Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 19, 2024, 04:57:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 152919 пъти)
Radiant
Сватбар
Публикации: 233
Re:РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #375 -:
март 13, 2013, 13:13:25 »
Благодаря и на двете за отговорите! Значи може би Септември 2013та ще е добре за Май/Юни 2014та.
П.С. adi4ko, твоята разбивка от преди няколко поста за ресторанти и впечатления съм си я запаметила в графа полезна информация
П.С. 2 adi4ko, а в каква последователност си избрала да са събитията щом всичко ти е в 1 ден (и на мен ми се струва, че така би било най-удачно, но това е мнението на човек, който не се е сблъскал още с никаква реална подготовка!)
Активен
videoto
Ентусиаст
Публикации: 56
«
Отговор #376 -:
март 13, 2013, 13:13:37 »
едва ли е имало значение кои къде работи -просто отчете ,че това все пак е организация част от Столична община респективно се води отчетност и се създават счетоводни документи съгласно българското законодателство .Едва ли някои трябва да си мисли ,че платените суми могат да се укрият /тоест да се говори за черно счетоводство /.Тарифите /таксите/и цените все пак ги има оповестени -те се определят заедно с бюджета на съответната община за всяка една година .
Виж за църковен брак, видеозаснемане,фотозаснемане, диджей мога да очаквам както си е обичайно никои нищо да не издаде и да се погазят законите тотално .....
Активен
Radiant
Сватбар
Публикации: 233
«
Отговор #377 -:
март 13, 2013, 13:15:00 »
ani_ogbg, е какво излиза - първо си много рано, после си закъснял
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #378 -:
март 13, 2013, 13:42:19 »
Да... Беше много неприятно, защото накрая резервирахме ресторант просто, за да имаме и не ни харесваше, но за щастие след това го сменихме
Всяко зло за добро, както се казва.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #379 -:
март 13, 2013, 14:11:30 »
Videoto,
не беше точно така - първоначално ми издадоха общ касов бон на стойност 158 лв. без разбивка какво се включва в цената, в бележката просто пишеше "обща стойност 158 лв.". Аз започнах да питам какво се включва и защо е токлова много, лелката започна да мрънка насреща ми и почти ме беше пратила да си ходя. След като казах къде работя и че желая подробно да пише точно какво се включва в цената, ми издадоха фактура с всичко подробно описано (а и видимо се притесни). Ако не си бях искала, нямаше да ми дадат. Далеч съм от мисълта, че са искали да укриват данъци, просто ги мързеше да си свършат работата.
Radiant
, радвам се, че съм полезна, поне за тези няколко ресторанта
Аз точно така си избрах в кои ресторанти да питам и да ходя, след като изчетох темите от към 7-ма част до тази. Ами ние сме си ги нагласили така, че да стигне времето за всичко. Решихме чисто като местоположения църквата да е първа - Св. Неделя, в 16.00 ч. Тъй като от сватбата на брат ми знам, че те бяха по същия начин и закъсняха за ритуалната, понеже ритуалът е по-дълъг от гражданския, около 1 час е ( а и включвам снимки и пускане на бели гълъби
), направихме ритуалната Красно село в 17.20 ч. Там ритуалът е около 20-30 мин (така казаха от обредния дом). Със снимки и поздравления до 18-18.15 ч. Ресторантът е в кв. Витоша. Там имаме уелкъм дринк от 18.30-19.00 ч. в градината и от 19.00ч. е същинската част в ресторанта.
Надявам се да не съм много
и сори за многословието, ама съм си бърборива
«
Последна редакция: март 13, 2013, 14:34:43 от adi4ko
»
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #380 -:
март 13, 2013, 20:12:47 »
Цитат на: ani_ogbg в март 13, 2013, 13:11:03
Съгласна съм с
adi4ko
, защото нашият случай бе точно същият. Ние тръгнахме по ресторантите от септември 2012 и ни казаха да отидем в началото на януари за новите куверти. Когато го направихме се оказа, че тези ресторанти, които са ни харесвали вече са заети за нашата дата и беше голям тормоз, докато си намерим ресторант... Така че го имай предвид
Ето този проблем ме беше изкарал извън равновесие и до ден днешен се ядосвам като се сетя на какви глупости се наслушахме. Ние се сгодихме на 27 май 2012, когато вече бяхме планирали отпуските си за август в България. Решихме, че ще е идеално и тъкмо ще се спрем на място къде да се проведе сватбата ни през юни 2013. Е, да, но се оказа че над 90% от уж сериозните заведения в страната работят на принципа "ОООООО, ние не знаем дали ще сме в бизнеса след една година." Дори на едно от тях имаха наглостта да ми заявят, че не могат да се ангажират с дата след 10 месеца, тъй като може годеникът ми да ме зареже дотогава?? Да не говорим пък какви погледи и коментари отнесохме на тема подписване на договор и т.н. Лично аз отчитам, че в този аспект трябва да има промяна на бизнес културата и дано да е скоро!
В крайна сметка, всичко се нареди с помощта на много добра сватбена организаторка, която успя да постигне нашите изисквания за ранна резервация и договор дори в една система, в която това се приема още за нечувано едва ли не. Моят съвет е дори без организатор, да отстоявате интересите си като клиенти. Ако определен ресторант "не може нищо да ви гарантира" за един период от време който е под година, значи може да съдите до каква степен изобщо може да се разчита. Уточнявам, не става дума за конкретни цени (макар че и те могат да се заковат на някакви параметри), а за най елементарнот - да, правим сватби; да, това и това са ни опциите в момента; да, ще ви запазим тази дата и такива ще бъдат основните условия.
«
Последна редакция: март 13, 2013, 20:17:35 от helena31
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #381 -:
март 13, 2013, 23:57:59 »
:offtopic:Ти пък, откри минералната вода. При 90% от ресторантьорите и хотелиерит в БГ най важната дума е далавера. Как да ти дадат нормален отговор за нещо след година, като :
1. Не се знае дали ще има далавера тогава
2.Не се знае дали тях ще ги има изобщо тогава.
Аз от Януали 2013 организирам семинар в хотел на морето и им осигурявам 200 човека за 3 дни ( което не е малко) и те до средата на март не могат да ми отговорят дали ще отворят в края на Април ( при положение , че отварят и без мен на 1 май), пък ти
.Така, че уважаваите останалите 10% ( защото и тук монетата има 2 странии както ресторантите, така и много от вас са също толкова несериозни), а тези просто подминете.
Активен
artemida777
Професор
«
Отговор #382 -:
март 14, 2013, 01:18:52 »
Radiant, и ние планираме сватбата ни да е юни 2014. Решили сме да започнем да разглеждаме октомври-ноември, но сега се замислих, че може да е късно. А всички казват, че било много рано. Току-що започнахме с организацията, а вече всякакви знайни и незнайни роднини се включват с тъпи съвети
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #383 -:
март 14, 2013, 02:09:27 »
абе хора,на никой няма да позволявате да ви се меси! "старците" както казва моя мъж са си изживели своите моменти.никой няма право да ви дава акъл.
ето нещо за което в последствие се сетих-ние както вече за хиляден път казвам ще сме 15 човека.обясних на всеки какво ще е менюто и слава богу нямаше забележки.мисля че е редно да се допитате единствено за това до гостите ви-евентуални алергии към храни,вегетарианци,вегани и гевезета като мен които ядат само риба и свинско.според мен е редно ако някой ви каже че не яде пилешко да се съобразите,това все пак е равностойно на това да дадете месо на вегетарианец.друг е въпроса с алергиите-там е особено опасно,трябва много да се внимава.
дано съм била полезна.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #384 -:
март 14, 2013, 02:43:06 »
Да, на запад менюто се обявява заедно с поканите за сватбата, точно за да няма такива недоразумения.
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #385 -:
март 14, 2013, 04:04:48 »
Ние сме дали форма на нашия сайт за потвърждение на която има въпрос дали са вегетарианци и цяло поле бележки за хранителни алергии или други важни неща.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #386 -:
март 14, 2013, 09:38:39 »
ние освен, че не сме се спряли на ресторант все още, ни заливат непрекъснато с въпроса а датата кога ще е? коетомен лично почва да ме изнервя. не стига че им съобщаваш, че края на юни или началото на юли ще е събитието ти задават един и същи въпрос милион пъти. отделно любимия сутинта ми сервира, че май според него било по-добре хем съботна хем дневна сватба, като все още симисли, че дневна означава, че влизаш в ресторант в 14 часа! лекинко почвам да се изнервям!
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #387 -:
март 14, 2013, 09:47:54 »
Цитат на: shantall в март 14, 2013, 09:38:39
ние освен, че не сме се спряли на ресторант все още, ни заливат непрекъснато с въпроса а датата кога ще е? коетомен лично почва да ме изнервя. не стига че им съобщаваш, че края на юни или началото на юли ще е събитието ти задават един и същи въпрос милион пъти. отделно любимия сутинта ми сервира, че май според него било по-добре хем съботна хем дневна сватба, като все още симисли, че дневна означава, че влизаш в ресторант в 14 часа! лекинко почвам да се изнервям!
Лятото посред обяд направо ще се сварите, ако е дневна сватбата
Ние по-тази причина направихме ритуала в 18:30ч, да няма много потене.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #388 -:
март 14, 2013, 09:50:57 »
и аз това се опитвам да обясня, както се гласиме за юли месец има огромна верочтност да е жега
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #389 -:
март 14, 2013, 11:04:18 »
нашата е дневна и е юли и прогнозите са за около 40 градуса.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...