Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:45:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23  (Прочетена 189678 пъти)

sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: март 21, 2013, 20:03:34 »

TSH преди седмица беше 4.2, та вече съм на л-тироксин 50 мг.По притеснителното е че реших да си пусна и NK клетки. Референтната им е 9-15%, а аз съм 16.12% отново завишение.

Та с две думи завишен TSH и NK клетки. Утре съм при гинеколожката да ми каже какво ще правим с клетките.
Някой ако може да направи коментар за стойностите ще съм му благодарна.
Поздрави!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: март 21, 2013, 20:37:44 »

ТСХ е високо.Трябва да е под 2.Как са ТАТ и МАТ?За НК клетките нищо не мога да кажа не съм запозната.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: март 21, 2013, 21:16:14 »

МАТ 147 при реф.34, пия селен от 1 седмица, ама ендокриноложката иска да направя контрола след 40 дни прием, но само на TSH.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #153 -: март 21, 2013, 21:43:32 »

Събева, мина ли на ехограф ? МАТ  е завишен. Много рано ще ти тествата ТСХ-то пак. Ти изчака ли малко след спиране на противозачатъчните?
При мен ТСХ-то е 2. Ендокриноложката ми увеличи дозата на 50 мл., въпреки, че и на двете не ни се искаше, защото е много добра стойност. Да видим как ще ми повлияе новата доза. След 2 месеца пак съм на тест.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: март 21, 2013, 22:30:36 »

Изследвай Нк клетки пак когато хормона на щитовидната е в норма./Също така не трябва да си боледувала поне месец назад и да нямаш никакви възпаления, хреми, кашлици и каквото и да е.НК клеткита са имунологични клетки който се влияят от най-малката инфекция в организма, аз лично се учудвам, че си се хвърлила на тях те се изследват при много опити ин витро и то неуспешни, а много лекари в чужбина казват, че не влияят по никакъв начин, общо взето са доста спорна територия дори за добрите имунолози.Та ако се задълбочаваш с тях, намери си наистина кадърен имунолог, за тях не ти трябва ендокринолог. Абсурд е гинеколога ти да ти даде адекватно решение на подобен проблем.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: март 22, 2013, 08:05:12 »

НК клетките ми ги назначи гинеколожката по нейно усмотрение. Относно TSH ендокриноложката иска да направя контрола да видим как се движа явно и то след 40-45 дни прием на л-тироксин.Подразни ме факта че едва ли не съм със вторичен стерилитет
Благодаря за коментарите  give_rose
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 22, 2013, 08:08:34 »

Thea една седмица след спиране  на противозачатъчните TSH беше 4.2 при реф. 4.2.За забременяване нали трябва да е 1-2. Та за това ми изписаха л-тироксин 50мг.Минах на ехо няма възли, има леко изменение в дясно с 5-6 мм. и това е. Според доки съм си здрава така ми каза . Написа ми латентен хипотиреоидизъм .
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: март 22, 2013, 08:30:34 »

КОя ти е ендокриноложката?ТАТ и МАТ, по-принцип много трудно се влияят от каквито и да е медикаменти, в същност те разбъзикат ли се веднъж оправянето им е кауза пердута.Мисля че бях писала по този въпрос и по-напред.

Назначила ти е само НК клетки, без другите имунологични?Пакете с имунологични е голям, назначава се целия, защото са различни видове клетки който взимно си влияят и може да се видят и други отклонения.За имунологията не се доверявай в никакъв случай на гинеколога си.Това е доста интересна науска и добрите лекари се броят на пръстите на двете ръце, и това е за ЦЯЛА България.

ТСХ наистина се изследва само то, след 45 дневен прием на медикаменти.Моя съвет ако на 45-тия ден ти е идеално ТСХ, пусни още една контрола след още 45 дни.При мен лично се сриваше или покачваше хормона след вторите 45 дни и доста дълго се лутахме докато намерим вярната доза за жлезата ми.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: март 22, 2013, 08:35:45 »

магито NK клетки и левкоцити, моноцити, гранулоцити, общо Т лимфоцити .Т лимфоцитите са ми под долна граница, а NK клетките малко над горна.Това е.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 22, 2013, 08:36:35 »

Между другото изследванията са ми правени в Плевен, доц.Конова.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: март 22, 2013, 09:45:20 »

Да при доц. Конова тогава става, а предполагам щитовидната при Катя Тодорова, щом едното е при Конова.Личното ми мнение към момента на човек имащ репродуктивно проблеми и сблъскал се със твоите преживявания доста отдавна, бих ти препоръчала да оправиш ТСХ, след това да правите опити около 6 месеца и ако и тогава няма бременост, чак тогава да се обърнеш към специалист.Спермограма направихте ли?Ако ДА и е правена в КИРМ Плевен, препоръчвам да я повторите в друга клиника по стерилитет.За мен Рилчева не е правилния ембриолог.Ние имаме няколко СГ-та правени в различни клиники, първата в КИРМ Плевен, тя се различава МНОГО от другите спермограми правени в други две клиники.На нея лично аз доверие и нямам.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 22, 2013, 16:52:18 »

Магито, аз съм от Русе, кръвта ми я изследваха в Плевен. Тук ходих на ендокринолог, има хубави отзиви за д-р Славчева, завеждаща отделение ендокринология.Работи само на частно, платих си разбира се, прегледа ме обстойно.Първо с пипане после ехограф.Заключението и беше че съм здрава, едва ли не сега се е проявило това Хашимото и с хапчета всичко ще влезе в норми. Бях се уплашила от NK клетките че са завишени, но след консулт с още един гинеколог ми каза че аз съм раждала и NK клетките или са ти завишени или не.Т.е. не можело сега да ги имам а преди 5 години като бях бременна да ги нямам.На мъжа ми не сме му правили изследвания. Както казваш и ти мисля че е добре след 6 месеца опити ако няма резултат тогава да пристъпим към изследвания на мъжа ми. Това е общо взето.Чакам да минат 45 дни прием на л-тирокс и пак на контрола за TSH, честно да си призная надявам се да е паднало достатъчно за да започнем да работим по въпроса, но не се знае.Нямам идея изобщо за колко време ще влязат стойностите в норма. Чух и неща от сорта че можем да си работим за бебе, TSH -а ми не бил чак толкова висок, но аз мисля да изчакам малко. Както каза ендокриноложката тя ще ми даде старт.

Поздрави!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: март 22, 2013, 16:58:34 »

За ендокринолог от Плевен мога да дам препоръка.По принцип хубаво е ТСХ да е в норми така се избягват спонтанните аборти въпреки че съм чувала и хора забременели и родили с доста високо ТСХ.На мен ми трябваха 3 месеца да вкарам ТСХ в норми.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #163 -: март 22, 2013, 17:45:06 »

Аз също мисля, че ТСХ е хубаво да е в норми преди човек да започне опитите за забременяване, това е и причината аз да се реша да взимам хапчета, въпреки че ми е все пак добро ТСХ-то.
Като отидох при мойта ендокриноложка, тя ме увери, че е напълно възможно човек да забременее и със стойност 3,4,5,6 и т.н., преди никой не ги е гледал. Важно е ми каза, при неуспешни опити да се регулира ТСХ-то към ст-ст 1, защото плодовитостта тогава била най-голяма. Но както и Гучи каза, забременееш ли с по-висока ст-ст трябва да се следи ТСХ-то заради евентуален аборт.

Аз реших веднага да е вкарам в норма още преди да сме започнали да действаме сериозно по въпроса.
Тук изследвания за ТСХ се правят на 3 месеца, смята се, че за това време влиза в норма. Аз съм чела, че чак след мин. 6-8 седмици се натрупвали хормоните в кръвта.
Изчакай тези 45 дни, виж стойностите, ако е спаднала дори и малко почвайте да работите по въпроса  Wink

П.С. на мен в различните лаборатории ми изкарват винаги различни стойности на ТСХ  nea
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: март 22, 2013, 18:42:02 »

хубаво е да се изследва само в една лаборатория ТСХ и да се следят референтните стойности.
Това за Нк клетките ми звучи несериозно, че един вид винаги е трябвало да ги имаш.Все пак организма постоянно се променя и в него настъпват много вътрешни и външни промени.Както казах и преди НК клетките, както и всички имунологични се променят дори от една хрема, настинка и т.н. Предполагам преди да ти пуснат клетките, са те разпитали кога си пила лекарства, кога си била болна, стойност на  ТАТ и МАТ, повтарящи се или хронични болести.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: