Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 13, 2024, 18:12:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 6  (Прочетена 220379 пъти)

Shaiya
Сватбар
Публикации: 256

« Отговор #255 -: март 05, 2014, 10:10:54 »

Уау, като Ви чета писанията и се изумявам в какъв бизнес са го превърнали наиситна. Ние ще сключваме брак в католическа църква, но все още не знам колко точно ще ни струва. В неделя ще ходим на литургията, за да се срещнем с попа и да поразпитаме. Дори не знам какво е необходимо за там. надявам се да не е такава цифромания.   shok
Ние ходим на църква в Свети Йосиф - тя е католическа църква. Няма "такса". Може да оставиш дарение, но не е задължително - ако искаш и колкото можеш - някои оставят по 50 лв, други по 100 - зависи от възможностите ти. Ако искаш може само да купиш почерпка за хорът =)  weddingday

И друг въпрос за който се надявам да не се засегнеш - защо ще сключвате брак в католическа църква ако не сте католици?
Активен
slynchogled
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #256 -: март 05, 2014, 11:11:42 »

Веднага отговарям на въпроса - никъде не съм казала, че не сме католици smile Аз съм католичка и съответно нямаме особено голям избор, ако държим на църковния брак. .... Католическия свещеник няма нищо против да ни венчае, въпреки че милото е православен  yahoo , НО православната църква не дава аз да се омъжвам за него в православната църква  nea  ........... та така ....
Активен
Shaiya
Сватбар

« Отговор #257 -: март 05, 2014, 12:12:35 »

Веднага отговарям на въпроса - никъде не съм казала, че не сме католици smile Аз съм католичка и съответно нямаме особено голям избор, ако държим на църковния брак. .... Католическия свещеник няма нищо против да ни венчае, въпреки че милото е православен  yahoo , НО православната църква не дава аз да се омъжвам за него в православната църква  nea  ........... та така ....
Това за православната църква е доста глупаво, не знаех, че не дават да се омъжваш за католик, какво значение има - нали все са християни. Много странно.  pardon Вие на коя църква сте се спрели?
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 05, 2014, 12:15:40 »

Православната църква дели католици и християни.....
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #259 -: март 05, 2014, 12:23:58 »

....на католици и православни, но все сме християни Wink
Активен
Shaiya
Сватбар

« Отговор #260 -: март 05, 2014, 12:37:06 »

католици и християни  Bravo Нещо като дели вратове от шии. Знаеш, че двете църкви са изкуствено разделени преди няколко века по политически причини и всъщност нямат почти никакви разлики помежду си и дори сега се върви към обединяване (бавно и славно).. католици и християни... това беше добро  Bravo
Активен
Sunshine87
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: март 05, 2014, 12:38:20 »

В Пловдив май има една църква , която си сключва бракове между католик и християнка (или обратното). Но за другите църкви не зная...
Активен
Shaiya
Сватбар

« Отговор #262 -: март 05, 2014, 12:43:46 »

В Пловдив май има една църква , която си сключва бракове между католик и християнка (или обратното). Но за другите църкви не зная...
Израза "католик и християнка" не е правилен защото и католиците са християни... само отбелязвам.  smile Може би имаш предвид православен и католик  pardon
Активен
Sunshine87
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: март 05, 2014, 12:44:32 »

Израза "католик и християнка" не е правилен защото и католиците са християни... само отбелязвам.  smile Може би имаш предвид православен и католик  pardon

Да, извинявам се smile
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: март 06, 2014, 07:18:01 »

католици и християни  Bravo Нещо като дели вратове от шии. Знаеш, че двете църкви са изкуствено разделени преди няколко века по политически причини и всъщност нямат почти никакви разлики помежду си и дори сега се върви към обединяване (бавно и славно).. католици и християни... това беше добро  Bravo

Ти си новичка и не знаеш, ама тук редовно се казва "аз съм християнка, а той католик" biggrin
Впрочем не знам как ще се обединят църквите, но пропастта ми се вижда ужасяващо голяма  sad
Активен
slynchogled
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #265 -: март 06, 2014, 10:22:26 »

Незнам за православната църква, но католическата сериозно работи в тази насока (обединяването). Но не съм съгласна, че разликата е малка между двете църкви. Има доста съществени разлики и те определено отдалечават двете църкви една от друга. Но все пак обединението зависи и от двете страни и най - вече от самите вярващи smile . Колкото до брака - католическата църква е доста по - толерантна, да не говорим, че когато ме поканиха за кума на една сватба, православните попове категорично отказваха... така и не успях да разбера причината. Когато се допитах до католическия свещеник, имат ли основание да ми отказват, за да знам дали да споря и да си търся правата по някакъв начин, той ми отговори, че нямат, но веднага последва и репликата - "ти с поп спорила ли си".............
Активен
Shaiya
Сватбар

« Отговор #266 -: март 06, 2014, 13:11:36 »

Незнам за православната църква, но католическата сериозно работи в тази насока (обединяването). Но не съм съгласна, че разликата е малка между двете църкви. Има доста съществени разлики и те определено отдалечават двете църкви една от друга. Но все пак обединението зависи и от двете страни и най - вече от самите вярващи smile . Колкото до брака - католическата църква е доста по - толерантна, да не говорим, че когато ме поканиха за кума на една сватба, православните попове категорично отказваха... така и не успях да разбера причината. Когато се допитах до католическия свещеник, имат ли основание да ми отказват, за да знам дали да споря и да си търся правата по някакъв начин, той ми отговори, че нямат, но веднага последва и репликата - "ти с поп спорила ли си".............
За разликата - според мен е повече в главите на хората =)
А за другото - не са ти разрешили да си кума?! Това е доста странно... Нашия свещеник каза, че кумовете може и да са атеисти, това няма значение, има значение за кръстници на бебето, защото те трябва да помагат с възпитанието, но за кумовете няма значение, те са просто свидетели.  girl_wink
Активен
Sunshine87
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: март 06, 2014, 13:13:09 »

При нас е голямо мрънкане кумовете да са православни. При записване даже ми искаха кръщелните, за да се докаже, че е истина...
Активен
Shaiya
Сватбар

« Отговор #268 -: март 06, 2014, 13:16:05 »

При нас е голямо мрънкане кумовете да са православни. При записване даже ми искаха кръщелните, за да се докаже, че е истина...
Значи още една причина да се радвам, че ще се омъжвам в католическа църква  danceg Кумът ни не е кръщаван и ако бяхме в православна, явно щяхме да имаме проблеми...  huhhuh.gif
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #269 -: март 06, 2014, 17:10:58 »

Факта, че кума не е кръстен го прави нелигитимен като свидетел пред Бога, но това е съвсем друга тема на разговор. Има правилни и неправилни неща. Независимо в коя църква, кой как чете библията и каноните, божиите разпоредби за всички са едни и същи.
 :offtopic:Простотиите на църквите нямат край (и преди векове и сега), ако сте вярващи, абстрахирайте се от тях. Аз влизам, моля се и се кръстя във всяка църква, без разлика каква е, това е божи храм. Напоследък даже не се интересувам какво ми говорят представителите на тази или онази църква, всичко е борба за власт. Отидете до Ватикана, запознайте се с историята и и начина на възникване и ще разберете много истини smile. Относно обединението, никога няма да стане, или по точно няма да бъде във вида който трябва.По скоро католическата църква ще се опита да погълне останалите.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: