Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:54:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 35 36 [37] 38 39 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 202994 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #540 -: юли 04, 2013, 14:31:32 »

Има и такива, Рени smile Ели пък нямаше толкова затруднения с отучването от памперса преди година...Деца всякакви. Ще стискам зъби някак...
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #541 -: юли 04, 2013, 16:42:11 »

Като чета за Ели и за биберона знам какво ще е при нас и ужасно много ви съчувствам.

Аз искам нещата да станат без стрес за Сиана, затова все още изчаквам.

Пробвах на два пъти да срежа биберона, казвам, че се е счупил, но се започваше страшен рев, при който просто се принуждавах да ходя да го "поправя", винаги имах резервен биберон, защото се знам каква съм, не мога да я слушам да реве и това е. Е, когато се инати за нещо я оставям да си се нареве, ама с биберона е друго, там реве направо трагично.....

Дано при Ели следващите вечери да е по-добре положението, за да ти бъде и на теб по-лесно, ще стискаме палци.

Аз също ужким съм решила като и излязат всички зъби, ама на нея последните 4 кътника не си и помислят още да пробиват.... даже ще ходя на консултация със заболекар, да видим какво ще кажат те, че ми е много странно? Аз си мислех, че до 2.5 г. трябва всички зъбчета да са пробили, а при нас нещо не се получава така?!? crazy

Та така, при нас отучаването от залъгалката се отлага засега, все ми се иска да стане по по-естествен начин....
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #542 -: юли 04, 2013, 19:38:45 »

Бени, аз знам че до третата годинка би трябвало да излязат всички зъбки, така че има време! Но иди на зъболекар за собствено успокоение good

За естественото отучване - подкрепям те напълно. За съжаление, не мисля, че при нас Ели ще го зареже сама. Просто вече е само навик, а не нужда.

Днес следобед е спала добре, без биба, без да я иска и без да плаче. Е, баба й й е прочела няколко приказки, тоест отнело е доста повече време, но това да е! С времето и това ще се нормализира, предполагам.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #543 -: юли 06, 2013, 20:29:06 »

Прочетох за проблемите с бибероните и да споделя при нас как беше...ние не ползвахме биберони, но аз бях заместителя и отучването беше още по-трудно, защото все едно и отказвах ласка. една майка ме посъветва да се намажа с лак за бебета (продават го в аптеките и е лютиво-горчив ) и е точно за отучване. и така, намазах се, казах и, че "нанито" е акано, горчи  - тя беше на 1г и 10м и точно за 3 дена приключихме. тя самата не искаше, защото и горчеше. после този лак го дадох за едно момиченце, което на 3.5г. още си смучеше пръста. и при тях за 10 дена, без драми приключиха. по този начин, те сами се отказват и е някак по-лесно.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #544 -: юли 06, 2013, 21:36:02 »

Да, чувала съм за този лак good
Вече спокойно мога да кажа, че трудното мина yahoo Само първата нощ, де факто, беше ужасна. Още на следващия следобеден сън вече не е споменавала за бибата, макар че е заспала по-бавно. После следващите 2 нощи не сме имали драми, нито сълза. Даже не говори за нея smile Ако се присети, то е сякаш за да убеди себе си, обяснявайки, че "едно мааалко бебенце паче за биба, за да спинка" smile И дотам. Е, все още отнема повече от обикновено самото заспиване, но вероятно си иска време. Като цяло вече се доближава до старите си часове на заспиване - и нощем, и следобед, така че има надежда.
Така че, приключихме и с това. Благодаря ви, че се включвахте, много сте мили give_rose
Активен
malia
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #545 -: юли 07, 2013, 19:44:17 »

Здравейте имам едно въпросче. От два дена давам на Марти цяла доза каша както си го пище на кутията на Слънчо и след нея не давам мляко, но вчера след 2 часа беше гладен,а днес след един час.Предната седмица му давах половин доза и 100 мл. мляко и си го наяждаше,но сега явно не го засища.На вас случвало ли ви се е кашата да не засити детето. 
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #546 -: юли 08, 2013, 00:19:09 »

Ако детето е по-лакомо може и да не го засити, защото не му стига. При нас беше по същия начин. Каша+мляко - ОК. Само доза каша след час гладен и сърдит. Мисля, че детето най-добре ще ти покаже какво иска. Можеш да му предложиш малко мляко или вода след като е изял кашата, ако ги вземе с охота, значи не се е нахранил.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #547 -: юли 11, 2013, 01:01:08 »

Някой има ли проблем като нас с гризането на ноктите?Мислех,че може да премине от самосебе си,но вече от 2-3 месеца постоянно си ги гризе и то стига и до средата на нокътната плочка.Говорим,обясняваме, обещава и пак  pardon
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #548 -: юли 11, 2013, 06:26:57 »

Мацинка, защо не опитате именно с този горчив лак? Нямам идея дали ще помогне, но не пречи да пробвате good
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #549 -: юли 11, 2013, 10:12:04 »

За гризането на ноктите съм чувала няколко хитри трика.
За майките на момичета спокойно могат да кажат, че няма да им правят маникюр. Естествено, ако децата спрат с гризането е добре да се спази обещанието - не просто да се изрежат с ножичка, а майките да се позанимават малко повече с пилене, мазане с крем, евентуално лакиране... Тук естествено зависи и от майката в какво състояние държи нейните нокти - въпрос на личен пример!
За майките на момчета е малко по-сложно  pardon
Може нещо от типа на - Ако си гризеш ноктите, ще ти слагам горчив лак, а хората ще те мислят за момиче. Чувала съм и версии как от корема ще поникнат нокти. Доста са крайни вариантите, но може и да подействат  blush
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #550 -: юли 11, 2013, 13:58:00 »

sunray ,веднага щом го видях да си гризе ноктите,още първата седмица купих такъв лак-гел за нокти.Страшно много горчи и сигурно въпреки миене и къпане издържа по 2-3 дни.Но на него не му пречи,слагаме лака и след 5 мин си ги гризре и го питам "горчи ли?" и той "да".Но пак си ги гризе и дори той ми носи лака да му го сложа  shok
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #551 -: юли 11, 2013, 14:09:49 »

Ако има възможност, обърнете се към специалист. Вероятно трябва индивидуален подход. Кога си гризе ноктите, когато е неспокоен ли или винаги, когато му са свободни ръцете? Имала съм проблем с пипане на пилето. Гледах винаги да има нещо в ръцете - пръчка, по- голяма играчка и полека - лека се отучи. Много неприятни навици, иска се търпение...
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #552 -: юли 11, 2013, 14:25:54 »

Ако има възможност, обърнете се към специалист. Вероятно трябва индивидуален подход.
И аз си го мислех.На много места пише,но какъв?Детски психолог ли?
Аз не съм имала такъв проблем като малка,но сестра ми да.До скоро (25г е вече) си гризеше ноктите и сега само ноктопластика и помогна да позабрави навика.
Кога си гризе ноктите, когато е неспокоен ли или винаги, когато му са свободни ръцете?
-сега заради заболяването на мъжът ми не е при мен и не мога да кажа. Но допреди 2-3 седмици,постоянно.Но най-вече ако му кажем да не го прави ,съгласява се и моментално си лапва ръцете.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #553 -: юли 11, 2013, 14:41:34 »

Да, кьм детски психолог. Ако имате педиатьр, може пьрво да говорите с него и той ще ви насочи.

Най-вероятно е на нервна почва, защото децата имат много фино усещане за всичко, което се случва около тях.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #554 -: юли 11, 2013, 14:57:04 »

Виж и тази статия, може да намериш нещо, което не си опитвала или което трябва да си изясниш, преди да идеш на детски психолог. Само не се шашкай, всичко ще си дойде на място. good heart
http://kenguru.bg/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82/1/MlW-gRWPINSfMZKrI1KzcNWrcdOjMhOfMhKvYZe7gRK-UdOLU9OHUlKLgdaPMZWrI1SHgti3cpmjYN
Активен
Страници: 1 ... 35 36 [37] 38 39 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: