Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:39:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак - 6
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак - 6 (Прочетена 220591 пъти)
mariola85
Гост
Re:Църковен брак - 6
«
Отговор #120 -:
май 22, 2013, 20:34:17 »
и аз да се включа
нашата църква е в кв Симеоново и е съвсем малка и не в централната част на София, но попа си заяви 200 лева
, + ако искаме хор още 100 лева.аз много се изненадах защото очаквах по-ниска да е цената, но понеже бяхме решили че искаме църквата да е до рестораната си замълчах, за тези пари сигурно в Св София щяхме да се оженим, но в крайна сметка парите отиват за църквата и дано тези парички да бъдат инвестирани в нея, ако не няма на мен да се пише грях а на попа. Като ни изреждаше попа какво трябва да носим ние питахме за нашите кръщелни и той ни каза че ни вярва че сме кръстени и че не му трпбват " че вие в църквата ли ще ме лъжете, нали сте кръстени?"
. за кума и кумата даже и не е споменавал.абе то си е ясно във всяка църква е различно
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #121 -:
май 22, 2013, 20:44:16 »
На нас ни искат и на кумувете и нае кръщелни.
Има си явно такива "по-вървежни" църкви. При нас ни казаха 140лв. за всичко- с хор, с двама попа и цял ритуал, което незнам какво значи.
Предполатам, че в Русе няма да са такива цените и извинявай, че съм се объркала, не съм разбрала че питаш за Русе.
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
моят сватбен ден 13.07.2013
«
Отговор #122 -:
май 23, 2013, 06:08:38 »
Тихомира, света троица до операта 90 лева венчавка, 45 лева хор, 10 лева право на фото и май 30 лева за видео,ние ще имаме само венчавка и фото,това е 100 лева.......по канон венчавката трябва да е 45 лева във всяка църква,вс др си е обирджийство, св синод е издал указ,но в бг всеки си прави каквото иска....и да ние си намерихме кръщелните,да искат и на кумовете,така че подгответе се
Активен
Axenia
Професор
Публикации: 307
31.08.2013
«
Отговор #123 -:
май 23, 2013, 08:53:29 »
В нашата църква нищо не искат и цената е 120лв
Аз пък да ви се оплача, оня ден, когато се пробвахме с мм да пием от бокала и аз след това го измих и
това сивото се ожули
Активен
Albbena
Сватбар
«
Отговор #124 -:
май 23, 2013, 10:07:46 »
Нашата венчавка ще е в Св. София и таксата е 300лв !!!
Активен
artemida777
Професор
«
Отговор #125 -:
май 23, 2013, 21:47:06 »
В нашата църква ни искат кръщелното на кума, на кумата не е задължително. Цената е 190 лв. с хор и украса с изкуствени цветя. Без хор и украса е 110.
Активен
Tihomira
Сватбар
07.09.2013
«
Отговор #126 -:
май 23, 2013, 21:57:09 »
Момичета, тези цени за свещен съюз са направо
.Майка ми ще обиколи църквите около нас и това ме навежда на въпроса по региони ли е сключването на църковен брак?
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #127 -:
май 23, 2013, 22:01:34 »
Цитат на: Tihomira в май 23, 2013, 21:57:09
Момичета, тези цени за свещен съюз са направо
.Майка ми ще обиколи църквите около нас и това ме навежда на въпроса по региони ли е сключването на църковен брак?
абсолютно не
Активен
Tihomira
Сватбар
07.09.2013
«
Отговор #128 -:
май 23, 2013, 22:04:57 »
shantall, благодаря за светкавичния отговор.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #129 -:
май 23, 2013, 22:36:18 »
Има църкви с 70-120лв такса за венчавка! Проверете и по-малките в центъра, не всички са на такива цени.
Видях коментирате ги църквите, че имало указ от Синода. Синода е първият разбойник, рибата се вмирисва от главата. И всички по него. Но слава богу има все още и праведни макар и малко.45лв. струва венчавката по указ, но тия парички ги взима Синода за удостоверението, за църквата не остава нищо.Слагат си там кой колкото си иска и цената става неуправляема - за попа, за църквата, за хор, такси и т.н. Има венчавки по 70-90лв, но не са в Света Неделя или Света София. Между другото снимахме няколко пъти в чужбина и да ви кажа в католическите църкви по Европа са още по страшни - 600 -700 евро и то в малко градче
«
Последна редакция: май 23, 2013, 22:45:41 от Deliysky
»
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
моят сватбен ден 13.07.2013
«
Отговор #130 -:
май 24, 2013, 05:26:58 »
аз те разбирам Делийски,но съм съгласна да отида в църквата и да си платя тази такса и да оставя дарение,но дарението наистина да отиде за църквата, а не за това някой поп да си купува релекси и коли за по не знам си колко хиляди...нали,се сещаш скандала с митрополитите? разбирам, че поповете искат да "улеснят" младоженците, ама все пак вс попове са минали ппрез семинарията, вс трябва да са чели указа на св синод, не го разбирам това, тук може с кръщелно,там не може....малко ми прилича на адвокат,без прочетен закон,тази историйка....................не нападам никой,изразявам си мнението, възмущавам се и се чудя
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #131 -:
май 24, 2013, 06:51:19 »
Ние ще сме в манастирчето Св. Св. Ап. Петър и Павел, което се води за Лозенския Манастир (но има и друг лозенски) и там ни казаха 150. Монахинята е много мила жена, направо излъчва доброта и спокойствие. Още не сме видяли попа, но казаха, че е местен. Въпреки, че не е евтино, ние предпочетохме да сме там заради хората, с които се видяхме и заради това, че се чувства истинкото. Няма да споменавам имена, защото някои от вас може вече да са избрали тези църкви, но срещата с попа там ме отврати с това колко комерсиализирани и алчни са тези хора! Превърнали са църковния брак в бизнес, ок, но все пак поне да не показват толкова явно, че само парите ги интересуват.
Така че...гледайте и попа.
Активен
katerinaatan
Сватбар
«
Отговор #132 -:
май 24, 2013, 07:11:47 »
Момичета имам малко глупав въпрос- в църквата необходимо ли е кумът да говори,понеже на кумата се разболял бащата и вчера ми каза,че ако стане нещо няма да могат да кумуват. А след тях имаме сладка приятелска двойка,но мъжът,като се притесни и заеква много.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #133 -:
май 24, 2013, 08:12:14 »
Цитат на: katerinaatan в май 24, 2013, 07:11:47
Момичета имам малко глупав въпрос- в църквата необходимо ли е кумът да говори,понеже на кумата се разболял бащата и вчера ми каза,че ако стане нещо няма да могат да кумуват. А след тях имаме сладка приятелска двойка,но мъжът,като се притесни и заеква много.
доколкото ми е известно къма говори само в ресторанта, в църквата само попа говори
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #134 -:
май 24, 2013, 10:02:23 »
Цитат на: katerinaatan в май 24, 2013, 07:11:47
Не!
В църквата кума разменя короните , а при някои и пръстените, но няма реплики. Чак в ресторанта, но се случва и жените да говорят.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...