Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:37:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 202978 пъти)

lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: септември 11, 2012, 15:01:11 »

fibi, ако си на адаптирано мляко, мога да споделя това, което направи моя близка приятелка със същия проблем като твоя. Веднага си смени млякото по препоръка на педиатъра, затова се консултирай с вашия и ако няма проблем, можеш да потърсиш ето това мляко:
http://slonbalonbg.com/prima-ar-400..html
Моята позната е супер доволна, даже освен трудното изхождане това мляко е оправило и повръщането (при нея май беше бебето с рефлукс). Лекарката и го е препоръчала, защото съдържа естествени пробиотици и някаква гума (забравих точно каква), които много помагали на тези две неща.
И другото, което тя ми сподели и което и помагало, преди да смени млякото- пъхала в дупето бебешкия термометър, намазан с малко вазелинче и малката веднага се изхождала и то само малка част от термометъра. За това последното не мога да коментирам, защото не съм се сблъсквала и не знам удачно ли е, но на нея и е помогнало  crazy
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: септември 11, 2012, 15:48:52 »

фиби, и аз мисля, че трябва да смените АМ-а в такъв случай. А относно термометъра, доколкото съм чела, не е много удачно да се прави, въпреки че го препоръчват някои педиатъри, но само за единични случаи. Термометър (неправилното използване може да доведе до нараняване, а редовната употреба може да направи бебето зависимо и да не може да се изхожда без стимулация с термометъра)
Ето една много подробна и добра статия относно изакването при бебетата и какво да се прави:
http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #47 -: септември 11, 2012, 16:39:43 »

Мерси за помоща lawyer , тук не съм виждала това мляко, чие производство е. Моята също повръща по малко след ядене, даже и 2 часа след като е яла.

Тя Изабел фактически само веднъж не беше акала за 2 дни, 3 пъти и мерих температурата, но не помогна, та и слагах свещички. От консултацията казаха ако се спече пак да и слагам свещи, за храната не казаха да сменям

незнам какво да правя, хич не искам пак да стигаме до свещите, беше голям зор докато се изходи и сега като я гледам какво и е сухо акито и ме гони параноята

Да знам го това за термометъра Princess, аз не го ползвам често, освен ако трябва да и измеря температурата, ако ми се стори топличка, а след ваксинацияте го ползвах няколко пъти (3-4)

Гледах в магазина че тук има "Фризо" май се казваше, някой дали има мнение за него
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: септември 11, 2012, 16:54:55 »

Пфф, честно да ти кажа нямам идея чие производство е  crazy Аз понеже кърмя и хич не съм в час с тези адаптирани млека, но съм чувала от майки около мен, които ползват, че като сменят млякото и се оправят нещата.
Другият вариант е, ако решиш да го ползваш, а го няма при вас, да поръчаш от БГ да ти го пратят.
Между другото и моята връща храна, но пък и яде много лакомо и хич не го отчитам като проблем, понеже и наддава на кг нормално... даже си мисля, че когато е в по-голямо количество е предизвикано от чайчетата против колики, които давам и от капките, защото обикновено след тях се получава. Снощи, например, дадох чай от анасон, след 40 мин. яде и последва такова повръщане, че нямам думи sad Затова и реших да и спра всички видове капки, чайчета и когато отминат коликите, тогава, тя така или иначе ги ненавижда и с триста зора и ги давам. Дано сега се облекчи малко състоянието!
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #49 -: септември 11, 2012, 17:03:07 »

Цитат
Нормално е при изхождане бебето да се напъва, лицето му да почервенява и да приплаква на моменти. Това не означава, че то се „мъчи” при изхождането или че има запек
това е извадка от линка който ми даде Принцес, точно това прави Изабел и май ще се окаже нормално, само за консистенцията на акото не разбрах

нащо не е кашещо както беше преди, от 2 дена много пръцка и видимо е по сухо, но не топчещо и твърдо

аз колелото вече го правя, ще пробвам с преварената водичка след ядене

накрая на месеца си пътуваме за Бг така че ще мога да си го набавя млякото, но за съжаление тревогата ми е сега

аз някаде четох че е нормалкно да повръщат стига да не го правят като фонтан и често, моята веднъж повърна като фонтан и много се бях изплашила, но повече не го е правила
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: септември 11, 2012, 21:01:48 »

Да, и мен педиатърката ме предупреди, че не трябва повръщането да е на фонтан. На мен снощи ми се случи и освен, че беше по този начин, беше в голямо количество и два пъти в интервал от 15 мин. Имам чувството, че беше от чая от анасон, който и дадохме половин час преди ядене  crazy Преди време бях давала чай от копър, пак за колики и се получи същото нещо, а като го спрях и се оправи.
От снощи съм и спряла всички видове капки против колики (ползвах прословутите Инфакол и едни хомеопатични Ентерокинд) и чайчета и днес си е ок. Нито колики, нито връщане на храна. Май ще се окаже вярно, че капките са ала бала  nea
Между другото и моята ака по този начин, напъва доста звучно, даже ми е смешно понякога, защото свива устни и пъшка и вика като голям човек, хахах. Не съм си и помисляла, че се мъчи. Явно наистина е нормално smile
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: септември 12, 2012, 10:03:10 »

Никола е на 2 г и 3 м почти. Когато ака , се напъва , пъшка , зачервява му се леко личицето, по-силно около очите , а те се и насълзяват. Всеки път държи да ми каже "Маамоо ааакаам" с един измъчен глас  tease Изглежда все едно много се мъчи детето, и си мисля , че има запек или е твърдо акото. А като стане от гърнето и виждам, че всъщност си е нормално, към по-рядко . Така, че това с напъването , не мисля , че е критерий за трудно изхождане , запек или нещо такова  Wink
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #52 -: септември 12, 2012, 10:40:41 »

с тези капки и аз дигнах ръце   lawyer , просто трябва да ги израстат коликите, като я заболи я обръщай на дланта си по коремче, ще я облекчи веднага, има снимка в темата ми, погледни ако искаш.

leni_beni незнам защо имам това чувство, но мисля че наистина имам проблем.

Изабел се събуди с огромна усмивка сутринта и готова за игра и познайте защо, снощи в 21:00 препълни памперса с аки
имам чувството че тези 2 дни се напъваше да изкара "тапата" и снощи успя да се изходи.

По принцип е игрива, много игрива и лакома, а последните дни видимо намали яденето, щом започнах да си записвам кога и по колко яде, а вчера беше ленива и не и се играеше.
издаваше жални звуци и пръцкаше звучно

Също което ми направи впечатление, като се замислих наистина може да е от млякото. Давам вит.Д на Изабел  (тук се дават до 4-ри год.), но по някой път забравям и точно по това време се появява запека, когато забравям да и дам капките.
Те са като олио и мен ме караха да ги пия, но аз пих само веднъж

Както и да е: прочетох много добри отзиви за Лактана Био, тъй като тук малко трудно да се намери, мъжо изпрати директно имейл на производителя и ще поръчваме от германия, плащаме си разноските разбира се по пратката, но няма как, само се надявам малката да го хареса

имам друг въпрос, Вие давате ли вит.Д на децата Ви
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: септември 12, 2012, 11:46:54 »

За вит. Д ми казаха аз да приемам и по този начин отива към нея чрез кърмата. Иначе когато е слънчево я изкарвам директно на слънчице за малко. Казват че 15-20 минути стигат да приеме достатъчно количество вит. Д.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #54 -: септември 12, 2012, 12:06:12 »

аз също мислех че слънцето е достатъчно, но от консултацията ми казаха да продължавам да ги давам, независимо дали пече.
Естествено мен сега ме човърка, че все ги забравям

а майка ме успокоява, че ние като не сме пили витамини като бебета да не би да сме със слаби кости. Всъщност аз никога не съм си чупила нищо, а бях палаво дете, не минавах без рана, върху старата рана, новата
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: септември 12, 2012, 12:30:58 »

Фиби не се тревожи за витамин Д-то .. по-миналата година в България го нямаше никакъв, не помня точно причината, но нямаше нито наше производство, нито внос и доста зимни бебета изкараха първите си месеци без добавката, ама като ги гледам тия около мен - нииищо им няма .. тъй че не се коси good
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: септември 12, 2012, 12:57:59 »

fibi,когато малката беше бебенце имахме същия проблем,беше на Нан и трудно се изхождаше,по препоръка на педиатърката смених млякото точно с Лактана,хубаво е и се нормализира акането,след време минахме на Нутрилон,също без проблеми. smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #57 -: септември 12, 2012, 13:23:19 »

ние сме на Нутрилон, аз хем се притеснявам, хем ми се иска да пробвам с Лактана.

Четох че много майки периодично сменят млеката ако не са доволни, но не мисля че е удачно да се експериментира с коремчето на малко бебе и е много трудно да се вземе решение.
искам като реша че ще е това мляко и ако и понася разбира се, ще си остана на него, не ми пречи че ще трябва да го поръчвам само да стига навреме за да не оставам без мляко.

Тази Лактана звучи много хубаво и е голям плюс че много майки го одобряват и помагал
още не са ми отговорили на имейла, а го пратихме снощи
проверявам през 5мин. от цялата бременност така и не се научих да съм търпелива
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: септември 12, 2012, 13:37:32 »

Стига да стане с Лактаната,мисля че е по-добрия избор на мляко,но ти си знаеш.  smile
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: септември 12, 2012, 13:38:52 »

Фиби не се тревожи за витамин Д-то .. по-миналата година в България го нямаше никакъв, не помня точно причината, но нямаше нито наше производство, нито внос и доста зимни бебета изкараха първите си месеци без добавката, ама като ги гледам тия около мен - нииищо им няма .. тъй че не се коси good
Да , това беше преди 2 години. Откриха , че гумената част на капкомера на  Вигантола (масово изписвания тогава) взаимодействала нещо си с не знам си какво и го изтеглиха от мрежата. По-малко известния Деавид бързо се изчерпа от аптеките.
Никола е роден юни, ортопеда ми каза да започвам да го давам към края на септември, началото на октомври. Започнах аз и точно 3-4 дни след това стана това с Вигантола. И нищо не давах smile Ортопеда ми каза, че щом излизаме на вън, дори и да е в количката и под чадър, той пак приема вит Д. Отделно приема и от кърмата, така че не се притеснявах. Аз и нямах много желание да давам де  smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: