Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2019, 17:39:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 121819 пъти)
 
addicted_to_u
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 273



« Отговор #285 -: януари 13, 2016, 16:22:21 »

Аз бих направила Сълзици,много ги обичам и стават бързо smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: януари 13, 2016, 16:56:56 »

Ето това също го правих наскоро и стана много вкусно
https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/vb.1614251518827491/1660799820839327/?type=2&theater
Правих и страхотна зеленчукова запеканка с картофи,моркови и броколи.
« Последна редакция: януари 13, 2016, 16:58:27 от gucci » Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2424



Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: януари 13, 2016, 18:02:00 »

Ох, тези неща изглеждат много вкусно... не трябваше да ги гледам тези клипчета... Torte
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 610



« Отговор #288 -: януари 14, 2016, 11:24:15 »

gucci, много благодаря веднага ще направя тези с бутер тестото много вкусно изглежда и бързо, което е много важно   Bravo
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3105



« Отговор #289 -: януари 17, 2016, 11:09:21 »

Направих чудото с бутер тестото. Оказа се, че имам и перфектна тава, та не се налага да правя изрезки. Плънката я направих от телешки колбас, доматено пюре и кашкавал. Ключовото се оказа в яйцето, както Гучи каза good Мъжо първоначално каза, че не му харесва и се засили към тавата, уж за да го връща. Гледах го shok така. А той - Ти наистина ли ми повярва?! Мисля, че няма да ми стигне. Ще си сложа още lol А после си облиза пръстите.
Аз не съм по тестените неща по принцип, но е много бърза вечеря. Цялата гимнастика плюс печенето отне не повече от 30-40 минути. Wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: януари 20, 2016, 15:58:48 »

Бърза зеленчукова запеканка.
1-2 картофа
1 глава броколи
1-2 моркова
1 течна сметана за готвене/200 мл/-може и повече
кашкавал за поръсване
1/2 кутия топено сирене за мазане
По желание може да се сложи и някакъв колбас.
Сварявате зеленчуците/да не се разваряват/-полуготови.
Прехвърляте ги в тава.С лъжичка слагате на места топено сирене.Заливате с течната сметана и поръсвате с кашкавала/може и да се нареди на филийки/ и запичате до готовност.Много вкусно и бързо.

Активен
radity85
Любопитен
*
Публикации: 43


« Отговор #291 -: януари 20, 2016, 16:02:32 »

за картофените ветрила довечера ще ти пусна рецепта.Ето ти снимка-макар и доста старичка.


И аз няма да откажа да ни разкриеш тайната, защото изглеждат прекрасни..
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: януари 24, 2016, 17:10:29 »

Днес по случай 1-ви Юни, който ми е двоен празник, хем съм дете, хем съм врачанка  yahoo Ще приготвя следното нещо, което ядох онзи ден в един италиански ресторант.

Свински пържолки или по-скоро счукани по-големи парчета нарязано месо.. Ще овкуся със соев сос, черен пипер, лимон и сол.  Ще ги сложа на оребрения тиган, докато са почтииии готови, буквално да им остават 5-6 минути до готовност. Ще ги махна от котлона, ще ги намажа с босилеково песто, ще сложа резен домат над всяко парче месо, отгоре ще рендосам кашкавал и ги слагам във фурната за 4-5 минути, докато се разтопи и запече кашкавала. Гарнитурата ми ще е от бланширани и минати през оребрения тиган аспержи  Wink

МИЛЕНКА, ето я рецептата Wink  give_rose
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #293 -: януари 25, 2016, 10:42:43 »

Мерсиииииииииииииии
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: януари 25, 2016, 16:52:20 »

Тони интересна рецепта, ще пробвам ние сме привърженици на пържолите.. Но аспержите ще ти пропусна..

Правих пържоли по рецептата на Али с портокали.. Много вкусно се получи..

Моля, кажете някоя рецепта за баница.? Преди си имах, една рецепта но я загубих и от тогава баниците ми са провал  pardon
Активен
addicted_to_u
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 273



« Отговор #295 -: януари 25, 2016, 17:35:02 »

Djosi, аз правя по тази рецепта само и става много вкусна http://ottefteritenamargi.blogspot.bg/2013/09/blog-post_14.html
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2344



« Отговор #296 -: януари 25, 2016, 17:46:49 »

Джоси, не знам там какви кори имаш, ние напоследък купуваме едни кори на сач, много вкусни и по-плътни, че другите понякога ми се късат и слагам по 2, но каквито и да вземеш слагаме следните неща: около 400 грама (1 кофичка) кисело мляко, 4-5 яйца, според зависи и към 400 грама сирене, ама може и повече, разбиваме яйцата в една купа, добавяме млякото, сиренето го слагаме вътре натрошено, че става по-бързо после с готова плънка и малко олио или масло + един бакпулвер за обем Wink . Слагаме на корите от плънката, завиваме ги (правим вита) една по една и после каквото остане от плънката намазвам отгоре на баницата с една четка. Около 20на мин се пече в нашата фурна на около 200 градуса, ама ти си знаеш твоята Wink Последния път ММ мисли някаква нова технология ама сложи съупер много сирене и я прави сума ти време, та не е за мен  blush
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: януари 25, 2016, 18:11:41 »

За баницата зависи как я обичаш. Майка ми например прави баницата тънка, почти без плънка, с много сирене. Свекърва ми я прави дебела с доста яйца. Това е рецепта за дебела баница.

Продукти:
500 гр кори за баница
500гр кисело мляко
5 яйца
250 гр сирене
100 мл олио
1/2 чаена лъчица сода/може да се пропусне/, но ако се сложи баницата е по-мека и някак пухкава
2 супени лъжици брашно
250 мл. гасирана вода

Разбиват се 3 яйца, към тях се добавя киселото мляко с предварително добавена сода, след това се добавя олиото. Прибавя се брашното, след него и натрошеното сирене.
Намазнява се тавичка и се редят корите като между всеки ред се слага от плънката до изчерпването на корите. Реже се на квадрати или триъгълници/ако е кръгла тавата/.
Аз обикновено я оставям така наредена, завита с фолио да престои в хладилника, понякога я редя вечерта и сутринта правя заливката.
Преди печене се прави заливка от едно разбито яйце и 250 мл газирана вода. Залятата баница се оставя за около 10 минути, преди да се сложи в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Пече се около час. smile
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: януари 25, 2016, 19:03:37 »

Благодаря ви за рецептите, ще пробвам пак и ще споделя..

Мари забравила съм да пиша.. Правих едни сладки и станаха, даже им правих украса с лимонов сок и пудра захар, но нали съм умна не ги снимах  pardon И разбрах, че проблема ми е бил при печенето..

Ето други, които правих, тип меденки.


* oie_25175955vHIfgWI3 (1).jpg (66.38 KB, 356x267 - видяно 202 пъти.)
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: януари 25, 2016, 23:00:33 »

За баницата зависи как я обичаш. Майка ми например прави баницата тънка, почти без плънка, с много сирене. Свекърва ми я прави дебела с доста яйца. Това е рецепта за дебела баница.

Продукти:
500 гр кори за баница
500гр кисело мляко
5 яйца
250 гр сирене
100 мл олио
1/2 чаена лъчица сода/може да се пропусне/, но ако се сложи баницата е по-мека и някак пухкава
2 супени лъжици брашно
250 мл. гасирана вода

Разбиват се 3 яйца, към тях се добавя киселото мляко с предварително добавена сода, след това се добавя олиото. Прибавя се брашното, след него и натрошеното сирене.
Намазнява се тавичка и се редят корите като между всеки ред се слага от плънката до изчерпването на корите. Реже се на квадрати или триъгълници/ако е кръгла тавата/.
Аз обикновено я оставям така наредена, завита с фолио да престои в хладилника, понякога я редя вечерта и сутринта правя заливката.
Преди печене се прави заливка от едно разбито яйце две разбити яйцаи 250 мл газирана вода. Залятата баница се оставя за около 10 минути, преди да се сложи в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Пече се около час. smile


djosi , с какво са декорирани тези сладки? Аз обикновено потапям в разтопен шоколад сладки от медено тесто, получава се много добре.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines