Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 13:49:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189637 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #165 -:
март 23, 2013, 13:41:22 »
И аз съм в групата с високо TSH. По спомени, че не е пред мен изследването- 6.**. Тази седмица ще се срещам с ендокринолог и дано с нужните лекарства влезе в норми. Или поне спадне под 4. От др показатели пак по спомени само МАТ ми беше леко завишен. ТАТ, Тh3/4 бяха в норма.
Кариотипите са ми ок-46, ХХ.
Тромбофилиите също са в норма, излезе само едно 4G/5G и ще пусна две допълнителни изследвания преди да ида на преглед.
С две думи добре ще уплътня 5-6мес до бебеправенето.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #166 -:
март 23, 2013, 13:45:54 »
Мисче нали знаеш че това ТСХ е доста високо и трябва да стане под 2.
Дано случиш на добър ендокринолог.
Стискам ти силно палци.
Малко като свекърва ама добре е ако имате някакви съмнения да пуснете и едни изследвания за инсулиновата резистентност която доста често върви ръка за ръка с високо ТСХ.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #167 -:
март 23, 2013, 14:02:34 »
Знам, че за бебеправене, а и по принцип е хубаво да е 1-2. Но като начало се надявам да почне да спада (с нужните лекарства). Иначе не си свекърва
Щом споделям, нормално е някой по запознат да даде насоки . ИР не съм следила, с ендокринолог ли трябва да обсъдя дали да я изследвам или с друг лекар? Не знам какви са симптомите, а от прочетеното в @нет почти на никой симптом не отговарям, и ако за ЩЗ съм чела, за това не съм и ще се радвам ако дадете някакви насоки.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #168 -:
март 23, 2013, 14:09:19 »
Инсулиновата резистентност се изследва от ендокринолог.Обикновенно симптом е увеличени кг или вариращи,нередовен цикъл.Прави се трикратно измерване на инсулин и кръвна захар като се прави натоварване с глюкоза.По принцип може и да нямаш такива симптоми-хпознавам хора с редовен цикъли доста слаби.За мен обаче е хубаво когато има проблем с ЩЗ да се гледа и това.Инсулиновата резистенстност се харектеризира обикновенно с нормални нива на кръвна захар но високи нива на инсулина .
Активен
Mrs.™
«
Отговор #169 -:
март 23, 2013, 14:23:38 »
Ще разпитам тогава ендокринолога. Кг отдавна ги боря (но от мързел не сварям много), цикъла ми беше като швейцарски часовник, но както казваш то не е задължително да имам симптоми.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #170 -:
март 23, 2013, 23:04:47 »
Мис, и моя цикъл беше като швейцарски часовник, не е меродавно.Дано лесно се пребориш с проблема.Знаеш винаги сме насреща за помощ.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #171 -:
март 24, 2013, 13:50:41 »
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #172 -:
март 31, 2013, 20:42:11 »
Здравейте, според вас след 14 дневен прием на л-тироксин ако се направи контрола на TSH дали ще има разлика от стойността в началото.Благодаря предварително!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
март 31, 2013, 21:11:49 »
Е - то сигурно ще има някакъв резултат, обаче по- добре да си изкараш първоначалния 45-дневен период, за да се види как точно ти се отразява. Защото на мен лично след двугодишен прием, ми се отразява промяната за около 2 седмици, но като е първоначално - по- добре след 45.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #174 -:
март 31, 2013, 21:14:57 »
Изчакай си 45-те дни.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #175 -:
април 01, 2013, 08:32:09 »
Лекарят при когото ходих, каза че задържително преди новото изследване на TSH-aто, трябва да са минали минимум 45 дни.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #176 -:
април 01, 2013, 09:59:44 »
Момичета резултата ми е 0.856 след прием на л-тироксин 14 дни по 50 гами, обадих се на ендокриноложката и ме посъветва да намаля дозата на 25 гами и след месец пак да направя контрола.С това TSH можем ли да правим опити за бебо?Благодаря за отговорите!
Активен
Mrs.™
«
Отговор #177 -:
април 01, 2013, 10:12:49 »
По-добре изчакай до контролния преглед, за да видите каква е твоята доза l-тироксин, че да знае лекарката ти с колко да я вдигне по време на бременност. Иначе знам, че е хубаво да е около 1.5 и такова рязко намаляване не е много препоръчително, явно твоята доза е 0, 25 мг, защото при 0, 50 доста рязко ти спада TSH.
И да дам отчет за себе си. С Хашимото съм (то се и очакваше с този висок МАТ), за сега съм на 0, 25 мг l-тироксин и след 40 дни пак ще изследвам TSH и ще реши дали да увеличи дозата. За ИР каза, че едва ли имам и реших май-юни контролно да се изследвам. А до тогава освен хапчетата, почнах и диета.
«
Последна редакция: април 01, 2013, 10:18:41 от Mrs.™
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #178 -:
април 01, 2013, 10:53:34 »
Трябва нивото на хормона да ти е постоянно, да не варира, за да започнете опити за бебе, а с това бързо слизане само за 14 дни на ТСХ предполагам, че на края на 45 дневния прием, ще се е сринало.Трябва ПОНЕ 2 месеца ТСХ да не варира, за да започнете опити за бебе.
Наде, хубаво е че си се взела в ръце.Много се радвам колко зряло подхождаш към проблема и колко отговорно.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #179 -:
април 01, 2013, 14:42:22 »
И аз с моя скромен опит с TSH-то (от около 2 години) съм твърдо за изчакване на 45 дневния период. С времето започнах да разпознавам сигналите на тялото и горе-долу знам какво се случва с мен. Знам какво е да нямаш търпение да си направиш замерване, защото и аз в началото правих тази грешка, а и желанието да съм в норма е голямо и бързах да ме боцнат
, не че и януари не ми се искаше едва ли не на втората седмица, но тук търпението е важно. Когато забременях миналата пролет TSH ми беше 0.86 , но веднага след това започна да се покачва, а също помня, че няколко месеца стойностите просто се бяха "заковали". Аз сега съм на 75м.гр еутирокс. До края на тази седмица трябва да отида на контрола. А юни за ИР.
Mrs.™
- страхотно е, че си почнала диета. На мен това ми е голям проблем
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13