Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:54:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 9 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 9 част (Прочетена 181303 пъти)
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #30 -:
август 26, 2013, 09:13:03 »
Цитат на: ma6ka_ в август 21, 2013, 10:13:45
При тях не става въпрос само за красота, цените са резултат и от продуктите, които ползват. Не използват химически кремчета, нишестета и Е-та (стабилизатори). Техните торти се правят с яйца, мляко, масло. Някои от продуктите им са и био сертифицирани.
От тях съм поръчвала 2 пъти торта - е уникални са! Няма такъв истински вкус! Тортите на Неделя бледнеят в сравнение с тези на Ананда. /Сравнявам с Неделя, защото и те твърдят, че използват натурални продукти, без химически прахчета./
Освен сладките неща правят и страхотен хляб с квас и пълнозърнесто брашно
Да и аз разбрах това,след като разгледах по-внимателно блога и страницата в фейсбук. Наистина съм впечатлена,но просто не мога да си позволя в бюджета торта за 700лв., вместо за 200лв.
А аз такива сладкарници като Неделя не признавам! Там всичко е изкуствено и един път като си взех там една торта, и тя беше толкова сиропирана и с толкова много захар,че аз усещах зрънцата захар, все едно бяха изспали цяло пакетче и изобщо не си направили труда да разбият хубаво крема. Цялото това парче плуваше в захарен сироп и то като си отхапеш една хапка и ти се завива свят,защото ти все едно ядеш само захар и то не само че няма вкус на нищо, а пък и е толкова сладко,сладко, че чак ти горчи и ти се гади. Аз дори не я додядох тази торта. Попринцип преди за рождени дни се е случвало там да вземем торта и не е била чак толкова зле на вкус,но не мога да кажа, че тортите са им най-вкусните на света. Аз лично предпочитам Романс. Имат няколко вида торти, които наистина са леки и там изпозлват естествени продукти,аз съм влизала в работилницата им и познавам сладкарката, която правеше много красиви неща. И от няколко години тортата ми за рожден ден е вече от там и дори за моя бал и за бал на един приятел си поръчах от тях и съм супер доволна и всички останали,като опитат и им харесва.
Няма го това супер много захар,защото те правят повечето торти с мус или по-лек крем. Е поне тези,които аз съм опитвала бяха много добри.
Така че за мен Неделя,Лагуна или пък Папая - ей такива не ми допадат. А да не ви говоря за Папая.. Там все бях на кафе със съученички,защото ми беше до даскалото. И всеки път си взимахме различни неща само, за да опитаме и да видим,кое е хубаво. От всички торти,кремове и всичко, на мен нищо не ми хареса. Тортите като чийзкейк или перфе е такъв тип,бяха безвкусни и просто ако сте опитвали нещо такова,вкуса е някаъв безличен и аз не знаех какво ям. При кремовете им беше същото - дори по-зле. След няколко неуспешни опити да си харесам нещо, аз се отказах да взимам храна от там. Ами просто излишно даване на пари.
Наистина са малко хубавите сладкарници. И това което в Ананда се прави е много по-полезно и предполагам по-вкусно от нещата в Неделите и разни там други. Е сега няма да включвам Романс,защото винаги съм си го харесвала.
Та малко дълъг пост,но успех на всички с тортите!
Активен
tsve4e
Професор
Публикации: 332
«
Отговор #31 -:
август 27, 2013, 16:03:22 »
Момичета, закъсах!
Помагайте! Все си мислех, че за това и онова има време и сега не мога да си намеря фигурка за тортата. Преди бях намерила някъде във форума, едни забавни в които булката носи младоженеца и разни подобни, но сега не мога да ги намеря. Моля за съдействие!!!
Активен
rujka
Ентусиаст
«
Отговор #32 -:
август 27, 2013, 16:11:48 »
http://www.svatbenden.com/index.php?categoryID=91
- тук има интересни неща
http://www.wedding-box.eu/bg/products/category8-p1.html
- тук също, но са доста скъпи ми се струва
Активен
stasynka
Сватбар
Публикации: 172
06.09.2013 - THE BIG DAY
«
Отговор #33 -:
август 27, 2013, 16:27:35 »
Цитат на: rujka в август 27, 2013, 16:11:48
http://www.wedding-box.eu/bg/products/category8-p1.html
- тук също, но са доста скъпи ми се струва
тези са луди .... кви са тези цени, да не би да са им златни фигурките
Активен
tsve4e
Професор
Публикации: 332
«
Отговор #34 -:
август 27, 2013, 16:35:52 »
Цитат на: stasynka в август 27, 2013, 16:27:35
тези са луди .... кви са тези цени, да не би да са им златни фигурките
и аз така реагирах, и милото също. Сигурно имат причина да са им такива цените, но определено не са ми по джоба.
Благодаря ти,
rujka
! На мен тези в сватбен ден ми допаднаха, но на мм не, така че търсенето продължава!
Активен
rujka
Ентусиаст
«
Отговор #35 -:
август 27, 2013, 17:07:37 »
Истината е, че в eBay има най-голям избор, има страхотни фигурки, само трябва да прецените имате ли достатъчно време за доставката
http://www.ebay.com/itm/Wilton-Humorous-Wedding-Figurine-Ball-and-Chain-Cake-Topper-1006-7143-/321174881155?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac783c383
http://www.ebay.com/itm/Runaway-Bride-Humorous-Wedding-Cake-Topper-/190744989331?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c69498e93
http://www.ebay.com/itm/Come-On-Sweety-Wedding-Bride-and-Groom-Humorous-Figurine-Cake-Topper-/251303712326?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a82de5646
http://www.ebay.com/itm/RELUCTANT-GROOM-CAKE-TOPPER-FUNNY-WEDDING-BRIDE-GAG-GIFT-MARRIAGE-FUN-PARTY-NEW-/251296027051?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a826911ab
http://www.ebay.com/itm/RELUCTANT-BRIDE-CAKE-TOPPER-FUNNY-WEDDING-GROOM-GAG-GIFT-MARRIAGE-FUN-PARTY-NEW-/261236835518?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cd2edc4be
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #36 -:
август 28, 2013, 10:18:25 »
Не знам дали ще е от полза,но видях такива сватбени фигурки на пазара на Младост 1. Бяха в магазин за сувенири и не са адски скъпи. Естествено тази информация може би ще е полезна само за булките от София
,но аз мисля,че в доста от магазините за сувенири,не само в гр.София,ами и на други места, продават такива фигурки.
Успех в търсенето!
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255
«
Отговор #37 -:
август 28, 2013, 11:06:18 »
Моята фигурка ще ми я направи дамата, която ще ми направи тортата (Бекярова). Лошото е, че не знам дали ще стане точно същата каквато е на снимката, която съм оставила.
Активен
Pulsatorkata
Ентусиаст
«
Отговор #38 -:
септември 09, 2013, 09:11:45 »
момичета след 4 часа обикаляне оня ден най-после намерих къде да си направим тортата.Сега остана само фугурка да си взема днес ще ходя до едно място да видя какво ще стане и съм много доволна от цена и всичко ще видим само вече в краен вариант как ще изглежда тортата на самият ден
Активен
eleni4ka
Професор
Публикации: 346
«
Отговор #39 -:
септември 11, 2013, 20:42:54 »
Ето идейка за фигурка, от полимерна глина сигурно лесно се прави нещо подобно
_lSt3aRUtf0.jpg
(40.23 KB, 376x575 - видяно 717 пъти.)
Активен
Po3u
Ентусиаст
Публикации: 82
«
Отговор #40 -:
септември 12, 2013, 20:12:52 »
Момичета, правилно ли се ориентирам, че торта за 110 човека няма да излезе под 300 лева?
Леле, какви цени... Очаквах 100-150, ама чак толкова - по 3лв. парчето.
То като се замислиш... май си е точно всичко.
Толкова много харесвам нещата на Анандас и има още една кулинарна работилница, чийто сайт и фейсбук от време на време следя (сега не мога да се сетя името им), ама те поддържат доста високи цени. Вярно, че и нещата им си заслужават. За сватбата не бих могла да купя (ще съберем, ама ми се свидят 1000 лв за торта...), но за някой друг повод бих поръчала на 100%.
Мислех си вариант за по-малка торта и кексчета към нея, нещо като петифури. Изглежда ми много сладурско, но не знам до колко е практично.
Активен
rujka
Ентусиаст
«
Отговор #41 -:
септември 12, 2013, 21:49:28 »
Много е практично и сега много често почва да се прави, защото е много персонално и е сладко
Ние също мислехме да правим нещо такова, но решихме да заложим все пак на по-впечатляваща цяла торта
Иначе все още ми харесва идеята с отделните тортички
А щом си намерила парче за 3 лева - радвай се
Аз под 3.50 не успях да падна
Активен
borka3
Любопитен
«
Отговор #42 -:
септември 13, 2013, 09:25:52 »
Нашата торта беше 100 парчета за 300 лв + 15 лв фигурката - има вариант и за под наем, но не знам цена, ние решихме да си я купим, не е скъпа, и да ни остане за спомен. Имахме безплатна дегустация при поръчката на тортата и така си избрахме ние по вкус тортата. Беше страшно вкусна, така казаха и гостите. Поръчахме я от торти Чочко Ето и как изглеждаше:
1170950_10200513770108700_1871861158_n.jpg
(69.56 KB, 432x576 - видяно 1208 пъти.)
Активен
Po3u
Ентусиаст
Публикации: 82
«
Отговор #43 -:
септември 13, 2013, 10:41:20 »
Страхотна торта! И фигурката е уникална!
На мен също много ми харесват големите торти, но единственото нещо, от което се страхувам при тях, е да не вземат в ресторанта да нарежат много малки парчета и половината торта да остане.... Както правят в някои ресторанти като си занесеш торта за РД.
Това с отделните малки пастички хем е фиксирано, хем е точна бройка. Поне аз така си мислех да излезе - да разрежем една торта, която после да остане за нас (да си я хапнем на другия ден със семейството и който от приятелите е останал, за закуска), а малките пастички - за гостите. Така и ако някой иска допълнително ще има останало от основната торта.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #44 -:
септември 13, 2013, 10:44:47 »
Цитат на: Po3u в септември 12, 2013, 20:12:52
Момичета, правилно ли се ориентирам, че торта за 110 човека няма да излезе под 300 лева?
Леле, какви цени... Очаквах 100-150, ама чак толкова - по 3лв. парчето.
То като се замислиш... май си е точно всичко.
Толкова много харесвам нещата на Анандас и има още една кулинарна работилница, чийто сайт и фейсбук от време на време следя (сега не мога да се сетя името им), ама те поддържат доста високи цени. Вярно, че и нещата им си заслужават. За сватбата не бих могла да купя (ще съберем, ама ми се свидят 1000 лв за торта...), но за някой друг повод бих поръчала на 100%.
Мислех си вариант за по-малка торта и кексчета към нея, нещо като петифури. Изглежда ми много сладурско, но не знам до колко е практично.
Разбирам те за Анандас! И аз много харесах творбите им и са прекрасни,но са на супер висока цена и колкото и да е яка тази торта и дори да е от злато - не мога да си я позволя!
Ако дам 700 лева само за тортата,аз ще трябва да спестя от супер много други неща и не ми се иска това да става!
За сега съм се спряла на романс - аз ги харесвам и посещавам от години. Много торти съм взимала от там и са ми били винаги уникално добри нещата!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Нагоре