Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 13:33:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 6  (Прочетена 220460 пъти)

pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: февруари 03, 2014, 23:32:09 »

zai4e_kate, петък не е най-подходящият ден за църковен брак, тъй като е ден за пост и може да ви откажат.

MaryM, ние имаме даже две - за мен и за съпруга ми.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: февруари 04, 2014, 09:49:06 »

Зависи от църквата, в която ще отидат. Наистина, сряда и петък се пости през цялата година, но то и събота нали уж не се прави венчавка.  pardon
Активен
zai4e_kate
Професор
Публикации: 306

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: февруари 04, 2014, 18:07:52 »

това честно казано не го знаех,чела съм някъде че в събота не се правят сватби ама то вече както каза blackisback е относително
дано да имам късмет ,че иначе не знам какво ще правя  crazy
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: февруари 04, 2014, 18:31:27 »

Ние няма да имаме църква и като чета май това е едно от най - добрите ни решения за деня:)
Активен
zai4e_kate
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: февруари 07, 2014, 15:51:41 »

записахме се без проблем в Света София таксата пак е 300в нищо,че е петък.Харесвам църквата много,но ми направи впечатление,че свещеника с който говорех много делово и студено говореше и след като платих капарото ми даде някаква бележка на която пише какво трябва да си носиме и вътре пише ,че свещите трябва да са купени от храма,родителите да си купят свещи от 0,50 лв и гостите да си купят свещи пак от храма... това във всички църкви ли го има?На мен ми се видя голяма пародия цялата тази работа и като се има в предвид,че сме с ограничен бюджет  и таксата е двойна в сравнение с други църкви много ме доядя ама минало заминало...
.... ааа и най-долу на бележката имаше имена и телефони на фотографи,видеооператори и т.н малко като рекламна брошурка изглежда crazy
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: февруари 07, 2014, 17:49:43 »

funnytooth Леееелееееее!!! Тея съвсем на търговия са го обърнали. Много, много жалко! И то това се случва след всичките скандали в БПЦ. При нас в Семинарията беше един послушник, който ни посрещна. Отговорното лице го нямаше, само по телефона говорихме, но беше много учтив човек. Не са ни задължавали да си купуваме свещи от тях, имаме само списък с нещата, които трябва да носим в деня. Както и квитанция за платено капаро. Оххх, ужас. Пълно безочие. Това за свещите и рекламите просто не знам как да го характеризирам.

С право ще те е яд, но поне мястото е страхотно, църквата е много стара и е видяла много история, от която ще бъдеш част и ти.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: февруари 07, 2014, 19:48:29 »

записахме се без проблем в Света София таксата пак е 300в нищо,че е петък.Харесвам църквата много,но ми направи впечатление,че свещеника с който говорех много делово и студено говореше и след като платих капарото ми даде някаква бележка на която пише какво трябва да си носиме и вътре пише ,че свещите трябва да са купени от храма,родителите да си купят свещи от 0,50 лв и гостите да си купят свещи пак от храма... това във всички църкви ли го има?На мен ми се видя голяма пародия цялата тази работа и като се има в предвид,че сме с ограничен бюджет  и таксата е двойна в сравнение с други църкви много ме доядя ама минало заминало...
.... ааа и най-долу на бележката имаше имена и телефони на фотографи,видеооператори и т.н малко като рекламна брошурка изглежда crazy
Абе така става вече в днешно време.
И аз исках в света София първоначално и бързо се отказах след това и по-добре.
ВИП, ВИП ама след толкова хиляди сватби наистина се мислят за много важни. И от твоите думи се убеждавам отново. В нашата църква първо ни посрещна служител и след това дойде и попа. Доста мил човек. Какъвто и трябва да бъде един поп. Накрая ни даде и едно листче с нещата,които трябва да донесем за церемонията. Но това е напълно нормално да дадът насоки на хората,защото може не всички да са толкова запознати с материала.  blum
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #232 -: февруари 07, 2014, 23:09:12 »

.................. и като се има в предвид,че сме с ограничен бюджет  и таксата е двойна в сравнение с други църкви много ме доядя ама минало заминало...

След като е ограничен бюджета, защо трябва да се харчат едни пари, просто ей така? В София има църкви с цена 70лв! Ако сте вярващи и държите на церемонията не ходете в комерсиалните църкви. Има други, в които покварата не е толкова голяма, но не са в центъра smile. Освен това, ако този факт наистина те е възмутил, можеш да подадеш оплакване в синода. Мотивирано, с цитати от библията. Как навремето Христов  е изгонил търговците от храма, а свещениците 2000г. по-късно какви ги вършат и т.н.Някой от вас сигурно ще кажат " Тоя сега с какви глупости ни занимава?" .Е докато така мислите, ще все по-зле и по-зле smile
« Последна редакция: февруари 07, 2014, 23:15:20 от Deliysky » Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #233 -: февруари 08, 2014, 10:39:16 »

Да, колкото е по- малка и отдалечена църквата, толкова по- добре като цяло - отношение, цени....
В църквата до нас има огромен надпис: "Забранено внасянето на чужди свещи в храма". Имах специален повод и запалих свещ, донесена от Йерусалим. Служителката я измъкна моментално от свещника и ми посочи табелата. Ще погледна днес, но май разпореждането е от Дядо Николай /за Пловдив става въпрос/. Та дето се вика, ако щеш и на "арменския поп да се оплачеш", все тая.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: февруари 08, 2014, 10:43:29 »

Делийски е прав, за съжаление. Има не малко миряни, които Го следват по-стриктно от духовниците. Пък за нещо просто като постите, да не говорим.

Друго, което мен честно казано ме смути и ме отказа от Св.София и Св.Неделя, е нещо, което струва ми се, и zai4e_kate трябва да се замисли. Сватбата ви е в петък, а районът там е Синя зона. Как ще паркират гостите ви там? Около Общината е служебен абонамент. Денят е делничен и в района около Двореца също ще е ад.
Активен
zai4e_kate
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: февруари 08, 2014, 14:07:51 »

ритуалната ни зала е на ул.леге 6 ,която пак е в  синя зона.честно казано не знам защо се записахме там girl_impossible може би защото ни беше все тая в коя зала ще сме  crazy после като трябваше да се търсят църкви се оказа че няма да се вместим часово ако сме в по-далечен район,а и баща ми почна да мрънка че ще разкарваме гостите из цяла София  nea,което според мен си е прав човека и за това избрахме Света София.
Не бих се занимавала да се оплаквам на който и да е ,искам да имам само положителни емоции  Dance2 Като са решили бизнес да си правят да правят,просто споделих впечатленията си.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #236 -: февруари 08, 2014, 14:16:54 »

За синята зона да не ви пука, има си все пак таксита, някои хора могат да вървят пеш, а и ако са местни все ще се сетят за местенце за паркиране.  Wink

Повечето църкви са така, не се впечатлявай особено. smile
Активен
zai4e_kate
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: февруари 08, 2014, 15:19:54 »

ами да, ето къде ще си оползотворят тези 30 мин. дупка между ритуалната и църквата - в търсене на място за паркиране  tease bounce
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: февруари 08, 2014, 19:57:49 »

В Пловдив всички комерсиални църкви се държат цена 200 лева. Има и по- малки из кварталите, но и те не са по- евтини. Средно 150-170 лева варират. Сестра ми преди 3 години се омъжи и цената беше доста по- ниска от тази, на която аз ще се  омъжвам ( става въпрос за една и съща църква). Наистина и аз не зная как ги определят цените. Това е като цените за ритуална зала и изнесен ритуал............
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #239 -: февруари 12, 2014, 13:48:34 »

Момичета, какво мислите за ротондата "Свети Георги"? Наскоро бях на кръщене там и ми хареса..

Най-старата църква в София е , но в Wikipedia пише че била недействащ храм huhhuh.gif Ако е недействащ храм, как бях на кръщене ноември месец?

И ако някой има идея колко пари и е таксата ще съм благодарна да сподели smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: