Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:31:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Преддекемврийска седмичка 26.11 - 02.12.2012
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Преддекемврийска седмичка 26.11 - 02.12.2012 (Прочетена 32590 пъти)
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Re:Преддекемврийска седмичка 26.11 - 02.12.2012
«
Отговор #60 -:
ноември 28, 2012, 09:23:12 »
Амии отчасти изфилософствах...
не е в това въпроса. Трябва да има кой да ти подаде ръка според мен, ама така да ти я подаде, че да ти покаже как да си хващаш рибата сам, не да ти я сервира сготвена. Ясно е, че няма да напусна работа и да чакам на едните детски. Нито пък има нещо лошо част от моите данъци да отиват за някой, който в момента не работи. Ами замислете се всеки един може да е утре този някой.... въпроса е да е временно, а не да се превръща в начин на живот.
Свекърва, ти имаш поглед и над предишното поколоние. Преди 25 години нормално ли беше 13 годишни да раждат?
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #61 -:
ноември 28, 2012, 09:37:36 »
Да, но то става начин на живот защото няма правила и закони...или поне не са за всички и винаги има вратичка... Тук като си изберем депутатите и се получава една такава работа - вместо те да се страхуват от нас, че сме народа и всеки момент могат да полетят, ние се страхуваме от тях, че всеки момент могат да ни наврат главата още по-надълбоко
Ето сега обсъждат да вкарват еврото...какво правим ние? Най-вероятно нищо, защото даже не знаем какво следва от това
Цените ни ще скочат двойно, а заплатите ще си останат същите... Оф, тая тема е много дълга и като се замисля и аз почвам да се изнервям
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #62 -:
ноември 28, 2012, 10:01:48 »
Относно ромите...според мен управяващите умишлено ги държат безграмотни. Все пак те са една маса която има право да гласува! Ако им отнемат правото да гласуват защото са безграмотни, много бързо ще ги вкарат в релсите! Но колкото по неграмотни, толкова по лесно им купуват гласовете.
Относно аптекарката..аз не мога да оправдая майката. Аз лично чета всяка листовка, дори и от витамин Ц. На мен онзи ден една аптекарка ми заяви, че като бременна мога спокойно да си цъкам по 50 гр. концентрат всяка вечер. Така че ако им се доверяваш няма да прокопсаш.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #63 -:
ноември 28, 2012, 10:07:25 »
Ами аз чета рецептата, но определено се е случвало да не прочета листовката...или по-точно да не погледна точно дозирането. Както и да е, аз мисля че всеки трябва да си поема отговорност за действията
То ако е така защо изобщо й е нужно образование...то и аз мога да застана там и да си праскам каквото ми дойде
А...пропуснах...тя във въпросната рецепта е допуснала две грешки доколкото аз разбрах. Където вероятността просто въпросната мома да не е за там става по-голяма. Една е случайност, две повтарящо се действие
Иначе това за гласовете има логика...може пък наистина това да е част от политиката им
«
Последна редакция: ноември 28, 2012, 10:11:57 от casky
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #64 -:
ноември 28, 2012, 10:30:11 »
Съгласявам се с
пънк
, също съм на мнение, че умишлено отношението към ромите е такова - привилегировани и абсолютно неприкосновени. Да не говорим, че според мен, управляващите се опитват да затъпят и нас с цялата тази бюрократщина, идиотия в медиите и какви ли не евтини трикове. Образованието стана пълна пародия, младите са като извадени от фолк клип, да не говорим, че вече българчетата имат говор на ромчета, даже не споменавам правописа
След едно 5-6 поколения не ми се мисли какво ще е нивото на електората, управляващите ще са постигнали целта си.
За обърканата рецепта, съм по-склонна да обвиня майката. Чета всяка рецепта, дори няколко пъти, когато дозата която ми е предписана не съвпада с това, което е в листовката, съм звъняла на личната лекарка.
На мен още не ми е коледно, защото докато мине сватбата ума ми е насочен в друга посока, но наистина е много красиво. Мен украсата в Бургас много ми харесва последните години, тази още не съм я видяла..ето няколко снимки от миналата година
Пожелавам прекрасен и усмихнат ден!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #65 -:
ноември 28, 2012, 10:44:14 »
Рецептите винаги се сверяват, хората грешат случайно или не - и не случайно лекаря изписва дозировката, а аптекаря сверавя. В крайна сметка не лекаря, не аптекаря, а аз или някой близък ще вземем лекарството. Ако не дозирам правилно последствията са си за мен.
Задължително се четат и страничните ефекти преди прием. Длъжни сме да го правим дори от правна гледна точка. Ако пиете лекарство, което води до сънливост, заспите зад волана и причините катастрофа. Не е виновен аптекаря, виновни сте си вие, че не сте си прочели листовката. Незнанието на нещо, не отменя отговорността за последствията.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #66 -:
ноември 28, 2012, 10:52:42 »
Здравейте, философки!
Много мислих дали да се изкажа и аз по темата, защото не обичам да говоря негативно, а и съм много описателна, затова ще опитам по-накратко ...
Аз новини не гледам и не чета! И не защото не се интересувам какво се случва около нас и по света, а защото всичко се е превърнало в една голяма сензация! Никой не може да ме убеди, че никъде у нас и по света не се случват хубави неща или ако се случват, за тях се отделят около 30 секунди - по-важното е на дълго и широко да разкажат за всякакви лошотии и страхотии. Еми извинявайте много, но за мен това си е чиста проба сензация! Всички наострят уши да чуят кой изклал семейството си, заровил ги в двора и после се самоубил и той! И как се чувствате след като прочетете и гледате такива неща? И как после да сме позитивни и усмихнати?! Забелязала съм, че хората са озлобени и стават все по-злобни, особено в големите градове. Какво става? Каква е тая маса? Какво е това стадо?! Всички ли са се зомбирали и са забравили що е то щастие и любов???!!!??? Това си е чиста проба промивка на мозъци! Целенасочено е. Ако всеки спре за малко и се огледа около себе и се замисли "аз какво правя и защо го правя?" и за миг пренебрегне тая злоба, а вместо това се усмихме и поздрави непознат на улицата, обади се на някой, с когото отдавна не поддържа контакт(заради глупост) ... ако всеки го направи? Нима хората се чувстват по-добре, когато направят "мръсно" на някой? Не ги ли завладява злобата още повече по този начин? Защо се зомбираме?
Искам само да подчертая, че когато говоря за всички, нямам наистина предвид абсолютно всички, не искам да засегна никого лично, просто начин на изказ
Накратко и за т.нар. роми ще кажа. Честно казано спрямо тях съм малко крайна(заради случки в миналото) и не ги оправдавам и съжалявам! Но си мисля, че не са виновни те, че са ни хванали цаката и се правят на безграмотни и се множат като въшки! Ние сме тези, които сме им позволили да стигнат до тук. И
пънк
вероятно е права, че това е стратегия на управляващите. И аз искам да питам свекърва - преди 25 години т.нар. роми дали са имали подобно поведение на онеправдани и страдащи? Защото аз си спомням как родителите ми са ми разказвали, че даже ги е било страх да се разхождат свободно в града и си стояли по махалите! Сега всеки си прави каквото си пожелае и каквото му хрумне, защото няма кой и какво да го спре. Просто няма! Съжалявам, харесвам родина България, но държава България за мен няма. Това е грозната истина !!! Ние сами сме си виновни, че избираме такива управляващи(но то отдавна в тези среди няма нормални хора, които наистина да мислят за благото на народа) и те, милите ни упрявляващи ни насаждат този негативизъм съвсем целенасочено. И всичко това се затваря в един омагьосан кръг и ... не ми се иска да казвам, че излизане от него няма, защото аз съм непоправим оптимист(въпреки написаното до тук
) и вярвам, че все някога някой човек ще спре, ще се огледа и ще осъзнае какво става, ще го каже на друг, той на трети ... Искам да вярвам в това, защото вярвам в силата на позитивната енергия и ми се иска да стане като в приказките -
и доброто победило злото и всички заживели щастливи до края на дните си ...
П.С.
Извинявайте, ако съм била прекалено остра и крайна в изказа си, казах ви, много съм описателна
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #67 -:
ноември 28, 2012, 10:58:52 »
Съгласна съм, че трябва да се чете за странични ефект и т.н. все пак трябва да знаем какво пъхаме в устата си. Но пък на мен много пъти ми се е случвало лекаря да изписва по-малка дозировка, от това което пише в листовката. Затова може би съм си и изградила навик да се съобразявам с рецептата му. След като е изписал по-малко значи е имал нещо предвид.
В случая, че и майката има вина е така, но пък за мен главната е на фармацевта...мое мнение
Както споменах съм работила с клиенти. Знаете ли колко пъти са разписвали нещо без да го прочетат? И после какво става, ако има недоволни? Вината не е в него, че не е прочел, а в нас, че не сме обяснила както трябва. И когато отиде в защита на потребителя ще се обясняваме един месец и ние ще се виновни в края. Защо, защото той не си е прочел договора? По същата логика...
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #68 -:
ноември 28, 2012, 11:05:26 »
Цитат на: m0onlight в ноември 28, 2012, 10:52:42
Здравейте, философки!
Всички ли са се зомбирали и са забравили що е то щастие и любов???!!!??? Това си е чиста проба промивка на мозъци! Целенасочено е. Ако всеки спре за малко и се огледа около себе и се замисли "аз какво правя и защо го правя?" и за миг пренебрегне тая злоба, а вместо това се усмихме и поздрави непознат на улицата, обади се на някой, с когото отдавна не поддържа контакт(заради глупост) ... ако всеки го направи?
От всичко това най- ми хареса
Абсолютно съм за
Дето се вика, каквото си посееш, такова ще жънеш
Цялата промяна почва вътре в самите нас. Няма как да искаме нещо от който и да е като самите ние не сме направили нещо в положителна насока и за промяна...мое мнение
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #69 -:
ноември 28, 2012, 11:30:53 »
Добро утро на всички
(даже според правилата на доброто английско възпитание, още е утро
).
m0onlight
, съгласна съм напълно с теб за негативизма в българската нация. Това е едно от нещата, които най-много ми тежат и все по-често ме карат да се замислям дали искам да съм част от нея. Не знам каква е причината, ала не мисля, че се дължи на бедност или тежък живот.
По отношение на ромите...Само допреди няколко дни имах колебания в начина си на мислене спрямо тях. Била съм категорична, че заслужават шанс за развитие. Дори в ученическите си години съм била част от организация, която се опитваше поне за децата им да направи нещо. Най-малкото да ги образова. Преди няколко дни, обаче, имах следната ситуация. Срещнах майка ромка с две дечица на спирката. Едното дете беше на 3 годинки и се опитах да си говоря с него (само дойде при мен). Първо впечатление - неспособност за нормално общуване (при очевидно адекватно психически дете) и поведение на дива животинка. И най-страшното - погледа на такава. Тогава си спомних, че този поглед съм го виждала и при други деца от същия етнос. В този момент осъзнах, че никакво възпитание няма да направи такива деца истински интелигентни хора, защото им липсва вродена природна интелигентност. Естествено подобно нещо съм виждала и при деца от други етноси, ала в много по-малка степен. Имам много силни съмнения, че извеждането им от средата, в която се отглеждат, би повлияло драстично. Разбира се, сред ромите има много интелигентни, мили, успели в живота и работливи хора. Но на този етап не виждам вариант да станат повече такива.
От друга страна работа в България се намира изключително трудно. Дори и при наличие на желание от страна на ромите, в момента едва ли е възможно да се осигури.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
«
Отговор #70 -:
ноември 28, 2012, 11:44:33 »
michelle
, радвам се, че се включваш и ти по темата
Искам само още нещо да добавя - призив, апел ...
Млади хора, не напускайте България! Да, положението е тежко, но ако все повече млади, интелигенти, работоспособни хора изявяват талантите си и работят и живеят извън пределите на родината ни, все по-тежко ще става положението в България. И ако тази тенденция продължи, тук ще останат предимно размножилите се въшки и държавата ще трябва да я прекръстим от "България" на "Мангалия"! Да, в чужбината ще ви предложат повече сигурност и стабилност за развитие и спокоен живот, но, моля ви, не продължавайте тази трайна тенденция на имиграция !!!
Активен
m0onlight
Баш Майстор
«
Отговор #71 -:
ноември 28, 2012, 11:47:22 »
Съжалявам за третия пост, но исках да отделя негативните си изказвания от позитивните
Затова в този пост искам да ви покажа Коледна Варна
/не знам каква ще е украсата тази година, показвам ви досегашната/
:
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #72 -:
ноември 28, 2012, 11:59:28 »
Красота
Муунче и аз съм ЗА това да останем тук, за да се борим за бъдещето си...и то не за мен, а за детето ми и бъдещите ми внуци живот и здраве. Но пък съм склонна да се тръгна
Ако още дълго ми се слага крак, на всяка крачка, която направя не мисля, че ще трая вечно
За годините ми съм се нагледала на доста и съм се сблъсквала с доста и понякога сама се чудя от къде още имам желание да се боря за каквото и да било тук. Също съм оптимист и с цялото си сърце се надявам нещата да тръгнат към по-добро. Както казах съм решила и да направя това, което зависи от мен, за нещата в които вярва, но пък ако усилията ми отидат на вятъра...не знам
Активен
miauka
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #73 -:
ноември 28, 2012, 12:10:06 »
Задравейте!Виждам,че ви е много коледно
Аз нямам търпение да стане 1-ви да сложим елхата и украсата в къщи!!!
Мун
,ех Варна
Какво нещо е родния град където и да идеш той си остава винаги най-любим!
Ето и снимка на коледен Благоевград мисля,че е от миналата година.
Ето и една снимка на коледна Виена в която направо се влюбих:
Приятен и усмихнат ден на всички
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #74 -:
ноември 28, 2012, 12:13:13 »
Миаука, как те разбирам
Аз като планинско чедо все се озъртам и ми липсва планината като съм по морето. При теб сигурно е точно обратното... Благоевград е приятно място, по-топло е от София, а е и близко до планината.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...