Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 18, 2024, 08:48:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 228510 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: декември 10, 2012, 18:50:50 »

Може да го сготвих и в тава-запечено.Леко задушаваш зелето смесваш с доматки ,олио и подправки.Запържваш свинското и всичко в тава и във фурната.Така не става като варено а става запечено.Малко отгоре отгоре съм ти го писала.Ако искаш мога да обясня повече.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #76 -: декември 11, 2012, 13:09:48 »

Гери,дай по прецизна рецепта,че никога не ми се получава и на мен.Може ил за зеле в гювеч,прясно зеле
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1667


Ангелчето на мама Изабел


« Отговор #77 -: февруари 24, 2013, 12:49:20 »

отдавна никой не се е включвал в темата, а аз тепърва я открих, реших да си пусна любимата ми доматена супичка на определеното си място,
забелязах по темите че им викате кръгъл боб на зел. фасул за който става въпрос.

Опитайте я, няма да сгрешите

Доматена супа със  спержи бончета и патладжан

2 шепи спержи бончета, продават ги в плик замразени на Бондуел, ако намерите пресни още по хубаво
1 патладжан
2 малки картофа (опция, аз обичам да ми е по плътен соса)
200мл доматен сос с босилек
2 суп.лъжици едросмляна лютеница (слагам на Дерони)
1 пълна чаена лъжичка захар
4 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
1/2 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 кубче телешки бульон
1 ч.л. самбал оелек (има го в Кауфланд преди щанда за млечни продукти на фирма топ-топ или нещо подобно беше) наподобява апетитка, това прави супата пикантна
настърган кашкавал

Обелваме кората на патладжана и го нарязваме на кубчета, накисваме с подсолена вода за 30 мин. Ако зеленият фасул е пресен, отрязваме краищата и нарязваме на резенчета около 2см, слагаме малко вода на котлона да заври и слагаме парченцата за 3 мин във врящата вода. Изкарваме и веднага изплакваме с студена.
Вече в голяма тенджера слагаме патладжана и фасула с малко вода, колкото да ги покрие и слагаме да заври.
Картофите се измиват и нарязват на много ситно, добавят се в тенджерата, огънят се намаля и оставя да къкри около 10 мин.
Като изтече врмето се слага дом.сос, лютеницата, захарта, телешкият бульон и се оставя да се готви до готовност на яденето, поне 15 мин. Редовно да се бърка, тъй като ястието е гъсто и може да загори. Опитайте дали продуктите са уврели.
През това време нарежете зел.лук на колелца и пюрирайте скилитките чесън. Сложете в тиганче олио и запържете за кратко лука и чесъна, добавете лъжичката самбал на вкус и пържете още минутка. Изсипете всичко в тенджерата при фасула и патладжана и оставете за още 5 мин да се готви.

Това беше: бързо лесно и вкусно
сервира се в дълбока чиния, поръсва се с кашкавал и малко пресен босилек

забележка: Не мия патладжана след като се е киснал, не добавям и екстра сол, защото няма нужда.
Не добавяйте много вода, за да остане гъсто, по добре малко по малко, за това количество което съм описала може да сложете около 200мл вряла вода като екстра. Винаги и на всичко което готвя, по време на готвенето добавям вряла вода, така се запазва вкуса на храната
олио предварително не слагам, само това в което запържвам лука и чесъна, така че слагайте колкото Ви е сладко, витамините от зеленчуците се усвояват най добре като има мазнинка.

да ви е сладко, ето и снимка


* IMG_3160.jpg (74.83 KB, 400x267 - видяно 3480 пъти.)
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #78 -: март 01, 2013, 14:34:40 »

 fibi, супата изглежда невероятно апетитно  Bravo Задължително ще се пробва  smile

 Момичета, помощ!  girl_impossible Колежките ми са решили да се събираме да почерпим за 8-ми март (ние сме малък колектив от около 20 човека, малко повече от половината от които са жени). Повечето са записали, че ще правят солени неща (вече има 2 баници, 3 вида соленки и не помня още какво). На мен силата ми също е в солените ястия, обаче в случая не можах да се доредя и аз да правя такова  sad
 Бихте ли помогнали с идеи за подходящи за подобно събиране сладки неща? Може и солени, ако ви хрумва нещо интересно. Благодаря ви!  give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: март 01, 2013, 14:40:27 »

Шоколадов сладкиш с майонеза.
Мъфини
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #80 -: март 01, 2013, 14:52:36 »

Утре чакам гости за вечеря и се чудя към стандартните до голяма степен свински пържоли каква гарнитура да предложа smile

Приемам идеи, също бих могла да заменя пържолите с пилешко, но не знам как да ги сготвя, хем крехки, вкусни и леки, хем не съвсем като болнична храна.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #81 -: март 01, 2013, 14:56:54 »

michelle , кифлички!

Аз да се похваля снощи правих свинска кавърма за първи път и като по чудо ми се получи чудесна и много вкусна. Жалко, че не я снимах да ви я покажа.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: март 01, 2013, 15:06:10 »

Киви, давам веднага идея за пилешкото... Посоляваш пържолките , хубаво ги овалваш в прясно изцеден лимонов сок и ги оставяш в хладилника за 30 мин, след това ги вадиш и ги намазваш изцяло с майонеза, слагаш черно пиперче, капка зехтин...На дъното на тавата се полага алуминиево фолио - става като огледало. Слагаш ги във фурната на 180 градуса за около час...като от време на време ги поливаш с отделения сос. Стават невероятни, изобщо не са мазни /както се очаква от майонезата/, крехки с вкусна коричка. За гарнитура може домашно картофено пюре, ризото, гъбки в масло.Ако решиш да го изпробваш няма да съжаляваш  smile
« Последна редакция: март 01, 2013, 15:32:26 от InLove_Girl » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: март 01, 2013, 15:08:18 »

Утре чакам гости за вечеря и се чудя към стандартните до голяма степен свински пържоли каква гарнитура да предложа smile

Приемам идеи, също бих могла да заменя пържолите с пилешко, но не знам как да ги сготвя, хем крехки, вкусни и леки, хем не съвсем като болнична храна.
Аз пилешкото има много начини да го приготвиш-панироно на хапки или полято с гъбен сос.Какво имаш предвид под това да не е болнична храна.
За гарнитура-ориз със зеленчуци,задушени зеленчуци,картофено пюре,картофена салата,пържени картофи,салата-зелена зелева домат и краставица .
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #84 -: март 01, 2013, 15:27:15 »

Момичета, помощ!  girl_impossible Колежките ми са решили да се събираме да почерпим за 8-ми март (ние сме малък колектив от около 20 човека, малко повече от половината от които са жени). Бихте ли помогнали с идеи за подходящи за подобно събиране сладки неща? Може и солени, ако ви хрумва нещо интересно. Благодаря ви!  give_rose

Мишел, аз предлагам панакота в чашки. На мен това ми хрумва като за събиране с колеги - в еднократни прозрачни чаши - издири си някоя рецепта, която ти харесва в нет-а, прави се бързо, леко е, лесно ще го пренесеш и ще е удобно за ядене, а не да се чупят кексове и разни такива неща, които правят трохи. А и е подходящо за хора, на които силата им е в солените неща (като мен, а и теб, разбирам), трябва само да можеш да работиш с желатин. На практика просто желираш подсладена сметана и прясно мляко, а отгоре им сипваш сладко или украсяваш с плодове. Хем е приятно, хем свежо.

Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #85 -: март 01, 2013, 16:22:47 »

 Сладурки  smile Мерси за хубавите предложения! Сега ме вкарахте в размисъл на кое да се спра  Wink
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #86 -: март 01, 2013, 16:35:47 »

Киви, давам веднага идея за пилешкото... Посоляваш пържолките , хубаво ги овалваш в прясно изцеден лимонов сок и ги оставяш в хладилника за 30 мин, след това ги вадиш и ги намазваш изцяло с майонеза, слагаш черно пиперче, капка зехтин...На дъното на тавата се полага алуминиево фолио - става като огледало. Слагаш ги във фурната на 180 градуса за около час...като от време на време ги поливаш с отделения сос. Стават невероятни, изобщо не са мазни /както се очаква от майонезата/, крехки с вкусна коричка. За гарнитура може домашно картофено пюре, ризото, гъбки в масло.Ако решиш да го изпробваш няма да съжаляваш  smile


Мисля да го направя това с бон филенца? Трябва да стане нали?

Гучи, на моменти преминавам през веги периоди, просто спира да ми се яде месо и всичкото го асоциирам с болнична храна smile Ама нали за гостите!
Активен
Dinna
Професор
****
Публикации: 310



« Отговор #87 -: март 01, 2013, 16:46:08 »

Michelle, аз правя ето този сладкиш като добавям и 100г натрошен черен шоколад. Винаги се получава и е голям хит http://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/ и тези chocolate chips cookies http://allrecipes.com/recipe/best-chocolate-chip-cookies/?scale=12&ismetric=0 , към които понякога добавям и две лъжици фъстъчено масло. И двете рецепти стават много бързо good
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #88 -: март 01, 2013, 20:04:04 »

От няколко дена ви чета, но сега се включвам да поздравя Инлов за прекрасната рецепта! Също смятам да я пробвам yahoo Даже веднага я записвам във файла blum
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #89 -: март 01, 2013, 21:36:04 »

 Тъй като не можах да се спра на някое от всичките чудесни предложения, взех "мъдрото" решение да ги изпробвам поетапно да сряда  smile Опитното зайче, пардон съпругът ми, се съгласи да участва доброволно като основен дегустатор.
 Тази вечер бяха на ред шоколадовият сладкиш с майонеза и панакотата. При сладкишът направих модификация в заливката, тъй като разполагах с една млечна "Милка" от 100 гр. Прибавих към нея бучица масло и 200 гр заквасена сметана. С това покрих изпечения и изстинал сладкиш и стана вълшебно  yahoo Панакотата се сдоби с ананасово-бананова компания и...в момента опитното зайче едва диша  blum
 Но тормозът продължава - в понеделник идва реда на банановия сладкиш и шоколадовите бисквитки, а в сряда на кифличките  smile
« Последна редакция: март 01, 2013, 21:38:24 от michelle » Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines