаш път натам, не е вариант. А в Русе някои неща са скъпи, аз бях намерила едни много интересни бутилки за алкохол в Джъмбо, но бутилката беше 3 лв.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: