Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 17:47:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189711 пъти)
matsinka
Сватбен ГУРУ
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #105 -:
февруари 20, 2013, 10:46:07 »
Наистина Мири е права и отнема време.Ние лично с мъжът ми бяхме на по около 22-23 когато решихме след сватбата да не се пазим и да си имаме деца.Но още след месец -два отидохме да си пуснем изследвания,защото неисках да стане така,че да забременея и да ми излезе някой проблем и после да се чудя какво да правя.А и като видяхме,че всичко ни е ок,някакси вътрешно се успокоихме и разбрахме,че всичко си зависи от нас.Но въпреки това ни отне почти година.Вярно не със съвсем редовни опити и без следене на О. След 2-3 години с мъжът ми ще направим 20 години от както сме заедно и тази една година в която бебеправихме е една от най-хубавите ни и най-романтични
. Като изключим в последните месеци моето притеснение няма ли вече да стане..
Винаги съм си мислила,че за второто хич няма да се вълнувам,а когато стане-тогава, а и много често съм чувала,че веднъж като си родила,после много лесно се забременявало.Ами от май месец не се пазим и ето колко време пак мина.Дори този месец бях сигурна,че сме успели,понеже правихме опити 6-7 поредни дни,преди ,по-време и след О.А предният път(за първата бременност) след година почти опити,в момента в които си купих тест за О и пробвахме на двете чертички и хоп-стана.Явно е и късмет.Като не се сърди човече.Когато ти трябва 1 идват само шестици,а когато ти трябва 6,за да излезеш идва всичко друго,но не и шестица.
_perlichkata
Всичко ще бъде наред!
Активен
valit0
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #106 -:
февруари 20, 2013, 19:18:09 »
_perlichkata успех много се радвам
и ние сега ще почваме с изследванията даже мъничко ме е страх, но няма как.20 год е много време много се радвам за теб желания ти през този месец март на жената всички да са щастливи и с хубави новини
Активен
dixie
Сватбар
«
Отговор #107 -:
февруари 22, 2013, 14:46:49 »
Перличке, честито!!! Лека бременност и най-сладкото бебче, ти пожелавам
Активен
DG
Сватбар
«
Отговор #108 -:
февруари 22, 2013, 18:42:25 »
Честито Перлички
. Лека бременност.
Момичета, и аз да се отчета- всички хормони освен прогестерона са ми в нормата. На мъжо спермограмата и тя е в норма. Джипито вече ни препоръча към фертилната клиника и сега чакам да се свържат с мен
.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #109 -:
февруари 22, 2013, 19:24:31 »
Записвам се и аз в темата, макар че в момента не БЕБЕправим.
През изминалата седмица ми се наложи missed abortion в 8г.с.-ембриона нямаше сърдечна дейност-предположения много, но лекарите директно ми казаха, че няма как да се разбере причината.
И макар да ми беше първа бременност, няма да изчакам втора неуспешна и ще започна с някои изследвания, а и нали е хубаво да се изчака 3-6 месеца, тъкмо време да пусна изследвания.
Като начало ще изследвам щитовидната жлеза, ще пусна изследвания за анти-фосфолипиден синдром този месец и след 1-2 МЦ и прогестерон на 21-22 ден след МЦ; наследствени тромбофилии. Някой преживял същото дали може да ме насочи какво друго трябва да направя. И смятате ли, че трябва след месец-два да направя цветна снимка ?
Активен
valit0
Новак
«
Отговор #110 -:
февруари 22, 2013, 20:23:41 »
DG радвам се, че нещата ти вървят добре макар и бавно но успешно!!
Знам колко зле и аз минах през това, но не разбрах каква е причината, знам как се чувстваш, но незнам какво да кажа и сега и аз ще правя изследвания .аз съм с теб всичко ще се оправи колкото и трудно да изглежда.не мисли постоянно за това недей се разтройва аз така й не успях да спра да се обвинявам защото все се надявам да успея да забременея и вра от емоции. Времето ще мине и следващия път всичко ще е наред
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #111 -:
февруари 22, 2013, 20:25:54 »
Mrs Направи си генетични изследвания точно кариотипите, правят ги в Майчин дом мисля, но не се сещам къде, потърси в нета има мнения.За ЦС няма смисъл към момента, не може в следствие на аборта да ти се запушат тръбите.
Действително толкова ранен аборт лекарите не могат да кажат от какво е.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #112 -:
февруари 22, 2013, 20:35:12 »
аз лично след един мисед аборт не съм правила никакви изледвания,лекарят ми каза че не е необходимо. но по добре си направи,няма да загубиш нищо.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #113 -:
февруари 22, 2013, 20:51:33 »
Лекарката също ми каза, че след един аборт не е нужно да се изследвам, но за себе си предпочитам да съм подготвена и ако има проблем, да го преборя преди да почнем новото БЕБЕправене.
Маги, и тези ще направя, също са ми в списъка с изследвания. Само се чудя дали да правя кариотипитане и Toch-инфекция ?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #114 -:
февруари 22, 2013, 22:37:26 »
Аз лично бих пуснала всичко генетични при мен и мъжа.Имунология не бих правила.Щитовидна, инсулинова и стига толкова.От там нататък е ако имате наистина по-сериозен проблем.Не се вманиачавай.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
февруари 23, 2013, 02:12:24 »
И аз на всяка манджа мерудия,ако мога да съм полезна с инфо.Три месеца преди да забременея с Мария,ми правиха кюртаж,в 6-7г.с спря сърдечна дейност,съответно и развитие.
Гинеколожката ми е специалист по репродуктивна медицина и ми каза да изчакам един цикъл и да действаме,преди трети цикъл да ми се появи бях бременна,така ,че спорд мен няма за какво да се притесняваш,а и аз имам поликистозни яйчници,прогестерон пиех,тестостерона висок и сложи фактор възраст,бях тогава на 35,така,че за твое успокоение Mrs. направи си изследване,но давай го спокойно ,Стискам палци!
Активен
Mrs.™
«
Отговор #116 -:
февруари 23, 2013, 10:54:32 »
Благодаря за насоките
Като начало ще си направя по-важните изследвания и ще престана да чета форуми, от които филмите в главата ми стават все по черни
Запазвам си правото, ако изследванията не са в норма, пак да се допитам до вас
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #117 -:
февруари 24, 2013, 21:03:31 »
Mrs аз ще ти кажа при мен какво се случи.През април 2007 г.се омъжих, бебо е станал веднага тъй като цикъла ми не дойде през май.Голямо щастие и вълнение, но за кратко.В 9-10 гестационна седмица ми се случи и на мен, мисед.Тогава не бях чувала за това нещо.Плачех, страдах, мислех че никога няма да забременея.Почнаха се едни луди изследвания.Листериоза, бруцелоза, токсоплазмоза, хламидий.Всичко ок.Цитонамазката също ок. Казаха ми че е природа, така е трябвало да стане, нещо не е било както трябва.Аборта ми беше на 13 юни 2007г.Казаха ни да се пазим 3 цикъла.Изчакахме 4 цикъла и започнахме опитите.Октомври не ми дойде.Стана от първия месец. Имам си юнак на почти 5 години.Съвета ми е да не се отчайваш, да не си втълпяваш че имаш проблем.Както ми казаха тогава и на мен, проблема не е в забременяването.Щом е станало веднъж пак ще стане.Имай вяра, сигурна съм че всичко ще се нареди и скоро ще видиш двете чертички.
Успех на всички!
«
Последна редакция: февруари 24, 2013, 21:09:09 от sabeva_07
»
Активен
valit0
Новак
«
Отговор #118 -:
февруари 25, 2013, 22:59:26 »
sabeva_07 благодаря за това ,че сподели.Искам да те питам тия изследвания всичките ли са нужни за да разбера дали ми има нещо.и аз приживях същото и почти бях 8–9г. сед.И на мен ми казаха, че нещо не е било както трябва ,но така и не разбрах какво.И сега незнам от кой изследвания да започна защото започнахме с опитите и нищо не става
.. благодаря предварително
Активен
Mrs.™
«
Отговор #119 -:
февруари 26, 2013, 21:29:34 »
От колко време опитвате ? Най-добре е първо да се консултираш с гинеколог/лекар. Може да пробваш с тестове за овулация, т.к. може да пропускате момента (денят).
Понеже тепърва ще се изследвам, моят съвет е на база прочетено в и-нет, споделеното и на първо място след консултация с гинеколога ми- всички са на едно мнение, че е хубаво да се пуснат - кариотипи, тромбофили, анти-фосфолипити. На някои им препоръчват да се изследват за токсоплазма, хламидии, микоплазма. Моят гинеколог ми препоръча да изследвам също така щитовидната жлеза и прогестерон. Но т.к. самите изследвания са скъпи е хубаво да се консултираш първо с лекар. Може да не е нужно да правиш всички изброени.Много жени след 1 аборт не правят нищо и след това имат нормална втора бременност.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...