Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 18:55:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189357 пъти)
mariola85
Гост
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #405 -:
октомври 06, 2013, 18:35:55 »
Здравей
Аз бих ти препоръчала лекарката по-долу, работи и в Тина Киркова, утре е със сигурност там от 14:00 до 17:00, аз ще хода тогава
Работи с ЗК тичай за направление и звънни и. Вдига винаги ( освен когато е в операционната) много е готина и всички с които съм говорила пред нейния кабинет са страшно доволни от нея
Галя Богданова – 25 ДКЦ, к-т 216
Тел. 029767544
Мобилен 0887784121
Приемно време в поликлиниката: сряда, събота 08:00-12:00
Четвъртък 14:00-19:00
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #406 -:
октомври 06, 2013, 18:41:36 »
michelle, честита бременност и дано всичко мине безпроблемно.
В толкова ранни седмици трудно ще намериш гинеколог, които да следи бременност. Бих ти препоръчала специализирана клиника, тъй като там има добри специалисти, добра техника и са наясно с толкова ранни бременности.
Надявам се болежките ти да не са нещо сериозно! Но като се сетя и аз в тези седмици даже ме беше страх да се мърдам.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #407 -:
октомври 06, 2013, 19:13:06 »
Мишел
, и от мен честита бременност.
Даниела
е права, обикновено АГ взима в предвид бременност около 10-та седмица и по-късно.Ако можеш се обади на твоята АГ и я питай, но аз имах болки в началото, та и сега в слабините, ако имаш стари коремни операции, може и да са по-силни болките.Предполагам ще ти изпишат но-шпа или папаверин.Ако не искаш да я притесняваш,
Дани
пак е права в специализирана клиника ще ти обърнат внимание.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #408 -:
октомври 06, 2013, 19:29:15 »
Благодаря ви много за насоките и съветите
Болките са по-скоро нещо подобно на придърпване, по-скоро са дискомфортни (но и аз усещам по-малко болка от повечето хора, та не мога да преценя). С гинеколожката планирахме стандартен преглед в края на другата седмица или няколко дни по-късно. Първоначално си мислех, че са в рамките на нормалното, но после се замислих за ранни признаци на извънматочна бременност. Затова реших да избързам с прегледа.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #409 -:
октомври 06, 2013, 19:34:16 »
michelle, ако се съмняваш за извънматочна - пусни ЧХГ за проверка и успокоение. Нормално е да имаш болки и да не ти е комфортно. Без притеснения можеш да пиеш нош па - обикновено дозата е три пъти по две таблетки. Имай в предвид, че сега организмът ти започва да се подготвя и настройва.
Желая ти успех!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #410 -:
октомври 06, 2013, 19:37:36 »
Мищел и аз ти препоръчвам но шпа или папаверин три пъти по едно .За тези лекарства не ти е нужно и лекар да ти ги предписва.Дани е права,пусни ЧХГ ,за да ти преминат притесненията за извънматочна ,но така или иначе трябва да сведеш всякаква болка до минимум ,така че горещо препоръчвам поне папаверин.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #411 -:
октомври 06, 2013, 19:50:10 »
Благодаря ви
Ще пусна ЧХГ, за да отпадне притеснението.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #412 -:
октомври 06, 2013, 20:29:23 »
Michelle
, честито и от мен
Аз също в началото имах постоянно такива усещания като теб, все едно всеки момент ще ми дойде, дискомфортно придърпване и все очаквах "да стане нещо". Отидох на лекар чак в 7 г.с. което пак си беше рано, но според лекарката ми това е съвсем обичайно, всичко беше ок и нищо не ми предписа. Наложими се и да летя, да пътувам доста, всичко е ок, но и винаги имах но-шпа и магнезий в мен.
Успех и лека бременност ти пожелавам !
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #413 -:
октомври 06, 2013, 20:38:53 »
michelle страшно много се радвам и се надявам докрая всичко да е наред.За ЧХГ трябва да пуснещ два пъти за да видиш как нараства ЧХГ.Това е важно за извънматочната и да се види дали е ниско спрямо нормата за гестационните седмици.При извънматочната има кървене ти имаш ли такова.Гушки и се надявам само на хубави новини.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #414 -:
октомври 06, 2013, 20:45:50 »
Мишел, тихичко честито първо
При мен беше по абсолютно същия начин в началото, с разликата, че не беше просто дискомфортно, ами на моменти (рядко, но все пак) направо ме срязваше от дясната страна. Имам стара операция от апендицит, а и лекарят ми обясни, че матката си променя формата и съответно е възможно да има и лек дискомфорт заради промяната. Аз също като теб доста се притесних и отидох още в 5-6 седмица при него с огромния страх да не е извънматочна, слава богу, плодното сакче си се видя в матката.
Всичко това ти го казвам с идеята да не се притесняваш и че и други жени са със същите проблеми. Разбира се по-добре е да отидеш на ехограф и да провериш дали всичко е наред. На мен ми предписаха дуспаталин, а не но-шпа, и утрогестан, като последното лекарство го приемах около 3 месеца
Активен
Mrs.™
«
Отговор #415 -:
октомври 06, 2013, 21:17:36 »
Мишел, щом имаш болки от края на 5г.с., значи си поне 6-7г.с. и във всяка една клиника могат да видят поне плоден сак. ЧХГ не знам до колко ще те успокой, по добре преглед /от опит ти го казвам, ЧХГ ми се удвояваше много добре, но докато невидях сака все си мислех, че е извънматочна, защото и аз имах тъпа болка в дясно, но не се бях сетила, че може да е от стара операция/.
Тихичко честито! Пожелавам ти успешна бременност!
Момичета, някоя от вас да си е била неупоген. Днес почнах втора инжекция, първата я приех на 5 приема, но имах в началото страх и не съм видяла дали първо изкарват едно делене и тогава бият. Защото тя е за 6 приема, а първият път бяха 5 и ми се губи 5мг. А чак утре вечер ще мога да питам. И притеснението ми е грешно ли я бих и проблем ли е, че не изкарах част от течността и въздуха. Според листовката -не е.
«
Последна редакция: октомври 06, 2013, 21:20:12 от Mrs.™
»
Активен
Alichka
«
Отговор #416 -:
октомври 07, 2013, 09:46:43 »
Thea, ако си още в началото магнезият не ти е много необходим. По принцип изписват но шпа или папаверин, като второто се преживява по-лесно при мускулни инжекции. Магнезият се започва да се приема след 4-я месец, когато вече има ясно обособена плацента. До тогава предписват прогестерон, т.е. утрогестан. И наистина повечето го пият по 2-3 месеца.
michelle, стискам палци всичко да е наред
Отиди на преглед да видят плоден сак, а най-рано след седмица ще могат и сърдечен ритъм да установят. Не е нужно от първия преглед да ти оформят документите за следене на бременността. Понякога това отнема 2-3 седмици.
Активен
merita
Сватбар
«
Отговор #417 -:
октомври 14, 2013, 08:24:19 »
Момичето от няколко месеца бебепревим. Този месец даже ползваш Ову тестове и след появата на двете чертички
. Та имам въпросче......... При такова положение ме е страх да ходя на народни танци. Какво да правя? Опасни ли е или мога да си ходя. Все пак и незнам може пак да не се е получило, а ако се е получило дали е вредно
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #418 -:
октомври 14, 2013, 09:10:11 »
Всички доктори съветват да не се променя начина на живот при желание за дете и съответните опити.За това според мен танците или спортът като цяло не би трябвало да вредят.
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #419 -:
октомври 14, 2013, 09:40:14 »
merita и ние от няколко месеца бебеправим. Но това НЕ ме спира да ходя на народни танци. Не смятам на този етап да си променям начина на живот. Все пак опитите могат да продължат доста и това не значи, че трябва да се затворим вкъщи и да не правим нищо в очакване на чудото.
Къде ходиш на танци
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30