Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 23:30:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23  (Прочетена 189783 пъти)

skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: януари 09, 2013, 10:32:59 »

Хм, гледам всякакви разни изследвания. Аз вече не знам...Ходя си при един ендокринолог (след смяната на първата) и съм доволна. За ТСХ - всички казват, че за забременяване трябва да е в границата 1-2. Мен от доста време ми е вече в норма ама в тая граница не мога да го закова за 2 поредни месеца. От вече 2 години си пускам ТСХ почти всеки месец (да не кажа всеки) и понякога имам такива драстични разлики от месец в месец, че не е истина (но - като знам какво ни се случи в последните година и половина - нормално).

За хламидията. След 3 месеца антибиотици (щеше да има и четвърти, но както казах - започнах с хомеопатия), нямам никакви промени по антителата. Наложи се да си пусна ДНК тест, за да разбера дали имам АКТИВНА инфекция. След като излезе отрицателен, всички казаха че няма никаква драма да си правим бебе. Сега сме на 2 месеца "волна програма" и ако не станело - ендо-то щял да ми изпише някакви билки...ако и тогава не стане - и аз ще прибегна към "тежката артилерия".

Иначе - да, аз с тия хламиди и ставните проблеми от тях не съм спортувала от половин година (от толкова не съм правила и секс, ама както и да е хаха). Сега съм с незнайно колко килца отгоре, но тия дни започвам пак със спорта полека... защото да си кажем право - ако забременея ще стана 120 кила, което не ме радва като опция (за килцата ги говоря реално, а не просто така).

Иначе - още малко инфо за хламидията. Гинеколожката (и хомеопатката) ми обясни, че по принцип хламидията затруднява забременяването, но проблем би имало ако бременността е извънматочна. Акоси забременеел с хламидия, това което можело да стане било детето ти да се роди по- малко или пък с възпаление на очите (което е един от симптомите на хламидия). Викам си - то това е достатъчно, че да не искам да забременея с хламидия...и тъй момичета.

Ендокринолога предрече, че тая година щяло да стане...да видим Girl_hide Казах му, че ако познае - ще продължа и за второ girl_wink
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: януари 09, 2013, 11:09:49 »

Мило Скайче
аз не съм лекар но ти препоръчвам-цветна снимка.С тая хламидия вероятността от запушени тръби я има.Няма смъсл да се стига до извънматочна за да се разбере запушени ли са тръбите от инфекцията.
Определено има проблем с бременност и хламидия-доколкото съм запозната няма опасност за плода от инфекция освен при раждане,но има опасност от преждевременно раждане.Така че следи си нещата според мен.За билки за щитовидната аз не съм много "За" ама всеки сам решава какво да пробва.На какъв период засичаш щитовидната и употребяваш ли в голямо количесто орехи,ябълки,риба т.е храни съдържащи йод защото те влияят на щитовидната.С какво се лекуваш и взимаш ли селен.А инсулинова тестваха ли те.Хормоните как са-половите.Движението е много важно дано почнеш да спортуваш и диетката също-не е нужно драстични диети и уцелване на точното количество.Аз например зиме и лете съм на различни дози и се изследван на 45 дена или веднъж месечно.Стискам палци тази година да е твоята.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: януари 09, 2013, 12:05:19 »

Хомеопатията и билките помагат при щитовидната, но всичко става много бавно, а не знам дали имаш толкова време от към яйчников резерв.Стреса е ужасно нещо и може да разкаже играта на щитовидната ти жлеза, аз имах период с много динамични стойности точно поради голям стрес.Не казвам, че съм изчистила всичко но от 6 месеца, пу пу щитовидната ми е все с ТСХ около 1.5.

Хламидиите не са за подценяване, една такава инфекция може да води до появяване на хидросалпингс, зависи колко дълго я е имало инфекцията.Течноста е токсична за плода и го убива.Хламидийните инфекции са си доста опасни и не се стига само до такава на очите на плода, напротив пораженията може да са много големи.Има хламидийни инфекции не само по половата система, веднъж четох за тях и ми настръхнаха косите.Моя съвет направи ЦС.

Предполагам спермограма имате, то от там се почва, дори при проблеми при жената.

Аз ти пожелавам успех, от сърце, дано скоро и на теб ти се случи щастието да си майка.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: януари 09, 2013, 12:44:27 »

Гучи - билките няма да са за щитовидната, а за "забременяване". Пия селен, да. Орехи почти не ям. Ябълки обичам, но не прекалявам, а и ги ям само като ми се дояде. Риба хапвам...не всеки ден, но ми се случва по- често.

Иначе аз просто казвам какво са ми казали докторите. Половите са ОК. За инсулинова не са ме тествали, не са ми и казвали че има нужда. Селен пия - да.Мен реално на ендо- ме прати гинеколожката, така че там още от начало обясних защо съм там. После констатираха Хашимотото. Но първата докторка просто не ми хареса и я смених - чак на някое си посещение благоволи да ми каже каква ми е диагнозата, преди това - няма нищо страшно и е такива неща. Сега ходя при един Начев (но не този от Майчин дом, който много го пишат), а при един друг, просто със същото име. Той е по- възрастен и си работи в частен кабинет. Всеки път си ми гледа на ехо и щитовидната и яйчниците.

Сега (макар, че от доста време опитваме, не съм много компетентна) - наскоро ме гледаха с вагинален ехограф и се наложи и колпоскопски преглед. Там казаха, че всичко е ОК (Октомври месец). Аз и тогава си бях с хламидията. Просто от 2 години насам съм всеки месец на доктори.

ТСХ-то го изследвак както казах всеки месец или на месец и половина.

Спермограма правихме още преди време. Тогава всичко беше ОК. Все си мисля, че не е зле сега да направим пак една, обаче моят мъж е тежка гемия...Ще видим сега на двата месеца волна програма и ако не - ще се почват пак другите мерки. Просто ендо- то каза, че засега не му се иска да ме праща по други гинеколози, но ако не - ще ме насочи къде да отида и така pardon
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: януари 09, 2013, 13:18:02 »

Sky, повечето мъже са големи добичета в това отношение.И ние имахме малко проблеми в началот, но му казах, че следващия път го водя него на гинекологичния стол да го разчекнат да види какво е.Общо взето имахме много сериозен разговор и след него пу пу, проблеми не съм имала.

Повторете я, аз като свекърва, в клиника по репродуктивно здраве с Крюгер smile.

За ходенето по доктори, да ти кажа в един момент с моя доктор се чиждах по-често от колкото с майка ми, чак ми беше странно като пропуснех месец без да съм в кабинета, но след като се установи причина и минах всички изследвания, ходенето значително намаля.

Успех!
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: януари 09, 2013, 13:22:04 »

Колоскопията е изследване на състоянието на шийката на матката.
Цветната снимка е за проходимост на маточни тръби.Различни неща са.не пречи да си направиш ЦС да не си докараш други бели на главата.Аз правих не бе ше страшно -неприятно но търпимо.
Билки за забременяване недей пи защото има голяма вероятност да разбуташ половите хормони и да се вкараш в едни филми дето ще се чудиш откъде са ти дошли.
Хашимото много често върви с ИР.Обикновенно ако има наднормено тегло правят изследване и за ИР.
Спермограмата няма смисъл да е толкова начесто-но задължително от клиника по репродуктивна медицина.
Стискам ти силно палци.Тръгнали сте по пътя дано скоро му се види края и ти пожелавам от все сърце да станеш майка.Желая го на теб и всички други момичета в темата.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: януари 09, 2013, 13:28:08 »

Колоскопията е изследване на състоянието на шийката на матката.
Цветната снимка е за проходимост на маточни тръби.Различни неща са.не пречи да си направиш ЦС да не си докараш други бели на главата.Аз правих не бе ше страшно -неприятно но търпимо.
Дааа, това ми е ясно. По скоро не съм наясно какво точно виждат с вагиналният ехограф...За билките - пак казвам - не ги знам какви и за какво точно ще са, за това не коментирам. Аз така или иначе винаги като ми изпишат някакви хапове първо правя консултация И с хомеопатката, че там е сложна...

При мен лошото е, че килцата дойдоха и след като спрях да тренирам активно, а това е типично за повечето спортисти. Просто сега качих още, защото от 6 месеца не съм правила абсолютно нищо, заради ставни проблеми...Сега вече съм по- добре, така че ще започвам :-)
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: януари 09, 2013, 13:30:02 »

Маточни тръби не се виждат при такъв тип прегледи нито при обикновенни.Вариантите за изследане са три-Цветна снимка,лапароскопия,хидротубация.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: януари 09, 2013, 13:37:36 »

С вагиналния се вижда състоянието на матката, яйчниците и фоликулите.Тръбите си остават неразгадаеми.Аз хидротубация НЕ препоръчвам, на мен ми правиха, заключиха две проходими тръби, при ЦС се оказа че едната не е проходима и беше клампирана след лапароскопия.

Направо имам 3 от 3.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: януари 09, 2013, 13:52:04 »

good Благодарско.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: януари 10, 2013, 13:13:37 »

Вале, Скайлаф, сигурна съм че нещата ще се наредят и при вас. моята теория е, че нещата се случват тогава, когато трябва да се случат, разбира се ние правим, каквото можем, за да ги подпомогнем.
За ТСХ да споделя, че никога не съм имала проблеми, излседвала съм се многократно, точно месеца преди да забременея, даже 10 дни преди това ТСХ ми беше 3,6, казаха ми че е хубаво да пия Лтироксин или нещо от този род, защото трябвало да е под 2 за забременяване, аз реших, че няма да пия нищо и че след като ми е в норма хормона по-добре да не се тъпча с лекарства, точно тогава забременях. Пиша това, за да кажа, че не е вярно това, че трябва да е под 2, за да се забременее и пак казвам, че нямам проблем и не съм имала никога със щитовидната жлеза. За ИР, оказа се че имам, само като ме видяха лекарите и ми казаха, че самото повишено телесно тегло, а при мен беше много повишено говори за метаболитен синдром или ИР. Аз взех крути мерки, здраволсовен начин на живот, никакви тестени неща, никакви сладки неща, нищо пържено, ядене по малко 5 пъти на ден, задължително плод и много ходене, за 3 месеца отслабнах 12 килограма, чувствах се много добре, пих един месец метфогама, не знам дали тя помогна или не, по-скоро диетата и отслабването и нещата се случиха. Отне ми доста време 2г. и половина, един спонтанен аборт, добре че не се наложи кюретаж.
 Познато ми е чувството да чакаш, да завиждаш, да искаш, да се питаш ще стане ли, да не смееш да не смееш да мечтаеш, да се страхуваш, че времето напредва и т.н. Чудех се дали да предприемам по-инвазивни мерки като инсеминация или инвитро, или да чакам да станат нещата по естествен начин, мислих си че щом не ми се случва значи може би не трябва да имам деца.
Всеки решава сам какво да предприеме и как да живее, важното е да сме направили информиран избор и да знаем, че сме дали всичко от себе си.
 Наистина ви пожелавам на всички успех от сърце и съм сигурна, че 2013 ще донесе много положителни тестове в тази темичка.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: януари 10, 2013, 17:09:23 »

Момичета аз напускам тази тема.След доста стоене в тези теми.Искам само да ви кажа да не губите надежда и че борбата колкото и трудно накрай има успех.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: януари 11, 2013, 18:01:40 »

Момичета аз напускам тази тема.След доста стоене в тези теми.Искам само да ви кажа да не губите надежда и че борбата колкото и трудно накрай има успех.

Гери, искрено ме развълнува поста ти! give_rose Това значи ли, че можем да те поздравим официално?  blush yahoo
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: януари 12, 2013, 09:35:50 »

Може ама в другите теми ,че тука не е мястото.
Въпреки ,че напускам темата ще се радвам да помагам с каквото мога на момичетата които се борят да имат бебче.СТискам ви силно палци.
Активен
yanitsa86
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #74 -: януари 16, 2013, 16:45:16 »

Здравейте момичета,

Да се включа и аз в тази темичка с надеждата скоро да се преместя в отчетна (както и всички вие)
Аз се готвя за хидротубация за др. седмица, чакам си цикъла днес утре.
Хормони и спермограма в норма.. имам Хистероскопия за отстраняване на полип преди 3 месеца и така smile

Ще ви следя и ще помагам доколкото мога  smile  disappear
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: