Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 18, 2024, 09:18:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 228514 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #240 -: декември 01, 2015, 20:16:03 »

Тирамису се прави супер лесно. о де факто си е бисквитена торта  pardon Аз го правя по рецепта на свекьрвата 5:5:5 (л. захар, жьлтька, маскарпоне)
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: декември 03, 2015, 08:40:26 »

Тирамису се прави супер лесно. о де факто си е бисквитена торта  pardon Аз го правя по рецепта на свекьрвата 5:5:5 (л. захар, жьлтька, маскарпоне)

Дай по-подробно за непросветените де  blush
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #242 -: декември 03, 2015, 09:06:52 »

Тони, аз също имам рецепта за тирамису, италианска, от леля ми, ако искаш мога да се разровя къде беше smile Но по спомен е нещо като на Ина за пропорциите smile Това за оригиналното, иначе тя (леля ми) понякога го разнообразява с малко ягодки или банани между бишкотите, но това са вариации, аз съм фен на оригиналното  blum
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: декември 03, 2015, 09:12:59 »

И аз на оригиналното.. Искам да знам в какъв алкохол, който има в магазините тук, напоявате бишкотите?
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: декември 03, 2015, 12:44:16 »

Аз сложих в кафето 2-3 лъжици уиски. Не стана лошо, но с повече щеше да се усеща много!
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #245 -: декември 03, 2015, 13:08:21 »

Аз го правя само с кафе (по рецептата), но с ром според мен също ще е ОК  good
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: декември 03, 2015, 13:37:09 »

Майка ми прави много хубаво тирамису. Ако не се лъжа слагаше съвсем малко есенция от нещо и бисквитите ги топи в кафе.  Torte
Активен
vondito
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 18



« Отговор #247 -: декември 10, 2015, 13:00:46 »

Здравейте! Някой да ми препоръча изпитана рецепта за огретен? Заливката дали ще стане добре с прясно мляко, яйце и малко брашно?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: декември 11, 2015, 08:49:01 »

Аз правя огретен по следния начин.Сварявам картофите и ги настъргвам.Намазвам йенаглас тавичка с масло и поръсвам с галета.Редя ред настъргани картофи,ред настъргано сирене,ред настърган кашкавал.Редувам така докато напълня тавичката.Когато е на последен ред картофи разбивам сметана за готвене и яйце  подправки и заливам.  Завършвам реденето с ред сирене и  кашкавал.Запичам до готовност.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: декември 11, 2015, 08:59:07 »

Точно се чудех какво да готвя довечера, знаех че ще е с картофи, но не знаех какво  good Bravo
Активен
vondito
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 18



« Отговор #250 -: декември 11, 2015, 09:29:19 »

Благодаря много за страхотния отговор. Не знаех, че може и да са настъргани картофите, следващия път така ще пробвам. Иначе го правя с почти същите продукти, само без кашкавал.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #251 -: декември 11, 2015, 09:42:34 »

Аз го правя без да варя предварително картофите, режа ги на кубчета, после малко ги обръщам само тях в тавата с масло, слагам после сиренето, заливам с разбити яйца с мляко и кашкавал + подправки. Става много бързо и също толкова вкусно smile Не знам дали я обясних правилно обаче...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: декември 11, 2015, 11:09:19 »

Благодаря много за страхотния отговор. Не знаех, че може и да са настъргани картофите, следващия път така ще пробвам. Иначе го правя с почти същите продукти, само без кашкавал.
Когато са настъргани картофите самата заливка хубаво попива и ги напоява и на мен ми става по вкусно.Кашкавала също добавя по богат вкус на ястието.
Активен
vondito
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 18



« Отговор #253 -: декември 11, 2015, 11:50:35 »

Да, предполагам, че става по-сочно така. На кубчета като са стои малко сухо....
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #254 -: декември 11, 2015, 12:21:10 »

Аз правя ли заливка, почти винаги ползвам настърган кашкавал. Много обичам препечената коричка, която става.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines