Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 16, 2024, 05:23:21

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 230017 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #150 -: март 07, 2015, 14:16:22 »

Нямате проблем,ще ви давам идеи
Аз имам малко свински и искам да го направя в сладко-кисел сос. Но понеже то се пържи малко по дълго от пилешкото  и не мога да ползвам рецептата която съм постнала. Ако някой е правил моля да сподели
Активен
petkova88
Регистриран

Публикации: 2


« Отговор #151 -: март 11, 2015, 15:47:58 »

Привет smile Някой ще сподели ли изпитана рецепта за шоколадово суфле? Благодаря предварително
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: март 12, 2015, 22:58:26 »

Заповядай  smile
Шоколадово суфле
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #153 -: март 26, 2015, 13:12:57 »

Тази рецепта ми изглежда лесна за правене. Само един глупав въпрос имам. Суфлето веднага ли се поднася? Защо има опасност да спадне?
Активен
petkova88
Регистриран

Публикации: 2


« Отговор #154 -: март 26, 2015, 15:47:06 »

Ехааааааааааа, моята страст. Толкова хубави идеи на едно място pleasantry
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #155 -: март 27, 2015, 17:53:00 »

Тази вечер ще пържим пилешки крилца. Бихте ли споделили изпитана хубава панировка за тях?
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #156 -: март 28, 2015, 13:23:09 »

За панировката не мога много да помогна, обаче друг съвет имам към теб. Кипни предварително крилата. Така стават по-крехки, а не жилави.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: март 28, 2015, 14:02:39 »

Аз ги правя на фурна.Пак ги овалвам в яйца, галета и подправки, но ги нареждам на хартия за печене в тавата и ги поръсвам с олио леко и пека.Стават разкошни.Не обичам да пържа и за това избягвам.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: март 30, 2015, 09:31:07 »

И аз съм ЗА печените  good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: април 05, 2015, 22:26:45 »

Крилцата ги мариновам в майонеза и после подправки и ги пека на фурна.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #160 -: април 06, 2015, 09:14:44 »

Вчера ми дойде музата и най-после се натутках да направя мъфини по рецептата от месечната тема. Нещо сега не я намирам. huhhuh.gif Сложих 2 яйца. Ползвах от шоколада от Лидл за готвене. Сложих малко повече от 100 гр и го трошах на ситно. Трудно се стържеше.
Станаха точно 20 мъфина. Странно обаче, че не се надуха много. Причината я търся. Или е в това, че не съм ги напълнила достатъчно формичките... Или в това, че сложих бакпулвер и ванилия от едно пакетче - така си се продава. Другият път ще пробвам да се поправя. Станаха страхотни - рецептата е повече от успешна. good Нямах време, иначе бих направила глазура отгоре.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: април 06, 2015, 09:51:40 »

Али, аз също изпробвах тази рецепта, само че сместа направо на сладкиш я направих, защото нямах формички за мъфини. И освен това не съм слагала шоколад.  blush
При мен също не се наду много. Въпреки това беше вкусен.
Ако намериш причината, свиркай.  pardon
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: април 06, 2015, 10:12:18 »

При мен се надува добре, но последния път не станаха много големи. Предполагам, че е от маята, тъй като използвам едни и същи мерилки и продукти. Мисля да експериментирам и да сложа малко сода в млякото и отделно бакпулвер. Маята е на др. йоткер.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #163 -: април 06, 2015, 10:40:44 »

Аз също нямам формички за мъфини. Ползвах хартиени, които ги намазних по дъното. Като ги напълних ги поставих в метални формички за крем карамел. Така не се разплуха настрани. Настаних всички формички за крем карамел в една голяма тава, а между тях наслагах останалите хартиени формички. Всички се подпираха една в друга. Имаше мъфини с причудлива форма, а ММ ме попита "Ти нарочно ли си ги направила като сърца?" LAUGHTER
Ако може, някой да даде пак рецептата тук blush
Една от тайните за кексове е да не се отваря фурната, докато се пече тестото Така не нахлува студен въздух вътре и кексът бухва повече. Wink
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: април 06, 2015, 11:05:23 »

Мъфини с шоколад
1ч ч брашно
1/2 ч ч захар
1/2 ч ч кисело мляко
1 яйце
1 бакпулвер
4с л олио
4 с л какао
1 ванилия (по избор)
100гр шоколад (натрошен или разбъркан)
Приготвяне:
яцето и захарта се объркват, добавя се киселото мляко, олиото, брашното и другите съставки. Обърква се до хомогенна смес.
Пече се на 180 градуса за около 30 мин.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines